Karviná – Dukla Praha 1:3 (kon.) | Brno – Jablonec 0:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Ostrava 0:0 (kon.)
Liberec – Jihlava 1:3 (kon.) | Olomouc – Bohemians 1905 1:1 (kon.) | Slovácko – Teplice 0:0 (kon.)
Slavia – Plzeň 2:0 (kon.)
konec
FK Mladá Boleslav
0:0 (0:0)
FC Baník Ostrava
Sobota 05.05.2018, 16:00 • Adidas Aréna, Mladá Boleslav • HET liga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek z města automobilů vše. Děkuji za pozornost a u dalších online přenosů se zase někdy příště budu těšit na počtenou. (18:05:59)
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 2:9. Rohy: 5:8.
     
    Je konec, Mladá Boleslav i Ostrava si z dnešního zápasu odnáší jeden bod za bezbrankovou remízu. První poločas snesl přísnější fotbalová měřítka, dobrým výkonem se prezentoval především Baník. První velkou šanci si ale vypracovali domácí hráči, Mareš ovšem sám před Laštůvkou selhal. Nejblíže ke gólu měli Páníkovi svěřenci krátce před přestávkou, když byla v jejich prospěch nařízena penalta, tu ale Milan Baroš kopl mizerně. Druhá půle už tolik atraktivity nepřinesla, jedinou gólem zavánějící příležitost měl Konaté, Laštůvka ale jeho střelu vytěsnil mimo tři tyče. Ani jeden z týmů se tak dnes záchraně nepřiblížil, rozhodnutí padne až v posledních třech kolech.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Milan Baroš, přichází Olexandr Azackij.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat dvě minuty.
     
    90
    Polaček musel ven z branky kvůli za balonem se ženoucímu Granečnému, jeho odkop se nakonec ukázal býti ideálním pasem pro Fabiána, jeho centr ale k Magerovi nedoputoval.
    89. Do šance se po rohu dral Dame Diop, ale pomohl si rukou
     
    89
    Míč se z kopačky Roberta Hrubého nepříjemně stáčel do malého vápna, u zakončujícího Diopa nebyl nikdo z domácích fotbalistů, útočník Baníku si ale naštěstí pro ně při zpracování pomohl rukou.
     
    88
    Na domácích fotbalistech je znát velká nervozita a především strach z možné ztráty nerozhodného výsledku. Baník bude navíc po Křapkově nejisté hlavičce zahrávat roh.
     
    87
    Po Takácsově nejistém odvrácení se k míči dostal příhodně stojící Jiří Fleišman, jehož rána z první nebyla vůbec špatná, kulatý nesmysl ale doputoval nad horní tyč Polačkovy pokladnice.
     
    86
    Baroš si v souboji s Křapkou viditelně pomohl loktem, což zraku čárového rozhodčího nemohlo uniknout. Ostravský kapitán se poté na jednoho z arbitrů hlasitě obořil, vyvázl ale bez karetního ohodnocení.
     
    85
    Adam Jánoš fantastickým skluzem zastavil o únik se snažícího Granečného, načež zvedl hlavu a poslal dlouhý balon k Magerovi, ten ale svůj náběh nenačasoval ideálně a byl přichycen v ofsajdu.
     
    84
    Na druhé straně se ke střele z uctivé vzdálenosti odhodlal Jiří Valenta. Také on ale s nabídnutou šancí nenaložil podle svých představ, vypálil totiž doprostřed branky, pro Laštůvku se nejednalo o náročný zákrok.
     
    83
    Po dlouhém nákopu se v šestnáctce domácího týmu k míči dostal a následně se i uvolnil Milan Baroš, který vypálil levačkou, jeho ráně ale scházela notná dávka přesnosti.
     
    82
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Petr Mareš, přichází Tomáš Fabián.
    81. Čerstvý Granečný se řítil k brance jako tank, domácí ho zastavili
     
    81
    Robert Hrubý dokázal balon přenést až do míst, kde číhal Martin Fillo, jenž se odhodlal ke střele z voleje. Rána ex-teplického křídelníka nebyla k zahození, Polaček ale díky dobrému bloku od Chaluše nemusel zasahovat.
     
