Lyon – Nantes 2:0 (kon.) | Bordeaux – Dijon 3:1 (kon.) | Lille – Méty 3:1 (kon.)
Monaco – Amiens 0:0 (kon.) | Štrasburk – Nice 1:1 (kon.) | Troyes – Caen 3:1 (kon.)
konec
Olympique Lyon
2:0 (1:0)
FC Nantes
Sobota 28.04.2018, 17:00 • Parc Olympique Lyonnais, Lyon • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 35. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 11:4. Střely mimo: 10:6. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 7:14. (18:54:18)
     
    Tři nastavené minuty jsou minulostí a zápas Lyonu s Nantes končí výhrou domácího celku 2:0.

    Domácí se pustili do útoku od samotného úvodu. Nabil Fékir rychle hledal Depaye i Traorého, ale ani jeden se nedokázal v šancích prosadit. Zlom přišel až pět minut před koncem první půle, kdy znovu po přihrávce Fékira pálil přesně k tyči Memphis Depay. Ve druhém poločase měli v úvodu více ze hry hosté, ale k vážnější šance se nedostali. Naopak na druhé straně přidal druhou branku po přistrčení Depaye Bertrand Traoré. Lyon si již závěr zápasu s klidem pohlídal a minimálně do večera se tak posouvá tabulkou na druhou příčku a bude čekat na odpověď Monaka.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Do kombinace Lyonu se zapojil také střídající Maxwel Cornet. Po jeho přihrávce se ale zmocnil míče hostující Touré.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Hosté měli k dispozici ještě jednu rozehrávku z volného přímého kopu, ale tu si pohlídal v pokutovém území hlavičkující Lucas Tousart.
     
    89
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Memphis Depay, přichází Maxwel Cornet.
     
    88
    Na druhé straně se pokusil překvapit Lopese střelou z pětatřiceti metrů Valentin Rongier, ale domácímu brankáři stačilo stát ve středu branky.
     
    87
    Lyon s přehledem dohrává druhý poločas na útočné polovině. Houssem Aouar se dokázal uvolnit na pravém kraji, ale poté neměl komu nahrát dopředu a tak raději zpomalil.
     
    86
    Nyní stál na hranici ofsajdu další střídající hráč a to Jordan Ferri. V důležitý okamžik ale zůstal stát a tak přihrávka Fékira prolétla jen k hostům.
     
    85
    Depay nyní chyboval při rozehrávce ve středu pole a toho málem využil Kalifa Coulibaly. Ani tentokrát se ale střídající hráč Nantes mezi tři tyče netrefil.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením pro oba týmy. Nyní už to vypadalo, že by se Aouar mohl dostat ke střele z vápna, ale ještě před tím je pískán faul Fékirovi.
     
    82
    Lucas Lima se opět protlačil k centru do vápna, v něm se pohyboval také Coulibaly, ale hlavička střídajícího útočníka Nantes šla jen dva metry vedle pravé tyče.
     
    81
    Mendy si výborně narazil s Fékirem, dostal míč zpět přesně do běhu, ale poté přihrával po trávníku do vápna jen na obsazeného Depaye.
     
    80
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Tanguy NDombèlé, přichází Jordan Ferri.
     
    80
    Nantes si vytvořilo tlak na útočné polovině. Limův centr ale dokázal zblokovat hned Ferland Mendy a je po akci Nantes.
     
    79
    El Ghanassy zcela zbytečně ve středu pole poslal k zemi Rafaela a je za to odměněn žlutou kartou.
     
    78
    Nantes se ještě pokouší něco se zápasem udělat. Tourého střela ze střední vzdálenosti ale Lopese ohrozit nemohla.
     
    77
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Bertrand Traoré, přichází Mariano Díaz.
     
    77
    Ndombele měl trochu času na značce pokutového kopu, ale míč si rovnal až příliš dlouho a tak mu do střely padl Djidji.
     
