Arsenal Tula – Machačkala 2:1 (kon.)
konec
PFK Arsenal Tula
2:1 (1:1)
Anži Machačkala
Sobota 28.04.2018, 18:30 • Stadion Arsenal, Tula • Ruská Premier Liga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Anži Machačkala prohrála tři ligová utkání v řadě a sen o přímé záchraně ruské Premier League se jí pomalu rozplývá. V jediném sobotním utkání navíc zavítá na hřiště Arsenalu Tuly, který se nachází 11 bodů za příčkami zajišťující účast v evropských pohárech a v posledním zápase ukázal svou sílu proti Zenitu Petrohrad, s nímž remizoval po velice dramatickém závěru nádherného utkání 3:3. Zápas začne v 18:30.

     
    Úvodní sestavy:

    FC Arsenal Tula: Levašov – Chaguš, Sunzu, Beljajev, V. Álvarez – Berchamov, Čaušić – Tkačjov, Djordjević, Kangwa – Dzjuba.
    Náhradníci: Obuchov, Berezin – Grigalava, Adžojev, Rasic, Buranov, Novoselcev, A. Denisov, Ivakin, I. Ševčenko.

    Anži Machačkala: Budakov – Musalov, Samardžić, Armaș, Polujachtov – Tetrašvili, Anton – Dančenko, Poku, Chubulov – Prudnikov.
    Náhradníci: Sugrobov – Čajkovskij, Chamdamov, Budkivskij, Glebov, Markelov, P. Jakovlev, Bryzgalov, Lescano.

    Rozhodčí: Sergej Karasev. Asistenti: A. Averijanov, T. Kalugin. Čtvrtý rozhodčí: R. Černov.

     
    Fotbalisté obou týmů právě přicházejí na hrací plochu Stadionu Arsenal a za okamžik bude moci duel začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Alexandr Prudnikov na druhý pokus úspěšně rozehrál dnešní utkání, ve kterém Arsenal Tula hostí o záchranu bojující fotbalisty Anži Machačkaly. Arsenal se rychle dostal k míči a snažil se podél pravé postranní čáry proniknout do šestnáctky soupeře, jenže úvodní akci domácího celku zastavil zdvižený praporek pomezního rozhodčího.
     
    2
    Víctor Álvarez odvedl na levé straně hřiště dobou práci, když akci hostujícího celku zastavil čistým zákrokem a odvrátil míč za postranní čáru. Tak nakonec si domácí obránce čistě nepočínal a následovat bude standardní situace.
     
    3
    Machačkala z výhodu standardní situace nic nevytěžila. Centr sice mířil na přední tyč, ze vzduchu se u ní ale snesl míč do náruče připraveného brankáře Michaila Levašova.
     
    4
    Magomed Musalov fauloval u postranní čáry a standardní situaci vzápětí bude na levé straně hřiště rozehrávat také domácí Arsenal Tula. Již se tak stalo a centr domácího týmu byl na přední tyči odvrácen.
     
    5
    Hra je od úvodních minut hodně vyrovnaná a žádný z týmů se zatím nedostal do zakončení. Arsenal se nyní snažil po pravé straně proniknout do pokutového území, ovšem bez úspěchu.
     
    6
    Arťom Dzjuba se rozebíhal na levém křídle za diagonálním pasem ze středu hřiště, jenže míč byl příliš dlouhý a zkušený domácí útočník na něj nedosáhl. Autové vhazování pro hosty.
     
    7
    Luka Djordjević se dostal uprostřed šestnáctky k odvrácenému centru z levé strany hřiště a pohotově vypálil, jenže jeho přízemní střela zamířila těsně vedle levé tyče brány hostí!
     
    8
    Arsenal Tula se prezentuje v letošním ročníku ruské Premier League velice pohledným fotbalem a před pár okamžiky nechybělo příliš mnoho k tomu, aby se domácí ujali vedení.
     