    80
    Do konce základní hrací doby zbývá posledních deset minut, navíc se určitě dočkáme drobného nastavení. Dočkáme se dnes v Mladé Boleslavi nějakého gólu, nebo utkání skončí bezbrankovou remízou?
     
    79
    Mladá Boleslav přestála Šindelářův centr, když míč těsně před Fillem odklidil Ladislav Takács. Ladra na to konto vyslal kupředu Přikryla, po jeho pasu ale balon doskákal mimo hrací plochu.
     
    78
    Na dnešní utkání si do mladoboleslavské Adidas Arény našlo cestu 4 390 diváků.
     
    76
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Dyjan Carlos de Azevedo, přichází Denis Granečný.
     
    76
    Vypadalo to na Valentu, exekuce standardní situace se ale nakonec ujal Petr Mareš. Jeho rána levou nohou se pěkně kroutila přes ostravskou zeď, Jan Laštůvka ale toto zakončení očekával a předvedl spolehlivý zákrok.
    75. Zajímavá standardka pro Boleslav, Marešův pokus Laštůvka kryl
     
    75
    Boleslavi se naskýtá zajímavá příležitost ke vstřelení vedoucí branky, kousek za šestnáctkou byl totiž Hlinkou faulován kličkující Jiří Valenta. Domácí tak budou zahrávat přímý kop z velmi nadějné pozice.
     
    74
    Antonín Křapka se po Marešově pasu pokusil vydat podél postranní čáry, ve sprinterském souboji s Fillem ale moc šancí nedostal. Ostrava bude mít k dispozici autové vhazování.
     
    73
    Alespoň náznak šance nám nyní předvedla Weberova družina. Neobsazený Ladra roztáhl hru na zapomenutého Petra Mareše, jenž hledal před brankou si sbíhajícího Mageru, ten ale na míč o kousek nedosáhl.
     
    72
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Tiémoko Konaté, přichází Tomáš Přikryl.
    71. Mareš se snažil najít ve vápně spoluhráče, Baník centr odvrátil
     
    71
    Boleslavští do druhého poločasu vstoupili aktivně, v posledních minutách se ale marně hledají, nefunguje jim zcela nic. Polaček zkoušel najít dlouhána Mageru, ten ale souboj s Fleišmanem tentokráte prohrál.
     
    70
    Dyjan de Azevedo od rohového praporku odcentroval na přední tyč, kde se k zakončení pokoušel prodrat střídající Diop, střílel ale v hodně krkolomné pozici. Následovat bude odkop od domácí pokladnice.
     
    69
    Diop si narazil s de Azevedem a poté vyslal kupředu Martina Filla, jenž se sice okolo Křapky neprosadil, alespoň však pro své spoluhráče vybojoval rohový kop.
     
    68
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Tomáš Poznar, přichází Dame Diop.
     
    66
    V posledních minutách sledujeme na hrací ploše hodně nepřesností, příliš pohledný fotbal se nehraje. Nic nevzešlo ani z dalšího přímého kopu domácích, který zazdil Petr Mareš.
     
    65
    Žlutou kartu dostává Dyjan Carlos de Azevedo (FC Baník Ostrava).
     
    64
    Po nedovoleném zákroku na Křapku dostala Mladá Boleslav k dispozici další standardní situaci, Jiří Valenta svůj centr ale zakroutil přesně do náruče připraveného brankáře Laštůvky.
    63. Ke střele se dral Baroš, ale mířil vysoko nad. Následoval tvrdý dopad…
     
    63
    Milan Baroš dostal více prostoru, obtočil se okolo Adama Jánoše a poté se dostal ke střele. Ta mu ale nesedla, balon zamířil někam do desáté řady na tribunu nad brankou.
     
    62
    Magera vydřel další balon, tentokráte se adresátem jeho nahrávky stal Valenta, který o chvíli později nasadil jesličky de Azevedovi. Následně se ale další nepřesnosti dopustil Ladra, boleslavští fotbalisté tak musí začít zase od píky.
     
