Jirny – Převýšov 2:0 (kon.) | Brozany – Nymburk 4:0 (kon.) | Štěchovice – Písek 3:1 (kon.)
Benátky n/J – Chrudim 3:1 (kon.) | Benešov – Králův Dvůr 0:0 (4:2 po pen.)
konec
SK Sokol Brozany
4:0 (0:0)
SK Polaban Nymburk
Neděle 29.04.2018, 17:00 • Hřiště SK Sokol Brozany • Česká fotbalová liga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Pro dnešek je to ode mne vše. Těším se na vás u dalších přenosů z Fortuna České fotbalové ligy na počtenou! (18:49:54)
     
    Celkem jednoznačný výsledek herně zas tolik jednoznačně nevypadal. Brozanům stačily k vedení pouze některé šance, které zvládly proměnit. Naproti tomu hosté měli možná i více pokusů, jejich zakončení však bylo tristní.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90
    Hlatschawo se dostal k poslední rozehrávce z křídla.
     
    89
    Brozanům se podařilo vysunout hráče Polabanu až k vlastní brance. Už ne je ale obrat o míč. Následně se hosté zase dostali na opačný konec hrací plochy.
     
    88
    Střídání v týmu Sokol Brozany: ze hřiště odchází Chukwuma, přichází Marić.
     
    87
    A další odkop Přemysla Lipše. I po něm se ke kombinaci dostal Nymburk. Tentokrát ale na úrovni obránců.
     
    86
    Střídání v týmu Sokol Brozany: ze hřiště odchází Baratynskyj, přichází Hlatshwayo.
     
    85
    Nymburk využil volného prostoru kolem Lipšovy branky. V té se jim daří celkem úspěšně kombinovat a připravovat si prostor pro zakončení.
     
    84
    Lipšův další odkop zamířil těsně k autové čáře. Zde se rozhořel opětovný litý boj o míč. Ten přerušila hlavní sudí Šálková, neboť brozanský hráč jej velmi těsně přistrčil mimo hrací prostor.
     
    83
    Střídání v týmu Sokol Brozany: ze hřiště odchází Benda, přichází Šollar.
     
    82
    Nymburku se ale podařilo brozanskou šanci zmařit a míč odkopnout do zázemí, navíc velice daleko. K jeho odkopu se postavil pouze gólman Brozan Lipš.
     
    81
    František Franc se pokusil o nákop přes brozanskou obranu. Neúspěšně. navíc se Brozany dostaly k další střelecké příležitosti.
    79. CHUKWUMA - 4:0
     
    79
    Brozany právě vstřelily branku!
    Jak to pro Nymburk ještě před malou chvílí vypadalo nadějně, tentokrát byla zahájena jeho demolice. Do krátkého samostatného průniku se dostal CHUKWUDI CHUKWUMA, který dokázal dnes vsítit podruhé.
    78. VESELÝ - 3:0
     
    78
    Brozany právě vstřelily branku!
    Z něho ale vítězně vyjeli domácí. První nákop Chukwumy sice dokázal Přibyl vyrazit, na další šanci LUKÁŠE VESELÉHO však byl krátký. Brozanský záložník krásně vymetl šibenici nymburské branky.
     
    77
    Kolem středního pole došlo k dalšímu tuhému boji o míč.
     
    76
    Střídání v týmu SK Polaban Nymburk: ze hřiště odchází Novotný, přichází Petr.
     
    75
    Brozanům se povedlo uklidit prostor před vlastní brankou. Nymburk ale udržel míč, se kterým se Jakub Hájek dostal ke kraji. U ní ho ale zastavil Chukwuma.
     
    74
    Rychlou hlavičkou se Jaroslav Benda pokusil najít volného Chukwumu. U míče však byl dříve obránce hostí Franc.
     
    72
    Nymburk se dostal k přímému kopu z hranice velkého vápna. Novotného centr zprava byl ale pouze vyražen nad branku Lipše.
     
    69
    Do slibného zakončení se dostali i hosté z Nymburku. V hlavičkovém souboji ve vápně ale zvítězili domácí, díky čemuž se Chukwuma utrhl do samostatného průniku. Těsně za polovinou jej ale zastavil František Franc. Ten si ale počínal nedovoleně.
     
    68
    Freitas se zapletl do faulu. Přes malou chvíli, ve které se Brozany dostaly blíže k brance, ovšem Nymburk dokázal odrazit hru na opačný konec.
     
    66
    Kolem středové čáry se hráči opět dostali do vzájemného souboje o míč. Z něj vyšli vítězně domácí, kteří se přesunuli blíže k brance. Ovšem pouze na malou chvíli, neboť Nymburk dokázal šanci odrazit.
     
