Lyon – Nantes 2:0 (kon.) | Bordeaux – Dijon 3:1 (kon.) | Lille – Méty 3:1 (kon.)
Monaco – Amiens 0:0 (kon.) | Štrasburk – Nice 1:1 (kon.) | Troyes – Caen 3:1 (kon.)
konec
RC Štrasburk
1:1 (1:0)
OGC Nice
Sobota 28.04.2018, 20:00 • Stade de la Meinau Strasbourg, Štrasburk • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 35. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Francouzská Ligue 1 má o víkendu na programu své 35. kolo a od 20 hodin má svůj výkop na programu i duel mezi RC Štrasburkem Alsace a OGC Nice. Tak si to s námi nenechte ujít.
     
    RC ŠTRASBURK ALSACE

    Jakožto ligový nováček se Štrasburk pohybuje těsně nad sestupovým pásmem, na osmnácté Troyes má ale vcelku komfortní pětibodový náskok, ačkoliv v Ligue 1 už devět kol čeká na vítězství. V minulém kole v souboji dvou nováčků Racing Club podlehl Amiens 1:3, ani proti silnému Nice celek z města nedaleko německých hranic nečeká nic snadného.
     
    OGC NICE

    Les Aiglons mají zcela opačné starosti, na hřiště o záchranu bojujícího Štrasburku totiž jedou s cílem navýšit své šance na postup do evropských pohárů. Před začátkem 35. kola sice Nice drželo klíčovou pátou příčku, to už ale neplatí, poněvadž díky vítězství nad Montpellierem v páteční předehrávce se přes celek z jižního pobřeží Francie prokousalo Saint-Étienne. Nice drží sérii čtyř zápasů bez porážky, prodlouží ji?
     
    Úvodní sestavy:

    RC Štrasburk Alsace: Oukidja – Foulquier, B. Koné, P. Martinez, Seka – Martin, Aholou, Liénard – Saadi, Corgnet, Bahoken.
    Náhradníci: Kamara – Da Costa, Gonçalves, Blayac, Mangane, Grimm, Ndour.

    OGC Nice: Benítez – Souquet, Marlon, Dante, Le Marchand – Lees-Melou, Tameze, Seri – Saint-Maximin, Balotelli, Sacko.
    Náhradníci: Cardinale – Le Bihan, Srarfi, Burner, M. Sarr, Cyprien, N. Mendy.

    Rozhodčí: Delerue – Danizan, Mouysset.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    3
    Les Aiglons vstoupili do utkání podle očekávání aktivněji, jejich kombinace ale zatím nepřináší ovoce.
     
    4
    Alsaský celek z ojedinělé protiakce vytěžil rohový kop, z něj ale domácí nezahrozili a na opačnou stranu už po levém křídle vyráží Maxime Le Marchand.
     
    5
    Le Marchandovi se nakonec podařilo vybojovat alespoň autové vhazování, krátce po něm ale svěřenci Luciena Favrea o balon opět přišli.
     
    7
    Veterán Dante vystihl nákop na Idrisse Saadiho a těsně před štrasburským forvardem zakopl míč do bezpečí.
     
    10
    V úvodních minutách utkání se na trávníku nic moc zajímavého neděje, hosté se spoléhají spíše na rychlé protiútoky a domácím se příliš nedaří dostat se k souvislé kombinaci.
     
    11
    Nyní se ovšem vydal kupředu Pierre Lees-Melou, jemuž se po průniku po pravém křídle podařilo vybojovat autové vhazování nedaleko rohového praporku.
     
    13
    Dimitri Foulquier pod tlakem jen zakopl míč na útočnou polovinu, obránci Les Aiglons poté do rozehrávky zapojili i brankáře Waltera Beníteze.
     
    14
    Na levém křidle se otevřela dálnice volného prostoru pro Maximea Le Marchanda, jeho následý centr ale v poutovém území nikoho v bílém dresu nenašel.
     
    16
    Jean-Eudes Aholou si v souboji s Tamezem pomohl nedovolenými prostředky, Nice tak bude zahrávat přímý kop z velmi zajímavé pozice.
     