    61
    Magera se okamžitě zapojil do hry, když vyhrál hlavičkový souboj se Šindelářem a poté sklepl balon pro Ladru. Ten zvedl hlavu a hodlal přenést hru ke Křapkovi, míči ale dodal až příliš velkou razanci.
     
    60
    Ostrava po přestávce výrazně polevila v aktivitě, oproti prvnímu poločasu je v posledních minutách lepším týmem Mladá Boleslav. Nemohoucnost Baníku teď podtrhl Hlinka, který místo k Barošovi poslal balon jen pro brankáře Polačka.
     
    59
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Jakub Rada, přichází Lukáš Magera.
     
    58
    Středočeši poté zahrávali hned dva rohové kopy, ovšem ani z jednoho z nich nevytěžili nic světoborného. Po tom druhém míč do šestnáctky povedeným centrem vracel Valenta, Chaluš se ale přes Procházku k hlavičce neprodral.
     
    57
    Po přihrávce od Valenty a kličce okolo Procházky se v pokutovém území k zemi poroučel Ladra, penalta z toho ale správně nebude, o faul se nejednalo.
     
    56
    Na druhé straně dala domácí defenziva až příliš volného prostoru za šestnáctkou číhajícímu Hrubému, jenž se odhodlal k přízemní střele, trefil ale pouze před sebou blokujícího Takácse.
     
    55
    Domácí na to konto zahrávali kop od rohového praporku, nic zajímavého z něj ale nevytěžili, obrana Baníku si tentokráte počínala bezchybně, míč rezolutně odklidil Šindelář.
     
    54
    Žlutou kartu dostává Václav Procházka (FC Baník Ostrava).
    54. Dobrou příležitost měl Konaté, Laštůvka situaci vyřešil
     
    54
    Zajímavá příležitost domácího celku. Po pravé straně se jako vítr protáhl rychlonohý Konaté, který se prodral až do šestnáctky, kde se dostal ke střele, Laštůvka ale balon na poslední chvíli vytěsnil mimo tři tyče.
     
    53
    Povedený pas za obranu nyní od Jánoše dostal Tomáš Ladra, jenž se sice ocitl sám proti oběma stoperům Baníku, ovšem i tak dokázal vystřelit. Mířil ale přesně doprostřed branky, kde číhal připravený Laštůvka.
     
    52
    Sérii nepřesností na obou stranách ukončila až Hlinkova nahrávka na vpravo se pohybujícího Martina Filla, který se ale díky Křapkově důsledné defenzivní práci daleko nedostal.
     
    51
    Slovenský obránce sice kulhá a snaží se rozchodit své zranění, ke střídání na straně Mladé Boleslavi ale zatím nedojde. Obrana Baníku se nyní musela vypořádat s Konatém, kterému Fleišman odkopl míč jen na aut.
     
    50
    Na trávníku zůstává ležet Lukáš Pauschek a s jeho stavem to nevypadá dobře. Domácí zadák má zřejmě problémy s pravým kotníkem, jsou k němu přivolání zdravotníci, tak uvidíme, zda bude muset trenér Weber sáhnout k vynucené změně.
     
    49
    Domácí měli k dispozici přímý kop. Jeho exekuce se podle očekávání ujal Jakub Rada, s touto možností ale nenaložil ideálně, když nalezl pouze hlavu pozorně bránícího Procházky.
     
    48
    Žlutou kartu dostává Robert Hrubý (FC Baník Ostrava).
     
    47
    Chalušův dlouhý nákop těsně před Konatém zastihl Fleišman, načež se o balon vydal bojovat Jiří Valenta, dopustil se ale už svého několikátého faulu v dnešním duelu.
     
