Dortmund – Mohuč 1:2 (kon.) | RB Lipsko – Wolfsburg 4:1 (kon.) | Kolín nad Rýnem – Bayern 1:3 (kon.)
W. Brémy – Leverkusen 0:0 (kon.) | Mönchengladbach – Freiburg 3:1 (kon.) | Frankfurt – Hamburg 3:0 (kon.)
Augsburg – Schalke 1:2 (kon.) | Hannover – Hertha 3:1 (kon.) | Stuttgart – Hoffenheim 2:0 (kon.)
konec
Borussia Mönchengladbach
3:1 (1:0)
SC Freiburg
Sobota 05.05.2018, 15:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Německá Bundesliga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek vše. Těším se na váš u dalších online přenosů na počtenou! (17:31:27)
     
    Velmi povedený a vyhrocený zápas z obou stran. Domácí Borussia měla v druhé půli více vážnějších akcí, které také dokázala gólově využít. V jejich boji o Evropskou ligu se však nic nezměnilo, neboť konkurenti Lipsko, Stuttgart a Frankfurt dokázali zvítězit též. Na konci tabulky drží Freiburg stále tříbodový náskok na baráž o udržení v Bundeslize.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Z poloviny hřiště rozehrával Freiburg další přímý kop. Ten však nenašel své potřebné místo určení, neboť v hloučku hráčů ve vápně jeden z útočníků v červeném fauloval a umožnil domácím návrat herního těžiště daleko od své branky.
     
    90+4
    V hracím poli leží na trávníku po souboji Mickael Cuisance, jehož museli také ošetřovat.
     
    90+3
    Při pokusu o zřejmě závěrečný průnik Gladbachu byl Traoré nedovoleně zastaven Lukasem Küblerem, který si vysloužil žluté napomenutí.
     
    90+2
    V nastaveném čase se může Freiburg ještě gólově přiblížit svému soupeři. Od Tima Kleindiensta letěl krásný kop v ideální letové výšce přímo na Sommera. Zkušený brankář ale tuto šanci dokázal zachytit.
     
    90+1
    Hlavní sudí nastavil čtyři minuty.
     
    88
    Po něm se na polovině soupeře opět rozhořel boj o míč. Ten zvládli lépe domácí, kteří navíc museli čelit nedovolenému zákroku. Faulovaný Hofmann si ale s následným přímým kopem dokázal poradit tak, že svůj tým nasměroval ještě více k soupeřově svatyni.
     
    88
    Sommer si již v poklidu staví míč na další dlouhý nákop do hloučku hráčů ve středu hrací plochy.
     
    87
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Marco Terrazzino, přichází Robin Koch.
     
    87
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Thorgan Hazard, přichází Patrick Herrmann.
     
    86
    Velkou šanci na čtvrtý gól měl Thorgan Hazard! Středem hřiště prokličkoval až do pokutového území, kde se, již v sevření protihráčů, pokusil o několikero střel. Proti té poslední již brankář Freiburgu vyskočil a sevřel ji do náruče.
     
    85
    Mönchengladbach rozehrává od své branky. Protože se nepovedla krátká rozehrávka přes několik hráčů, volil Sommer dlouhý nákop. Ten ale mířil přímo za autovou čáru.
     
    81
    Jen z velmi těsné hranice velkého vápna dochází k exekuci přímého kopu po nedovoleném zákroku Traorého na Haberera.
     
    80
    Ani na druhé straně to v tuto chvíli není úplně bez šance! Nicolas Höfler se dostal ke střele. Ta byla sice trochu z větší vzdálenosti, přesto musel Yann Sommer proti ní zasáhnout a míč vyrazit nad sebe.
     
    79
    Borussia se vehementně snaží o navýšení skóre. Mezi hráči Freiburgu tentokráte prokličkoval Hazard. Při pokusu o zakončení mu ale míč od nohou ukradl gólman Schwolow.
     
    78
    Hra se lehce uvolnila. Míč se vrátil až k Sommerovi, od něhož byla zahájena další kombinační akce Borussie.
     
    77
    Nováček na hřišti Ibrahima Traoré připravil pěknou šanci pro Jonase Hofmanna. Ten prokličkoval přes trojici protihráčů a následně vypálil na vzdálenější, levou tyč. Gólman Freiburgu ale dokázal střelu na poslední chvíli vyrazit. Byť za sebe, takže na Gladbach čekal další roh.
     
    74
    Žlutou kartu dostává Marc-Oliver Kempf (SC Freiburg).
     
    73
    Freiburg opět operuje na hranici velkého vápna. I když se mu do něj podařilo proniknout, obrana Mönchengladbachu zvolila vysoký nákop do bezpečí.
     
    73
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Josip Drmić, přichází Ibrahima Traoré.
     