    76
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Jules Iloki, přichází Yacine Bammou.
     
    75
    Přes zhuštěný střed trávníku se nyní nedostala dvojice domácích Tousart – Fékir. Naopak do protiútoku mohl jít střídající El Ghanassy, ale ten byl výborně ubráněn Morelem.
     
    73
    Domácí pokračují v aktivní hře směrem dopředu i po druhé vstřelené brance. Aouar hledal rozběhnutého Depaye, ale nizozemský útočník nebyl přesný při zpracování.
     
    72
    Také Fékir nebyl daleko vstřelené brance. Nejprve se Tatarusanu musel vypořádat se střelou Depaye, následně ještě pálil právě Fékira, ale jeho pokus si již rumunský brankář pohlídal.
     
    71
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Adrien Thomasson, přichází Yassine El Ghanassy.
     
    70
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Préjuce Nakoulma, přichází Kalifa Coulibaly.
    69. Bertrand TRAORÉ - 2:0
     
    69
    Lyon právě vstřelil branku!
    Mizernou rozehrávkou se nyní prezentoval Koffi Djidji. Depay perfektně přečetl úmysl hostujícího obránce, prodral se do vápna, kde mu balon lehce utekl, ale připravený byl BERTRAND TRAORÉ, který levačkou usměrnil míč mimo dosah Tatarusana.
     
    68
    Fékir sice vysunul prudkou přihrávkou Traorého do vápna, ale ten se dostal s míčem až k brankové lajně a následný centr už sebral ze vzduchu Tatarusanu.
     
    67
    Domácí celek měl k dispozici další rohový kop. Fékirova pobídka do vápna ale našla jen připraveného Djidjiho, který s klidem odhlavičkoval míč ze šestnáctky.
     
    66
    Lyon se znovu postupně dostává na útočnou polovinu. Depay si narazil s Tousartem, následně se zapojil do kombinace také Fékir, ale obrana Nantes je stále nepropustná.
     
    65
    Thomassonova rána byla zblokována Marcelem, následně se za balonem vydal Lopes a uchránil svůj tým vysokým skokem od rohového kopu.
     
    64
    Depayův pas na zadní tyči našel Marcela, který se procpal přes obránce, ale následná hlavička už nebyla nepřesnější.
     
    63
    Tentokrát byl na druhé straně trávníku faulován Fékir a domácí budou mít šanci na podobnou příležitost, jako před malou chvílí nevyužili hosté.
     
    62
    Lucas Lima se postavil k rozehrávce volného přímého kopu. Prudký pas na přední tyči dokázal odpravit za brankovou lajnu Marcelo. Nantes pokračovalo ještě rohovým kopem, ale ani ten nebezpečí nepřinesl.
     
    61
    Jérémy Morel je prvním potrestaným hráčem zápasu. Na pravé straně skluzem poslal k zemi unikajícího Rongiera.
     
    61
    A už mohlo být o dvě branky. Po přetaženém centru si našel balon zcela volný Traoré, který netrefil hlavičku ideálně, ale míč mířil mezi tři tyče. Nakonec musel zasahovat až Djidji.
     
    60
    Po hodině hry stále vede domácí celek o jednu branku. O tu se postaral již v prvním poločas po přihrávce Fékira Memphis Depay.
     
    58
    Pohledná narážečka Rongiera s Nakoulmou končí jen povedenou obranou Marcela. Hosté se zatím nemohou dostat ani do blízkosti lyonského vápna.
     
    57
    Domácí měli potíže s rozehrávkou, přes blok napadajících hráčů se prodral až Nabil Fékir. Domácí kapitán se dostal až k vápnu soupeře a umístěnou střelou donutil Tatarusana k dalšímu zákroku.
     
    56
    Po deseti minutách v obraně ve druhém poločase se ke slovu přihlásilo také Nantes. Prudký pas ale rychle sebrat ze vzduchu do rukavic Anthony Lopes.
     
