Levante – Sevilla 2:1 (kon.)
konec
Levante UD
2:1 (1:1)
Sevilla FC
Pátek 27.04.2018, 21:00 • Estadio Ciudad de Valencia (Valencia) • Španělská LaLiga • 35. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Hezký páteční večer přeji všem příznivcům špičkového fotbalu. Dnes je na programu první utkání pětatřicátého kola španělské Primera Division a my v jeho rámci budeme prostřednictvím tohoto online přenosu sledovat duel mezi týmy Levante UD a Sevilla FC. Zápasem Vás provede Vendula Zdražilová.
     
    Levante UD

    Domácí Levante v bojích o záchranu nejvyšší španělské soutěži nemá ještě vyhráno. Na sedmnácté pozici má na první sestupové místo náskok devíti bodů. Na svém kontě mají domácí fotbalisté bodů sedmatřicet. Dnes na domácím hřišti by velmi rádi uspěli, aby se záchraně přiblížili nebo v případě klopýtnutí soupeře před nimi se posunuli o nějaký ten stupínek výše. Nebude to pro ně ale nic jednoduchého. Na jejich trávník přijede silná Sevilla.

    Poslední tři zápasy Levante UD

    Atletico Madrid – Levante 3:0
    Levante – Málaga 1:0
    Athletic Bilbao – Levante 0:0
     
    Sevilla FC

    Ta totiž také bojuje o úspěch, ale na opačném pólu tabulky. Je sedmá s osmačtyřiceti body a drží tak pozici, která zaručuje postup do kvalifikace o Evropskou ligu. Ve hře ale mají fotbalisté Sevilly ještě i šesté a možná i páté místo. To by na opak posunulo Sevillu přímo do skupinové fáze této evropské soutěže. Na hřiště soupeře tak Sevillští zajíždějí s jasným cílem, a sice získat tři body. Sevilla také letos hrála Ligu mistrů, kde skončila ve čtvrtfinále po prohře s Bayernem Mnichov. Čeká nás tak zajímavý duel, který si nenechte ujít.

    Poslední tři zápasy Sevilla FC

    Celta Vigo – Sevilla 4:0
    Sevilla – Villarreal 2:2
    La Coruňa – Sevilla 0:0
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se spolu naposledy utkaly v prosinci loňského roku a tehdy se zrodila bezbranková remíza. Jak to dopadne dnes?
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Levante UD: Olazábal – Coke, Postigo, Suárez Pier, Luna – E. Bardi, Lukić, Campaña, Morales (C) – Martí, E. Boateng.
    Náhradníci: Koke – Pedro López, Chema, Jason, Ivi, Pazzini, Sadiku.

    Sevilla FC: Soria – Navas, Mercado, Lenglet, Escudero (C) – Geis, Banega – Nolito, F. Vázquez, Sarabia – Fernández Luna.
    Náhradníci: S. Rico – Pareja, Layún, Pizarro, Ben Yedder, Sandro Ramírez, Muriel.

    Rozhodčí: González – Becerril, Rubio.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hráči Sevilly byli hned od úvodního výkopu u míče a dostali se na polovinu Levante, ovšem do zakončení před domácím brankářem se nedostali.
     
    1
    Nicméně se do blízkosti Olazábala dostali znovu a jejich následná střela mířila jen vysoko nad branku Levante.
     
    2
    Na druhé straně zahrozil střelou domácí Antonio Luna, ale také jeho projektil byl hodně nepřesný.
     
    3
    Jeden z hostujících hráčů nyní odvrátil nebezpečí před brankou Sevilly, když odhlavičkoval míč po střele Lukiće mimo ohrožení své branky.
     
    4
    Už ale opět útočí hosté, kteří se záhy dostali do blízkosti domácí branky, před ní ale znovu vůbec nic nevymysleli. Brankář Olazábal tak nemusel zasahovat.
     
