Švýcarsko – Francie 5:2 (kon.) | Finsko – Bělorusko 5:2 (kon.) | Švédsko – Slovensko 6:1 (kon.)
Rusko – USA 1:5 (kon.) | Kanada – Česko 1:2 (kon.)
konec
Švýcarsko
5:2 (1:1, 4:0, 0:1)
Francie
Čtvrtek 26.04.2018, 08:40 • Arena Metallurg, Magnitogorsk, Rusko • Mistrovství světa do 18 let • O udržení
Partner:
     
    Dohráno! Švýcarsko dnes ráno potvrdilo roli favorita, porazilo Francii 5:2 a jde v baráži o udržení do vedení. Pokud se mu podaří vítězství potvrdit i v druhém zápase, bude se moct radovat ze záchrany. To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek dne.

    Statistiky utkání
    Střely na branku (3. třetina): 14 – 12
    Střely na branku (celkem): 39 – 22
    Trestné minuty: 10 – 12
    Využití přesilovek: 2/6 – 0/5 (10:55:16)
     
    Konec zápasu.
     
    54:42
    Hra v početní výhodě velmi rychle končí, uvidíme hru čtyři a čtyři. Timothé Quattrone (FRA) si po vysoké holi jede zchladit hlavu na trestnou lavici.
     
    54:01
    Teď, nebo nikdy! Šest minut před koncem základní hrací doby je za vysokou hůl vyloučen Guillaume Anex (SUI) a Francii tak čeká další přesilovka.
     
    49:58
    Jesse Tanner (SUI) míří na trestnou lavici za nedovolené bránění, Francouzi mají velkou příležitost se přiblížit vyrovnání.
     
    47:12
    Oddechový čas pro Švýcarsko.
     
    47:12
    Francie právě vstřelila branku!
    Outsider se v osmačtyřicáté minutě prosazuje a snižuje náskok soupeře na tři branky. Střelcem branky je HUGO ALLAIS. Asistence: Maxence Leroux.
     
    42:00
    Francouzi si koledují o další gól, na trestnou lavici míří další jejich borec. Tentokrát jde o Baptista Brucheho (FRA), který dostal trest za nedovolené bránění.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Sice zbývá odehrát ještě jednu třetinu, o vítězi je ale pravděpodobně rozhodnuto už nyní. Švýcaři v průběhu druhé třetiny svému soupeři zasadili čtyři rány a pokud v závěrečných dvaceti minutách úplně nevyhoří, mají výhru už takřka jistou.

    Statistické okénko
    Střely na branku (2. třetina): 19 – 5
    Střely na branku (celkem): 25 – 10
    Trestné minuty: 6 – 8
    Využití přesilovek: 2/4 – 0/3
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:10
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Červené světlo za Duquenneho brankou se padesát sekund před koncem druhé třetiny opět rozsvěcuje, pátou branku do francouzské sítě posílá KYEN SOPA. Asistence: Julian Mettler, Gian-Marco Wetter.
     
    38:22
    Opět se vylučuje, i tentokrát se budou bránit Francouzi. Dvě trestné minuty za podražení si do statistik připisuje kapitán Matis Bourillon (FRA).
     
    32:44
    Uvidíme pátý gól? Yohan Coulaud (FRA) se nyní dopustil nedovoleného bránění a na dvě minuty jede zpytovat svědomí na trestnou lavici.
     
    31:58
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Francouzi nezvládli přesilovku přetavit v gól a nyní musí ze své klece lovit další kotouč, teď už to budou mít hodně těžké. Na 4:1 v půlce utkání zvyšuje STÉPHANE PATRY. Asistence: Gilian Kohler.
     
    29:06
    Francouzi mají ideální příležitost se vrátit do zápasu. Na trestnou usedá Gilian Kohler (SUI), který si tam odpyká dvouminutový trest za hákování.
     
    28:29
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    A už je to o dvě branky! Třetí kotouč za Duquennova záda v dnešním utkání posílá DAVYD BARANDUN. Asistence: Kyen Sopa, Julian Mettler.
     
    23:35
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři jsou dnes zatím v přesilovkách stoprocentní, využívají i druhou a jdou opět do vedení! Úspěšným střelcem je JESSE TANNER. Asistence: Stéphane Patry, Gilian Kohler.
     
    22:01
    Další vyloučení, tentokrát na straně Francie. Dvě minuty za podražení dostává obránce Hugo Allais (FRA).

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 3. Kohler (Gross, Nussbaumer), 24. Tanner (Patry, Kohler), 29. Barandun (Sopa, Mettler), 32. Patry (Kohler), 40. Sopa (Mettler, Wetter) – 4. Quattrone (Rousseau, Bruche), 48. Allais (Leroux)


    Švýcarsko: Hollenstein (A. Schmid) – Villa, Moser (C), Anex (A), Henauer, Gross, Barandun, Prysi – Verboon, Nussbaumer, Vouillamoz – Mettler, Sopa, Wetter – Patry, Weibel, Kohler – Tanner, de Nisco, Wüest (A) – Barbei.
    Francie: Duquenne (Vazzaz) – Coulaud (A), Schmitt, Bourillon (C), Coffy, Allais, Bataillé – Rabl, Dubé, Gallet – Quattrone, Rousseau, Bruche – Fabre, Leroux, Dair – Mainot (A), Chautant, Guer – Plagnat.

    Rozhodčí: Hoppe (GER), Staňo (SVK) – O'Connor (USA), Šalagin (RUS).
    thejrc.org