    46
    Do druhého poločasu, který právě odstartoval, vstupují oba celky bez jediné změny ve svých sestavách. Rozehrávky se tentokráte ujali domácí fotbalisté, kteří doposud tahali za kratší konec provazu, tak se nechme překvapit, zda se ve zbývajícím průběhu zápasu něco změní.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je za námi, ve městě automobilů jsem branku zatím neviděli. Sledujeme ale velmi atraktivní podívanou, oba celky se snaží hrát ofenzivně, což se daleko lépe daří hostům, na kterých je přeci jen znát daleko větší horní pohoda. Baník měl od začátku herní převahu, žádná z jeho šancí se ale nedala považovat za vyloženou. V šestnácté minutě se naopak sám před Laštůvkou zjevil Mareš, v jasné tutovce ale selhal. Pár minut před odchodem do šaten kopala Ostrava penaltu, Milan Baroš ale nepotvrdil roli obávaného kanonýra a nechal vyniknout Polačka.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Nad rámec prvního poločasu se bude nastavovat jedna minuta.
     
    44
    Do konce prvního poločasu už mnoho času nezbývá. Dalo by se očekávat, že Mladá Boleslav bude po soupeřově zahozené penaltě na koni, tempo hry ale v posledních minutách opět kontrolují hostující fotbalisté.
     
    43
    Valenta ve skluzu stačil vystihnou nahrávku rozehrávajícího Procházky, při Ostravě ale tentokráte stálo štěstí. Míč se totiž místo k osamocenému Ladrovi odrazil příhodně pro Fleišmana.
     
    42
    Ostrava zahrávala další standardní situaci, Fillovi se ale centr tentokráte absolutně nevydařil. To samé se dá říci o následujícím rohovém kopu, který pokazil Dyjan de Azevedo.
     
    41
    Hra se přerušuje, na trávníku zůstává ležet Matěj Chaluš a kousek od něj také Marek Hlinka. Zatímco domácí stoper je odveden za postranní lajnu, záložník Ostravy se zdá býti v pořádku.
     
    39
    Jenže Ostravští velkou možností na otevření brankového účtu pohrdají! Milan Baroš kopl opravdu mizerně, jeho pomalou přízemní střelu k tyči Polaček s přehledem lapil, a rozjásal tak domácí příznivce.
     
    38
    Žlutou kartu dostává Jakub Rada (FK Mladá Boleslav).
    38. Po faulu na Hlinku kopal Baroš penaltu, ale gólman Polaček ho vychytal!
     
    38
    Fleišmanův pokus o průnik skončil zblokovaným centrem, Ostrava tak měla k dispozici rohový kop. Znovu to hosté zkoušeli na přední tyč, po skrumáži ve vápně nakonec Rada fauloval Šindeláře, a hosté tak budou zahrávat pokutový kop.
     
    37
    Pauschek vysunul vpřed Konatého, ten se ale tentokráte v souboji jeden na jednoho nedostal přes velmi pozorně bránícího stopera Šindeláře. Kupředu se naopak mohla vydat Ostrava, Poznara ale stihl zpacifikovat Jánoš.
     
    36
    Boleslav se následně vydala do přečíslení čtyř proti třem, naložila s ním ale prachmizerně. Marešovo přenesení hry, jehož adresátem byl Tiémoko Konaté, se totiž stalo snadnou kořistí pro Fleišmana.
     
    35
    K exekuci této standardní situace se postavil Dyjan de Azevedo, na jehož přízemní nabídku si v pokutovém území sbíhal stoper Procházka, Boleslav ale doslova za pět minut dvanáct zachránil Chaluš.
     
    34
    Robert Hrubý se s míčem mazlil tak dlouho, až jej z ideální palebné pozice vytlačil Adam Jánoš. Mladoboleslavský kapitán se ale nakonec dopustil nedovoleného zákroku, Baník tak bude mít k dispozici přímý kop.
    33. Další Poznarova patička! Azevedo po ní centroval jen k Poláčkovi
     
    33
    Na druhé straně Pauschek nezachytil náběh de Azeveda, jenž si na konci své akce všiml ve vápně se uvolňujícího Poznara, místo k němu ale balon poslal přesně do náruče brankáře Polačka.
     
    32
    Takács krásně přenesl hru na Mareše, jenž se dokázal prosadit okolo Pazdery a poté poslal míč na zadní tyč, kde se k hlavičce přes Fleišmana nedostal Tiémoko Konaté.
     