    65
    Střídání v týmu Sokol Brozany: ze hřiště odchází Vopat, přichází Tichý.
     
    64
    Střídání v týmu SK Polaban Nymburk: ze hřiště odchází Stehno, přichází Kučaba.
     
    64
    Střídání v týmu SK Polaban Nymburk: ze hřiště odchází Nepovím, přichází Artemuk.
     
    62
    Po velmi tvrdém střetu mezi Františkem Francem a Matheusem Freitasem Carvalhem da Silvou ve středu hracího pole obdržel domácí obránce žlutou kartu.
     
    61
    A Brozany se stále tlačí k soupeřově brance. Tentokrát si ale se šancí dokázala obrana Nymburka poradit, načež došlo k dalekému odkopu od Přibylovy svatyně.
    59. VESELÝ - 2:0
     
    59
    Brozany právě vstřelily branku!
    Domácím se ale podařilo využít hned následnou šanci. Těsně k pravé tyči dokázal po zemi poslat rychle míč LUKÁŠ VESELÝ.
     
    57
    Díky faulů na Chukwumu se dostaly Brozany k pokutovému kopu z hranice velkého vápna. K jeho exekuci se postavil faulovaný Chukwuma. Jeho nákop se však odrazil pouze o hlavu nymburského obránce stojícího ve zdi.
     
    57
    Dnešní utkání sleduje 110 diváků.
     
    55
    Dlouhý Přibylův nákop přinesl opět hlavičkový souboj ve středu hrací plochy. Opět díky nedovolenému zákroku Brozan dokázal Nymburk projít dále. Tato šance však skončila pouze v zámezí nedaleko branky Přemysla Lipše.
     
    54
    Nymburk velmi rychle kombinuje na své polovině a snaží se o přechod. Brozanům se ale jejich šanci povedlo narušit, byť nedovoleným způsobem.
     
    53
    I přes sevření se Lukáš Veselý dostal ke střele z pokutového území. Do šance však dal příliš razance, tudíž míč prolétl až nad břevnem.
     
    51
    Další slibný pokus Chukwudiho. V šestnáctce se odhodlal ke střele křižmo na branku. Proti ní však vyskočil Přikryl, ovšem ani ten na ní nedosáhl, neboť ta prolétla těsně vedle tyčky.
     
    50
    Tuto se ale Nymburku podařilo nadvakrát přerušit. Z druhého pokusu dokonce vyběhnout proti soupeřově brance. Domácí celek ji dokázal ubránit až u velkého vápna.
     
    50
    Brozany celkem s poklidem kombinuji kolem středové čáry.
     
    48
    Nymburk se pokusil o průnik směrem za polovinu. Díky nedovolenému zákroku ale byli zbrzděni. Naopak Brozany se dostaly do velmi slibné šance. Z malého vápna zakončoval Jaroslav Benda, proti jehož střele musel Přibyl velmi složitě zasáhnout.
    46. CHUKWUMA - 1:0
     
    46
    Brozany právě vstřelily branku!
    Hned po startů druhé půle krásný gól Brozan! CHUKWUDI CHUKWUMA se utrhl k samostatnému průniku až ke gólmanovi. Chytře si počkal na jeho pád a následně ho obhodil.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Celkem vyrovnaná první půle. Oba týmy se dostávaly k množství šancí, byť nepříliš velkému. Žádný z nich ale nebyl tak výrazný, aby se pro jeho zastavení jeden či druhý gólman musel příliš nadřít.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Míč směrem k brance nasměroval Rudolf Slanička, jehož pokus mířil Přibylovi přímo do rukavic.
     
    44
    Po faulu na Chukwumu se Brozany dostaly k odkopu z velmi slibné vzdálenosti.
     
    43
    Sérií hlaviček přešly Brozany na polovinu soupeře. Tu poslední ale převzal František Franc, který záhy vrátil míč po zemi zpět.
     
    42
    O dlouhý nákop na Chukwumu se postaral Radek Cibulka. Do hlavičkového souboje s ním se ale dostal Michal Houžvička, který byl navíc úspěšnější. Brozany rozehrávají z vlastní poloviny.
     
    41
    Brozanští neustále narážejí na gólmana Nymburku. I tentokrát na něj nedokázal Chukwuma vyzrát a to ani z malého vápna. Romanu Přibylovi se podařilo jej vyrazit.
     
    38
    Chukwudi Chukwuma se dostal do vskutku ideální příležitostí. Míč však k němu letěl příliš daleko, navíc se u něj jako první objevil gólman Přibyl. Tomu se podařilo jej odhlavičkovat blíže k polovině.
     
