Austrálie – Belgie 6:0 (kon.) | Čína – Srbsko 1:3 (kon.) | Island – Nizozemsko 1:11 (kon.)
konec
Island
1:11 (0:3, 0:3, 1:5)
Nizozemsko
Úterý 24.04.2018, 20:00 • IJssportcentrum, Tilburg • Mistrovství světa - II. A Divize • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z tohoto utkání vše, já Vám přeji hezký večer a u dalších přenosů se budu těšit na shledanou. (22:23:33)
     
    Utkání sledovalo 1 347 diváků.
     
    Nejlepšími hráči byli vyhlášeni Axel Orongan (Island) a Raphael Joly (Nizozemsko).
     
    Statistiky

    Střely na branku: 7:66
    Zásahy brankářů: 55:6
    Úspěšnost brankářů: 83,33 % : 85,71 %
    Trestné minuty: 4:10
     
    Utkání je u konce a Nizozemsko jej dotáhlo k drtivé výhře o deset branek. Do třetí třetiny nastoupil do islandské branky Atli Valdimarsson, ten ale čisté konto moc dlouho neudržel. Ve 44. minutě inkasoval hned dvakrát, a to z holí Giovanniho Vogelaara a Mickeyho Bastingse a za necelé dvě minuty později jej překonal i Raphael Joly. Desítka byla blízko a diváci se nakonec dočkali, v 54. minutě se po pěkné akci trefil Danny Stempher. Až poté se ke slovu dostal i Island a Axel Orongan dal vůbec první týmový gól na tomto turnaji. Poslední slovo ale měli Nizozemci, na začátku 58. minuty skóroval Kevin Bruijsten a uzavřel skóre na 1:11. Nizozemsko je po dvou kolech v čele tabulky se šesti body a skóre 18:1, Island je poslední s nula body a skóre 1:14.
     
    Konec zápasu.
     
    59:25
    Tak ještě menší potyčka u modré čáry, vypadá to ale, že tohle už sudí nechají bez trestu. Svou roli v tom měli i rozhodčí, o jednoho z nich zakopl Aron Knutsson a k radosti publika se poroučel k ledu.
     
    59:07
    Střela za střelou létá na Valdimarssona, ten se již zajisté těší, že za chvíli bude konec.
     
    58:30
    I nadále pokračuje nápor hráčů v oranžovém, před brankovištěm se nyní ochomýtal Nagtzaam, na gólmana ale tento hráč nakonec nevyzrál.
    57:07 Kevin BRUIJSTEN - 1:11
     
    57:07
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Tak nakonec se vylučovat nebude, Nizozemci ponechanou výhodu využili. Bastings objel branku, naservíroval přihrávku na KEVINA BRUIJSTENA a ten jen zblízka zametl puk za Valdimarssona. Asistence: Mickey Bastings, Ivy van den Heuvel.
     
    56:45
    Bude se ještě vylučovat, rozhodčí má ruku nahoře Nizozemci mají ponechanou výhodu.
     
    55:48
    Už se hraje bezstarostný hokej, o vítězi je už opravdu dávno rozhodnuto a všichni hráči se zapojují do útoku.
    54:47 Axel ORONGAN - 1:10
     
    54:47
    Island právě vstřelil branku!
    Tak se dočkali i Islanďané. Ti se dostali před branku, Mikalesson přihrál mezi kruhy, odkud zakončoval AXEL ORONGAN. První střelu mu Oosterwijk ještě zvládl vyrazit, ale na dorážku už byl gólman Nizozemska krátký. Asistence: Andri Mikaelsson.
    53:41 Danny STEMPHER - 0:10
     
    53:41
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Nyní už to ale Islanďané nezvládli a desítka je tady. Po rychlé kombinaci přišla přihrávka zpza branky na volného DANNYHO STEMPHERA, který se s ničím nepáral a propálil gólmana. Asistence: Mitch Bruijsten, Alexej Loginov.
     
    52:57
    Nizozemci neustále pokračují ve své snaze zaokrouhlit skóre na desítku, islandská obrana si ale už dává pozor.
     
    52:28
    Už to vypadalo, že se Leifsson dostane do útočného pásma, na modré čáře byl však atakován, šel k ledu a vystavil akci do postavení mimo hru.

    Aleš Pur

    Branky a nahrávky: 55. Orongan (Mikaelsson) – 8. van Lijden (M. Bruijsten), 10. de Hondt (Vogelaar), 15. K. Bruijsten (van Lijden), 27. Joly, 30. Smid (de Hondt), 37. van Lijden (M. Bruijsten), 44. Vogelaar (Joly), 44. Bastings (Verkiel), 46. Joly (van Soest), 54. Stempher (M. Bruijsten, Loginov), 58. K. Bruijsten (Bastings, van den Heuvel)


    Island: D. Hedström (41. Valdimarsson) – Pålsson (A), Andrésson (A), Jónsson (C), Thorsteinsson, Jakobsson, Einarsson – Mikaelsson, Orongan, Leifsson – Knutsson, Johannsson, E. Gudnason – Atlason, Kristinsson, Sigrunarson – Induss, Sverrisson, Olafsson – B. Johannesson.
    Nizozemsko: Meierdres (31. Oosterwijk) – Collier, Vogelaar, Loginov, van Gorp, van Oorschot (A), van Gestel, Verkiel, Smid (A) – van den Heuvel (C), K. Bruijsten, Bastings – de Hondt, van der Schuit, Stempher – Nagtzaam, M. Bruijsten, van Lijden – Oosterveld, Joly, van Soest.

    Rozhodčí: Sergej Morozov (RUS) – Tomislav Grozaj (CRO), Kensuke Kanazawa (JPN)

    Diváci: 1 347
    ocianews.com