    31
    Takács od postranní lajny nalezl na hranici šestnáctky stojícího Valentu, ten si ale v souboji s Procházkou při zpracování počínal za hranicí fotbalových pravidel a regulí.
     
    30
    Na hřišti se začíná lehce přitvrzovat, Jánoš nyní ve středu pole tvrdě dohrál Baroše, kterému se zpět na nohy příliš nechce. O chvíli později zase Fleišman poslal k zemi Konatého, jeho počínání už sudí Příhoda žlutou kartou ocenil.
     
    29
    Ladra se ocitl proti dvojici bránících protivníků, v souboji s nimiž vybojoval autové vhazování, tedy to nejvíc, co asi mohl. Poté se individuálně snažil prosadit Křapka, jeho putování ale zastavil Pazdera.
     
    28
    Po souboji s Hlinkou zůstává na trávníku ležet Adam Jánoš, hra se tak musí na chvíli přerušit. Vše ale nasvědčuje tomu, že zásah domácích zdravotníků nebude potřeba, boleslavský kapitán by měl být v pořádku.
     
    27
    Fleišman předvedl další nepřesnost v rozehrávce, Konaté na to konto zatlačil na Šindeláře a vybojoval autové vhazování. Lukáš Pauschek jej rozehrát nemůže, v obličeji má totiž krvavé zranění a musí být ošetřen.
     
    26
    Žlutou kartu dostává Jiří Valenta (FK Mladá Boleslav).
    25. Konaté přiťuknul Valentovi, jehož střelu Laštůvka kryl
     
    25
    Mladá Boleslav předvedla další zajímavý protiútok. Ladra si počkal na Pauscheka, jenž si posléze šikovně narazil s Jánošem a našel v šestnáctce číhajícího Konatého. Ten ještě sklepával pro Valentu, jeho rána ale Laštůvku nevystrašila.
     
    24
    Jánoš zbytečně ztratil balon, a kupředu se tak mohl vydat Dyjan de Azevedo. Po jeho přihrávce centroval Martin Fillo, o hlavičku se snažící Poznar ale byl pokryt Takácsem.
     
    22
    Na hřišti došlo ke dvěma totožným hlavičkovým soubojům. V tom prvním si za hranicí pravidel proti Valentovi počínal Šindelář, o chvíli později jej napodobil Jánoš, sudí ale jako nedovolený posoudil jen jeho zákrok, což se domácím fanouškům pochopitelně nelíbí.
     
    21
    Ladra svým aktivním napadáním dostal rozehrávajícího Šindeláře pod tlak, hostující stoper tak musel otočit hru směrem k Janu Laštůvkovi. Ten přihrál Pazderovi, jenž vyváží míč po pravé straně.
     
    20
    Máme za sebou úvodních dvacet minut. Vzhledem k důležitosti tohoto zápasu by se dalo očekávat, že k němu oba celky přistoupí s velkou opatrností, místo toho ale sledujeme velice atraktivní podívanou, především pak ze strany hostů.
     
    19
    Středočeši se úspěšně vymotali z dalšího náporu svého soupeře, nakonec míč vyvezl Rada. Domácí záložník se pokusil protiakci Boleslavi zrychlit pasem na Konatého, s tím se ale zodpovědně vrátil Fleišman.
     
    18
    Robert Hrubý se obtočil okolo Chaluše, načež míč se štěstím doputoval až do míst, kde číhal Tomáš Poznar, také jeho zakončení ale trocha přesnosti navíc scházela.
     
    17
    Boleslavští se ještě chvíli udrželi v těsné blízkosti soupeřovy svatyně, zmohli se ale pouze na Pauschekův přetažený centr, po kterém nepřesně hlavičkoval Jiří Valenta.
    16. Skvělá akce Boleslavi! Konatého centr nezužitkoval Mareš
     
    16
    Obrovská příležitost domácích fotbalistů! Jánoš vymyslel parádní kolmici pro rychlonohého Konatého, na jehož nabídku si u zadní tyče seběhl zcela osamocený Mareš, tváří v tvář Laštůvkovi ale selhal.
     
