Lyon – Nantes 2:0 (kon.) | Bordeaux – Dijon 3:1 (kon.) | Lille – Méty 3:1 (kon.)
Monaco – Amiens 0:0 (kon.) | Štrasburk – Nice 1:1 (kon.) | Troyes – Caen 3:1 (kon.)
konec
AS Monaco
0:0 (0:0)
Amiens SC
Sobota 28.04.2018, 20:00 • Stade Louis-II, Monaco • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 35. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 12:3. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 9:13. (21:54:41)
     
    Čtyři minuty jsou pryč a zápas domácího Monaka s Amiens končí bez branek!

    Monako navazuje na nevýrazně výkony z posledních zápasů a připisuje si v důležitém boji o druhou příliš jen bod. První poločas příliš fotbalové krásy nenabídl. Domácí mají povětšinou času míč pod kontrolou, ale k většímu ohrožení Gurtnerovy branky se nedostali. Také fotbalisté Amiens se dostali k několika nadějným brejkům, ale ani jeden nezpůsobil Subašičovy větší problémy. Ve druhém poločase se již tempo zápasu o něco zvýšilo, ale více práce měl Danijel Subašič, který musel hasit nepříjemnou střelu z hranice vápna. Domácí se dostali do tlaku až v úplném závěru, ale k brance to nevedlo.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
    90+2. Červené karty
     
    90+2
    Emoce se se závěrem zápasu výrazně zvyšují. Diakhaby zajel do Gouana, který si to rozhodně nenechal líbit. Po další diskuzi s rozhodčím vidí oba zúčastnění rovnou červenou kartu!
     
    90+1
    Střídání v týmu Amiens SC: ze hřiště odchází Moussa Konaté, přichází Mathieu Bodmer.
     
    90
    Moussa Sylla naprosto zbytečně zasáhl v souboji soupeře loktem do obličeje a rozhodčí ho trestá žlutou kartou.
     
    89
    Almany Touré získal míč na pravé straně, dokázal se následně odpoutat od obránce, ale centrem našel jen místo za hostující brankou. Balon byl ale lehce tečován a domácí pokračovali rohovým kopem. Diakhaby se dostal k hlavičce, ale Monconduit dokázal na brankové lajně zastoupit Gurtnera.
     
    88
    Joao Moutinho centroval do šestnáctky od rohového praporku. Ani jeden z domácích hráčů ale neměl žádnou šanci se dostat k hlavičce.
     
    87
    Hosté stále aktivně napadají rozehrávku Monaka. Glik s Ndoramem měli velké problémy vůbec rozehrát útočnou akci domácího celku. Lemarův centr je zblokován na rohový kop.
     
    86
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Marcos Rony Lopes, přichází Jordi Mboula.
     
    85
    Hostující hráči myslí stále i na útok. Po rohovém kopu měl trochu volného prostoru k hlavičce Konaté, ale míč mezi tři tyče neposlal.
     
    84
    Zmar, zmar, zmar. Domácí se snaží útočit, ale ohrozit branku Régise Gurtnera se jim nedaří. Nyní se pokoušel pálit Lopes, ale míč mu sjel z kopačky a místo toho byl neplánovaný centr, který ale následně poslal hlavou zcela mimo Diakhaby.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením pro oba týmy. Především pro Monako by byla bezbranková remíza v boji o druhé místo tabulky velkou ztrátou.
     
    82
    Amies se rozhodně v posledních minutách zápasu nestahuje do obrany. Manzala centroval do vápna na Tourého, který ale prohrál důležitý souboj s Glikem.
     
    80
    Střídání v týmu Amiens SC: ze hřiště odchází Bongani Zungu, přichází Guessouma Fofana.
     
    79
    Sylla fauloval nyní Falcaa. Následně po volném přímém kopu se pokoušel přejít přes El Hajjama Lemar, ale nebyl úspěšný. Ani další pokus Falcaa nebyl přesný a z tribun je znovu slyšet pískot.
     
    78
    Zungu zcela zbytečně dohrál po odehrání míče Fabinha a je potrestán žlutou kartou. S přibývajícím časem se agresivita v soubojích zvyšuje.

    Vít Schück

    Branky:

    Karty:   90. Moussa Sylla (ASM) – 70. El Hajjam (AMI), 78. Zungu (AMI)   90+2. Diakhaby (ASM) – 90+2. Gouano (AMI)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 12:3. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 9:13.
    AS Monaco: Subašić – A. Touré, Glik, N'Doram, Raggi (76. Moussa Sylla) – Moutinho, Fabinho – Rony Lopes (86. Mboula), Lemar, Boschilia (59. Diakhaby) – Falcao (C).
    Náhradníci: Sy – Diakhaby, Tielemans, Serrano, Mboula, Moussa Sylla, Bongiovanni.

    Amiens SC: Gurtner – El Hajjam, Gouano (C), Adénon, Avelar – Zungu (80. Fofana), Monconduit – Cornette (74. Bourgaud), G. Kakuta, Manzala – Mou. Konaté (90+1. Bodmer).
    Náhradníci: Bouet – Fofana, Bourgaud, Gope-Fenepej, Ielsch, Bodmer, Cissokho.

    Rozhodčí: Lesage – Hebrard, Ocak
    thejrc.org