Getafe – Girona 1:1 (kon.) | Alavés – Atlético 0:1 (kon.) | Valencia – Eibar 0:0 (kon.)
La Coruňa – Barcelona 2:4 (kon.)
konec
Deportivo La Coruňa
2:4 (1:2)
FC Barcelona
Neděle 29.04.2018, 20:45 • Estadio Municipal de Riazor • Španělská LaLiga • 35. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 9:7. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 9:9. (22:34:59)
     
    Je konec! Barcelona se nakonec nenechala zaskočit vyrovnávací brankou a z dnešního utkání bere všechny tři body. Ve druhém poločase rozhodla o osudu zápasu dvojice Luis Suárez – Messi. Především druhý jmenovaný má obrovskou zásluhu nad dnešním vítězstvím, podařilo se mu totiž vstřelit hattrick.

    Zároveň se hosté stávají definitivním mistrem pro letošní ročník, naopak Deportivo sestupuje do nižší soutěže.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    89
    Naprosto neskutečná gólovka Piquého! Hostující zadák chtěl zamést míč do prázdné brány, reflexivním zákrokem se ale předvedl Rubén.
     
    88
    Kontaktní branku měl na kopačce Schär, míč mu ale sjel z nohy a kulatý nesmysl tak neskončil v síti. Ter Stegen zůstal pouze stát.
     
    87
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Ivan Rakitić, přichází Andrés Iniesta.
     
    86
    Střídání v týmu Deportivo La Coruňa: ze hřiště odchází Borja Valle, přichází Federico Cartabia.
    85. Lionel MESSI - 2:4
     
    85
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Fantastické představení LIONELA MESSIHO pokračuje! Barcelona rozjela další učebnicovou rychlou akci, na jejímž konči stála Suárezova přihrávka na Messiho. Právě argentinský ostrostřelec nekompromisně zacílil k tyči.
     
    84
    Deportivo se dostává do další obtížné pozice. Několik minutek před koncem zápasu prohrává a je blízko sestupu do druhé ligy.
     
    83
    Střídání v týmu Deportivo La Coruňa: ze hřiště odchází Guilherme, přichází Sulley Muntari.
    82. Lionel MESSI - 2:3
     
    82
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Teď už to ale hostům vyšlo naprosto dokonale! Na samotném počátku stál Denis Suárez, který přihrál na LIONELA MESSIHO. Argentinský forvard oslovil lépe postaveného Suáreze, který ale ještě vrátil Messimu, jehož práce už byla celkem snadná.
     
    82
    Suárez zahodil stoprocentní šanci! Messi mu fantasticky vrátil míč mezi obránce, prvně jmenovaný ale trefil pouze Rubéna.
     
    81
    Máme před sebou závěrečnou desetiminutovku. Oba celky by určitě chtěly přidat vedoucí branku, do konce ale nezbývá moc času.
     
    80
    Nesmírně důležitý zákrok vytáhl jeden z domácích zadáků, který na poslední chvíli zablokoval Messiho ránu.
     
    79
    Juanfranův pohyb dělal hostující obraně velké starosti. Nakonec ho zastavil Umtiti pouze ke Guilhermemu, který pálil vysoko nad branku.
     
    78
    Teď to ale Barcelona překombinovala. Alba měla najednou obrovské množství prostoru, nakonec ale ještě akci šperkoval na Paulinha, který se rovněž neodvážil vypálit.
     
    77
    Snad poprvé se dostal k míči střídající Denis Suárez, který ho alespoň zablokoval. Domácí se tak dostanou k autu.
     
    76
    Krohn-Dehli to zkoušel vzít sám na sebe, což nebylo zrovna špatné řešení. Svojí navštívenku ale neposlal mezi tři tyče.
     
    75
    Poslední minuty nám nabízejí úplně odlišný obrázek hry, než v úvodu druhého poločasu. Domácí jsou nyní výrazně aktivnější.
     
    74
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Philippe Coutinho, přichází Paulinho.
     