    15
    Boleslavští se ocitli pod velkým tlakem Baníku, na kterém je vidět velmi dobrá herní pohoda. Nejprve pálil Hrubý, k Polačkovi ale balon znovu nedoputoval, o chvíli později pak nepřesně centroval Milan Baroš.
     
    14
    Další zajímavá možnost Páníkových svěřenců. Celá akce znovu vznikla u Martina Filla, jenž se protáhl okolo Křapky a pasem do druhé vlny připravil šanci pro de Azeveda, s včasným blokem ale přispěchal Chaluš.
     
    14
    Václav Procházka zvedl hlavu a dlouhatánským pasem zkusil nalézt Martina Filla, toho ale v hlavičkovém souboji přetlačil Křapka, jenž hru uklidnil přihrávkou na brankáře Polačka.
     
    13
    Baroš roztáhl hru na Pazderu, před kterým se na pravé straně otevřelo moře volného prostoru. Zajímavé příležitosti ale ostravský obránce nevyužil, vůbec si totiž neporozuměl s Martinem Fillem.
     
    12
    Jánoš se ve středu hřiště ocitl v nepříjemné situace, kdy na něj dotírali hned dva protivníci, naštěstí pro něj a celou Boleslav si ale Hrubý ve snaze získat balon počínal až příliš důrazně.
     
    11
    Vzápětí jsme byli svědky rohového kopu, se kterým hosté nenaložili ale vůbec špatně. Dyjan de Azevedo svým centrem našel na přední tyč si nabíhajícího Poznar, s jehož patičkou z bezprostřední blízkosti si ale Polaček poradil.
    Zajímavá situace Baníku - Poznar po rohu zakončoval patičkou
     
    10
    Fillo dostihl před postranní čarou téměř ztracený balon a po obehrání Křapky nachystal palebnou pozici pro Marka Hlinku, ten ale trefil pouze na hranici vápna blokujícího Takácse.
     
    9
    Celek z města automobilů znovu hrozil po levé straně, k centru se opět probojoval Petr Mareš a získal pro své kolegy roh. V šestnáctce se po jeho rozehrávce k hlavičce dostal Křapka, prostor mezi třemi tyčemi ale netrefil.
     
    8
    Rada v hlavičkovém souboji předskočil Hrubého a poté nahrál Valentovi. Ten si všiml mezi obránci soupeře nabíhajícího Ladry a právě jemu balon předložil, mladý boleslavský útočník se ale nacházel v drobném ofsajdu.
     
    7
    Jánoš ve snaze uklidnit hru přihrávkou na Chaluše namazal Poznarovi, ten si ale míč odkopl příliš daleko od nohy a posléze byl odzbrojen domácím kapitánem, jenž napravil své předchozí zaváhání.
     
    6
    Poprvé o sobě směrem dopředu dala vědět i Mladá Boleslav. Valenta roztáhl na vlevo číhajícího Mareše, jenž vyzkoušel centr na přední tyč, kde se ke střele dral Ladra, výtečně ale zasáhl vybíhající Laštůvka.
     
    5
    Krátce po začátku utkání bude mít Baník k dispozici první rohový kop, který v souboji s Křapkou vybojoval Fillo. Po Hrubého nabídce se o zakončení pokoušel Baroš, na poslední chvíli ale v šestnáctce zasáhl Pauschek.
     
    4
    Žlutou kartu dostává Martin Fillo (FC Baník Ostrava).
     
    3
    Chalušův vysoký nákop se snášel k na hrotu útoku číhajícímu Ladrovi, ten ale v hlavičkovém souboji s o poznání urostlejším Procházkou mnoho šancí nedostal.
     
    2
    Na levé straně se nejprve úplně osamocen ocitl Jiří Fleišman, bývalého obránce Mladé Boleslavi ale posléze od balonu odstavil poctivě se vracející Konaté. Ani jeho následná protiakce ale k ničemu nevedla, zasáhl obránce Šindelář.
     
