Chorvatsko – Rumunsko 3:7 (kon.) | Ukrajina – Japonsko 1:7 (kon.) | Litva – Estonsko 4:1 (kon.)
konec
Litva
4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Estonsko
Sobota 28.04.2018, 18:30Mistrovství světa - I. B Divize • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Litva postupuje do divize IA! Dnes předvedla skvělý výkon, naopak Estonci zůstali trochu za očekáváním, když po celý zápas byli horším soupeřem. Na tvářích hráčů obou týmu se objevují slzy, na jedné straně to však jsou slzy radosti, na té druhé slzy smutku. Děkuji vám za pozornost, z tohoto duelu je to vše! (20:50:17)
     
    Nejlepším hráčem na straně poražených je jediný střelec svého týmuRobert Rooba , na straně vítězů poté Arnoldas Bosas .
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Dnes byli součástí týmu i litevští fanoušci, kteří dohnali svůj tým za postupem do vyšší divize! Ti jsou nyní všichni na nohou a společně se radují!
     
    58:40
    Žádný problém pro domácí celek. Ten i ve čtyřech hráčích drží kotouč na svých holích a už šetří čas. Do konce utkání zbývá něco málo přes minutu a půl!
     
    57:56
    Vyloučení v týmu Litva (Mark Kaleinikovas – 2 min., hrubost).
     
    57:49
    Villem-Henrik Koitmaa se vrací do prostoru mezi třemi tyčemi.
     
    57:49
    Litva právě vstřelila branku!
    Je hotovo! Rovnou dva litevští hráči pláchli estonským hráčům- Jedním z nich byl POVILAS VERENIS, jenž samozřejmě neměl jakýkoliv problém se zasunutím puku za brankovou čáru. Asistence: Tadas Kumeliauskas.
     
    57:32
    Rolandas Aliukonis nebyl daleko od pojišťovací branky! Z vlastního pásmo minul odkrytou klec o pár centimetrů!
     
    57:30
    Villem-Henrik Koitmaa zůstává na střídačce svého týmu! Estonsko hraje se šesti hráči v poli.
     
    56:32
    Litevští příznivci, a že si jich našlo cestu do ochozů arény mnoho, už ví, že to s jejich týmem vypadá velmi dobře. A navíc prozatím to nevypadá, že by se Estonci zmohli na nějaký odpor. Necelé čtyři minuty dělí domácí celek od postupu do divize IA.
     
    55:25
    Nejprve poslali hokejisté v modrých dresech další nepřesnou střelu, poté se zničehonic objevil v brejku Robert Rooba, avšak z úhlu ho proměnit nedokázal. Litevský brankář opět pohotový a na svém místě.
     
    54:35
    Přesilovka Litevců je fuč. Ihned po jejím vypršení míří na druhou stanu s kotoučem na holi Estonci. Jejich následný pokus nebyl nijak výrazný, Armalis jej v pohodě drží na své hrudi.
     
    53:26
    Nerijus Ališauskas zahrozil poprvé v této přesilové hře z pohledu Litvy! Jeho pokus od modré Koitmaa vyrazil před sebe, čehož ale hráči Litvy, kteří stáli poblíž branky, případnou dorážkou využít nedokázali.
     
    53:01
    Skvěle Robert Arrak, skvěle Armalis! Estonský útočník s grácií přejel útočné pásmo a dostal se až do dobré gólové pozice. Zkusil to zhruba mezi betony, ty však Armalis zacvakl včas!
     
    52:29
    Vyloučení v týmu Estonsko (Alexandr Ossipov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    51:32
    Ke střele dostal nabito Andrej Makrov. Pokud ale pomýšlejí Estonci na zvrat v tomto duelu, budou muset střílet o poznání lépe. Makrovova střela končí poměrně výrazně mimo brankovou konstrukci.
     
    51:09
    Vyloučení v týmu Litva (Tadas Kumeliauskas – 2 min., hákování).
     
    50:35
    Litevci sehráli za celé utkání asi nejhorší přesilovou hru. Téměř nic si v ní nevytvořili. Po jejím uplynutí jsou ale stále na kotouči v útočné třetině.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 8. Ališauskas (Zubrus), 16. Jasinevičius (Bogdziul), 36. Verenis (Kumeliauskas), 58. Verenis (Kumeliauskas) – 5. Rooba (Vasjonkin)


    Litva: Armalis (Pavljukov) – Ališauskas, Kasparaitis, Kieras, Katulis, Jasinevičius, Aliukonis, Čypas – Zubrus, Bosas, Kaleinikovas – Verenis, Kumeliauskas, Bogdziul – Čižas, Gintautas, Krakauskas – Rybakov, Rulevičius, Laukaitis – Četvertak.
    Estonsko: Koitmaa (Šumichin) – Svarogin, Lahesalu, Kettunen, Ossipov, Slessarevski, Novikov, Sorokin – Rooba, Makrov, A. Petrov – Sibircev, Andrejev, Arrak – Vasjonkin, Gornostajev, Embrich – Kuzněcov, Parras, Vorang – Simonov.

    Rozhodčí: Sewell – Nedeljković, Vyleta
    thejrc.org