Rakousko – Rusko 0:7 (kon.) | J. Korea – Kanada 0:10 (kon.) | Švédsko – Česko 3:2 (kon.)
Německo – Norsko 4:5 (0:3 po s.n.) | Slovensko – Švýcarsko 0:2 (kon.) | Lotyšsko – Finsko 1:8 (kon.)
konec
Rakousko
0:7 (0:3, 0:3, 0:1)
Rusko
Neděle 06.05.2018, 12:15 • Royal Arena, Kodaň, Dánsko (kapacita: 12 500 míst) • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z kodaňské Royal Areny vám přejeme pěkné odpoledne a budeme se těšit na pozornost u dalších on-line přenosů. V 16:15 například začíná přenos vyprodaného zápasu Česko – Švédsko. (14:30:49)
     
    Rusové poráží Rakušany stejným poměrem jako Francii 7:0. Na střely dominovalo Rusko 41:19. Ruský výběr svého soupeře jasně přehrál a ukázal, že patří mezi favority mistrovství. Rusové ukázali úžasné góly. Jeden dal po akci celé řady Kaprizov, druhý po neskutečné akci Michejeva, který znemožnil obránce Unterwegera, když ho objel jako malého žáčka. Nejlepšími hráči zápasu byli vyhlášeni Michail Grigorenko z Ruska a Peter Schneider z Rakouska.
     
    Konec zápasu.
     
    59:08
    Vhazuje se před Madlenerem. Trjamkinovu střelu rakouský gólman vyrážečkou likviduje.
     
    58:08
    Střely dvou třináctek. Nejprve zahrozil Obrist, na druhé straně pak kontroval Dacjuk. Ani jeden gólmana nepřekonal.
     
    57:16
    Další velká šance Šalunova! Pálil z bezprostřední blízkosti a Madlener se už otáčel za sebe, ale ještě udržel puk pod sebou.
     
    56:16
    Zápas je již dlouho rozhodnutý a jeho tempo není nijak strhující. Na druhou stranu, Rusové pořád ukazují, co vše na ledě dovedou....
     
    55:38
    Nestěrov mířil Madlenerovi mezi betony, ale ten je stihl dát k sobě.
     
    55:10
    Šalunov pálil tvrdě, ale jeho pokus byl zblokován.
     
    54:31
    Od modré čáry pálil Trjamkin, ale jeho střela směřovala do středu branky a Madlener ji s přehledem pokryl.
    53:55 Arťom MICHEJEV - 0:7
     
    53:55
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle byla ofenzivní paráda! ARŤOM MICHEJEV se rozjel po vyhraném buly přes celé kluziště a krásnou ranou zapsal už dnešní sedmý ruský gól. Madlener byl bez šance na zákrok. Bez asistence.
     
    52:24
    Šesťorkin znovu kryje puk z nahození od modré čáry, Rakušané jsou momentálně velmi aktivní. Jejich ofenzívě už ale i v kontextu aktuálního stavu schází lehkost.
     
    51:58
    Šesťorkin pro jistotu přikryl puk před spurtujícím Medlenerem, hra tak bude pokračovat v ruském obranném pásmu. Oba celky střídají.
     
    51:02
    Bučněvič se dostával k palbě, jenomže Madlener byl připraven. Rakušané přestáli další obrovskou šanci, Rusové hrají s naprostou lehkostí.
     
    50:20
    Rusové se dostávali k rozehrávce, jenže jejich soupeř byl tentokrát připraven už na modré čáře. Zajcev tak musí zpátky s pukem až za svou branku.
     
    48:08
    Lebler se vrací zpátky na hrací plochu, tahle přesilovka tak nakonec nekončí využitá.

    David Schlegel

    Branky a nahrávky: 10. Grigorenko, 12. Anisimov (Bučněvič), 14. Barabanov (A. Michejev, J. Jakovlev), 24. Grigorenko (Anisimov), 30. Kaprizov (Dacjuk, Dadonov), 38. Mamin (Kaprizov), 54. A. Michejev


    Rakousko: Madlener (Kickert) – Unterweger, Schumnig, Heinrich, S. Ulmer, Viveiros, Schlacher, Altmann, Peter – Ganahl (A), Hundertpfund (C), Schneider – Lebler (A), Komarek, Hofer – Zwerger, Rauchenwald, Woger – Spannring, Obrist.
    Rusko: Košečkin (41. Šesťorkin) – Gavrikov, Kiselevič, Nestěrov, N. Zajcev, J. Jakovlev, Trjamkin, Chafizullin – Kaprizov, Dacjuk (C), Dadonov (A) – Grigorenko, Anisimov, Bučněvič – Mamin, Andronov (A), Šalunov – Barabanov, Kablukov, A. Michejev.

    Rozhodčí: Mayer (USA), Wehrli (SUI) – Lhotský (CZE), Šefčík (SVK)
    thejrc.org