Getafe – Girona 1:1 (kon.) | Alavés – Atlético 0:1 (kon.) | Valencia – Eibar 0:0 (kon.)
La Coruňa – Barcelona 2:4 (kon.)
konec
Getafe CF
1:1 (1:1)
Girona FC
Neděle 29.04.2018, 12:00 • Coliseum Alfonso Pérez, Getafe • Španělská LaLiga • 35. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Dobré odpoledne všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání mezi Getafe FC a Gironou FC. Výkop je stanoven na 12 hodin.
     
    Girona FC

    Nováček Primera Division zatím prožívá povedenou sezónu. Girona dokonce stále bojuje o účast v evropských pohárech. V třiceti čtyřech duel vybojovala sedmačtyřicet bodů a zatím jí patří devátá pozice. Na sedmou Sevillu však ztrácí pouhý bod. Celek, který vlastní stejní majitelé jako silný Manchester City, tak bude do posledního kola bojovat o Evropu. V minulém kole však Girona doma prohrála s Espanyolem.
     
    Getafe CF

    Getafe je na tom o něco málo lépe. Dnešní domácí celek má čtyři kola před koncem o jeden bod více než jeho dnešní soupeř. Getafe se do bojů o postup do pohárové Evropy zapojil díky řadě třech výher. V minulém kole vyhrálo 1:0 na půdě Eibaru. Na domácí půdě navíc Getafe body zadarmo nerozdává.
     
    Úvodní sestavy:

    Getafe CF: Guaita – Damián Suárez, Dakonam, Bruno González, Antunes – Portillo, Flamini, Fajr, Ndiaye – J. Molina, Á. Rodríguez.
    Náhradníci: E. Martínez – Jiménez, Šibasaki, Mora, Molinero, Ndockyt, Barriuso.

    Girona FC: Bono – Juanpe, Espinosa, Alcalá – Maffeo, Timor, Granell, Aday – Portugués, Stuani, Pons.
    Náhradníci: Iraizoz – Mojica, Olunga, Lozano, Muniesa, Aleix Garcia, B. García.

    Rozhodčí: Hernández – Sobrino, Naranjo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Getafe obstaralo výkop do dnešního utkání. Fotbalisté v modrých dresech se ihned vydali do útoku. Ángel Rodríguez průnikem po pravém křídle vybojoval roh.
     
    2
    Fayçal Fajr dostal krásnou přihrávku do volného prostoru na pravém křídle, jenže jeho prudký centr směřoval pouze do ofsajdu.
     
    3
    Jorge Molina si naběhl na krásnou průnikovou přihrávku do pokutového území, jenže skákavý míč netrefil zrovna ideálně a jeho pokus proskákal vedle branky.
     
    4
    Na stadionu od úvodního výkopu panuje parádní atmosféra. Getafe se hned v úvodu zápasu tlačí do útoku a snaží se přiblížit k účasti v pohárové Evropě.
     
    5
    Francisco Portillo poslal krásnou přihrávku po pravém křídle, ale nikdo z hráčů v modrém na jeho pobídku nedosáhl. Míč naopak sebral pozorný Juanpe.
     
    6
    Cristhian Stuani se hnal za obloučkem do pokutového území. Jeho krásné zakončení ale postrádalo zakončení a Vicente Guaita schoval míč do rukavic.
     
    7
    Francisco Portillo si řekl o přihrávku po autovém vhazování. Domácí záložník se s míčem krásně otočil, ale už jej nedokázal poslat na rozběhnutého Angela.
     
    8
    Cristhian Stuani se při průniku na polovinu domácího celku dopustil faulu loktem, což neuniklo očím hlavního arbitra, který pohotově přerušil hru.
     
    9
    Damián Suárez zatím hraje velice aktivně, jenže jeho patička po levé straně skončila u obránců v červenobílém. Getafe ale rozehrávku soupeře aktivně napadá.
     
    10
    David Timor poslal vysokou přihrávku na pravé křídlo, jenže tam na jeho pobídku nedosáhl nikdo v červenobílém dresu. Getafe bude vhazovat.
     
    11
    Cristhian Stuani se dral za prudkým centrem z levé strany. Hostující útočník se snažil probít k zakončení, ale podle rozhodčího si pomohl útočným faulem.
     
    12
    Mathieu Flamini se pokusil překvapit obranu hostujícího celku prudkou přihrávkou mezi stopery. Nikdo v modrém jeho přihrávku nepochopil.
     