    55
    Neskutečná minela! Po rohovém kopu vyplaval na zadní tyči zcela sám Bertrand Traoré, ale snad ze dvou metrů nedokázal dostat míč do sítě.
     
    54
    Depay patou uvolnil Mendyho, který centrem na zadní tyč hledal Tousarta. Před domácím záložníkem odhlavičkoval míč na rohový kop Djidji.
     
    53
    Lyon má ve druhém poločase více ze hry. Nantes se téměř na útočnou polovinu nedostává a musí se stále bránit.
     
    52
    Depay měl proti sobě hned dva obránce a tak se pokusil prostrčit balon na Fékira. I kapitán Lyonu byl ale důkladně střežen.
     
    51
    Rafael kouzlil s míčem na pravé straně, k přechodu do vápna se ale nedostal. Na druhé straně musel před Depayem poslat balon na rohový kop Lima.
     
    50
    Tanguy Ndombele nabíral rychlost ve středu pole, ale hned po přechodu středové lajny narazil na výborně postaveného Palloise.
     
    49
    Nyní to byl Aouar od kterého celá akce Lyonu vznikla. Po nepřesném zpracování Fékira se ale hosté nemuseli obávat ohrožení branky.
     
    48
    Ndombele výborně vysouval kolmicí do vápna Aouara, ale teprve devatenáctiletý záložník Lyonu pálil v pádu jen mimo tři tyče.
     
    47
    Do druhého poločasu vstoupili rozehrávkou domácí hráči. Lucas Tousart si to namířil mezi trojici obránců a rychle ztratil balon. Od Djidjiho se ale balon odrazil zpět k Lyonským.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:01.
     
    Hlavní rozhodčí nenastavil v prvním poločase ani sekundu navíc a tak první pětačtyřicetiminutovka končí 1:0 pro Lyon.

    Domácí se pustili do útoku od samotného úvodu. Nabil Fékir rychle hledal Depaye i Traorého, ale ani jeden se nedokázal v šancích prosadit. Zlom přišel až pět minut před koncem, kdy znovu po přihrávce Fékira pálil přesně k tyči Memphis Depay. Také Nantes si vytvořilo tlak, ale vážnější střelu na Lopese zatím neposlalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Lyon pokračoval ještě rohovým kopem, ale ten už Nantes přečkalo bez obtíží. Tatarusanu se míče dotknout nemusel.
     
    44
    Minutu před pauzou se postavil k rozehrávce volného přímého kopu znovu Nabil Fékir. Domácí kapitán donutil Tatarusana k povedenému zákroku u pravé tyče.
     
    43
    Lyon je najednou plný sil. Djidji zbytečně zajel do Ndombeleho a je přísně napomínán hlavním rozhodčím. I nyní se to ale obejde bez žluté karty.
    41. Memphis DEPAY - 1:0
     
    41
    Lyon právě vstřelil branku!
    První dvě šance nedal, nyní už se ale může MEMPHIS DEPAY radovat. Po zisku míče se Fékir rychle zorientoval, našel přesně nizozemského útočníka v náběhu a ten se střelou k levé tyči nemýlil. Nantes drželo v posledních minutách více balon pod kontrolou, ale nyní musí dotahovat.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Traoré se už už hnal na Tatarusana zcela osamocen, domácí útočník si ale nepohlídal ofsajdovou pozici a tak je následný střet zcela zbytečný.
     
    39
    Ani další zisk hosté nedokázali přetavit v přesnou střelu. Thomasson zaváhal na hranici vápna a tak mohli jít do útoku také Lyonští, ale ani Tousart se příliš s přihrávkou nepředvedl.
     
    38
    Hosté vytáhli napadání až k vápnu soupeře a vyplatilo se. Rongier získal balon ještě na útočné polovině a mohl přihrávat na Nakoulmu, který ale pálil vysoko nad.
     