    9
    A další nebezpečný centr z levé strany, po kterém se domácí málem dostali do zakončení na vzdálenější pravé tyči, Anži Machačkala ale dokázala míč odkopnout do bezpečí.
     
    10
    Už to vypadalo, že se domácí Arsenal po ose hřiště požene do slibné brankové příležitosti, jenže jeden z hráčů Machačkaly předvedl skvělý obranný zákrok, po kterém navíc mohl v klidu rozehrát.
     
    11
    Guram Tetrašvili vyvážel podél levé postranní čáry míč a v blízkosti středového kruhu ho zezadu fauloval Víctor Álvarez. Obránce Arsenalu ale za taktický faul potrestán žlutou kartou nebyl.
     
    12
    Oleg Dančenko si nabíhal do šestnáctky na centr z levé strany, který jeden z jeho spoluhráčů prodlužoval hlavou za sebe, jenže u míče byl jako první jeden ze stoperů domácího Arsenalu.
     
    13
    Fotbalisté Arsenalu rozvinuli slibnou kombinaci, během níž se míč z pravé strany hřiště dostal doleva a poté přišel do šestnáctky kolmý pas vzduchem, jenže byl nepřesný a Alexandr Budakov vyběhl ze své brány, aby míč nikým neatakován ukryl v náručí.
     
    14
    Arsen Chubulov se dobře uvolnil na levé straně hřiště a po rychlém zaseknutí míče do středu napřáhl pravačkou k prudké střele, která zamířila nad bránu Michaila Levašova.
     
    15
    Machačkala propadla na levé straně obranné poloviny a do šestnáctky přišel přízemní centr, který zřejmě Magomed Musalov na přední tyči odvrátil placírkou na rohový kop.
     
    17
    Arsenal Tula právě vstřelil branku!
    KANTEMIR BERCHAMOV si pracoval míč na pravé straně šestnáctky po krátké kolmé přihrávce a nádhernou technickou střelou levačkou zamířil do vzdálenějšího levého horního rohu brány! Lépe už to trefit nešlo a domácí vedou nad Machačkalou 1:0. Asistence: Sergej Tkačjov.
    17. Kantemir BERCHAMOV - 1:0
     
    18
    Alexandr Prudnikov si nabíhal na pravé straně šestnáctky na prudkou kolmou přihrávku a dokázal míč zpracovat, směrem na bránu ale nemohl pokračovat kvůli zdviženému praporku pomezního rozhodčího.
     
    19
    Fotbalisté Arsenalu se také pokusili založit útok kolmou přihrávkou, jejich pas ale po ose hřiště zamířil do území, kde byl pouze hostující brankář Anži Machačkaly Alexandr Budakov.
     
    20
    Na obou stranách je nyní mnoho nepřesností a oba celky se marně snaží dostat do šance. Hra se odehrává převážně mezi oběma šestnáctkami. Snad se to brzo změní.
     
    21
    Změnit to mohl Arsen Chubulov, který ze středu hřiště přihrával v blízkosti šestnáctky doprava, jenže na pravém křídle našel pouze jednoho z obránců domácího Arsenalu Tuly.
     
    22
    Machačkala právě vstřelila branku!
    ARSEN CHUBULOV si mezi dvěma obránci Arsenalu naběhl na krásnou kolmou přihrávku od Alexandra Prudnikova ze středového kruhu a přízemní střelou pod tělem padajícího Michaila Levašova poslal míč ke vzdálenější levé tyči! Je srovnáno – 1:1. Asistence: Alexandr Prudnikov.
    22. Arsen CHUBULOV - 1:1
     
    23
    Fotbalisté Machačkaly se dostali k první střele na bránu a vyrovnali na 1:1. Arsenal Tula ale může získat ztracené vedení zpět. Domácí fotbalisté budou na pravé straně rozehrávat rohový kop.
     
    24
    Arsen Chubulov se během gólové střely zřejmě poranil a nyní zůstává ležet ve středu hřiště na hrací ploše. Hra byla přerušena, aby mohl být hostující záložník ošetřen.
     