    71
    Kvantum práce se navalilo i na Sommera. Poprvé proti němu velmi tvrdě vypálil Kleindienst. Jeho střelu ale švýcarský gólman vyrazil. Freiburg se ale i nadále držel ve vápně a několika dalšími šancemi se znovu pokoušel o znovusnížení na rozdíl jediného gólu.
     
    70
    Po kratší době strádání se domácí dostali do další šance. Ta byla zakončena rádoby centrem z hranice velkého vápna. Míč mířil přímo do gólmanova náručí.
     
    67
    V tuto chvíli vsadili hosté na taktiku dlouhých nakopávaných balonů do křídel. I v těch se ale vždy objeví hráči Gladbachu, kteří jakoukoliv střelu nekompromisně posílají do autu.
     
    66
    Freiburg se i nadále snaží o průniky do útočné zóny. Nadále však také naráží na velmi organizovanou obranu Gladbachu, která bedlivě hlídá prostor kolem své branky a nepustí do něj žádné gólůchtivé migranty v červeném.
     
    64
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Na tento gól ale domácí velmi rychle dokázali odpovědět. Z pravé strany přilétl centr od Tonyho Jantschkeho, který si dokázal JOSIP DRMIĆ zpracovat přesně na hlavu. Obloučkem se pak míč doplachtil až do sítě.
     
    59
    Freiburg právě vstřelil branku!
    Jakoby rohové kopy byly dnes gólovým trefám souzeny! Z dalšího hlavičkového souboje tentokrát míč odskočil k TIMU KLEINDIENSTOVI, který jej bez obtíží poslal směrem na branku. Přímo do sítě jej pak ještě popostrčil gólman Sommer.
     
    59
    Svůj gól měli na kopačkách i hráči Freiburgu. V hlavičkovém souboji vyskočil nejvýše Julian Schuster, proti jehož střele musel Sommer vyskočit nahoru a vyrazit jí rukavicí.
     
    57
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Domácí navyšují své vedení! Z rohového kopu našel krásně pro svou hlavičku míč NICO ELVEDI, který míč následně bez problémů uklidil do branky. Gólman Schwolow ani nestačil proti letu míče vyskočit.
     
    56
    Žlutou kartu dostává Nicolas Höfler (SC Freiburg).
     
    53
    Mönchengladbachu se podařilo uklidnit hru na své polovině. Už ne ale ukořistit míč, tudíž Freiburg zahajuje svou další akci těsně za půlící čárou.
     
    52
    Freiburg se až překvapivě dlouho drží v útočném prostoru. Stále však naráží na velmi důraznou obranu domácího týmu, která mu nedovolení přesun za hranici velkého vápna. Ostřelováním brankoviště z mimo tohohle prostoru pak vedlo pouze ke střele nad branku.
     
    51
    Christian Günter našel svým dlouhým nákopem spoluhráče ve velkém vápnu. Ti si poté společně nahrávali ve snaze najít volný prostor na proniknutí blíže k brance domácích.
     
    50
    Freiburg dokázal přesunout herní těžiště na opačný konec hřiště. K rozehrávce po zemi se tak dostal i gólman Sommer.
     
    49
    Celou akci ale Gladbach dokázal zmrazit a sám se vydal do útočné příležitosti. První průnik a zakončení Raffaela po křídle dokázala vyrazit obrana hostí, s následným přímým zakončením si už musel poradit gólman hostujícího celku.
     
    46
    Druhou půli začal Freiburg svou opětovnou rozehrávkou kolem středu hracího pole. Stále však nemůže přejít příliš hluboko do soupeřova obranného prostoru.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Výsledek naprosto odpovídá očekávání od obou celků. Gladbach je více akční v bojích před brankou, kterou častěji dobývá. Naproti tomu Freiburg drží více míč ve své moci a častěji se snaží o vymýšlení útočných příležitostí, ovšem pokulhává už v jejich exekuci.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Hlavní sudí nastavuje jednu minutu.
     
    45+1
    Ten letěl přímo na Matthiase Gintera, který se jej pokusil poslat hlavičkou do branky. K jeho smůle však míč orazítkoval horní břevno branky Freiburgu.
     
    44
    Thorgan Hazard se opět ocitl sám před brankou. Opět se k němu dostal dlouhý nákop a opět se jej snažil zpracovat a skórovat díky němu. Tentokrát jej ale sevřel obránce Freiburgu, který mu znemožnil v akci pokračoval. Domácí z ní ale vytěžili alespoň rohový kop.
     
    44
    Hosté operují kolem rohového praporku. Když se jim podařilo procedit míč přesně před branku, obránce Gladbachu jej dlouhým nákopem poslal mimo nebezpečí. Ovšem opět pouze do spárů hostujícího celku.
     