    5
    Franco Vázquez střílel z hranice velkého vápna, ale míč zaletěl jen hodně vysoko nad domácí branku. Poté provedl odkop od svého zařízení Oier Olazábal.
     
    6
    Další náznak šance hostů. Z pravé strany kousek před velkým vápnem centroval balón Nolito, ale obrana Levante ho odvrátil do bezpečí dlouhým odkopem od Olazábalovy branky.
     
    7
    Po faulu domácího hráče zůstali hosté u míče a opět se snažili dostat se s ním před Olazábala, ale na polovině hřiště je o míč obrala obrana Levante.
     
    8
    A další nebezpečí před vlastní brankou musel hasit obránce hostů Clément Lenglet, jenž hlavou poslal míč až na polovinu hřiště.
     
    9
    Zatím jsme neviděli žádnou pořádnou šanci, která by ohrozila jednoho či druhého brankáře. Hra je z obou stran spíše opatrná.
     
    11
    Levante právě vstřelilo branku!
    Tak jsem to zakřikla a nyní jsme zaznamenali rovnou změnu skóre. José Luis Morales potáhl akci až do pokutového území, zasekl obraně hostů a poté se míč dostal k volnému ROGERU MARTÍOVI, který ho pravačkou poslal nekompromisně za záda hostujícího brankáře – 1:0. Asistence: José Luis Morales.
    11. Roger MARTÍ - 1:0
     
    13
    Hosté se okamžitě chtěli dostat do šance, která by mohla vést k vyrovnání, jejich střelu ale zastavil Postigo, který míč odkopl pryč od vlastní branky.
     
    14
    Z levé strany potáhl míč Escudero, poté poslal nadýchaný centr do pokutového území, ale tam nikoho ze svých spoluhráčů nenašel.
     
    16
    Sevilla právě vstřelila branku!
    A během chvilky je srovnáno. Po pěkné akci hostů se uvnitř velkého vápna opřel do střely CARLOS FERNÁNDEZ LUNA, který lobem trefil přesně bližší tyč – 1:1. Začíná se tedy znovu od začátku. Asistence: Éver Banega.
    16. Carlos Fernández Luna - 1:1
     
    17
    Hosté po vyrovnávací brance více ožili a opět se natlačili před domácí branku. Střela Mercada z velké dálky ale končí pouze na obraně Levante.
     
    18
    Na druhé straně střílel z hranice velkého vápna Emmanuel Boateng, ale také jeho projektil se mezi tři tyče nevešel.
     
    19
    Po nepřesné hostující střele odkopl míč na druhou stranu Olazábal a posílá tak své spoluhráče do útoku.
     
    20
    Mercado chtěl zastavit Rogera Martíu, ale to se mu nepovedlo. Domácí akce tak i nadále pokračuje.
     
    22
    Sergio Escudero nebezpečně střílel z levé strany kus před velkým vápnem a po jeho letící střele se už natahoval také Olazábal, nakonec ale míč skončil jen těsně vedle jeho levé tyče!
    22. Escudero poslal míč jen kousek vedle tyče domácí branky.
     
    23
    Domácí pak otočili hru a před brankou hostů udeřil Boateng, ale také jeho střela mezi třemi tyčemi neskončila.
     
    24
    Na hostujícího brankáře mířila další střela, ale David Soria si mohl oddechnout a nemusel zasahovat. Míč totiž zaletěl jen na tribunu, která je za jeho brankou.
     
    26
    Hráči Levante se dostali do další šance a z levé strany střílel José Luis Morales, ale balón zaletěl jen za zadní čáru.
     
    27
    Po nepřesné střele hráčů Sevilly se k míči dostali opět agilní domácí fotbalisté a už operují na polovině hostů.
     
    28
    Následně pak o míč přišli a hru na opačnou stranu otočili hosté. Jenže s akcí příliš dlouho váhali a na polovině hřiště přišli o míč.
     