    37
    Ferland Mendy zabojoval o nakopnutý balon, ale přes Nicolase Palloise se do šance nedostal. Pallois výborně pokryl balon, který se došoural až za brankovou lajnu.
     
    36
    Lyonu se nedaří finální fáze. Nyní se pokoušel prostrkávat míč do vápna Aouar, ale jeho pobídka na Depaye ztroskotala na Palloisovi.
     
    35
    Tentokrát se po pravém kraji rozběhl Rafael. Ve středu pole byl následně sestřelen kapitán Lyonu, ale hlavní rozhodčí zatím žlutou kartu udělovat nebude.
     
    34
    Jérémy Morel nyní zahnal zpětnou přihrávkou Lopese. Portugalský brankář ale vše zvládl perfektně. Dlouhým výkopem našel Traorého, který z otočky pálil jen do připraveného Tatarusana.
     
    33
    Nakonec po lehkém centru na hranici vápna zakončoval z první doteku Touré. Jeho pokus však končí daleko od hostující branky.
     
    32
    Tousart byl faulován na útočné polovině a hra se tak znovu přesouvá před Tatarusana. Vypadá to však, že domácí budou rozehrávat po trávníku.
     
    31
    Ani více jak půlhodina hry úvodní branku nepřinesla. Fékir nyní perfektně uvolnil Depaye, který ale spálil velkou šanci. V jasné pozici pálil pravačkou jen vedle pravé tyče.
     
    30
    Po půlhodině hry přišel další Lopesův zákrok. Nyní si domácí brankář poradil s lehkou střelou Thomassona ze střední vzdálenosti.
     
    29
    Marcelo s Rafaelem měli velké problémy, aby i v přesile ubránili Ilokiho. Nakonec balon končí vysoko nad Lopesovou brankou a Lyon drží čisté konto.
     
    28
    Lucas Tousart nebezpečně ztratil míč u středové lajny a nyní může děkovat Morelovi, který rychlou akci Nantes odvrátil alespoň na rohový kop.
     
    27
    Nakoulma uvolnil na levém kraji Limu, který přízemním centrem hledal v pokutovém území Rongiera. Nakonec ale balon končí až u Lopese.
     
    26
    Útočná aktivita Lyonu se znovu zvyšuje. Nyní se ale přihlásilo o slovo také Nantes. Kapitán hostujícího celku Léo Dubois však centroval jen do náruče Lopese.
     
    24
    Lucas Lima sice přetáhl balon až daleko za zadní tyč, ale Dubois zavíral celou situaci a dokázal balon vrátit do ohně před Lopese. Domácí brankář nakonec musel vysoký centr boxovat mimo vápno.
     
    23
    Nabil Fékir se pokoušel centrovat z třiceti metrů do vápna, ale hned první bránící hráč Nantes dokázal pokus zblokovat. Lyon bude muset začít znovu od obránců.
     
    22
    Nantes mělo k dispozici rohový kop. Nakoulma se dostal k hlavičce přes Morela, ale Lopes stál připraven ve středu branky a míč mu spadl do náruče.
     
    21
    Nakoulma se však rychle provinil faulem při boji o míč a hosté se tak musí znovu vrací rychle do obrany. Nepřesná přihrávka Tousarta však brejk Lyonu zastavuje.
     
    20
    Nantes se podařilo zmírnit tlak domácího celku. Thomasson zavezl míč na útočnou polovinu, kde si dokázal ještě narazit a Nakoulmou a po doteku Rafaela je z toho dokonce autové vhazování pro hosty.
     
    19
    K balonu na místě přestupku se postavil Nabil Fékir. Kapitán Lyonu pálil před obrannou zeď, ale také přes branku hostujícího celku. Tatarusanu si může protentokrát oddechnout.
     