    73
    Co chybělo! Suárez se fantastickým manévrem dostal až do zakončení, které poslal pouze do boční sítě.
     
    71
    Posléze byl na pořadu dne rohový kop z druhé strany. Před brankou se utvořila obrovská skrumáž, kterou nakonec hosté přežili.
     
    70
    Rohový kop Deportiva přinesl další zakončení. Schär si vyskočil na centrovanou nabídku, kterou poslal přesně do náruče ter Stegena.
     
    69
    Byli jsme svědky prvního střídání v dnešním zápase. Dembélé byl vidět zejména v úvodu zápasu, postupem času se ze hry vytrácel.
     
    68
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Ousmane Dembèlé, přichází Denis Suárez.
     
    68
    Málem se opakovala kombinace z první branky domácích. Juanfranovu zpětnou přihrávku si tentokráte zadáci Barcelony pohlídali.
     
    67
    Nejdříve to vypadalo, že se Borja neodhodlá k centru. Nakonec to přeci jenom zkoušel nabídkou na své kolegy, včas zakročil Umtiti.
     
    66
    Dembélé dnes nehraje dobrý zápas. Mladičký křídelník to opět zkoušel sólově, v nejméně vhodný moment ale podklouzl a přišel o míč.
     
    65
    Najednou je domácích hráčů plné hřiště. Barcelona prohospodařila dvoubrankové vedení, nyní se bude hrát opět od začátku.
    64. Emre ÇOLAK - 2:2
     
    64
    La Coruňa právě vstřelila branku!
    Tak pozor, máme totiž vyrovnáno! Barcelona na malou chvíli zaspala a ihned z toho je další branka v brance ter Stegena. Lucas si nejprve počkal na podporu svých kolegů, načež poslal míč na zadní tyč. Tam byl zcela volný Borja, který ještě vyšperkoval celou akci na EMREHO COLAKA. Proti jeho ráně byl ter Stegen krátký.
     
    64
    Barcelonští rozhodně nikam nespěchali s rohovým kopem. Na centr se ale dokázal vyhoupnout Umtiti, hlavičku ale poslal pouze na tribunu.
     
    63
    Zároveň máme za sebou hodinu hry. Barcelona podává nesmírně dominantní fotbal, Deportivo je stále pod drtivým tlakem.
     
    62
    Suárez se nejprve sám rozhodl vypálit, do dráhy letu míče se mu ale postavil Juanfran. Uruguayec zabojoval a balón vybojoval zpět.
     
    61
    Na druhé straně měli podobnou příležitost také hosté. Messiho kroucený centr dopadl přesně na hlavu připraveného Albentosy.
     
    60
    Deportivo si vyzkoušelo standardní situaci. Na přední tyči se do zakončení tlačil Albentosa, míč ale pouze prodloužil za sebe.
     
    59
    Konečně kloudnější akce ze strany domácích. Lucas na nic nečekal a okamžitě po převzetí míče vypálil doprostřed branky.
     
    58
    Žlutou kartu dostává Nélson Semedo (FC Barcelona).
     
    57
    Byl to právě střelec kontaktní branky, kdo se postaral o další nedovolený zákrok. Semedo nabízenoi standardku okamžitě rozehrál.
     
    56
    Piqué si počínal zkušeně a napadajícího Lucase vůbec nepustil k volnému míči. Ter Stegen tak opět vyzkouší přesnost odkopu.
     
    55
    V úvodních minutách druhého poločasu zatím sledujeme jednoznačnou záležitost. Deportivo je doslova uvězněno na vlastní polovině.
     
    54
    A další Messiho zakončení. Tentokráte mu Coutinho placírkou narazil na malé vápno, pětinásobnému držiteli Zlatého míče ale nesedla střela.
     
    53
    Suárez milimetrovou přihrávkou našel Messiho, který ale zakončoval z úhlu. Navíc proti němu skvěle vyběhl brankář Rubén.
     
    52
    Parádní kombinace v podání hostujících hráčů nakonec skončila na nepřesné nabídce od Alby. Katalánci svírají svého protivníka.
     