    28
    David Soria si pohlídal svůj předbrankový prostor a poté si sebral balón, který okamžitě dlouhým odkopem poslal mimo ohrožení své vlastní branky.
     
    29
    Pablo Sarabia byl uvnitř pokutového území chvilku sám u míče, ale než stačil vystřelit, zablokovala ho pozorná obrana domácího celku.
     
    30
    Další slibnou akci Sevilly zastavil ofsajd a to postrannímu sudímu neuniklo. Ten zdvihl svůj praporek a u míče budou v tuto chvíli zase hráči domácího celku.
     
    31
    Jesús Navas dostal přihrávku do běhu, poté se dostal na hranici velkého vápna, jeho pokus o přízemní střelu ale skončil jen na pozorném Olazábalovi.
     
    31
    Nolito se dostal k zajímavé střele na hranici velkého vápna a svou následnou střelou nechal vyniknout domácího brankáře Olazábala, který chytil míč do svých rukavic!
    31. Nolitova střela skončila v rukavicích Olazábala.
     
    32
    Na druhé straně vybojovali domácí fotbalisté rohový kop.
     
    33
    Domácí ho zahráli nakrátko, pak přiletěl centr do pokutového území, který ale srazila obrana hostů do bezpečí.
     
    34
    Na druhé straně střílel nebezpečně José Campaña, který z otočky okamžitě vyslal střelu, která ale skončila jen těsně vedle pravé tyče z pohledu hostujícího brankáře.
    34. Další střela domácích málem ohrozila hostující branku.
     
    35
    S přibývajícím časem je k vidění i dost šancí na obou stranách. Fotbal tak zatím nabízí útočnou podívanou. Nyní střílel Fernández Luna, ale opět to bylo jen do plných.
     
    37
    Escudero střílel z hranice velkého vápna, svou ránu ale poslal jen na obranu Levante, která srazil balón za zadní čáru. Rohový kop pro Sevillu.
     
    38
    Po něm hlavičkoval Carlos Fernández Luna, ale bylo to jen vedle branky Levante.
     
    39
    Volný přímý kop zahrávali domácí hráči, Antonio Luna ale svůj centr příliš přetáhl a míč skončil jen vysoko nad brankou hostů.
     
    40
    Další rohový kop zahráli domácí hráči, ale poté, co se míč ocitl v pokutovém území, odhlavičkovala ho pryč obrana Sevilly.
     
    41
    Po faulu hostů měli k dispozici hráči Levante další volný přímý kop, ale tuto standardní situaci znovu nezvládli. Míč mají hosté a míří do útoku.
     
    42
    Éver Banega dostal centr před velké vápno a poté pohotovou střelou pálil na domácí branku, ale jeho projektil se mezi tři tyče nevešel.
     
    43
    Pomalu, ale jistě jde první poločas do finále a ani jeden tým se už příliš nikam nežene. Hra se odehrává převážně ve středu hřiště.
     
    44
    Nyní už hosté ohrozili znovu domácí branku, střela Escudera ale skončila jen na obraně domácích, která tak zakládá další akci.
     
    45
    Sergio Postigo vyslal dalekonosnou střelu na polovině Sevilly, ale David Soria si celou akci pohlídal a poté ukryl míč v rukavicích. Následuje odkop od jeho branky.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je za námi. V něm se v jedenácté minutě ujali vedení domácí hráči, když se mezi tři tyče trefil Roger Martí. Hosté ale o pět minut později dokázali vyrovnat zásluhou přesné trefy Carlose Fernándeze Luny a začínalo se znovu od začátku. Oba celky si vypracovaly slibné šance i v dalším průběhu hry, oba brankáři už ale neinkasovali. Uvidíme, co nám přinese další část hry, která začne přibližně ve 22:05.
     
    Střely na branku: 1 – 2
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté kombinují na polovině Levante a pokouší se hned v úvodu druhého poločasu o střelu, která by mohla ohrozit domácí branku.
     