    13
    Mathieu Flamini uspěl v hlavičkovém souboji na polovině Girony. Hosté se ale rychle prodrali k míči, jenže jejich rozehrávka vyústila v přihrávku do zámezí.
     
    14
    Damián Suárez podpořil ofenzívu Getafe sprintem na polovinu Girony. Krajní obránce domácího celku si ale nepotykal se zpracováním přihrávky.
     
    15
    Na druhé straně si na nádherný centr z pravé strany naskočil Cristian Portugués, který však hlavičkoval zády k brance a svůj pokus poslal mimo tři tyče.
     
    16
    Bernardo Espinosa zastavil další přihrávku mezi stopery Girony. Hostující zadák si míč zpracoval a bez větších problémů diriguje hostující rozehrávku.
     
    17
    Francisco Portillo se před brankou Girony dral za odraženým míčem od kopačky Alcaly. Domácí záložník kvůli zásahu Espinosy nedokázal vypálit.
     
    18
    Cristian Portugués se snažil odcentrovat z levé strany hrací plochy. Domácí hráč si míč přehodil na levou nohu, jenže nedokázal najít prostor kolem Granella.
     
    19
    Getafe právě vstřelilo branku!
    Getafe se ujímá vedení! Domácí celek vstoupil do utkání mnohem aktivněji a dočkal se zasloužené odměny! Ángel Rodríguez odcentroval z pravé strany. David Timor míč nechtěně prodloužil na zadní tyč a AMATH NDIAYE jej uklidil do sítě!
    19. Amath NDIAYE - 1:0
     
    21
    Girona se ihned snažila přispěchat s rychlou odpovědí, nicméně Cristhian Stuani si v hlavičkovém souboji pomohl loktem a daroval míč domácím.
     
    22
    Getafe mohlo přidat druhou branku! Ángel Rodríguez si po přímém kopu naběhl na krásný oblouček, ale v pádu trefil jen hostujícího brankáře!
     
    23
    Damián Suárez na levém křídle doslova vykoupal soupeřova obránce. Suárez se poté pokusil o zpětnou přihrávku, jenže trefil vracejícího se soupeře.
     
    24
    Cristian Portugués se z levé strany pokusil přenést těžiště hry na pravou stranu, nicméně tam nebyl nikdo v červenobílém dresu a balón proskákal do autu.
     
    25
    Francisco Portillo se na vlastní polovině dopustil nedovoleného zákroku. Domácí záložník se poté pustil do rozmíšky s hlavním rozhodčím.
     
    26
    Girona se snaží překonat obranu domácího celku vysokými centry na zadní tyč, nicméně zadáci Getafe se zatím skvěle pohybují a nedávají soupeři prostor.
     
    27
    Autor úvodní branky Amath Ndiaye se hnal za krásnou přihrávkou na levé křídlo, jenže tam si vůbec nepotykal se zpracováním a míč mu utekl do autu.
     
    28
    Fayçal Fajr si udělal místo na pravé straně a Cristhian Stuani jej neohrabaným zákrokem poslal k zemi. Hostující útočník může být rád, že neviděl žlutou kartu.
     
    29
    Exekuce přímého kopu se ujal Vitorino Antunes, jehož krátký centr z hranice pokutového území odhlavičkoval pozorný Álex Granell.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina hry a domácí Getafe nadále dominuje na hrací ploše. Pablo Maffeo se sice tlačil do útoku, jenže míč mu utekl do autu.
     
    31
    Damián Suárez operoval s míčem u nohy na pravé straně hrací plochy. Domácí obránce zahrál jednomu ze soupeřů na housličky, ale poté přišel o míč.
     
    32
    Ángel Rodríguez si naběhl na krásnou přihrávku do pokutového území. Podobně jako před úvodní brankou se snažil centrovat na malé vápno, ale tentokrát trefil jen obránce.
     
    33
    Hosté si dnes hodně pomáhají nedovolenými zákroky. Fotbalisté Girony sice napadají domácí rozehrávku, ale do soubojů jdou až příliš agresivně.
     
    34
    Vitorino Antunes skvěle zapracoval v defenzívě. Domácí obránce vystavil stopku rozběhnutému Stuanovi, který se ještě dožadoval odpískání nedovoleného zákroku.
     
