Brighton – Manchester Utd. 1:0 (kon.)
konec
Brighton & Hove Albion
1:0 (0:0)
Manchester United
Pátek 04.05.2018, 21:00 • Amex Stadium, Falmer • Anglická Premier League • 37. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Chviličku na hřišti stráví také Ulloa, kterému uvolňuje místo Murray.
     
    88
    Dnes už dohrál také Izquierdo, místo kterého naskakuje March.
     
    84
    Ze hry odchází Groß, který v 57. minutě poslal domácí tým do vedení a ted mu celý Amex ještě jednou tleská. Na poslední minutky si přichází zahrát Kayal.
     
    83
    Pogba už ztrácí trpělivost. Francouzský fotbalista tentokrát vsadil na střelu z 30 metrů, která byla velmi prudká a taky se na ni hezky dívalo, ale Pogbův pokus skončil kousek nad břevnem, takže se stav skóre nemění.
     
    76
    Poslední střídání hostů: na lavičku si šel odpočinout Rojo, místo kterého naskočil na hrací plochu McTominay.
     
    75
    Jako třetí se do střelecké pozice prodral Martial, ale jeho pokus jen o kousíček branku minul.
     
    68
    Na nepříznivý vývoj zápasu reaguje Mourinho dvojím střídáním. Ze hry na lavičku si šli odpočinout pánové Darmian a Fellaini, místo nich naskočili do hřiště Shaw a Lingard.
     
    67
    Faulovaný byl Mata a žlutou kartu za nedovolený zákrok obdržel domácí Groß.
    57. Pascal GROß - 1:0
     
    57
    Brighton právě vstřelil branku!
    Domácí tým získal míč pro sebe a okamžitě vyrazil do útoku, ze kterého vytěžil maximum. Izquierdo se rozběhl podél levé postranní čáry, kde obdržel míč, došel s ním až do vápna a poté ho odcentroval na zadní tyč, kde se prudce opřel do balonu hlavičkující PASCAL GROß a přesnou trefou ho poslal za brankovou čáru. Rojo sice míč vykopl pryč z brány, ale jak potvrdilo i video, míč se dostal za brankovou čáru a gól tedy platil.
     
    53
    Brighton vybojoval míč na vlastní polovině, kousek od půlící čáry a okamžitě vyrazil do útoku. Skvělý sprint přes půlku hřiště předvedl Knockaert, který se dostal i do zakončení, ale jeho pokus Smalling zablokoval na roh.
     
    50
    Pogba dostal přihrávku do velkého vápna, kde si míč připravil na pravačku a poté z ní vyslal přízemní střelu k tyči, avšak gólman Ryan si poradil a střelecký pokus zneškodnil.
     
    47
    Faulovaný byl Fellaini, kterého poslal k zemi Murray a rozhodčí mu okamžitě ukázal žlutou kartu.
    34. Šance Brightonu
     
    34
    Fellaini teď zkazil přihrávku na polovině hřiště a soupeř okamžitě vyrazil do útoku. Finální přihrávku od Knockaerta obdržel Groß, ale na brankáře Manchesteru United si ani tentokrát nepřišel, protože De Gea svůj tým opět zákrokem podržel.
     
    28
    De Gea opět v šanci a i tentokrát svůj tým důležitým zákrokem podržel. Izquierdo se totiž prezentoval parádní technickou ránou pod břevno, ale De Gea konečkami prstů míč vytěšnil na roh.
     
    26
    Dunk se dopustil školácké chyby, když si nedokázal zpracovat přihrávku od spoluhráče a díky této nešikovnosti dal svému protihráči šanci, Rashford však trefil pouze boční síť.
    20. Pěkná střela Murraye
     
    20
    K vidění byla nádherná střela a parádní zákrok! Murray si střihl parádní volej z 25 metrů, ale De Gea se překonat nenechal a skvělým zákrokem jedovatou střelu zneškodnil. Následuje rohový kop.
     
    13
    Domácí Brighton si vytvořil velmi zajímavou šanci, ale gól z ní nevytěžil. Groß obdržel přihrávku, míč si zpracoval a poté zpoza vápna vyslal přízemní střelu na bránu. Gólman De Gea byl ale připraven a nepříjemný pokus zneškodnil.
    3. Neuznaný gól Fellainiho
     
    3
    Volný přímý kop si vzal na starost Rashford, který poslal míč před bránu, kde zakončoval Fellaini, kterému se podařilo dostat balon do brány, ale sudí gól pro ofsajd neuznal.

    Lucie Rapantová

    Branky: 57. Groß

    Karty:   47. G. Murray (BRN), 67. Groß (BRN)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 4:7. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 5:3.
    Brighton & Hove Albion: Ryan – Bruno (C), Duffy, Dunk, Bong – Knockaert, Stephens, D. Pröpper, Izquierdo (88. March) – Groß (84. Kayal) – G. Murray (90+3. Ulloa).
    Náhradníci: Krul – Kayal, Ulloa, Goldson, March, Schelotto, Locadia.

    Manchester United: de Gea – Darmian (68. Shaw), Smalling, Rojo (76. McTominay), Young (C) – Fellaini (68. Lingard), N. Matić, P. Pogba – Mata, Rashford, Martial.
    Náhradníci: Romero – Lindelöf, Bailly, Lingard, A. Herrera, Shaw, McTominay.

    Rozhodčí: Pawson – Child, Burt
    thejrc.org