    51
    Coutinho neviděl cestičku vpřed, nakonec se rozhodl spolupracovat s Piquém. Barcelona to zkouší přes pravou stranu.
     
    50
    Na druhé straně to zajímavě zkoušel Dembélé, který ale zaváhal při přihrávce na Suáreze. Místo toho lacině přišel o balón.
     
    49
    Juanfran mohl přihrávat pod sebe, tam se ale nacházel hustý blok protihráčů. Přihrávka logicky nemohla projít.
     
    48
    Semedo byl opět zahnán až k blízkosti vlastní šestnáctky, odkud se raději rozhodl spolupracovat s brankářem ter Stegenem.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí. Ti budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou úvodní dějství, které nám přineslo hodně ofenzivní podívanou. Ta zatím vyzněla lépe pro Barcelonu. Katalánci se dokonce dostali do dvoubrankového vedení, jiskřičku naděje dal domácím Lucas. Do druhého poločasu je vše otevřené, La Coruňa se favorita rozhodně nezalekla.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    43
    Opak je pravdou. Barcelona okamžitě rozjela kolotoč krátkých přihrávek, díky kterým se dostala za obrannou polovinu.
     
    42
    Opět stejný obrázek. Tentokráte si svůj náběh nepohlídal Borja, který byl vystaven do ofsajdu. Blaugranas nejspíše uklidní hru.
     
    41
    Coutinho si navedl míč na svojí oblíbenou pravou nohu a poté vyprodukoval technický pokus. Rubén se ale nenechal zaskočit.
    40. LUCAS - 1:2
     
    40
    La Coruňa právě vstřelila branku!
    Jenomže hodně rychle je sníženo! Borja měl na levém křídle hodně času na ideální přihrávku, na kterou tím nejlepším možným způsobem reagoval LUCAS PÉREZ. Ter Stegen se za jeho zakončením pouze ohlédl.
     
    39
    První poločas se nám neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
    38. Lionel MESSI - 0:2
     
    38
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Hosté odskakují na rozdíl dvou branek! Suárez se dostal do vápna, odkud parádní šajtlí našel na zadní tyči zcela osamoceného LIONELA MESSIHO. Argentinský forvard střelou z první prostřelil Rubéna.
     
    34
    Po faulu na Albu si rozehrávku vzal na starost Umtiti. Francouzský obránce odkopl míč k oblasti středového kruhu.
     
    33
    Sledujeme nesmírně ofenzivní podívanou. Ihned z protiútoku chtěl ter Stegena překvapit Colak, jeho lob ale postrádal větší přesnost.
    32. Coutinho mířil těsně vedle.
     
    32
    Další šance o pár vteřinek později. Dembélé opět posílal míč na Coutinha, který svojí střelu do protipohybu poslal kousek vedle.
    31. Messiho přímý kop.
     
    31
    Messi se postavil k rozehrávce přímého kopu, kterou usměrnil kolem zdi a do brány. Senzačním zákrokem se ale předvedl Rubén.
     
    30
    Zakončení také na druhé straně. Suárez si chytře počkal na náběh Messiho, který zkoušel svojí hlavičku usměrnit k tyči – neúspěšně.
     
    29
    Z velké vzdálenosti zkusil své štěstí Borja a nejednalo se vůbec o špatnou střelu. Míč ale putoval zhruba dvacet centimetrů nad branku.
     
    28
    Velezkušený Krohn-Dehli si všiml náběhu Lucase, na kterého okamžitě cpal svojí kolmici. Španělský forvard si ale nepohlídal ofsajdovou linii.
     
    27
    Coutinho se snažil vypálit, na poslední chvíli do něj čistým způsobem strčil Krohn-Dehli. Střelu srazil další protihráč a Barcelona bude zahrávat roh.
     
    26
    Rakitič nezachytil průnik Guilhermeho a logicky musel faulovat. Domácí tábor se dožadoval žluté výstrahy, ta ale nepřišla.
     
