Heerenveen – Feyenoord 2:3 (kon.) | Utrecht – Venlo 1:0 (kon.) | Sparta Rotterdam – Heracles 2:5 (kon.)
Alkmaar – Zwolle 6:0 (kon.) | Willem II – Arnhem 2:2 (kon.) | Eindhoven – Groningen 0:0 (kon.)
Excelsior – Ajax 1:2 (kon.) | Kerkrade – Den Haag 2:3 (kon.) | Twente – Breda 1:1 (kon.)
konec
AZ Alkmaar
6:0 (1:0)
PEC Zwolle
Neděle 06.05.2018, 14:30Nizozemská Eredivisie • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (16:23:14)
     
    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 13:3. Střely mimo: 3:3. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 11:7.
     
    Je dobojováno! Alkmaar si v posledním kole Eredivisie na domácím hřišti vychutnal rozloučení se sezónou a bezbrannému Zwolle nasázel šest branek. Největší podíl na tom měl autor hattricku Jahanbakhsh, který se díky tomu stal nejlepším střelcem celé soutěže. Další dva góly přidal kapitán Weghorst, jenž mohl přidat i více zářezů, ale Boer byl v několika případech proti. AZ tedy končí na třetím místě a v příští sezóně se představí v předkole Evropské ligy, naopak Zwolle naprosto zbabralo posledních pět kol a přišlo o možnost představit se v play-off.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Tak tohle může hodně mrzet domácího kapitána Wouta Weghorsta, který rovněž mohl dokonat hattrick, jenže po sklepnutí spoluhráče z bezprostřední blízkosti napálil brankáře Boera.
     
    90+1
    Nastavuje se 1 minuta.
     
    90
    V Alkmaaru už propukají oslavy nesmírně vydařené sezóny, za kterou fotbalisté udělali opravdu parádní tečku. Velká část diváků se už chystá vstoupit na hrací plochu.
    88. Alireza JAHANBAKHSH - 6:0
     
    88
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    Naprosté zostuzení Zwolle pokračuje šestým gólem v Boerově síti! Tijani Reijnders přihrál na nohu ALIREZY JAHANBAKHSHE, který si dal míč na pravačku a parádní bombou z dálky upravil skóre už na 6:0. Zároveň potvrdil pozici krále střelců Eredivisie a zkompletoval dnešní hattrick.
     
    87
    Hostující fotbalisté na obranné půlce pouze stojí a bezradně sledují snažení Alkmaaru, jehož hráči mají stále velkou chuť útočit.
     
    86
    Alireza Jahanbakhsh postupem času trochu vymizel ze hřiště, teď se před vápnem dostal do zelenobílého obklíčení a o balón přišel.
     
    85
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Fredrik Midtsjø, přichází Tijani Reijnders.
     
    82
    Wout Weghorst a Myron Boadu si malinko překáželi v boji o hlavičku, tu nakonec vyslal druhý jmenovaný, nicméně Boerovu děravou svatyni přestřelil.
     
    81
    Alireza Jahanbakhsh se pěkně obtočil kolem soupeře a přihrál doleva na úplně volného Boadua, který mířil k vzdálenější tyči, ovšem Boer jeho střelu vytěsnil na roh.
     
    80
    Alkmaar teď doslova a do písmene dominuje a stále nemá dost! Z dálky to tentokrát zkoušel Guus Til, ovšem mezi střelce se nezapsal.
     
    79
    Wout Weghorst se opět dral do šestnáctky a tentokrát až trochu neférově vyčinil Jahanbakhshovi, který mu zprava nedal přesnou přihrávku.
    77. Wout WEGHORST - 5:0
     
    77
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    Uteklo jen pár sekund a Diederik Boer kapituluje už popáté! Jonas Svensson na pravém kraji velkého vápna zpracoval dlouhý nákop z hloubi pole a sklepl míč pro WOUTA WEGHORTA a ten už to měl při hlavičce hodně jednoduché.
    76. Wout WEGHORST - 4:0

    Michal Břuchanský

    Branky: 13. Jahanbakhsh, 52. Jahanbakhsh, 62. Midtsjø, 76. Weghorst, 77. Weghorst, 88. Jahanbakhsh

    Karty:   35. Marcellis (ZWO)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 13:3. Střely mimo: 3:3. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 11:7.
    AZ Alkmaar: Bizot – J. Svensson, van Eijden, Hatzidiakos, Wijndal – Midtsjø (85. Reijnders), Til, Koopmeiners, Jahanbakhsh – Weghorst, M. Seuntjens (67. Boadu).
    Náhradníci: Coutinho, Olij – Bel Hassani, Boadu, Druijf, Ouwejan, Reijnders, van Overeem, van Rhijn.

    PEC Zwolle: Boer – Ehizibue, S. van den Berg (46. Ondaan), Marcellis, Freire – van Polen, Dekker (70. Israelsson), Sandler, Menig – Saymak, Mokhtar (61. Woudstra).
    Náhradníci: Hauptmeijer, van der Hart – Benschop, Israelsson, Ligeon, Ondaan, Parzyszek, Woudstra.
    bahis siteleri