    18
    Mendy byl faulován před vápnem Thomassonem. Velká šance pro Lyon k ohrožení Tatarusana.
     
    17
    Rafael nedostihl balon na hrací ploše a po delším čase mohou uklidnit hru také hostující hráči.
     
    16
    Domácí tým pokračuje v aktivní hře směrem dopředu. Fékirova přihrávka pod sebe ale až na Tousarta neprošla. Nantes se ale zmohlo jen na odkop.
    15. Parádní zákrok Cipriana Tatarusana a následný pokus do tyče
     
    15
    Velká šance Lyonu! Po centru z levé strany nejprve zkoušel nůžky Traoré, ale Tatarusanu předvedl parádní zákrok. Následně se balon odrazil přesně proti noze Depayovi, který z blízkosti napálil jen břevno.
     
    14
    Memphis Depay zkoušel bojovat o nakopnutý balon z vlastní poloviny, ale proti přesile obránců se nedokázal dostat do střelecké pozice.
     
    12
    Thomasson získal balon u středového kruhu, poté bojoval o pozici také Rongier, ale proti pevné obraně Lyonu se ani jeden ze zmiňované dvojice neprosadil ke střele.
     
    11
    Lyonskou útočnou akci rozjel Ndombele. Následně se u balonu zjevil Depay, ten byl ale předskočen Duboisem a domácí se tak musí vracet do obrany.
     
    10
    První desetiminutovka výraznější šanci nepřinesla. Tousart nyní spolupracoval ve středu pole s Fékirem, následně kapitán Lyonu vysunul přihrávkou do vápna Depaye, který ale z úhlu pálil jen do boční sítě.
     
    9
    Domácí tým kontroluje balon. Bertrand Traoré neměl komu nahrát a tak zkusil vystřelit. Jeho pokus už byl o poznání nebezpečnější, ale Tatarusana nepřekvapil.
     
    8
    Lucas Tousart to zkoušel podobně jako na druhé straně před malou chvílí Nakoulma. Ani jeho pokus ze střední vzdálenosti nebyl nebezpečný.
     
    7
    Také Nantes to zkusilo v útoku. Iloki centroval do vápna, kde si na první tyči našel míč Nakoulma a Lopes musel poprvé zasahovat.
     
    6
    Domácí se bleskově dostali k balonu. Na levém kraji pláchl obráncům Ferland Mendy, ale poté přidal krajní obránce Lyonu mizernou přihrávku do vápna.
     
    5
    Lyon se zatím do útoku příliš nežene, nyní dokonce ztratil balon Ndombele a do rychlého kontru se vydal Rongier. Rongierova nahrávka do vápna je zblokována Rafaelem a hra je přerušena. Na útočné polovině totiž zůstal ležet na zemi Ndombele.
     
    4
    Nakoulma chtěl překvapit Lopese střelou z velké dálky, ale míč mu nesedl úplně ideálně na kopačku a podle toho to také dopadlo. Střela se doploužila jen vedle tyče.
     
    3
    Rafael vhazoval zpoza postranní lajny. Následně se ale dostal do nepříjemného souboje Ndombele, který byl předskočen Limou. Nantes získávají míč ve středu pole.
     
    2
    O úvodní rozehrávku se postarali fotbalisté hostujícího celku. Nakoulma ale rychle ztratil balon a tak mohl postupovat do útoku Traoré. Ani útočník Lyonu ale příliš další nedošel.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí na hrací plochu obě úvodní jedenáctky. Zápas pětatřicátého kola nejvyšší francouzské soutěže Ligue 1 tak může za několik málo okamžiků začít.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Olympique Lyon: A. Lopes – Rafael, Marcelo, Morel, F. Mendy – NDombèlé, Tousart, Aouar – B. Traoré, Fékir (C), Depay.
    Náhradníci: Gorgelin – Diakhaby, Díaz, Ferri, Marçal De Oliveira, Tete, Cornet.