    17
    Jeho exekuci si vzal na starost proslulý Mario Balotelli, jehož tečovaný nákop do pokutového území ale doletěl až do Oukidjovy náruče.
     
    19
    Alexandre Oukidja s rozehrávkou neváhal a okamžitě zakopl míč až na útočnou polovinu, kde se ho opět ujali obránci Nice.
     
    20
    Rozehrávka Les Aiglons ovšem za moc nestála a Štrasburk může zamířit do ojedinělého protiútoku.
     
    21
    Štrasburk právě vstřelil branku!
    A ten nakonec končí úvodním gólem zápasu! Stéphane Bahoken prchl po pravém křídle a poté našel milimetrově přesným centrem v pokutovém území IDRISSE SAADIHO, jenž dokázal protečovat míč za Benítezova záda.
    21. Idriss SAADI - 1:0
     
    23
    Dimitri Foulquier si v souboji s Balotellim pomohl nedovolenými prostředky, hosté tak budou zahrávat další standardku – tentokrát z levé strany.
     
    24
    I tentokrát z toho byl centr Maria Balotelliho do pokutového území, po němž se k míči dostal Dante, zkušený stoper ale netrefil balon podle svých představ.
     
    26
    Tribunami to jen zahučelo, další Bahokenův centr do pokutového území už si Walter Benítez dokázal pohlídat.
     
    27
    Po inkasovaném gólu se hosté ne a ne dostat do rytmu, nepovedený nákop Sacka na Balotelliho doletěl až k brankáři Oukidjovi.
     
    29
    Marlon nedaleko rohového praporku ošklivě dohrál Benjamina Corgneta, za což mu sudí Delerue ukázal žlutou kartu.
     
    30
    Z nařízeného přímého kopu domácí fotbalisté nezahrozili, následnou protiakci Nice ale Benjamin Corgnet zhatil ještě před půlící čarou.
     
    31
    Svěřencům Luciena Favreho se zatím nedaří vůbec nic, o záchranu bojující Štrasburk hraje s mnohem větším zápalem a po půlhodině hry zcela zaslouženě vede.
     
    33
    Ihsan Sacko si u postranní čáry došel pro faul Liénarda, načež se Les Aiglons znovu uchýlili ke kombinaci na vlastní polovině.
     
    34
    Balotelliho centr z levé strany byl zblokován, Jean-Eudes Aholou poté pod tlakem jen vrátil míč soupeři.
     
    36
    Les Aiglons vybojovali rohový kop, z něj ale vůbec nezahrozili a Maxime Le Marchand se už vrací pro míč až k půlící čáře.
     
    37
    I mistr tesař se někdy utne. Danteho nepovedená rozehrávka skončila v autu, bezmocný výraz hostujícího trenéra Favreho hovoří za vše.
     
    38
    Hráči alsaského celku vybojovali svůj třetí roh v utkání, Liénardův centr z levé strany ale v šestnáctce nikoho v modrém dresu nenašel.
     
    40
    Bahoken na pravém okraji velkého vápna chytře obalamutil Marlona, jeho následný pas do předbrankového prostoru k zamýšlenému adresátovi Saadimu nedoletěl.
     
    41
    Aktivně napadající hráči domácího Racingu donutili hosty k další chybě v rozehrávce, Dante ale bude alespoň vhazovat.
     
    43
    V závěru první půle už se na trávníku nic moc neděje, momentálně sledujeme další kombinaci hráčů Nice na jejich vlastní polovině.
     
    44
    Maxime Le Marchand se vydal kupředu podél levé postranní čáry, daleko se ale nedostal.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Po první půli se jde do kabin trochu překvapivě za stavu 1:0 pro nováčka ze Štrasburku, vedení Racingu je ale zcela zasloužené. Domácí byli o poznání nebezpečnějším týmem a několikrát zahrozili z rychlých protiútoků, po dvaceti minutách hry pak otevřel skóre hlavou Idriss Saadi. Hra Nice je zatím plná nepřesností a nedorazů, hosté budou muset přidat, pokud chtějí pomýšlet na body.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Marlon, přichází Malang Sarr.
     
