Saint-Étienne – Bordeaux 1:3 (kon.) | Lyon – Troyes 3:0 (kon.) | Rennes – Štrasburk 2:1 (kon.)
Toulouse – Lille 2:3 (kon.) | Caen – Monaco 1:2 (kon.) | Dijon – Guingamp 3:1 (kon.)
Méty – Angers 1:2 (kon.) | Nantes – Montpellier 0:2 (kon.) | Marseille – Nice 2:1 (kon.)
konec
Olympique Marseille
2:1 (1:1)
OGC Nice
Neděle 06.05.2018, 21:05 • Stade Vélodrome, Marseille • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 36. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a zase někdy u Ligue 1 na počtěnou! (23:03:19)
     
    Je dobojováno. Po boji ve druhém poločase, kdy nehrál dobře ani jeden celek, se nakonec šťastnějším celkem stává Marseille. Jedinou branku ve druhé části vstřelil Dimitri Payet, který těžil ze skvělé práce Clintona N'Jieho. Marseille tak bere tři body, čímž se udržuje v boji o druhé místo.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Jeden z posledních útoků utkání odpravil do autu pozorný Lucas Ocampos. Hosté se tak mohou dostat ještě do jedné akce, zahrávat budou aut od pravé lajny.
     
    90+2
    Ten sice nevyšel, ale hned poté přišel faul ve středu hřiště a standardka. Dante dostával nadýchaný míč na levou stranu, odkud centroval na malé vápno. Maxime Le Marchand zde zakončoval vysoko nad branku.
     
    90+1
    Mickaël Le Bihan dostával míč do běhu a prvním dotykem si jej dokázal lehce zkrotit. Bránící hráč Marseille ale skvěle zakročil a vyběhnutý Mandanda nedovolil zakončení. Přece ale budou hosté zahrávat roh.
     
    90
    U levé lajny byli následně domácí fotbalisté odzbrojeni od míče. Pokračuje se vhazováním hostů v době, kdy čtvrtý rozhodčí ukazuje na světelné tably tři minutky na víc.
     
    89
    Poslední minutky druhého poločasu probíhají. Nice se pokouší vymyslet něco směrem do útoku, ale nedaří se mu. Marseille brání chytře a nejspíše získá tři body.
     
    87
    Clinton N'Jie dostával míč za obranu a tělem si odmítl hráče. Do zakončení ale sudím propuštěn nebyl kvůli faulu. Následně si mladý hráč něco vyřizoval s Dantem a došlo na postrkování. Pokračuje se odkopem z hloubi obranné poloviny Nice.
     
    86
    Morgan Sanson byl na hřišti pár sekund a hned se dotkl míče. Dostával přihrávku na hranici vápna a pravačkou v záklonu střílel. Míč ovšem skončil v rukavicích brankáře. Nebezpečná rána to nebyla.
     
    85
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Boubacar Kamara, přichází Morgan Sanson.
     
    84
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Mario Balotelli, přichází Mickaël Le Bihan.
     
    82
    Hosté mají poslední minutky k tomu, aby něco směrem dopředu vymysleli a alespoň vybojovali bod. Nice sice kombinuje, ale daleko od branky a na nic lepšího to nevypadá.
     
    81
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Allan Saint-Maximin, přichází Bassem Srarfi.
     
    80
    Olympique se dostalo do rychlé akce po levé straně. Lucas Ocampos dostával do běhu skvělou přihrávku a hned odcentroval. Po zblokovaném pokusu uvidíme rohový kop domácích.
     
    79
    Aktivní snažení Payeta bylo ukončeno ve středu hřiště. Domácí borec první atak na koleno od Danteho ustál, po druhém zákroku se ale již na hřišti objevil. Standardka pro Marseille.
     
    78
    Domácí nyní ušetřili pár sekund na obranné polovině, kde se nakonec dočkali taktického faulu od hostů. Steve Mandanda se pomalu došourá k míči a bude rozehrávat od své branky.
     
    76
    Clinton N'Jie střídal, hned asistoval a nyní je jej plné hřiště. Hraje opravdu luxusně a je to ten pravý žolík týmu Rudi Garcii. Nyní si šel pro penaltu, ale sudí jeho nabourání do bránícího hráče neodpískali.
     
    75
    Po následném rohovém kopu zakončoval důraznou střelou z dálky Clinton N'Jie. Jeho rázná střela ale skončila jen nad brankou Nice. Pokračuje se odkopem od branky Beníteze.

    David Panuška

    Branky: 13. Germain (Payet), 72. Payet (N'Jie) – 5. Balotelli (Le Marchand)

    Karty:   39. Kamara (OMA) – 40. Balotelli (NIC)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 5:5. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 18:11.
    Olympique Marseille: Mandanda – B. Sarr, Kamara (85. M. Sanson), Rolando (46. Sertic), Amavi – Anguissa, Gustavo – Thauvin (71. N'Jie), Payet, Ocampos – Germain.
    Náhradníci: Pelé – M. Sanson, Abdennour, N'Jie, Sari, Sertic, Maxime López.

    OGC Nice: Benítez – Souquet, Marlon, Dante, Le Marchand – Lees-Melou, Cyprien, Seri – Saint-Maximin (81. Srarfi), Balotelli (84. Le Bihan), Pléa.
    Náhradníci: Cardinale – Tameze, Le Bihan, Srarfi, Burner, N. Mendy, M. Sarr.

    Rozhodčí: Gautier – Annonier, Jeanne
    ocianews.com