    FC Nantes: Tătăruşanu – Dubois (C), Pallois, Djidji, Lucas Lima – Thomasson, A. Touré – Iloki, Rongier, Moutoussamy – Nakoulma.
    Náhradníci: Dupé – Bammou, Awaziem, El Ghanassy, K. Coulibaly, N'Gom, Gandi.

    Rozhodčí: Gautier – Luzi, Cano.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    26.08. 2017 Nantes – Lyon 0:0
    07.05. 2017 Lyon – Nantes 3:2
    30.11. 2016 Nantes – Lyon 0:6
    19.03. 2016 Lyon – Nantes 2:0
    01.12. 2015 Nantes – Lyon 0:0
     
    FC Nantes

    Nantes se v minulé sezoně potloukalo dlouhou dobu ve středu tabulky, vydařeným závěrem se ale vyšplhalo až těsně za příčky zaručující pohárovou Evropu, tedy na sedmé místo.

    V nové sezoně se daří týmu ze západu Francie sbírat body ještě mnohem lépe. Po parádním vstupu do nového ročníku, kdy se Nantes probojovalo k bodům za velmi těsné výsledky. Až na konci ledna si Nantes připsalo o více než jednu branku, když 3:0 přehrálo Guingamp. Již pět zápasů čeká na plný bodový zisk a tabulkou se postupně propadá, až na aktuální devátou pozici, ale na páté Nice, ztrácí pouhé čtyři body.
     
    Olympique Lyon

    Lyon v minulé sezoně hrál v popředí tabulky, nakonec zakončil ročník na čtvrté pozici hned za Monakem, PSG a Nice. Díky čtvrté příčce si si tým z východu Francie vybojoval základní skupinu Evropské ligy.

    V ní si již s předstihem zajistil postup do jarního playoff, když v konkurenci Apollonu, Evertonu a Atalanty prohrál jen jednou a to v posledním zápase s italským celkem, kdy už měly oba týmy postup jistý. V prvním kole playoff vyřadil francouzský celek po dvou výhrách španělský Villarreal. Také v osmifinále měl slušně našlápnuto, když si přivezl z Moskvy výhru nad místním CSKA 1:0, ale v domácím prostředí nečekaně zkolaboval, prohrál 2:3 a evropské soutěže tak pro Lyon skončily neslavně.

    V Ligue 1 stále Lyon bojuje o konečnou druhou příčku. Především dvě poslední zaváhání Monaka dala Lyonu ještě příležitost pomýšlet na stříbrné medaile. Také Lyon k tomu hodně pomáhá, když vyhrál posledních šest ligových zápasů.
     
    Krásný sobotní podvečer, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší francouzská soutěž Ligue 1 pokračuje již pětatřicátým kolem a my se společně zaměříme na utkání Lyonu, který před domácím publikem přivítá Nantes.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Vít Schück

    Branky: 41. Depay (Fékir), 69. B. Traoré (Depay)

    Karty:   61. Morel (LYO) – 79. El Ghanassy (NAT)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 11:4. Střely mimo: 10:6. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 7:14.
    Olympique Lyon: A. Lopes – Rafael, Marcelo, Morel, F. Mendy – NDombèlé (80. Ferri), Tousart, Aouar – B. Traoré (77. Díaz), Fékir (C), Depay (89. Cornet).
    Náhradníci: Gorgelin – Diakhaby, Díaz, Ferri, Marçal De Oliveira, Tete, Cornet.

    FC Nantes: Tătăruşanu – Dubois (C), Pallois, Djidji, Lucas Lima – Thomasson (71. El Ghanassy), A. Touré – Iloki (76. Bammou), Rongier, Moutoussamy – Nakoulma (70. K. Coulibaly).
    Náhradníci: Dupé – Bammou, Awaziem, El Ghanassy, K. Coulibaly, N'Gom, Gandi.

    Rozhodčí: Gautier – Luzi, Cano
    bahis siteleri