Liverpool – Stoke 0:0 (kon.) | Burnley – Brighton 0:0 (kon.) | Crystal Palace – Leicester 5:0 (kon.)
Huddersfield Town – Everton 0:2 (kon.) | Newcastle – West Brom 0:1 (kon.) | Southampton – Bournemouth 2:1 (kon.)
Swansea – Chelsea 0:1 (kon.)
konec
Huddersfield Town
0:2 (0:1)
Everton FC
Sobota 28.04.2018, 16:00 • John Smith's Stadium Huddersfield • Anglická Premier League • 36. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Fotbalisté Huddesfieldu si budou muset na potvrzení záchrany ještě počkat poté, co v domácím zápase nestačili na Everton, v jehož dresu se krátce před přestávkou prosadil Cenk Tosun a třináct minut před koncem střídající Baye Oumar Niasse. Konečný výsledek střetnutí. Huddersfield Town 0 Everton FC 2. (17:54:38)

     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Scott Malone se ještě pokusil alespoň snížit, jeho střela levačkou zpoza šestnáctky byla zablokována a Jordana Pickforda už dělí od udržení čistého konta jen sekundy.
     
    90+3
    Do konce utkání zbývají odehrát necelé dvě minuty a už nyní můžeme konstatovat, že Everton si odveze ze stadionu Huddersfieldu tři body a domácí si na jistotu záchrany budou muset počkat.
     
    90+2
    Tom Davies u pravého rohového praporku na útočné polovině dobře podržel míč a rozhodl se pro zpětnou přihrávku, po které byl Everton vytlačen na vlastní polovinu, stále je ale u míče.
     
    90+1
    Nad rámec dnešního utkání byly nastaveny 4 minuty.
     
    90
    Philip Biling na levé straně hřiště obstaral další autové vhazování, tentokrát ovšem nedohodil až do pokutového území a Everton míč snadno odvrátil do bezpečí.
     
    89
    Philip Biling obstaral autové vhazování i na opačné straně hřiště, jenže tentokrát míč z jeho rukou žádné nebezpečí nepřinesl a Everton vyrazil do protiútoku, který zhatila nepřesná finální přihrávka.
     
    88
    Po dlouhém autovém vhazování Huddersfieldu z levé strany hřiště se míč v pokutovém území nebezpečně odrážel, ovšem pouze na kopačky hráčů Evertonu, kteří ho odvrátili za postranní čáru.
     
    87
    Alex Pritchard je hodně aktivní a nyní se snažil prosadit podél levé postranní čáry, jenže se zamotal do svých kliček a míč mu odskočil do zámezí. Everton mohl vhazovat.
     
    86
    Huddersfield se v závěru zápasu nadechuje k závěrečnému tlaku, jenže by se musel stát zázrak, aby během zbývajícího času ještě dokázal vstřelit dva góly a vyrovnat skóre na 2:2.
     
    85
    Tom Davies fauloval na pravé straně obranné poloviny Evertonu a Huddersfield v blízkosti půlící čáry rychle rozehrál standardní situaci nakrátko. Poté následoval centr ze hry, který se domácím na levé straně hřiště vůbec nepovedl. Míč skončil v zámezí.
     
    84
    Alex Pritchard rozehrál na pravé straně hřiště rohový kop a po jeho dlouhé zpětné přihrávce pálil na ose hřiště zpoza šestnáctky Laurent Depoitre, jeho pokus byl ovšem zablokován.
     
    83
    Alex Pritchard si na pravé straně hřiště naběhl na kolmou přihrávku a rozhodl se pro přízemní centr do ohně, který byl na přední tyči odvrácen jedním z protihráčů na rohový kop.
     
    82
    Dobře si počínala obranná dvojice hráčů Evertonu, která míč pokryla tělem, a Jordan Pickford ho po vyběhnutí ze své brány ukryl ve svém náručí. Domácí už nemají příliš mnoho sil.
     
    81
    Do konce zápasu zbývá odehrát deset minut a Everton má vývoj utkání pevně pod kontrolou. Huddersfield si dnes zřejmě záchranu nezajistí a bude muset ještě bojovat v závěru sezóny.
     
    80
    Baye Oumar Niasse se snažil prosadit na pravé straně šestnáctky, kde po souboji s jedním z domácích obránců skončil na zemi, faul se ovšem nepískal a kopalo se od brány Huddersfieldu.
     
    79
    Huddersfield v dnešním zápase jednoznačně doplácí na nevyužité brankové příležitosti a nepřesnost v zakončení. Everton také neměl příliš mnoho šancí, jenže nyní vede už 2:0.

    Tomáš Reiner

    Branky: 39. Tosun (Walcott), 77. Gueye (Baines)

    Karty:   50. Hogg (HUD)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 2:1. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 9:8.
    Huddersfield Town: Lössl – Hadergjonaj, Zanka, Schindler, T. Kongolo – Hogg (C) (62. Malone), Mooy – Quaner (59. Biling), Pritchard, van La Parra (75. Depoitre) – Mounié.
    Náhradníci: Coleman – Smith, Malone, Löwe, Gorenc Stankovič, Biling, Depoitre.

    Everton FC: Pickford – Coleman, M. Keane, Jagielka (C), Baines – Gueye, Schneiderlin, Rooney (63. Davies) – Walcott, Tosun (72. Niasse), Vlašić (75. Ra. Funes Mori).
    Náhradníci: Robles – Cuco Martina, Ra. Funes Mori, Davies, Baningime, Bolasie, Niasse.

    Rozhodčí: Lee Probert. Asistenti: Simon Beck, Andy Garratt. Čtvrtý rozhodčí: Craig Pawson

    Diváci: 24121
    ocianews.com