Švýcarsko – Rakousko 3:2 (po pr.) | Norsko – Lotyšsko 2:3 (po pr.) | Francie – Bělorusko 6:2 (kon.)
Finsko – J. Korea 8:1 (kon.) | Česko – Slovensko 3:2 (po pr.) | Dánsko – USA 0:4 (kon.)
po prodl.
Česko
3:2 (0:1, 1:1, 1:0 - 1:0)
Slovensko
Sobota 05.05.2018, 20:15 • Royal Arena, Kodaň, Dánsko (kapacita: 12 500 míst) • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Do (téměř) posledního místa zaplněná Royal Arena dnes viděla opravdu výtečný zápas s dobrým koncem pro Českou reprezentaci. Skvělá atmosféra zdobila dnešní duel. Výtečnou kulisu však můžeme očekávat i v zítřejším zápase Švédsko – Česko, fanoušci tre kronor to totiž mají do Kodaně, co by kamenem dohodil. Zítřejší duel českého týmu startuje v 16:15. To už je ode mě pro dnešek z Royal Areny vše, u dalších on-line přenosů se těším na počtenou. Hezký zbytek večera. (22:56:10)
     
    Čeští fanoušci si užívají tento veliký zápas! Hned úvodní duel českého týmu přinesl ohromné drama. Slovenská reprezentace zaslouží obdiv, s podceňovaným týmem dlouho držela vedení, ale bylo vidět, že Slovákům docházel síly. Závěr už hráli na krev, poslední minutu odehráli téměř bez chyby, drželi Čechy daleko od své branky, až z poslední útočné akce udeřil Martin Nečas. Utkání dospělo díky této přesné trefě do prodloužení, ve kterém mělo Česko navrch a po zásluze se raduje. Dmitrij Jaškin se probil přes Sekeru a bekhendem zakončil mimo dosah Čiliaka. Český tým byl v utkání lepší a po zásluze dokázal srovnat, Slováci si však rozhodně za velikou bojovnost minimálně bod zasloužili. Češi si budou muset dát pozor na zbytečná vyloučení, oba slovenské góly totiž padly v početní nevýhodě našich. Nakonec to znamená ztrátu jediného bodu, ale Češi málem z dnešního duelu vyšli naprázdno.
     
    Střely na branku v prodloužení (celkem):
    Česko – 3 (42)
    Slovensko – 0 (17)

    Nejlepší hráči utkání:
    Česko – Dominik Kubalík
    Slovensko – Marek Čiliak
    Česko nakonec vítězí po trefách Nečase a Jaškina 3:2 v prodloužení!
     
    Konec zápasu.
    62:09 Dmitrij JAŠKIN - 3:2
     
    62:09
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je to doma, veliký obrat předvedli Češi a berou bonusový bod! DMITRIJ JAŠKIN nejprve nedokázal vypálit přes Sekeru, který jeho pokus srazil, ale dravý útočník St. Louis se znovu k puku probojoval a bekhendem ho dloubl přes marně se natahujícího Marka Čiliaka! Asistence: Adam Polášek, Andrej Nestrašil.
     
    61:36
    Gudas nabral rychlost ve středním pásmu, přebruslil obránce a vypálil z podobné pozice jako střelec poslední branky Nečas, Čiliak si tentokrát ukryl prostor mezi rukou a tělem a kryje kotouč ve výstroji.
     
    61:07
    Další šance Čechů! Červenka hledal před brankou najíždějícího Faksu, ten na kotouč jen těsně nedosáhl, respektive ho tečoval mimo branku.
     
    60:50
    Pro českého hrdinu už jely nosítka, ale Martin Nečas se nakonec zvedl a odjíždí otřesen, ale po svých, to je to hlavní. Dokonce zůstává na střídačce a možná ještě do duelu zasáhne.
     
    60:50
    Nečas s Hykou a Šulákem rozjeli útočný kolotoč, který skončil přihrávkou Tomáše Hyky na Nečase, jenž ale Čiliaka nepřekonal, navíc se s ním dostal do kontaktu a ostře naboural do mantinelu. To nevypadá vůbec dobře...
     
    60:15
    Červenka obdržel přihrávku do jízdy, natlačil se přes obránce a vypálil, přízemní pokus kryje Čiliak.
     
    60:05
    Prodloužení hrané pět minut tři na tři odstartovali Češi vyhraným buly.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Tak Češi nakonec z tohoto duelu neodejdou s prázdnou! Jejich tlak sílil, ale už se zdálo, že vyrovnání nepřijde. Nakonec se ale dokázal trefit MARTIN NEČAS, z pravého kruhu protlačil puk za jinak spoluhráče z Brna Marka Čiliaka a poslal tento duel do prodloužení, které odstartuje ve 22:38.

    Střely na branku ve třetí třetině (celkem):
    Česko – 15 (39)
    Slovensko – 4 (17)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
    59:50 Martin NEČAS - 2:2
     
    59:50
    Česko právě vstřelilo branku!
    To jsou věci! Český národ slaví, deset sekund před koncem se stává hrdinou mladý MARTIN NEČAS! Dominik Kubalík mu přiťukl kotouč do jízdy a brněnský útočník objel obránce a z pravé strany propálil Čiliaka mezi rukou a tělem, kotouč proskákal do sítě a Česko slaví bodový zisk! Asistence: Dominik Kubalík.

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 22. D. Kubalík (Nestrašil, Jaškin), 60. Nečas (D. Kubalík), 63. Jaškin (Polášek, Nestrašil) – 8. Krištof (Sekera, Nagy), 26. Sekera (Nagy)


    Česko: Francouz (Rittich) – Gudas (A), Jordán, D. Sklenička, Moravčík, Polášek, Šulák, Hronek – Hyka, Faksa, Červenka (C) – Nestrašil, Nečas, Jaškin – Řepík, Plekanec (A), D. Kubalík – Chytil, Horák, R. Kousal.
    Slovensko: Čiliak (Rybár) – Čajkovský, Sekera (C), Graňák (A), Ďaloga, Jaroš, Jánošík, Fehérváry – Nagy (A), Krištof, Jurčo – Haščák, J. Mikúš, Bakoš – Bondra, Buc, Svitana – Cingel, Marcinko, Skalický.

    Rozhodčí: Kaukokari (FIN), Mayer (USA) – Malmqvist (SWE), McCrank (CAN)

    Diváci: 12 490
    thejrc.org