    36
    Brozany rozehrály těsně na hranici své poloviny. Svou kombinaci nezastavily, naopak se snaží o průnik blíže a blíže k nymburské brance. Polaban však velmi těsně brání každého z brozanských hráčů. Ti tedy velmi těžce hledají každý centimetr volného prostoru.
     
    35
    Filip Stehno velmi těsně hlídal záda Rudolfa Slaničky. Brozanskému záložníkovi pak nezbylo nic jiného než odkopnout míč do autu. Stejný postup ale volili i hráči Polabanu.
     
    33
    Přestože dokázal Tomáš Chlapec celkem efektivně odzbrojit Chukwumu, pokračování pokusu se mu již nevyvedlo. Míč si to po jeho nákopu zamířil přímo za postranní čáru.
     
    32
    Martin Studecký zablokoval samostatný průnik Ivana Baratynského po křídle. Brozanům se poté opět podařil přesun do soupeřova velkého vápna.
     
    30
    Hostující tým se dostal do rozehrávacího trojúhelníku mezi oběma stopery a gólmanem. Jeho narušením v podobě nákopu se míč dostal k Lipšovi, od něhož přišel návrat míče zpět. Na rozdíl od Nymburka ale Brozany přímo k brance prošly.
     
    29
    Díky autu se pokusil Jakub Hájek vystrnadit míč z vlastní poloviny. Pro tentokrát ale jeho snažení nebylo úspěšné, Brozanům se navíc podařilo proklestit si cestu k Přibylovi.
     
    27
    Jan Franc nasměroval přihrávku přímo na Chukwumu do pokutového území. Před brozanského útočníka se ale postavil jeden z obránců Nymburka, který dokázal odrazit míč víceméně do bezpečí.
     
    26
    Filip Stehno patrně vyhraje korunu pro nejvíce faulovaného hráče nymburského celku. Slávistický junior vybojoval pro Polaban další rozehrávku z poloviny hřiště. I ta však byla ukončena v zámezí nedaleko Lipšovy branky.
     
    24
    Lukáš Veselý prokličkoval přes dvojici protihráčů. Následně nahrál Freitasovi, který se jal pokračovat kombinační akci. Svým passem ale našel pouze hostující hráče.
     
    23
    Nymburk se momentálně více a více odhodlává ke hře na soupeřově polovině. Dlouhými nákopy pak přesouvá hru stále blíže a blíže k Lipšově brance.
     
    21
    Přemysl Lipš se dostal k dalšímu odkopu od své branky. Jeho zpracování však pouze přineslo návrat těžiště hry před brozanského brankáře.
     
    19
    Velká brozanská šance! Na několikrát se pokusili vystřelit míč směrem k brance. Romanu Přibylovi či obráncům před ním stojících se ale dařilo je vyrážet. Do zakončení se poté dostal Chukwuma, který jako poslední vysoko přestřelil nymburskou branku.
     
    18
    Dlouhý nákop směrem na branku si připravil z hranice velkého vápna Jan Franc. Míč poté proletěl těsně pod úrovní břevna nymburské branky. Gólman Přibyl měl co dělat, aby vůbec dokázal se míče dotknout.
     
    16
    Brozanům se podařilo přerušit nymburskou kombinaci. Sami se poté velmi rychle přesunuli za půlku. Celkem hluboko k brance ale tentokrát neprošli a hra se opět vrátila na brozanskou polovinu.
     
    15
    Lukáš Veselý dokázal udržet míč v souboji s Františkem Francem, načež přešel až do rohu hřiště. I přes další přetlačovanou kolem hranice velkého vápna jej dokázal Veselý do něj prostřelit. Bez dalšího pokračování.
     
    13
    Nymburk se ocitl na soupeřově polovině. Z autové rozehrávky se ale dostal pouze k nedovolenému zákroku, díky čemuž se brankáři Lipšovi otevřela možnost dlouhého přesměrování hry daleko od své branky.
     
    11
    O odražení míče do branky se pokusil Chukwudi Chukwuma. Rána mu však mířila přímo do břicha a nakonec ho na malou chvíli svalila k zemi.
     
    9
    Brozany se snažily o rozehrávku po křídle. Těsně za polovinou ale dosud povedenou kombinaci domácích zmařil Jakub Hájek. Polaban se tak vůbec poprvé v tomto utkání dostal až ke střele na branku, kterou přestřelil.
     
    8
    Z přímého kopu se Brozany opět dostaly do hlavičkové rozehrávky ve velkém vápně. Tentokrát ale byl Nymburk celkem úspěšný v bránění, čímž se hra přesunula ke středové čáře.
     
    7
    Obrovskou šanci měl na své kopačce Ladislav Vopat! Gólman Přibyl ale přesně přečetl dráhu letu míče po Vopatově střele, čímž ji úspěšně dokázal vyrazit do zámezí.
     