    1
    Hlavní sudí Příhoda právě foukl do píšťalky, dnešní očekávaný duel sedmadvacátého kola naší HET ligy mezi Mladou Boleslaví a ostravským Baníkem tak může odstartovat! Rozehrávky se ujali hosté, kteří nastupují v modrých dresech, naopak svěřenci trenéra Webera budou hrát v bílém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Radek Příhoda, zkušený sudí, který bude mít dnešní veledůležité utkání na povel, právě přivádí jeho aktéry na travnatou plochu Adidas Arény. Mladoboleslavské tribuny nejsou ani dnes zaplněné, naopak fanoušků Baníku dorazilo do města automobilů podle očekávání hodně.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Mladá Boleslav: Polaček – Pauschek, Chaluš, Takács, Křapka – Jánoš (C), J. Rada – Konaté, Valenta, Mareš – Ladra.
    Náhradníci: Vejmola – Matějovský, Magera, Hubínek, Přikryl, Šušnjar, Fabián.

    FC Baník Ostrava: Laštůvka – Pazdera, Šindelář, Procházka, Fleišman – Fillo, Hlinka, R. Hrubý, de Azevedo – Poznar, Baroš (C).
    Náhradníci: Budinský – Diop, Azackij, Jirásek, P. Breda, Granečný, Stáňa.

    Rozhodčí: Radek Příhoda – Jiří Moláček, Milan Fimmel.
     
    Ještě jednou Vás vítám u sledování našeho online přenosu z utkání, které může být jak pro Mladou Boleslav, tak pro Ostravu tím vůbec nejdůležitějším v sezoně. Oproti minulému kolu nastupují Středočeši, kteří před svým soupeřem disponují dvoubodovým náskokem, pouze s jednou změnou, místo Přikryla se v základní sestavě objevuje uzdravený Jakub Rada. Baník minulou sobotu udolal pražskou Spartu 3:2, trenér Páník tak neměl důvod do podoby zahajovací jedenáctky výrazněji zasahovat. Dnes by jeho svěřenci měli být ještě silnější, do hry se totiž po vypršení karetních trestů vrací zkušení Lukáš Pazdera a Václav Procházka.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Vzájemné zápasy v této sezoně

    4.11.2017 – FC Baník Ostrava – FK Mladá Boleslav 0:1

    Branky: 14. Mingazov (Mebrahtu)

    FC Baník Ostrava: Šustr – Pazdera, Pokorný, Azackij, Morgan – Šindelář (63. Mičola) – Sus (74. Poznar), Hrubý, de Azevedo, Stáňa (46. Šašinka) – Baroš (C)

    FK Mladá Boleslav: Agajev – Pauschek, Chaluš, Magera (C), Fleišman – Takács, Rada – Přikryl (77. Vejmola), Mingazov (68. Chramosta, 90+5. Levin), Fabián – Mebrahtu

    -----------------------------------------------------------------

    14.3.2017 – FK Mladá Boleslav – FC Baník Ostrava 1:1 (5:4 po penal.)

    Branky: 65. Přikryl – 62. Hrubý

    FK Mladá Boleslav: Polaček – Pauschek, Takács, Chaluš, Křapka – Jánoš (C), Matějovský (42. Hubínek) – Ladra (84. Valenta), Kateřiňák, Konaté (64. Přikryl) – Mebrahtu

    FC Baník Ostrava: Budinský – Breda, Procházka, Azackij, Fleišman – Hlinka (72. Jirásek), Fillo, Hrubý, Diop (75. Laštůvka) – De Azevedo, Baroš (C) (59. Poznar)
     
    FC Baník Ostrava

    Baník do tohoto ročníku vstupoval v roli ambiciózního nováčka, který se chtěl bezpečně vyhnout záchraně a usadit se v naší nejvyšší fotbalové soutěži i pro příští sezony. Jenže na podzim si Ostrava počínala katastrofálně, když zvítězila pouze dvakrát, a jejímu udržení se mezi elitou tak už věřil opravdu málokdo. Tyto prognózy se potvrdily i po nepovedeném začátku jarní části, který měl za důsledek odvolání trenéra Kučery. Jeho místo zaujal ve Zlíně nechtěný Bohumil Páník, pod jehož taktovkou začali Slezané konečně naplno prokazovat své možnosti.