    42
    Po krátkém intermezzu v podobě náporu Borussie se Freiburg opět dostal k míči. Svou šanci tentokráte přetavil k přechodu do útoku. Jejich tažení navíc vyústilo k nedovolenému zákroku na Terrazina, díky čemuž se mohou těšit na prověření gólmana Sommera z celkem ideální vzdálenosti.
     
    41
    Hra se ale obrátila a na Sommera čekal další daleký nákop od své branky. Toho se po doletu zmocnili hosté.
     
    38
    Z boje o míč kolem středu hrací plochy vyšli lépe domácí fotbalisté. Ti v zahuštěné zóně obránců Freiburgu hledají postupnou kombinací volný každý centimetr trávy.
     
    38
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Julian Schuster, přichází Janik Haberer.
     
    37
    Freiburg se opět dostal k rozehrávce na vlastní polovině. Z ní toho ale příliš nevytěžil.
     
    35
    Jeden z dalších povedených pokusů Drmiče. Střela mířená ke vzdálenější tyči však celou branku díky teči některého z hostujících obránců prostor brankoviště přeletěla a dostala se do zázemí.
     
    30
    Což ale nemohl nechat dopustit Hazard. Po ukořistění míče se velmi rychle vydal směrem k brance svého soupeře. Podporován Josipem Drmićem také celou akci zakončil. Gólman Schwolow si ale dokázal poradit, tudíž k vidění byl další rohový kop Borussie.
     
    29
    To se ovšem vzápětí obrátilo. Kolem středového pole se dostal k míči Freiburg, který si v poklidu rozehrával.
     
    28
    Freiburg až velmi snadno v první chvíli procházel polovinou soupeře. Těsně před vápnem ale velmi narazil. Důrazná obrana domácích se zformovala do početní převahy a prostor před svou brankou vyčistila.
     
    26
    A další volný přímý kop si z hranice vápna nasměroval na branku teprve osmnáctiletý Mickael Cuisance. Jeho pokus prolétl těsně vedle pravé tyče branky Freiburgu.
     
    22
    Až těsně před brankovou čárou hasil Julian Schuster šanci Borussie. Gólmanovi hostí nešťastně míč vyklouzl z rukavic a mířil si to přesně za čáru. V tu chvíli ale Schuster jej vykopl velmi vysoko nad branku, navíc mimo hřiště. Domácí se dočkali rohového kopu.
     
    21
    Borussia pomalu rozehrává od své branky.
     
    20
    Mike Frantz se provinil nedovoleně proti Hazardovi. Mönchengladbach se tak dostal k celkem slibnému přímému kopu. Díky vysoké hustotě hráčů Freiburgu se ale rychle stal neslibným.
     
    18
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Velmi povedeně se Borussia dostává do vedení. Velmi dlouhým nákopem z půlky našel Tobias Strobl THORGANA HAZARDA, který si našel volný prostor u bližší tyče Schwolowy branky, kam míč také bez obtíží placírkou uklidil.
     
    15
    Freiburg se dostal k přímému kopu z velmi slibné vzdálenosti. Míč však při dopadu skočil mezi dvojici obránců domácích a jednoho útočníka Freiburgu a odrazil se mimo prostor velkého vápna.
     
    14
    Díky dalšímu autu a vyčištění prostoru jejich poloviny tak alespoň získali velké množství volného místa. Hráči Borussie se ale rozestavěli kolem středu hřiště, kde vytvořili nepropustnou hráz.
     
    13
    Hosté v červeném se marně snaží proniknout ze sevření na vlastní polovině.
     
    12
    Míč si za půlkou vybojovali hráči Freiburgu, kteří zahájili svůj postupný protiútok. Ani ten ale neměl příliš dlouhého trvání, neboť obrana Gladbachu rychle přečetla herní počínání soupeře a souhru mu narušila.
     
    12
    A Sommer znovu v akci. Tentokrát na něj čeká odkop od branky.
     
    11
    Na dvakrát musel Yann Sommer řešit nepěknou situaci před svou brankou. Poprvé z toho byl rohový kop Freiburgu, podruhé velmi dlouhý aut, který zakončil směrem k brance Kleindienst.
     
    7
    Obrana Borussie zklidnila hru u vlastní branky. Matthias Ginter se dostal k rozehrávce z tohoto prostoru. Ovšem Freiburg se dostal rychle k jejímu narušení a vyhození míče z hrací plochy. Pro Tonyho Jantschkeho se tak otevřela možnost autového vhazování.
     
    6
    Velmi dlouhý aut až do vápna vyhlavičkovala obrana Gladbachu. Otěže hry však spíše stále více přejímají hosté, kteří se snaží probít zuby nehty hlouběji do útočného prostoru.
     