    25
    Arsenal se konečně dostal k rozehrání rohového kopu, následný centr z pravé strany hřiště byl ale na přední tyči odvrácen a fotbalisté domácího celku se k ničemu nedostali.
     
    27
    Kantemir Berchamov fauloval ve středu hřiště a fotbalisté Machačkaly měli k dispozici standardní situaci, po jejím rozehrání vybojovali na pravé straně hřiště další rohový kop.
     
    29
    Arsen Chubulov na pravé straně hřiště rozehrál kvůli dalšímu ošetřování rohový kop s mírným zpožděním a do šestnáctky poslal prudký centr, který Michail Levašov ukryl ve svém náručí.
     
    30
    Luka Djordjević si nabíhal do šestnáctky na kolmou přihrávkou od Arťoma Dzjuby, jenže jeho pas byl nepřesný a minul vzdálenější pravou tyč brány hostující Machačkaly.
     
    31
    V pokutovém území Machačkaly vznikl zmatek a domácí se dostali na druhý nebo třetí pokus ke střele na hranici šestnáctky, která byla na vzdálenější levé tyči zablokována.
     
    32
    Sergej Tkačjov pohotově vypálil zpoza šestnáctky a mířil do levého horního rohu brány, Alexandr Budakov v něm byl ale připravený a vestoje míč snadno zastavil! Dobrý pokus.
     
    33
    Ze zápasu uběhlo úvodních 32 minut a zatím jsme svědky velice pohledného utkání, které na obou stranách již přineslo jednu branku a hra se přelévá z jedné strany na druhou.
     
    34
    Fotbalisté Arsenalu se dostali na pravém křídle k nebezpečnému centru, po kterém se na přední tyči natahovali dva hráči, ani jeden z nich na něj ale hlavou nedosáhl a domácí se ke střele nedostali.
     
    37
    Domácí Arsenal dominuje nadále zápasu a snaží se vrátit zpět do vedení, jenže Machačkala dobře brání, sama se ovšem do žádné brankové příležitosti dostat nemůže.
     
    38
    Machačkala se snažila dostat ke střele na levé straně šestnáctky, jenže domácí fotbalisté tam skvěle ucpali volný prostor a hosté se ani tentokrát do zakončení dostat nedokázali.
     
    39
    Vzápětí se situace opakovala. Hosté se prokombinovali až do šestnáctky, na její levé straně se ovšem do zakončení nedostali a obranná řada Arsenalu opět odvedla skvělou práci.
     
    40
    Goran Čaušić se pohotově opřel do míče v blízkosti šestnáctky a jeho nádherná rána s obrovskou rotací mířila do předního pravého horního rohu brány, nakonec se ale od spojnice pravé tyče a břevna odrazila do zámezí!
     
    43
    Nechybělo mnoho a fotbalisté Arsenalu mohli podruhé v zápase vést, jenže brankáře Alexandra Budakova zachránila branková konstrukce a skóre zůstává nerozhodné 1:1.
     
    44
    Arsenal ze středu hřiště krásně roztáhl hru doleva, odkud před bránu mířil pěkný centr, hosté ho ale odvrátili.
     
    45
    Nad rámec prvního poločasu byla nastavena 1 minuta.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Arsenal od úvodních minut zápasu dominoval a vše šlo z jeho pohledu podle plánu, když se po čtvrthodině hry prosadil Kantemir Berchamov nádhernou technickou střelou, jenže na jeho gól za pět minut z ničeho nic odpověděl po dlouhé kolmé přihrávce za obranu Arsen Chubolov. Domácí mohli získat ztracené vedení zpět, jenže střela Gorana Čaušiće krátce před přestávkou skončila na spojnici pravé tyče a břevna. Skóre po prvním poločase velice pohledného utkání ruské ligy. FC Arsenal Tula 1 Anži Machačkala 1.

     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:32.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hlavní rozhodčí dal pokyn k rozehrání druhého poločasu, do kterého týmy Arsenal Tula a Anži Machačkala vstupují za nerozhodného stavu 1:1 poté, co na gól Kantemira Berchamova odpověděl po pěti minutách Arsen Chubulov.
     