    35
    Na světě je první žlutá karta dnešního utkání! Amath Ndiaye ji vyfasoval za faul loktem.
     
    36
    První žlutá karta také na opačné straně. Za ostrý skluz na polovině Getafe ji dostává Pedro Alcalá.
     
    37
    Cristian Portugués se při průniku na polovinu Getafe dopustil útočného faulu. Hostující fotbalista má problémy s hrou rukama.
     
    38
    Mathieu Flamini vymyslel krásnou přihrávku za obranu Girony. Domácí záložník hledal Rodrígueze, kterého skvěle pokryl obránce Juanpe.
     
    39
    Djené Dakonam si pořádně zahrával. Dakonam mohl rozehrál na pravou stranu, ale svou přihrávkou trefil napadajícího Stuaniho. Naštěstí pro Getafe se míč odrazil k jeho nohám.
     
    40
    Ángel Rodríguez sprintoval s míčem ven z vlastní poloviny. David Timor jej ostrým faulem poslal k zemi a dostává žlutou kartu.
     
    41
    Ángel Rodríguez si na polovině soupeře rovněž skvěle pokryl míč a nechal se faulovat. Getafe tak bude rozehrávat další přímý kop ze zajímavé pozice.
     
    42
    Djené Dakonam vystoupil proti zakončení ze střední vzdálenosti. Domácí obránce se obětavě vrhl do střely a srazil míč do rukavic domácího brankáře.
     
    43
    Bruno González trefil rozběhnutého soupeře vysokou nohou a za svůj zákrok dostává žlutou kartu.
     
    44
    Álex Granell se po nepovedeném přímém kopu dostal k odraženému míči a zakončil z úctyhodné vzdálenosti. Jeho dělovka však proletěla nad břevnem.
     
    44
    Penalta pro Gironu! Damián Suárez fauloval v pokutovém území a hosté dostávají krátce před přestávkou šanci na vyrovnání! Vše se odehrálo mimo míč!
    44. Suárez a jeho faul v pokutovém území
     
    44
    Suárez za svůj zbytečný zkrat navíc dostává červenou kartu!
     
    45
    Girona právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! K exekuci pokutového kopu se postavil CRISTHIAN STUANI, který poslal míč do protipohybu bezmocného brankáře!
    45. Cristhian STUANI - 1:1
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je minulostí! Do dnešního utkání vstoupilo mnohem aktivněji domácí Getafe. Domácí celek se od úvodních minut tlačil do útoku. Úvodní branky se dočkalo v 19. minutě, kdy se po chybě obrany prosadil Amath Ndiaye! O tři minuty později mohli domácí přidat další branku, ale Ángel Rodríguez nechal vyniknout hostujícího brankáře! Poté se hra poněud uklidnila, ale krátce před přestávkou fauloval v pokutovém území Damián Suárez, který za faul vyfasoval červenou kartu. Následnou penaltu s přehledem proměnil Cristhian Stuani! Do kabin se proto odchází za stavu 1:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Girona obstarala výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Hosté se ihned vydali do útoku. Getafe bude muset druhou půli zvládnout bez vyloučeného Suáreze.
     
    47
    Álex Granell zahrával přímý kop Girony z pravé strany hrací plochy. Do zakončení se nakonec dostal Cristhian Stuani, ale jeho patička postrádala razanci.
     
    48
    Pablo Maffeo dostal krásnou přihrávku na pravou stranu. Hostující záložník se pokusil odcentrovat, ale trefil jen prvního obránce v modrém dresu.
     
    49
    David Timor si navedl míč na levačku a vypálil ze střední vzdálenosti. Rána mu však vůbec nesedla a míč proskákal kolem vzdálenější tyče.
     
    50
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Mathieu Flamini, přichází Sergio Mora.
     
    51
    Vitorino Antunes operoval s míčem na polovině Getafe. Hostující fotbalista mohl centrovat, ale raději si míč přehodil na levačku a rozehrál do kombinace.
     
    52
    Cristian Portugués dostal nádhernou přihrávku do běhu na levou stranu hrací plochy. Portugués mohl zakončovat, ale rozhodl se pro centr, který skončil v autu.
     
    53
    Amath Ndiaye si posunul míč na polovinu soupeře, pokryl si míč tělem a nechal se faulovat. Girona tak bude rozehrávat přímý kop.
     