    48
    Zkraje druhé půle se hostům málem podařilo vyrovnat, Pierre Lees-Melou si ale z hranice pokutového území na Oukidju nepřišel.
     
    49
    Tentokrát to měl Alexandre Oukidja ještě těžší, i další střelu Leese-Meloua ze skvělé palebné pozice ale nadvakrát zlikvidoval!
     
    51
    Po souvislém tlaku Nice je hra přerušena, Ihsan Sacko zůstal ležet v bolestech na trávníku a na hřiště už míří fyzioterapeuti hostujícího celku.
     
    52
    Sacko už se došoural do zámezí, mezitím se vysvlékl do dresu Mickaël Le Bihan. Vypadá to, že brzy dojde k prvnímu střídání...
     
    53
    Stéphane Bahoken si nedokázal zpracovat prudkou kolmici a míč se stal snadnou kořistí zadáků Nice, Dante už pomalu zakládá další protiútok.
     
    55
    Les Aiglons se ale dostali sotva za půlící čáru, kde Maxime Le Marchand o míč přišel v souboji s Corgnetem a poté ho navíc fauloval.
     
    56
    Štrasburští fotbalisté se ale daleko nedostali, svěřenci Luciena Favreho míří znovu kupředu.
     
    58
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Ihsan Sacko, přichází Mickaël Le Bihan.
     
    58
    Stéphane Bahoken nešťastně fauloval ve vlastním pokutovém území a Nice bude zahrávat penaltu!
     
    59
    Nice právě vstřelilo branku!
    Exekuci pokutového kopu si vzal na starost MARIO BALOTELLI, který poslal míč přesně a zkušeně do Oukidjova protipohybu. Je vyrovnáno!
    59. Mario BALOTELLI - 1:1
     
    60
    Po Balotelliho trefě se na hřišti strhla hromadná strkanice. Dimitri Liénard jemně zavadil o Balotelliho, který poté komicky nasimuloval pád a oba za to dostali žlutou kartu.
     
    61
    Stéphane Bahoken to přehnal s agresivitou při napadání a po jeho faulu na Danteho si hosté budou moci rozehrávku v klidu zopakovat.
     
    63
    Po Balotelliho vyrovnávací trefě to na hřišti pořádně vře, hra je nyní plná ostrých osobních soubojů.
     
    64
    Po souboji Ernesta Seky a Arnauda Souqueta zůstal druhý jmenovaný ležet na zemi, za což byl Seka napomenut žlutou kartou.
     
    65
    Štrasburští fotbalisté vybojovali vhazování hluboko na útočné polovině, vlastní chybou se ale poté o míč zase připravili.
     
    67
    Ve středu hřiště se nyní strhla další hromadná strkanice a znovu se v ní činil Mario Balotelli, tentokrát se však vše obešlo bez žlutých karet.
     
    68
    Štrasburští fotbalisté jsou tak trochu pod dekou, Jean-Eudes Aholou si netroufl na rozehrávku a místo toho posunul míč na brankáře Alexandrea Oukidju.
     
    70
    Bahoken si u postranní čáry míč příliš předkopl, čehož využil Maxime Le Marchand a balonu se střelhbitě zmocnil.
     
    71
    Stéphane Bahoken se v pokutovém území soupeře ochotně skácel k zemi, sudí Delerue mu ale dává jasně najevo, že penalta se pískat nebude.
     
    73
    Zhruba dvacet minut před koncem na Stade de la Meinau stále platí nerozhodný stav, v posledních minutách jsou ale hosté jasně aktivnějším týmem.
     
    74
    Alexandre Oukidja byl po nějaké době opět v permanenci, střelu Balotelliho zpoza hranice pokutového území však bez potíží vyrazil.
     
    76
    Arnaud Souquet za svůj ostrý zákrok na Bahokena na útočné polovině dostal žluté napomenutí.
     
    77
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Allan Saint-Maximin, přichází Wylan Cyprien.
     
    78
    Střídání v týmu RC Štrasburk Alsace: ze hřiště odchází Jonas Martin, přichází Anthony Gonçalves.
     
    79
    Faulů na obou stranách neustále přibývá, Jean Michaël Seri teď nehezkým šlapákem poslal k zemi Bahokena a dostal za to žlutou kartu.
     