    25
    Semedo si to namířil až k hranici vápna, odkud přihrával proti noze Suárezovi. Jeho rána nebyla dle výroku sudího zablokována.
     
    24
    Momentálně se nám hra trochu uklidnila a k vidění je lehce nezáživnější pasáž utkání. Stále jsou o něco více aktivnější hosté.
     
    23
    Katalánci se opět nastěhovali na útočnou polovinu, kde vytěžili zisk rohového kopu. Ten byl ale rozehrán doslova prachbídně.
     
    22
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám nabízí vyrovnanou podívanou. Deportivo výrazně zvýšilo aktivitu.
     
    21
    Busquets lacinou ztrátou míče přichystal protiútok soupeři, Colak se ale unáhlil a kolmici na Borju vyslal příliš brzo.
     
    20
    Žlutou kartu dostává Fabian Schär (Deportivo La Coruňa).
     
    19
    Z hlediště se ozývá bouřlivý pískot, nicméně ofsajd to byl zcela jasný. Mezitím hosté zahrávají rohový kop z pravé strany.
    18. Neuznaná branka domácích.
     
    18
    To jsou věci! Domácí se totiž radovali z vyrovnávací branky, ta ale nebyla uznána kvůli ofsajdu. Barcelona je tak stále ve vedení.
     
    17
    Alba oslovil naběhnuvšího Coutinha, který byl okamžitě napadán protihráčem. Proto jeho zpětná přihrávka nenašla prvně jmenovaného.
     
    16
    Semedo byl zahnán do úzkých, přičemž nakonec vybojoval alespoň autové vhazování. Toho se ujme právě portugalský zadák.
     
    15
    Chvíli poté si domácí chtěli vymodlit pokutový kop, Colakův pád na zem byl příliš teatrální. Hra se stěhuje na opačnou stranu.
     
    14
    Juanfran si na pravém křídle udělal prostor k centru, který nebyl vůbec špatný. Na malém vápně tentokráte včas zakročil Piqué.
     
    13
    Následně to Messi zkoušel sólovým úprkem, který včas dokázal zastavit Juanfran. La Coruňa se ale nemůže vymanit ze sevření.
     
    12
    Ten byl rozehrán zřejmě cvičeným signálem. Přízemní přihrávka putovala na Rakitiče, který si při zpracování pomohl faulem.
     
    11
    Netrvalo dlouho a pravý křídelník ve službách Barcelony to opět zkoušel vzduchem. Tentokráte na jistotu zahrál Schär, roh pro hosty.
     
    10
    Barcelonští opět kombinovali na malém prostoru, kde byl prostor příliš přehuštěný. Proto to Dembélé zkoušel centrem, který se neujal.
     
    9
    Ihned po rozehrávce to Borges zkoušel centrovaným balónem na zadní tyč, kde ale zasáhl pouze Umtiti. Ter Stegen nemusel zasahovat.
     
    8
    Rázem se Deportivo dostává do hodně obtížné pozice. Favorit zápasu se totiž dostal do brzkého vedení, což není příliš dobrá zpráva.
    7. Philippe COUTINHO - 0:1
     
    7
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! PHILIPPE COUTINHO obdržel přihrávku proti noze, načež pravačkou nedal brankáři sebemenší šanci. Barcelona zužitkovala hned svojí první vyloženou šanci.
     
    7
    Celkem tradiční obrázek. Suárez si totiž nepohlídal ofsajdovou linii, což uviděl pomezní rozhodčí. Deportivo bude moci uklidnit hru.
     
    7
    Dembélé se hodně drze pokoušel vymanit ze sevření, tento úmysl mu ale dokázal přečíst Guilherme, nicméně míč nevyvezl.
     
    6
    Do útočného výpadu se zapojil také pravý obránce Juanfran, nicméně ani on nevytěžil zisk rohového kopu. Naopak hosté okamžitě rozehráli.
     
    5
    Messimu málem vyšla narážečka s Coutinhem, na poslední chvíli ale zasáhl Albentosa. Posléze si faulem vypomohl Semedo.
     