    54
    Jorge Molina si v pokutovém území naběhl na krásný centr z pravé strany hrací plochy. Místo zakončení před ním stačil zasáhnout obránce, který míč prodloužil na rohový kop.
     
    55
    Fayçal Fajr rohový kop nerozehrál zrovna ideálně. Domácí fotbalista odcentroval na hranici pokutového území, odkud pálil Bruno González, jehož rána prolétla nad břevnem.
     
    56
    Getafe kombinuje s míčem na vlastní polovině hrací plochy. Zadáci v modrém dresu si vyměnili několik krátkých přihrávek. Girona však skvěle napadá.
     
    57
    Ángel Rodríguez udržel míč na pravé křídle. Domácí fotbalista si udělal prostor k odcentrování, jenže jeho pobídka skončila na hlavě obránce.
     
    58
    Penalta také pro Getafe! Jorge Molina byl faulován na malém vápně a vybojoval pro domácí celek pokutový kop!
    58. Faul v pokutovém území
     
    59
    Sám faulovaný Jorge Molina se postavil k pokutovému kopu a ujal se rozehrávky! Molina vsadil na razanci, ale pouze orazítkoval tyč!
    59. Neproměněná penalta
     
    60
    Střídání v týmu Girona FC: ze hřiště odchází Pedro Alcalá, přichází Borja García.
     
    61
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Ángel Rodríguez, přichází Francisco Molinero.
     
    62
    Girona před malou chvílí přečkala klinickou smrt. Sergio Mora poté fauloval na polovině hrací plochy a drží se za levý kotník.
     
    63
    Mora odchází v doprovodu zdravotníku za postranní čáru a musí být ošetřen. Getafe tak malou chvíli bude hrát pouze v devíti lidech.
     
    64
    Bono vyrazil ven z branky a daleko za hranicí pokutového území odkopl míč do bezpečí. Jeho dlouhý odkop skončil na kopačkách obránců Getafe.
     
    65
    Pablo Maffeo pálil z hranice pokutového území. Hostující záložník mířil do dolního rohu, jenže jeho ránu zablokoval dobře postavený obránce.
     
    66
    Francisco Portillo vymyslel krásnou přihrávku do pokutového území. Portillo hledal Molinu, kterému k zakončení scházely tři kroky.
     
    67
    Álex Granell si za hranicí pokutového území navedl míč na levačku a zakončil. Jeho skákavá střela však minula vzdálenější tyč.
     
    68
    Pere Pons prošel s míčem středem hrací plochy až na polovinu Getafe, kde byl faulován a vybojoval pro Gironu další přímý kop.
     
    69
    Střídání v týmu Girona FC: ze hřiště odchází Pablo Maffeo, přichází Johan Mojica.
     
    70
    Francisco Portillo sprintoval za dlouhou přihrávkou na pravé křídlo. Jeho náběh si však pohlídal střídající Johan Mojica a nechal míč prosvištět do zámezí.
     
    71
    Cristhian Stuani sprintoval za krásnou přihrávkou na levou stranu. Hostující útočník si však nepohlídal své postavení a ocitl se v ofsajdu.
     
    72
    Cristian Portugués si v pokutovém území naběhl na nadýchaný centr. Hostující hráč měl moře času na zakončení, ale míč poslal jen vedle zadní tyče!
     
    73
    Aday fauloval domácího rychlíka na levé straně a za nešikovný skluz vidí žlutou kartu.
     
    74
    A další žlutá karta! Fayçal Fajr vidí za svůj zcela zbytečný faul žlutou kartu a ani on si příští týden nezahraje.
     
    75
    Getafe sice hraje proti přesile, ale přesto se fotbalisté v modrém tlačí do útoku. Hráči domácího celku vědí, že i přes oslabení mohou Gironu porazit.
     
    76
    Borja García si na pravém křídle udělal prostor krásnou kličkou a prošel na polovinu soupeře, kde jej za cenu žluté karty zastavil Vitorino Antunes.
     
    77
    Johan Mojica se ujal rozehrávky následného přímého kopu. Jeho centr byl však příliš krátký a míč skončil na hlavě připraveného obránce.
     
    78
    Álex Granell táhl akci hostujícího celku po pravém křídle. Jeho průnik však zastavil Vitorino Antunes, který míč odkopl na polovinu Girony.
     
    79
    Francisco Molinero vyslal vysokou přihrávku na polovinu soupeře, kde zasáhl připravený Bernardo Espinosa. Zadáci Girony míč odhlavičkovali do bezpečí.
     
