Rusko – Francie 7:0 (kon.) | USA – Kanada 5:4 (2:1 po s.n.) | Švédsko – Bělorusko 5:0 (kon.)
Německo – Dánsko 2:3 (0:1 po s.n.)
konec
Rusko
7:0 (3:0, 1:0, 3:0)
Francie
Pátek 04.05.2018, 16:15 • Royal Arena, Kodaň, Dánsko (kapacita: 12 500 míst) • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě pro dnešek z Royal Areny vše, přeji příjemný zbytek dne a budeme se na vás těšit při on-line přenosu utkání Švédsko – Bělorusko. Na počtenou. (18:33:12)
     
    Duel končí a sborná slaví jednoznačné vítězství 7:0! Tříbrankový náskok si Rusko vypracovalo už v první třetině. Druhá perioda byla spíše relaxační a třetí už si Rusové vyloženě užívali. Na ledě jednoznačně dominovali a po zásluze zvítězili 7:0. Největší podíl na vítězství měl útočník Kirill Kaprizov, který zaznamenal dvě trefy a jednu asistenci. Čisté konto si připsal brankář Vasilij Košečkin, který však kryl jen deset střel Francie.

    Střely na branku ve třetí třetině (celkem):
    Rusko – 19 (39)
    Francie – 2 (10)

    Nejlepší hráči utkání:
    Rusko – Kirill Kaprizov (2+1)
    Francie – Jordann Perret (0+0)

    Diváci: 6 453
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Barabanov měl ještě zřejmě poslední šanci Ruska! Dostal pas mezi kruhy od Michejeva, který vybojoval kotouč, ale zamířil jen do připraveného Quemenera.
     
    59:33
    Počet hráčů na hrací ploše se srovná, jelikož si v útočném pásmu počínal nedovoleně Valentin Claireaux, dostává dvě minuty za hákování.
     
    58:56
    Místo toho však mohli Francouzi inkasovat poosmé! Maxim Mamin se šikovně probil mezi obránci a rázem byl sám před Quemenerem, ale jen vyprášil jeho betony.
     
    58:41
    Vyloučení v týmu Rusko (Vladislav Gavrikov – 2 min., podražení). Francie má ještě šanci dosáhnout alespoň čestné trefy.
     
    57:45
    Barabanov mohl přidat další branku, ale jeho tečovaný přízemní střela z pravého kruhu mířila jen do bližší tyče!
    57:13 Arťom ANISIMOV - 7:0
     
    57:13
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Tak i třetí početní výhoda je využita! Po střele od modré čáry neúspěšně dorážel Bučněvič, ale kotouč se odrazil jen k ARŤOMOVI ANISIMOVI, který už si počínal na jedničku a zasunul puk do sítě. Asistence: Pavel Bučněvič.
     
    56:51
    Tentokrát Zajcev pálil o něco lépe, ale jeho pokus z levého kruhu prolétl těsně nad horní tyčí.
     
    56:33
    Zajcevův tečovaný pokus končí mimo a Francie se osvobozuje.
     
    56:09
    Zajcevovo nahození před branku zastavil Hugo Gallet (Francie), který si však nepočínal vůbec chytře. Nabral puk na hůl a vyhodil ho tím nejhorším možným způsobem – přes plexisklo do hlediště, dostává tak dvě minuty za zdržování hry. Využije Rusko i třetí početní výhodu?
     
    55:17
    Francouzi se už jen brání a touží po konci zápasu, Rusko je nyní jasně přehrává a chce přidat ještě nějaké branky.
     
    54:41
    Nyní Kaprizov střílel a to hned po chybě Manaviana v rozehrávce, branku těsně minul.
     
    54:05
    Sborná si i nadále dělá, co chce a v útočném pásmu nádherně kombinuje. Nyní to však první formace Rusů přehnala a místo toho, aby Kaprizov vypálil, ještě přihrával.
     
    53:04
    Zajcev objel branku a chtěl vypálit z otočky, na poslední chvíli mu do zakončení vložil hůl Ritz.
     
    52:01
    Sborná je opět jasně lepší a měla další šanci, když Barabanov vypálil z pravé straně, Michejev před brankou tečoval a následně i dorážel, ovšem Quemener nyní Francii podržel.
     
    51:16
    Opět výborně to sehrála první ruská formace, lépe řečeno Kirill Kaprizov. Od mantinelu viděl najíždějícího střídajícího Arťoma Michejeva, který byl díky milimetrovému pasu rázem sám před brankou, ale ve veliké šanci přestřelil!

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 8. Kaprizov (Dadonov, N. Zajcev), 9. Bučněvič (Grigorenko, Nestěrov), 11. Dadonov (Kaprizov, Chafizullin), 38. Kaprizov (Dacjuk, N. Zajcev), 43. Barabanov (Kiselevič, Kablukov), 45. Šalunov (Dacjuk, Chafizullin), 58. Anisimov (Bučněvič)


    Rusko: Košečkin (Šesťorkin) – Gavrikov, Kiselevič, Nestěrov, N. Zajcev, J. Jakovlev, Trjamkin, Chafizullin (C) – Kaprizov (A), Dacjuk, Dadonov – Grigorenko, Anisimov, Bučněvič (A) – Mamin, Andronov, Šalunov – Barabanov, Kablukov, A. Michejev.
    Francie: Hardy (41. Quemener) – Chakiachvili, Manavian, Gallet, Hecquefeuille (A), Raux, Janil, Thiry – Claireaux, S. Da Costa (C), Fleury (A) – Treille, Guttig, T. Da Costa – Lamperier, Texier, Rech – Douay, Leclerc, Ritz – Perret.

    Rozhodčí: Hribik, Sjöqvist – Ševčík, Suominen

    Diváci: 6 453
    ocianews.com