Rennes – Toulouse 2:1 (kon.) | Angers – Marseille 1:1 (kon.) | PSG – Guingamp 2:2 (kon.)
konec
Stade Rennes
2:1 (1:1)
Toulouse FC
Neděle 29.04.2018, 15:00 • Roazhon Park, Rennes • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 35. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 3:8. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 6:0. Fauly: 11:14. (16:54:28)
     
    Čtyři nastavené minuty jsou u konce s nimi i dnešní střetnutí Rennes s Toulouse. Tým Tomáše Koubka dokázal otočit vývoj utkání a připisuje si cennou výhru 2:1.

    Úvod zápasu nabídl aktivní hru Rennes, ale do vedení šlo Toulouse. Vůbec první větší šance hostujícího celku začal ziskem ve středu pole Sangaré, následně přihrával do vápna Sanogo a jeho prudký pas si srazil do sítě domácí obránce Joris Gnagnon. Útočná aktivita Rennes se tím ještě zvýšila, ale domácí publikum se vyrovnání dočkalo až pět minut před koncem poločasu, kdy se po přihrávce Khazriho prosadil Siliki. Těsně po rozehrávce druhé půle rozhodl zápas Benjamin Bourigeaud. Rennes ale muselo posledních dvacet minut dohrávat bez vyloučeného Jamese Silikiho, který ve druhém poločase inkasoval dvě žluté karty.

    Rennes se ve vyrovnaném boji o pátou příčku posouvá jeden bod hned za právě páté Saint-Étienne.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Wahbi Khazri mohl pečetit zápas proměněným samostatným únikem, ale po kličce brankáři se dokázal vrátit do obrany Jullien, který Khazrimu překazil zakončení do prázdné branky.
     
    90+3
    Na rohový kop přispěchal přes celé hřiště také brankář Toulouse Alban Lafont. Gradel nakonec mohl opravdu zakončovat z hranice vápna, ale Koubka opět neohrozil.
     
    90+2
    Khazri ztratil míč v nadějné pozici, následně centroval do vápna domácího celku Amian, ale míč byl tečován jen na rohový kop.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Jacques François Moubandje, přichází Jimmy Durmaz.
     
    89
    Hosté nyní odstřelují vápno Rennes. Ani jeden pokus ale přes obrannou hradbu až ke Koubkovi neprošel. Poslední slovo měl Gradel, který pálil vysoko nad.
     
    88
    Domácím hráčům se daří držet soupeře co nejdále od českého brankáře. Bourigeaud zastavil útočnou akci ve středu pole a poté se musel Diop uchýlit jen k přihrávce až na Lafonta.
     
    87
    Amian rozehrával další útočnou akci hostujícího celku. Gradel našel ve vápně Sanoga, ale ten zasáhl nohou hlavičkujícího Bensebainiho a rozehrávat bude Rennes.
     
    85
    Delortova nabídka našla na hranici vápna zcela volného Gradela, který si ale nedokázal zpracovat balon a poté zakončoval jen slabě přesně do rukavic českého brankáře.
     
    84
    Toulouse mělo k dispozici další rozehrávku od rohového praporku. Před Koubkem si naskakoval na centr Sanogo, ale nakonec jeho hlavička nebyla důrazná.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením pro oba týmy. Khazri je zpět ve hře a může se pokračovat v samotném vyvrcholení zápasu.
     
    82
    Wahbi Khazri bojoval o míč na útočné polovině, po hlavě se vrhl do souboje s Sangarém, ale po kontaktu se skácel na trávník a bude muset být ošetřen. Khazri bude muset zápas dohrát, protože Rennes už má vyčerpáno střídání.
     
    81
    Toulouse si vytváří znovu tlak. Sangaré spolupracoval s Amianem, ale ten ztratil stabilitu a toho využil k odkopu do bezpečí Bensebaini.
     
    80
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Sanjin Prcić, přichází Edson Mexer.
     
    80
    Firmin Mubele chtěl zaskočit domácí obranu, chtěl vypálit hned z voleje, ale složitou pozici nevyřešil ideálně.
     
    79
    Domácím se podařilo získat míč, po rychlém úniku po levém kraji byl faulován Khazri a hra se tak po delší době přesouvá dál od českého brankáře.

    Vít Schück

    Branky: 40. Siliki (Khazri), 48. Bourigeaud (Siliki) – 18. Gnagnon (vla.)

    Karty:   50. Siliki (REN) – 50. Gradel (TOU)   73. Siliki (REN)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 3:8. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 6:0. Fauly: 11:14.
    Stade Rennes: Koubek – Danzé (C) (57. D. Sakho), Gelin, Gnagnon, Bensebaini – Prcić (80. Mexer), Bourigeaud – André, Sarr (74. Zeffane), Khazri – Siliki.
    Náhradníci: Diallo – Zeffane, Mexer, Ludovic Baal, Hunou, Gourcuff, D. Sakho.

    Toulouse FC: Lafont – Amian, Diop (C), Jullien, Moubandje (90. Durmaz) – Cahuzac, Sangaré, Imbula (68. Mubele) – Delort, Sanogo, Gradel.
    Náhradníci: Goicoechea – Yago, Somália, Durmaz, Blin, Jean, Mubele.

    Rozhodčí: Jochem – Lang, Drouet
    thejrc.org