    5
    Borusii se podařilo proniknout o malý kousek dále. U středové čáry však přišla série dvou autových vhazování Freiburgu, která přinesla přesun míče až k Sommerovi. Švýcarský gólman celou situaci řešil dlouhým nákopem.
     
    4
    Kolem středového kruhu probíhá velmi tuhý boj o míč mezi oběma celky. Z něho s lehkou výhodou vyšli domácí fotbalisté, kteří udrželi míč na svých kopačkách. Naproti tomu ale musí rozehrávat až od své branky.
     
    3
    Po něm se ale hráči Borussie drží kolem středové čáry a čekají na uvolnění prostoru k pokračování útočné šance směrem k brance Freiburgu.
     
    1
    Hned zkraje se dočkala Borussia první útočné příležitosti. Raffaelův centr do vápna ale dokázala obrana Freiburgu vytěsnit mimo hřiště, na Mönchengladbach tímto čeká první rohový kop.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Předchozí vzájemný zápas

    12.12.2017, 16. kolo: SC Freiburg – Borussia Mönchengladbach 1:0

    Vstřelená branka: 20. Niels Petersen (pen)

    Sestava Freiburgu: Schwolow – Stenzel, Koch, Söyüncü, Günter – Ravet, Haberer, Höfler, Terrazzino (90+1. Sierro) – Petersen (78. Stanko Stanko), Kleindienst (84. Kath).

    Sestava Mönchengladbachu: Sommer – Oxford, Ginter, Vestergaard, Wendt – T. Hazard (60. Cuisance), Kramer (75. Bobadilla), Zakaria, Grifo – Stindl, Drmić (60. Raffael).
     
    SC Freiburg

    Freiburg pokračuje úspěšně v boji o udržení v nejvyšší německé soutěži. V tuto chvíli však není příliš ve formě. Sice poslední zápas nad Kolínem vyhrál po přestřelce 3:2, pět předešlých prohrál. Na výhru tak musel čekat od 23. kola, v němž přehrál Brémy. K jistotě záchrany Freiburgu stačí jediný bod, za předpokladu, že Hamburk nevyhraje a Wolfsburg prohraje.

    Poslední trojice zápasů:
    28.4.: Freiburg – Köln 3:2
    21.4.: Hamburg – Freiburg 1:0
    16.4.: Mohuč 05 – Freiburg 2:0
     
    Borussia Mönchengladbach

    Mönchengladbach se nemůže dostat na vlnu výher. Místo toho častokrát střídá různé výsledky. Za tuto sezónu má za sebou výhru nad Bayernem Mnichov, ale také zároveň porážku s posledním Kolínem nad Rýnem. Poslední dva domácí zápasy ale Borussia vyhrála, v tomto navíc může poprvé pod vedením Dietera Heckinga zvítězit v tom třetím.

    Díky třem žlutým kartám do zápasu nemůže zasáhnout hned trojice klíčových hráčů – Janik Vestergaard, Denis Zakaria a Christoph Kramer. Do konce sezóny také již nenastoupí kapitán Gladbachu Lars Stindl.

    Poslední trojice zápasů:
    28.4.: Schalke 04 – Borussia Mönchengladbach 1:1
    20.4.: Borussia Mönchengladbach – VfL Wolfsburg 3:0
    14.4.: Bayern Mnichov – Borussia Mönchengladbach 5:1
     
    Zdravím Vás u předposledního kola německé Bundesligy. V rámci něho proti sobě nastoupí dva týmy, které bojují úplně o něco jiného. Zatímco domácí Borussia Mönchengladbach ztrácí tři body na postup do Evropské ligy, hosté SC Freiburg mají pouhé tři body náskok na baráž o sestup do 2. Bundesligy. Přeji příjemné fotbalové počtení.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Vít Trubička

    Branky: 18. T. Hazard (Strobl), 57. Elvedi (J. Hofmann), 64. Drmić (Jantschke) – 59. Kleindienst (Kempf)

    Karty:   56. Höfler (FRE), 74. Kempf (FRE), 90+3. Kübler (FRE)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 7:6. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 6:8.
    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Jantschke, Elvedi, Ginter, Wendt – Cuisance, Strobl – J. Hofmann, T. Hazard (87. Herrmann), Raffael – Drmić (73. Traoré).
    Náhradníci: Sippel – Oxford, Mayer, Herrmann, Traoré, Grifo, Beyer.

    SC Freiburg: Schwolow – Kübler, Gulde, Kempf, Günter – Schuster (38. Haberer), Höfler, Frantz, Terrazzino (87. Koch) – Kleindienst, Petersen.
    Náhradníci: Gikiewicz – Koch, Lienhart, Stenzel, Guédé, Haberer, Höler.

    Rozhodčí: Gräfe – Kleve, Sinn
    thejrc.org