    80
    Střídání v týmu RC Štrasburk Alsace: ze hřiště odchází Idriss Saadi, přichází Jérémy Blayac.
     
    81
    Alexandre Oukidja teď měl plné ruce práce, aby těsně před dotírajícím Balotellim ukryl nákop z levé strany ve své náruči.
     
    83
    Pablo Martinez reklamuje ruku jednoho z bránících hráčů Nice, sudí Delerue byl ale opačného názoru a hra pokračuje vesele dál.
     
    84
    Necelých deset minut před koncem se na hřišti nic převratného neděje, zdá se, že oběma týmům začínají docházet síly.
     
    85
    Jedním z mála hráčů, kterému to ještě běhá, je Mario Balotelli, který teď vybojoval další rohový kop pro Les Aiglons.
     
    86
    Po této standardní situaci se dostal k hlavičce střídající Mickaël Le Bihan, po jeho nepřesném pokusu ale míč skončil v zámezí a Alexandre Oukidja s rozehrávkou pochopitelně spěchat nebude.
     
    88
    Hra je znovu přerušena, tentokrát po faulu Martineze na Le Bihana uvnitř středového kruhu.
     
    89
    Na konci rychlé protiakce Štrasburku stál Jean-Eudes Aholou, jemuž ale střela zpoza hranice pokutového území nevyšla a Walter Benítez mohl zůstat v klidu.
     
    90
    Mario Balotelli tvrdě vypálil z hranice šestnáctky a Oukidja měl co dělat, aby jeho ránu mířící do levé šibenice vyrazil!
     
    90
    Střídání v týmu RC Štrasburk Alsace: ze hřiště odchází Benjamin Corgnet, přichází Abdallah Ndour.
     
    90+1
    Druhá půle bude o čtyři nastavené minuty delší!
     
    90+2
    Oba týmy se v nastaveném čase snaží hrát útočně, míč se ale stěhuje ze strany na stranu prakticky bez efektu.
     
    90+3
    Obranu Racingu teď pořádně provětral Pierre Lees-Melou, který se dostal až na levý okraj pokutového území a Alexandre Oukidja jen se štěstím zachytil jeho tečovaný centr.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Utkání mezi Štrasburkem a Nice nakonec končí dělbou bodů, která je vzhledem k průběhu utkání zasloužená. Racing Club byl v první půli jasně lepší a po zásluze vedl díky přesné hlavičce Idrisse Saadiho, po změně stran se ale obraz hry diametrálně otočil a hostům se zásluhou Balotelliho podařilo z pokutového kopu vyrovnat. V závěru velmi nervózního utkání jsme ještě byli svědky pár šancí na obou stranách, stav 1:1 ale vydržel až do konce.
     
    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 5:2. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 18:14.
     
    To je z mé strany již vše, příště na počtenou! (21:51:32)

    Vojtěch Balon

    Branky: 21. Saadi (Bahoken) – 59. Balotelli (pen.)

    Karty:   60. Liénard (SSG), 64. Seka (SSG) – 29. Marlon (NIC), 60. Balotelli (NIC), 76. Souquet (NIC), 79. Seri (NIC)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 5:2. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 18:14.
    RC Štrasburk: Oukidja – Foulquier, B. Koné, P. Martinez, Seka – Martin (78. Gonçalves), Aholou, Liénard – Saadi (80. Blayac), Corgnet (90. Ndour), Bahoken.
    Náhradníci: Kamara – Da Costa, Gonçalves, Blayac, Mangane, Grimm, Ndour.

    OGC Nice: Benítez – Souquet, Marlon (46. M. Sarr), Dante, Le Marchand – Lees-Melou, Tameze, Seri – Saint-Maximin (77. Cyprien), Balotelli, Sacko (58. Le Bihan).
    Náhradníci: Cardinale – Le Bihan, Srarfi, Burner, M. Sarr, Cyprien, N. Mendy.

    Rozhodčí: Delerue – Danizan, Mouysset
    ocianews.com