    80
    Girona nyní zahrávala rohový kop. Jeho exekuce se ujal Johan Mojica, jež rozehrál do kombinace, ale nikdo v červenobílém už nedokázal odcentrovat.
     
    81
    Djené Dakonam mohl postupovat do otevřené obrany soupeře, nicméně domácí fotbalisté jeho náběh nepodpořili a akce vyšuměla do ztracena.
     
    82
    Amath Ndiaye spěchal za krásnou přihrávkou na polovinu soupeře, jenže nikdo v modrém jeho náběh nepodpořil.
     
    83
    Hra se v posledních minutách hodně kouskuje. Ani jeden z týmů se na další dobu nemůže udržet u míče. Na hřišti je k vidění moře nepřesností.
     
    84
    Střídání v týmu Girona FC: ze hřiště odchází David Timor, přichází Anthony Lozano.
     
    85
    Francisco Molinero spěchal za pěknou přihrávkou do pokutového území. Nikdo v modrém jej ale nepodpořil a Johan Mojica míč odkopl do bezpečí.
     
    86
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Amath Ndiaye, přichází Merveille Ndockyt.
     
    87
    Johan Mojica si udělal krásnou kličkou prostor na levé straně. Francisco Molinero jej fauloval za žlutou kartu a ani on si příští týden nezahraje.
     
    88
    Vicente Guaita vyslal dlouhý nákop na polovinu soupeře. Getafe se tam na malou chvíli usadilo a vybojovalo přímý kop.
     
    89
    Getafe zahodilo možnost útočit na pohárovou Evropu! Bruno González prodloužil centrovaný míč na malé vápno, ale Jorge Molina hlavičkoval nad břevno!
    89. Molina ve vyložené šanci
     
    90
    Girona se tlačí do útoku. Hosté se nastěhovali na hranici pokutového území, ale nikdo v červenobílém dresu se zatím nedostal do zakončení.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Jorge Molina si naběhl na oblouček do pokutového území, ale při zpracování si pomohl rukou, což neuniklo zraku hlavního arbitra.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Souboj o poháry končí remízou! Do dnešního utkání vstoupilo mnohem aktivněji domácí Getafe. Domácí celek se od úvodních minut tlačil do útoku. Úvodní branky se dočkalo v 19. minutě, kdy se po chybě obrany prosadil Amath Ndiaye! O tři minuty později mohli domácí přidat další branku, ale Ángel Rodríguez nechal vyniknout hostujícího brankáře! Poté se hra poněud uklidnila, ale krátce před přestávkou fauloval v pokutovém území Damián Suárez, který za faul vyfasoval červenou kartu. Následnou penaltu s přehledem proměnil Cristhian Stuani! Po přestávce se pokutového kopu dočkalo také Getafe, ale Molina penaltu zahodil! Dvacet minut před koncem mohla strhnout vedení na svou stranu Girona, ale Cristian Portugués minul zadní tyč. V samotném závěru utkání ještě obrovskou šanci zahodil Molina, který z malého vápna hlavou minul branku!
     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 4:10. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 18:21.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (13:56:28)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 19. Ndiaye – 45. Stuani (pen.)

    Karty:   35. Ndiaye (GET), 43. Bruno González (GET), 74. Fajr (GET), 76. Antunes (GET), 87. Molinero (GET) – 36. Alcalá (GIR), 40. Timor (GIR), 73. Aday (GIR)   44. Damián Suárez (GET)

    Neproměněná penalta: 59. J. Molina (GET), mimo


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 4:10. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 18:21.
    Getafe CF: Guaita – Damián Suárez, Dakonam, Bruno González, Antunes – Portillo, Flamini (50. Mora), Fajr, Ndiaye (86. Ndockyt) – J. Molina, Á. Rodríguez (61. Molinero).
    Náhradníci: E. Martínez – Jiménez, Šibasaki, Mora, Molinero, Ndockyt, Barriuso.

    Girona FC: Bono – Juanpe, Espinosa, Alcalá (60. B. García) – Maffeo (69. Mojica), Timor (84. Lozano), Granell, Aday – Portugués, Stuani, Pons.
    Náhradníci: Iraizoz – Mojica, Olunga, Lozano, Muniesa, Aleix Garcia, B. García.

    Rozhodčí: Hernández – Sobrino, Naranjo
    thejrc.org