    47
    Na druhé straně střílel Boateng, ale jeho rána zamířila jen vedle hostující branky.
     
    48
    Domácí opět zahrozili před brankou Sevilly, ale opět jejich střela byla hodně nepřesná.
     
    49
    Akce střídala akci a v té další se ocitli zase hosté. Escudero nabral rychlost a z hranice velkého vápna vyslal dloubáček, balón ale skončil jen vysoko nad domácí brankou.
     
    51
    Éver Banega se příliš hodně opřel do střely a míč poslal jen nad branku domácích. Následuje tak další odkop od Olazábalovy branky.
     
    52
    Navasova střela z pravé strany už zamířila do rukavic Olazábala a ten tak znovu posílá míč zpět do hry dlouhým odkopem.
     
    54
    Sarabia se z levé strany opřel do přízemní střely a balón prosvištěl brankovištěm domácích a skončil za zadní čárou.
     
    55
    Carlos Fernández Luna hlavičkoval míč v pokutovém území, ale obrana domácích ho odvrátila za zadní čáru. Hosté budou zahrávat další rohový kop.
     
    56
    Další nebezpečný centr hostů odvrátili domácí hráči do bezpečí a poté jdou sami bleskově útočit.
     
    57
    Enis Bardi z rohu velkého vápna vyslal letící střelu, kterou do rukavic z výskoku ukryl hostující brankář David Soria.
     
    58
    Na čáře velkého vápna si vyměnili míč Morales s Martíou, ale ani jeden z nich poté brankáře hostů neohrozil.
     
    59
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Nolito, přichází Sandro Ramírez.
     
    60
    José Luis Morales vyslal míč na nabíhajícího spoluhráče, jeho přihrávka byla ale hodně nepřesná. Akce domácích tak skončila velmi brzy.
     
    61
    Volný přímý kop po faulu domácích zahrával Pablo Sarabia, ale balón poslal přímo do náruče domácího brankáře Olazábala.
     
    62
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Roger Martí, přichází Jason.
     
    63
    Slibně se rozvíjející akci domácích zastavil ofsajd a ti tak přicházejí o balón. U něho budou hosté, kteří už míří na polovinu domácích.
     
    65
    Franco Vázquez střílel na branku domácích a Oier Olazábal pak míč vyškrábl konečky prstů nad svoji branku!
    65. Vázquezovu střelu vyškrábl gólman domácích nad sebe.
     
    65
    A hned šance na domácí straně. Do úniku se dostali dva hráči Levante, José Luis Morales ale místo přihrávky zvolil střelu a poslal balón jen těsně vedle hostující branky.
    65. Morales střílel z pravé strany jen vedle hostující branky.
     
    67
    Domácí si vypracovali další šanci, těsně před hostující brankou se zjevil Morales, ale byl v ofsajdové pasti.
     
    69
    Hráči Levante čím dál více vystrkují růžky a dostali se do další akce, ale ta byla hodně nepřesná.
     
    70
    Hned na to pálil uvnitř velkého vápna z voleje Jason, hostující brankář si pak připsal další důležitý zákrok a podržel svůj tým.
    70. Jason nechal vyniknout hostujícího brankáře.
     
    71
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Carlos Fernández Luna, přichází Luis Muriel.
     
    73
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Franco Vázquez, přichází Miguel Layún.
     
    74
    Levante právě vstřelilo branku!
    Domácí hráči si své vedení vrací zase zpátky. JOSÉ LUIS MORALES dostal přesnou přihrávku do běhu a uvnitř velkého vápna pak prostřelil vyběhnuvšího Soriu a umístil balón ke vzdálenější tyči – 2:1. Asistence: Saša Lukić.
    74. José Luis Morales - 2:1
     
    76
    Domácí zvýšili tempo hry a opět se dostali před hostující branku, ovšem nyní jejich střela zamířila mimo tři tyče.
     