    6
    Hlavičkový souboj mezi oběma tábory ve středu hracího pole přinesl sice míč Polabanům, zároveň však jejich vytlačení blíže k brance.
     
    4
    První nebezpečná situace utkání. Jaroslav Benda se v pokutovém území střetl s Filipem Stehnem, kterému znemožnil pokračovat ve hře. Sudí Šálková to vyhodnotila jako nedovolený zákrok, díky čemuž se Nymburk dostal k dalšímu odkopu od branky.
     
    3
    První brozanský rohový kop! Jaroslav Benda jej ale přetáhl za pokutové území.
     
    2
    Obdobná, byť trochu složitější akce se povedla Brozanům i na podruhé. Jejich kombinaci opětovně zastavil gólman Nymburka, od něhož přišel další výkop na soupeřovu polovinu.
     
    1
    Utkání začali domácí krátkou rozehrávkou a následně dlouhým nákopem směrem k nymburské brance. Odsud se gólmanu Přibylovi povedlo přenést hru na brozanskou polovinu hřiště.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Sokol Brozany: Lipš – Cibulka (C), Franc, Freitas Carvalho Da Silva – Studecký, Slanička, Mešič, Vopat, Veselý – Benda, Chukwuma.
    Náhradníci: Tvrdoň – Tichý, Marič, Jelínek, Šollar.

    SK Polaban Nymburk: Přibyl – Telnar, Novotný, Hájek, Stehno, Daněk (C), Chlapec, Franc, Nepovím, Baratynskyj, Houžvička.
    Náhradníci: Plaček – Hlatshawo, Bodlák, Kučaba, Petr

    Rozhodčí: Šálková – Duda, Kastl.
     
    Předchozí vzájemný odehraný zápas

    SK Polaban Nymburk – SK Sokol Brozany 0:2

    Branky: 57. a 79. Chukwuma

    Sestava Nymburka: Jungr – Bodlák, Hájek, Herčík (68. Nepovím), Houžvička, Chlapec, Kabyl (87. Dudek), Kučaba, Petr, Svoboda (31. Cáska), Vyskočil.

    Sestava Brozan: Lipš – Benda, Bubeníček, Cibulka, Dunderovič, Franc, Chukwuma (89. Walter), Marič (71. Šollár), Slanička (88. Modr), Studecký, Tichý (81. Hovorka)
     
    SK Polaban Nymburk

    Polabané již notnou chvíli obývají poslední místo tabulky s pouhými devíti body. Sestup do divize je tak pro středočeský celek již téměř nevyhnutelný. Na plný bodový zisk čeká Nymburk od loňského září, kdy poněkud překvapivě porazil Jirny na jejich hřišti. Na první nesestupové místo má Nymburk ztrátu hned dvacet bodů. V jarní části sezóny si Polabané vybojovali pouhý jeden bod a to po domácí prohře v penaltách proti Domažlicím.
     
    SK Sokol Brozany

    Brozanský celek si drží vyrovnanou bilanci výher a proher, přičemž velké množství zápasů rozhodnou až závěrečné pokutové kopy. Zejména u domácích zápasů tomu tak je, neboť hned tři ze čtyř byly takto zakončeny. Nutno však říci, že v penaltách se Brozanům na domácím prostředí velice daří, zvítězily ve všech třech pokusech. Naproti tomu v jediných jarních venkovních penaltách Brozany prohrály, a to na hřišti Štěchovic. Poslední zápas odehráli Brozanští v Písku. V něm utrpěli první venkovní porážku.
     
    Zdravím vás u 25. kola Fortuna České fotbalové ligy. Domácí Sokol Brozany přivítá soupeře z úplného chvostu tabulky, SK Polaban Nymburk. Přeji příjemné fotbalové počtení.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Vít Trubička

    Branky: 46. Chukwuma, 59. Veselý, 78. Veselý, 79. Chukwuma

    Karty:   62. Freitas (BRO)


    SK Sokol Brozany: Lipš – Cibulka (C), Franc, Freitas Carvalho Da Silva – Studecký, Slanička, Mešič, Vopat, Veselý – Benda, Chukwuma.
    Náhradníci: Tvrdoň – Tichý, Marič, Jelínek, Šollar.

    SK Polaban Nymburk: Přibyl – Telnar, Novotný, Hájek, Stehno, Daněk (C), Chlapec, Franc, Nepovím, Baratynskyj, Houžvička.
    Náhradníci: Plaček – Hlatshawo, Bodlák, Kučaba, Petr

    Rozhodčí: Šálková – Duda, Kastl

    Diváci: 110
    thejrc.org