Čína – Austrálie 1:3 (kon.) | Belgie – Island 6:3 (kon.) | Nizozemsko – Srbsko 5:0 (kon.)
konec
Belgie
6:3 (1:0, 2:0, 3:3)
Island
Čtvrtek 26.04.2018, 16:30Mistrovství světa - II. A Divize • 3. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V poslední třetině jsme viděli velmi útočný hokej. Islanďané nejdříve snížili na rozdíl jediné branky, když se trefili během 5 minut postupně Sigurdsson, Sigrunarson a opět Sigurdsson. Belgičané poté ale potrestali okénko v obraně Islandu a rozhodli tak zápas.

    Belgičané si tak připisují veledůležité 3 body do tabulky skupiny IIA Mistrovství světa a jsou mnohem blíže k záchraně, Island bude muset ještě bojovat. (18:46:15)
     
    Konec zápasu.
    58:59 Maxime PELLEGRIMS - 6:3
     
    58:59
    Belgie právě vstřelila branku!
    A je rozhodnuto! Islanďané chybovali na útočné modré čáře, puk zachytil MAXIME PELLEGRIMS, který měl už snadnou práci, jelikož ho nikdo neatakoval a střelou za modrou čárou trefuje prázdnou bránu! Asistence: Sam Verelst.
     
    58:37
    Islanďané hrají bez gólmana!
    58:20 Callum BREMNER - 5:3
     
    58:20
    Belgie právě vstřelila branku!
    Islanďané chybovali při rozehrávce, když namazali puk Henrymu, ten se rozhodl zakončit sám a nebyl úspěšný, odražený kotouč převzal CALLUM BREMNER, který již byl úspěšný a pravděpodobně tak rozhoduje zápas. Asistence: Bryan Henry.
    57:30 Robert SIGURDSSON - 4:3
     
    57:30
    Island právě vstřelil branku!
    Tak tohle bude ještě hodně zajímavé! Jónsson pálil od modré, jeho střelu tečoval ROBERT SIGURDSSON, jeho teč byla úspěšná, Islanďané snižují na rozdíl jedné branky! Asistence: Ingvar Jónsson a Hafthór Sigrunarson.
     
    56:44
    Vyloučení v týmu Belgie (Maxime Pellegrims – 2 min., držení).
    Vyloučení v týmu Island (Robert Pålsson – 2 min., držení hole).
     
    55:34
    Vypadá to, že Belgičané přečkali tlak Islandu a zase převzali nad zápasem iniciativu, tentokrát zamkli na dobrou minutu protihráče v pásmu, žádná střela vyslaná z holí obránců Belgie se ale neuchytila.
     
    54:45
    Do šance se dostali po delším útlumu belgičané, Henry převzal puk od Denise, ujel po pravé straně, zadovkou našel najíždějícího Delbrassineho, který ale se svou střelou neuspěl, Hedström byl připraven.
    53:09 Hafthór SIGRUNARSON - 4:2
     
    53:09
    Island právě vstřelil branku!
    Islanďané pár vteřím po prvním gólu přidavají ihned druhý! Kristinsson se zjevil sám před golmanem Legrandem, toho sice překonal ale zastavila ho tyč, puk se odrazil k příjíždějícímu HAFTHÓRU SIGRUNARSONOVI, který měl už jednoduchou práci. Asistence: Kristjan Kristinsson.
    52:25 Robert SIGURDSSON - 4:1
     
    52:25
    Island právě vstřelil branku!
    Islanďané přeci jenom korigují výsledek a střílejí první branku! Palsson dobře přenechal puk na modré čáře ROBERTU SIGURDSSONOVI, který přostřelil belgického brankáře Legranda! Asistence: Robert Pålsson.
     
    52:10
    Vyloučení v týmu Belgie (Frank Neven – 2 min., nedovolené bránění).
     
    50:50
    Islanďané vypadají poněkud rezignovaně, Belgičané napadají jejich rozehrávku a zatím úspěšně, tentokrát je ale zbrzdila nepřesnost při předání puku, konkrétně na Pauluse.
     
    49:40
    Thorsteinsson ihned po přejetí modré čáry vypálil prudkou střelu na Legranda, ten měl ale nezakrytý výhled, proto se střelou neměl jediný problém, poté ji radši přikryl a přerušil hru, protože jako první dojíždel islandský hráč.

    Lumír Mistr

    Branky a nahrávky: 13. van den Bogaert (de Smet, Verelst), 27. Denis, 32. de Smet (Verelst), 49. Henry (Delbrassine, Paulus), 59. Bremner (Henry), 59. Pellegrims (Verelst) – 53. Sigurdsson (Pålsson), 54. Sigrunarson (Kristinsson), 58. Sigurdsson (Jónsson, Sigrunarson)


    Belgie: Legrand (Jansen) – Denis, Paulus (C), Neven, Distate (A), van Espen, Verschaeve – Milpas, Klijsen, Pellegrims – van den Bogaert, Verelst (A), de Smet – McCann-Coppens, Delbrassine, Bremner – Kolyasnikov, Roland, James – Henry.
    Island: D. Hedström (Valdimarsson) – Einarsson, Andrésson (A), Jakobsson, Jónsson (C), Pålsson (A), Thorsteinsson – Sigrunarson, Orongan, Leifsson – Sigurdsson, Johannsson, Mikaelsson – Induss, Olafsson, Kristinsson – Knutsson, Atlason, Sverrisson – B. Johannesson, E. Gudnason.
    thejrc.org