    Od začátku dubna nastoupila parta okolo nestárnoucího kanonýra Baroše k šesti mačům, přičemž hned čtyřikrát zvítězila, navíc remizovala s vedoucí Plzní a jedinou prohru zaznamenala v Olomouci. Baník je sice v tabulce pořád patnáctý, rázem ale na záchranu ztrácí pouhopouhý jeden bod, a v případě dnešní výhry se tak od sestupových vod může konečně odpoutat. Minulý víkend Ostravští přemohli Spartu 3:2 a možná i tento výsledek pomohl k tomu, že byl Bohumil Páník vyhlášen vítězem ankety o nejlepšího trenéra za měsíc duben.
     
    FK Mladá Boleslav

    Ve městě automobilů nebudou na tento ročník naší nejvyšší fotbalové soutěže vzpomínat v dobrém, místo očekávaného umístění v horní polovině tabulky totiž Středočechy čeká tuhý boj o záchranu. Po šestadvaceti odehraných kolech jim patří až dvanáctá pozice, jejich dnešní soupeř, který se krčí na patnáctém místě, je pozadu o pouhopouhé dva body. V případě porážky a konstelace dalších výsledků se tak mladoboleslavští fotbalisté mohou po tomto víkendu propadnout do sestupových vod.

    Z prvních čtyř mačů pod novým trenérem Weberem získali modrobílí sedm bodů a vše nasvědčovalo tomu, že konečně půjdou výkonnostně nahoru. Předchozí výsledky tomu ale nenasvědčují, jejich poslední výhra přišla na konci března v Plzni, od té doby zapsali pouze tři remízové výsledky a domácí porážku se Zlínem. Právě výkonnost před vlastními fanoušky je pro Boleslavské před dnešním klíčovým střetnutím velkým strašákem, v Adidas Aréně totiž parta okolo kapitána Jánoše naposledy naplno bodovalo devětadvacátého října. Prolomí Weberovi svěřenci tuto nelichotivou sérii?
     
    Příjemné sobotní odpoledne přeji všem fanynkám a fanouškům české kopané! HET liga, naše nejvyšší fotbalová soutěž, se pomalu chýlí ke svému konci, už zbývá odehrát pouze čtyři kola. Dnes je na programu hned sedm utkání, my se v tomto online přenosu zaměříme na veledůležitý záchranářský souboj, v němž FK Mladá Boleslav přivítá FC Baník Ostrava. Úvodní výkop je naplánován na 16:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Vojtěch Tůma

    Branky:

    Karty:   26. Valenta (MBL), 38. J. Rada (MBL) – 4. Fillo (OVA), 30. Fleišman (OVA), 48. R. Hrubý (OVA), 54. Procházka (OVA), 65. de Azevedo (OVA)

    Neproměněná penalta: 39. Baroš (OVA), brankář Polaček zneškodnil


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 2:9. Rohy: 5:8.
    FK Mladá Boleslav: Polaček – Pauschek, Chaluš, Takács, Křapka – Jánoš (C), J. Rada (59. Magera) – Konaté (72. Přikryl), Valenta, Mareš (82. Fabián) – Ladra.
    Náhradníci: Vejmola – Matějovský, Magera, Hubínek, Přikryl, Šušnjar, Fabián.

    FC Baník Ostrava: Laštůvka – Pazdera, Šindelář, Procházka, Fleišman – Fillo, Hlinka, R. Hrubý, de Azevedo (76. Granečný) – Poznar (68. Diop), Baroš (C) (90+1. Azackij).
    Náhradníci: Budinský – Diop, Azackij, Jirásek, P. Breda, Granečný, Stáňa.

    Rozhodčí: Radek Příhoda – Jiří Moláček, Milan Fimmel

    Diváci: 4390
    ocianews.com