    77
    Antonio Luna ostřel zajel do nohy hostujícího hráče a sudí vytahuje vůbec první žlutou kartu tohoto utkání.
     
    79
    Emmanuel Boateng vyslal střelu z levé strany, na kterou ale v pohodě dosáhl David Soria a dalším zákrokem drží svůj tým. Následuje odkop od jeho branky.
     
    81
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází José Luis Morales, přichází Pedro López.
     
    82
    Hosté jsou nastěhováni před brankou domácích a snaží se o srovnání stravu skóre. Nyní střílel zblízka Escudero, ale brankář Levante byl na svém místě.
     
    83
    Na polovině Sevilly měli domácí k dispozici autové vhazování a po něm zůstali u míče. Snaží se tak dostat do blízkosti hostujícího brankáře, kterého by mohli zatížit další střelou.
     
    84
    Hosté ovšem v obraně předvedli dobrý zákrok a svému brankáři tak pomohli. Nyní jsou už před domácí brankou, kde opět kombinují.
     
    85
    Johannes Geis z hranice velkého vápna přestřelil domácí branku, i když se Olazábal po míči natahoval, nakonec nemusel.
     
    86
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Saša Lukić, přichází Chema.
     
    87
    Bardi obešel obránce hostů a málem se dostal do úniku, ale zastavila ho včas obrana Sevilly. Hosté tak míří do další bleskové akce.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Pablo Sarabia (Sevilla FC).
     
    88
    Dalekonosnou střelu vyslal z levé strany Escudero, míč si sebral domácí brankář a okamžitě ho odkopl daleko od své branky.
     
    89
    Z hloubi vlastní poloviny zakládala Sevilla další útočnou akci, ale znovu Sandro Ramírez zbytečně zbrklým způsobem domácí branku jen překopl.
     
    90
    Nad rámec řádné hrací doby ve druhém poločase budou nastaveny ještě tři minuty navíc.
     
    90+1
    Kousek před brankou domácích pálil opět Sandro Ramírez, opět to bylo ale pouze vysoko nad branku Levante.
     
    90+2
    Další střela hostů, ta zamířila přímo na nohu jednoho z domácích obránců a míč pak letí až za polovinu Sevilly.
     
    90+3
    Ještě střela hostů, která opět nezamířila mezi tři tyče. Následně bude míč od své branky odkopávat Oier Olazábal a asi to bude poslední dotek míče v tomto utkání, které spěje do svého konce.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí ve druhém poločase strhli vedení na svou stranu, když se trefil José Luis Morales. Hosté se snažili o vyrovnání, měli na to několik slibných šancí, ale nakonec se jim to nepodařilo. Domácí si tak do tabulky připisují tři body, hosté naopak odjedou s prázdnou.
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 6:9. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 6:1. Fauly: 4:15.
     
    Utkání sledovalo 17 240 diváků.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pátečního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (22:52:16)

    Vendula Zdražilová

    Branky: 11. Martí (Morales), 74. Morales (Lukić) – 16. Fernández Luna (Banega)

    Karty:   77. Luna (LVN) – 87. Sarabia (SEV)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 6:9. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 6:1. Fauly: 4:15.
    Levante UD: Olazábal – Coke, Postigo, Suárez Pier, Luna – E. Bardi, Lukić (86. Chema), Campaña, Morales (C) (81. Pedro López) – Martí (62. Jason), E. Boateng.
    Náhradníci: Koke – Pedro López, Chema, Jason, Ivi, Pazzini, Sadiku.

    Sevilla FC: Soria – Navas, Mercado, Lenglet, Escudero (C) – Geis, Banega – Nolito (59. Sandro Ramírez), F. Vázquez (73. Layún), Sarabia – Fernández Luna (71. Muriel).
    Náhradníci: S. Rico – Pareja, Layún, Pizarro, Ben Yedder, Sandro Ramírez, Muriel.

    Rozhodčí: González – Becerril, Rubio

    Diváci: 17 240
    thejrc.org