    47
    Sergej Tkačjov se na vzdálenější pravé tyči dostal po odvráceném centru z levé strany k míči a z voleje pohotově vypálil, jeho rána ale zamířila těsně nad břevno! Velká příležitost.
    47. Domácí Sergej Tkačjov a jeho nádherný pohotový volej
     
    48
    Na opačné straně hřiště mohl skórovat vzápětí Kwadwo Poku, který si naběhl uprostřed šestnáctky na zpětnou přihrávku z levé strany a placírkou mířil pod břevno, jenže Michail Levašov volejbalovým zákrokem vytáhl míč nad bránu!
     
    49
    Arťom Dzjuba pěkně odcentroval z levé strany hřiště a na vzdálenější pravé tyči se vyšrouboval do vzduchu Luka Djordjević, ve výskoku ovšem hlavou minul pravý horní roh brány.
     
    50
    Úvodních pět minut druhého poločasu nabídlo již tři slibné brankové příležitosti, z nichž dvě měli na svědomí domácí fotbalisté, na třetí gól ale zatím čekáme marně.
     
    51
    Arsenal po přestávce dominuje drží míče stejně jako v průběhu prvního poločasu, jenže fotbalisté Machačkaly spoléhají na rychlé protiútoky, ze kterých už jednou udeřili.
     
    52
    Arťom Dzjuba chtěl na levé straně hřiště v blízkosti šestnáctky centrovat nebo střílet, ono je to ale vcelku jedno, protože míč zamířil vedle vzdálenější pravé tyče.
     
    53
    Machačkala odkopávala od brány a nyní se snaží míč držet na svých kopačkách. Hráči v žlutých dresech se sice příliš daleko nedostali, na levém křídle ale vybojovali aut.
     
    54
    Guram Tetrašvili napřáhl zpoza šestnáctky ke krásné táhlé střele pravačkou, která letěla těsně nad zemí a mířila ke vzdálenější levé tyči, Michail Levašov ji ale skvělým zákrokem vyrazil a dorážka hostů z pravé strany šestnáctky zamířila po zemi do boční sítě! Obrovská šance Anži!
    54. Michail Levašov skvělým zákrokem podržel domácí Arsenal
     
    55
    Arsenal Tula rozehrál na pravé straně hřiště standardní situaci a do šestnáctky přilétl nádherný centr, po kterém domácí na vzdálenější levé tyči orazítkovali hlavou břevno! Míč se odrazil zpět do hry a Machačkala uhasila nebezpečí za cenu rohového kopu. Neskutečné!
    55. Sunzu po standardní situaci hlavičkoval do břevna!
     
    56
    Kantemir Berchamov se postavil na levé straně hřiště k rozehrání rohového kopu a jeho následný centr do šestnáctky fotbalisté Machačkaly dokázali odvrátit.
     
    57
    Třetí gól zápasu visí ve vzduchu, ani jeden z týmů se ale nemůže podruhé v zápase prosadit. Většímu gólovému přídělu ani nepřispívají brankové konstrukce.
     
    58
    Kwadwo Poku si zpracoval míč na hranici šestnáctky po zpětné přihrávce z levé strany hřiště, jenže promeškal ideální okamžik pro zakončení a nakonec se k němu nedostal.
     
    59
    Miral Samardžić fauloval na pravé straně obranné poloviny Machačkaly a vysloužil si první žlutou kartu.
     
    60
    Střídání v týmu FC Arsenal Tula: ze hřiště odchází Luka Djordjević, přichází Igor Ševčenko.
     
    61
    Arsenal Tula se pokusil oživit hru a sáhl k první změně v sestavě, když útočníka Luka Djordjeviće nahradil Igor Ševčenko. Střídání útočník za útočníka.
     
    62
    Arťom Dzjuba se sice na levé straně hřiště prosadit nedokázal, vybojoval pro svůj tým ale alespoň rohový kop, který Arsenal na levé straně hřiště rozehrál nakrátko.
     