    4
    Borger si počkal na náběh Luisinha, který si ale na individuální průnik kolem Semeda nevěřil. Místo toho poslal zpětnou přihrávku.
     
    3
    Ihned v úvodních vteřinách se v pokutovém území ocitl na zemi Coutinho, pokutový kop se ale pískat nebude. Deportivo je u míče.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Deportivo La Coruňa: R. Martínez – Juanfran, Albentosa, Schär, Luisinho – Guilherme – C. Borges, Çolak, Krohn-Dehli – Lucas, Valle.
    Náhradníci: Koval – F. Navarro, Cartabia, Mosquera, Andone, Valverde, Muntari.

    FC Barcelona: ter Stegen – Semedo, Piqué, Umtiti, Alba – Rakitić, Busquets, Coutinho – O. Dembèlé, Messi, L. Suárez.
    Náhradníci: Cillessen – Iniesta, Denis Suárez, Paulinho, Alcácer, Aleix Vidal, Vermaelen.

    Rozhodčí: De Burgos – Alonso, Núñez.
     
    FC Barcelona

    Na druhé straně stojí hodně silný kalibr, kterým je Barcelona. Katalánci sice s velkým náskokem vévodí španělské nejvyšší soutěži, poslední zápasy ale nejsou to pravé ořechové. O tom by koneckonců mohlo vyprávět římské AS, jenž překvapivě vyřadilo Barcelonu z Ligy mistrů. Hostující tým dnešního utkání se s velkou pravděpodobností stane mistrem domácí soutěže, kterou zatím zvládl bez jediné porážky. Rozhodně málo vídaný moment, avšak barcelonští mají na kontě už osm remízových výsledků. Jeden z nich se udál v minulém kole, kdy Celta Vigo nakonec vybojovala cenný bod po remíze 2:2. O dost lepší pocity panovaly po vítězném finále Copa del Rey, ve kterém Barcelona doslova převálcovala Sevillu poměrem 5:0.
     
    Deportivo La Coruňa

    Deportivo, coby tradiční účastník španělské nejvyšší soutěže, se s vysokou pravděpodobností rozloučí s první ligou. La Coruňa se totiž čtyři kola před koncem ročníku nachází na sestupové pozici a poslední nesestupovou příčku ztrácí propastných devět bodů. Tento celek by tak zachránila jen obrovská dávka štěstí. Poslední zápasy ale přinesly celkem pozitivní výsledky, neboť La Coruňa neprohrála už čtyři zápasy v řadě. Zároveň se ale potvrdilo, že i remízové výsledky jsou pro tento klub zkrátka málo. Dnes navíc na jeho půdu přijíždí vedoucí celek celé ligy.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Španělská nejvyšší soutěž má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Deportivo La Coruňa a FC Barcelona.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    David Suchý

    Branky: 40. Lucas (Valle), 64. Çolak – 7. Coutinho (O. Dembèlé), 38. Messi (L. Suárez), 82. Messi (L. Suárez), 85. Messi (L. Suárez)

    Karty:   20. Schär (DEP) – 58. Semedo (BAR)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 9:7. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 9:9.
    Deportivo La Coruňa: R. Martínez – Juanfran, Albentosa, Schär, Luisinho – Guilherme (83. Muntari) – C. Borges (C), Çolak, Krohn-Dehli – Lucas, Valle (86. Cartabia).
    Náhradníci: Koval – F. Navarro, Cartabia, Mosquera, Andone, Valverde, Muntari.

    FC Barcelona: ter Stegen – Semedo, Piqué, Umtiti, Alba – Rakitić (87. Iniesta), Busquets, Coutinho (74. Paulinho) – O. Dembèlé (68. Denis Suárez), Messi (C), L. Suárez.
    Náhradníci: Cillessen – Iniesta, Denis Suárez, Paulinho, Alcácer, Aleix Vidal, Vermaelen.

    Rozhodčí: De Burgos – Alonso, Núñez
    thejrc.org