    62
    Arsenal Tula právě vstřelil branku!
    Arsenal rozehrál rohový kop nakrátko a z levého křídla přišel do šestnáctky dlouhý míč, který na přední tyči hlavou krásně prodloužil za sebe hlavou Sergej Tkačjov a STOPPILA SUNZU hlavou vymetl z blízkosti levý horní roh brány! Arsenal vede po hodině 2:1! Asistence: Sergej Tkačjov.
    62. Stoppila SUNZU - 2:1
     
    65
    Machačkalu dostal druhý inkasovaný gól do kolen a na hřišti nyní dominují fotbalisté Arsenalu Tuly.
     
    66
    Igor Ševčenko krásně odcentroval z pravé strany hřiště a na opačné straně šestnáctky našel Arťoma Dzjubu, jehož hlavička zamířila vedle vzdálenější pravé tyče.
     
    67
    Arsenal vyrazil na ose hřiště do útoku tři na tři, domácí se ovšem vzápětí do zakončení nedostali, jelikož jejich útočnou akci zastavila nepřesná finální přihrávka.
     
    68
    Střídání v týmu Anži Machačkala: ze hřiště odchází Kwadwo Poku, přichází Juan Lescano.
     
    69
    Arťom Dzjuba se snažil u levého rohového praporku vybojovat míč na útočné polovině svého týmu, jenže zezadu přistrčil Mirala Samardžiće a byl mu odpískán faul.
     
    70
    Vladimir Polujachtov na levé straně šestnáctky pěkně zasekl míč a chtěl si dojít pro penaltu, jenže rozhodčí po jeho pádu na hrací plochu penaltu proti Arsenalu neodpískal.
     
    72
    Machačkala se snaží dostat domácí Arsenal pod tlak, centr z pravé strany hřiště ovšem postrádal přesnost a Michail Levašov bez problému stáhl míč ze vzduchu.
     
    73
    Oleg Dančenko předvedl ostrý zákrok, za který mu okamžitě hlavní rozhodčí udělil žlutou kartu.
     
    75
    Po krátkém ošetření domácího hráče zápas opět pokračuje. Machačkala má míč častěji na svých kopačkách, jenže se není schopna dostat do nějaké brankové příležitosti.
     
    77
    Machačkala pokračovala v tlaku a na pravém křídle se dostala k přízemnímu centru, který na přední tyči vpádu ukryl ve svém náručí brankář Michail Levašov.
     
    79
    Igor Ševčenko poslal do šestnáctky z pravé strany hřiště přízemní centr a na hranici pokutového území se pohotově opřel do míče pravačkou Sergej Tkačjov, jeho přízemní střela ale prošla mezi nohama jednoho z jeho spoluhráčů vedle vzdálenější levé tyče.
     
    80
    Střídání v týmu Anži Machačkala: ze hřiště odchází Alexandr Prudnikov, přichází Pilip Budkivskij.
     
    81
    Guram Tetrašvili se dostal uprostřed šestnáctky po centru z rohového kopu k hlavičce, která těsně minula vzdálenější levou tyč brány!
     
    83
    Machačkala na pravé straně hřiště vybojovala rohový kop a jednomu z hostujících fotbalistů byl po následném centru uprostřed pokutového území odpískán faul.
     
    84
    Sergej Tkačjov předvedl pěkný slalom na pravé straně hřiště, když si míč navedl z levé strany doprava a poté opačně, jeho přízemní střela zpoza šestnáctky ale minula přední pravou tyč brány Machačkaly.
     
    85
    Arťom Dzjuba se snažil prosadit na ose hřiště a vybojoval po rychlém protiútoku volný přímý kop.
     
    86
    Igor Armaș byl hráčem, který fauloval Arťoma Dzjubu v úniku a obdržel od rozhodčího rychle žlutou kartu.
     
    86
    Střídání v týmu Anži Machačkala: ze hřiště odchází Arsen Chubulov, přichází Ivan Markelov.
     
    87
    Arsenal mohl rozhodnout po rozehrání volného přímého kopu, jenže následná střela skončila na zdi.
     
    87
    Evans Kangwa se postavil u postranní čáry unikajícímu Igorovi Armașovi a za svůj faul viděl žlutou kartu.
     
    88
    Arťom Dzjuba zazdil obrovskou brankovou příležitost, když na levé straně šestnáctky z ostrého úhlu nedokázal přesně přihrát a poté se marně dožadoval odpískání ruky, kterou ve skluzu zasáhl míč jeden z obránců Machačkaly! Ze druhé vlny mu nabíhala dvojice spoluhráčů!
    88. Arťom Dzjuba se marně dožadoval v závěru odpískání ruky
     
    89
    Běží poslední dvě minuty utkání, nad jehož rámec se zřejmě ještě bude něco nastavovat. Anži Machačkala prohrává těsně 2:1 a vypadá to, že prohraje počtvrté v řadě.
     
    90
    Útok Machačkaly byl hodně rozpačitý, stejně jako následný nákop do šestnáctky, který byl odvrácen.
     
    90+1
    Nad rámec utkání byly nastaveny 3 minuty.
     
    90+1
    Střídání v týmu FC Arsenal Tula: ze hřiště odchází Sergej Tkačjov, přichází Federico Rasic.
     
    90+2
    Evans Kangwa si na hranici šestnáctky naběhl na zpětnou přihrávku z pravé strany a technickou střelou mířil ke vzdálenější pravé tyči, jenže ne dostatečně a Alexandr Budakov nohama míč vpádu fantasticky vyrazil! Naděje hostů žije.
    90+2. Evans Kangwa v závěru zápasu zahodil velkou šanci
     
    90+3
    Střídání v týmu FC Arsenal Tula: ze hřiště odchází Arťom Dzjuba, přichází Guram Adžojev.
     
    90+4
    Guram Adžojev hloupě zajel do protihráče na útočné polovině skluzem ve snaze vybojovat ztracený míč po dalším katastrofálním protiútoku Arsenalu a viděl žlutou kartu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Arsen Chubulov sice rychle odpověděl v prvním poločase na úvodní gól z kopačky Kantemira Berchamova, jenže Machačkala počtvrté v zápase prohrála, když po přestávce vystřelil po po hodině hry Arsenal vítězství Stoppila Sunzu. Konečný výsledek utkání ruské ligy. FC Arsenal Tula 2 Anži Machačkala 1. (20:30:17)

    Tomáš Reiner

    Branky: 17. Berchamov (Tkačjov), 62. Sunzu (Tkačjov) – 22. Chubulov (Prudnikov)

    Karty:   87. Kangwa (ATU), 90+4. Adžojev (ATU) – 59. Samardžić (MCK), 73. Dančenko (MCK), 86. Armaș (MCK)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 8:3. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 9:13.
    PFK Arsenal Tula: Levašov – Chaguš, Sunzu, Beljajev, V. Álvarez – Berchamov, Čaušić – Tkačjov (90+1. Rasic), Djordjević (60. I. Ševčenko), Kangwa – Dzjuba (90+3. Adžojev).
    Náhradníci: Obuchov, Berezin – Grigalava, Adžojev, Rasic, Buranov, Novoselcev, A. Denisov, Ivakin, I. Ševčenko.

    Anži Machačkala: Budakov – Musalov, Samardžić, Armaș, Polujachtov – Tetrašvili, Anton – Dančenko, Poku (68. Lescano), Chubulov (86. Markelov) – Prudnikov (80. Budkivskij).
    Náhradníci: Sugrobov – Čajkovskij, Chamdamov, Budkivskij, Glebov, Markelov, P. Jakovlev, Bryzgalov, Lescano.

    Rozhodčí: Sergej Karasev. Asistenti: A. Averijanov, T. Kalugin. Čtvrtý rozhodčí: R. Černov
    thejrc.org