Bělorusko – Rusko 0:6 (kon.) | USA – Německo 3:0 (kon.) | Švédsko – Francie 4:0 (kon.)
Kanada – Dánsko 7:1 (kon.)
konec
Bělorusko
0:6 (0:1, 0:3, 0:2)
Rusko
Pondělí 07.05.2018, 16:15 • Royal Arena, Kodaň, Dánsko (kapacita: 12 500 míst) • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    Rusko nadále prochází turnajem jako nůž máslem

     
    Rusové vítězí po třetí na tomto šampionátu! Ti z obtížnějších soupeřů je ale teprve čekají. Skóre ruské sborné na šampionátu je také jednoznačné – 20:0. Z dnešního duelu bere sborná vítězství jednoznačně zaslouženě, po celý zápas byla lepším týmem. Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek dne. (18:29:19)
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Už se zřejmě nic nestane, utkání pomalu končí v útočném pásmu Bělorusů.
     
    58:35
    Přečíslení gólem nekončí! Jeden z ruských hráčů zkusil zadovkou oslovit svého spoluhráče, ten ale zařízení netrefuje.
     
    57:50
    Bělorusové měli problémy s vyjetím z vlastního obranného pásma. Nakonec ale přešli až do útoku, v němž se pokusí o čestný zásah.
     
    56:28
    Jevgenij Kovyršin se dostal ke střele po buly v útočném pásmu. Šesťerkin byl ale bez práce. Kovyršinův pokus byl sražen a sotva se doklouzal k brance.
     
    56:01
    Ruskou kombinaci v útočném pásmu ještě zkoušel vyšperkovat Nikita Nestěrov, který už i tak byl v dobré střelecké pozici. Jeho přihrávka ale naštěstí pro soupeře končí mimo nebezpečí.
     
    55:07
    Do šance se pomalu dostával Kiselevič, kterého ale zastavil čárový sudí svým hvizdem pro postavení mimo hru.
     
    54:13
    Nyní už jsou v útoku nastěhováni Bělorusové. Žádná z jejich střel ale neletěla na branku Šesťorkina. Na druhé straně pálil Gavrikov, ani jeho pokus do branky ale nezapadl.
     
    53:12
    Dobrý tah na branku předvedl Barabanov! Nedělal si nic z dotírajícího obránce, přebruslil ho a natlačil se před Truse. Zřejmě zkoušel zasunout puk mezi betony, nicméně běloruský gólman byl pozorný a puk zastavil.
     
    52:49
    První vyloučení v utkání z ruských řad! Dinar Chafizullin inkasuje dvě minuty za držení.
     
    51:50
    Maxim Šalunov neměl moc spoluhráčů, kterým by mohl přihrát, a tak vzal tuto akci na sebe. Objel protihráče a ocitl se před brankou soupeře. V této pozici ovšem minul!
     
    50:41
    Geoff Platt byl obrán o kotouč za brankou soupeře, tudíž se ke kotouči dostali opět Rusové! A v útočné třetině si vytvořili dobrou akci, ale jeden z útočníků minul branku!
     
    49:33
    Bělorusové jen zavezli kotouč do útočné třetiny, kde ho poté jen odevzdali sborné. Povede se ji nyní založení útoku?
     
    48:55
    Rusové zkoušejí založit další z útočných akcí. Tentokrát ale nemohou projít přes útočnou modrou čáru.
    47:37 Kirill KAPRIZOV - 0:6
     
    47:37
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Celkové skóre ruské týmu na šampionátu už je 20:0! Pavel Dacjuk vyslal do přečíslení KIRILA KAPRIZOVA, který vzal celou akci na sebe. Ruský útočník zakončil přímo do horního růžku! Asistence: Pavel Dacjuk, Jevgenij Dadonov.
     
    46:43
    Nenápadnou střelu Trus vyráží před sebe. K puku se poté dostávají Bělorusové, kteří se pokusím alespoň o jeden čestný zásah.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 6. Dacjuk (Dadonov), 26. Šalunov (Barabanov, Kablukov), 30. Kablukov (Barabanov, Trjamkin), 40. Dacjuk (Chafizullin, Šalunov), 46. Mamin (N. Zajcev), 48. Kaprizov (Dacjuk, Dadonov)


    Bělorusko: Trus (M. Karnauchov) – Lisovec, Chenkel, Korobov, Vorobej, Děnisov, Djukov, Ustiněnko, Falkovskij – Drozd, Kitarov, Matěruchin – Platt, Šarangovič, Linglet – Gavrus, Razvadovskij, Děmkov – Suško, Kovyršin, Pavlovič.
    Rusko: Šesťorkin (Košečkin) – Gavrikov, Kiselevič, Nestěrov, N. Zajcev, J. Jakovlev, Trjamkin, Chafizullin – Kaprizov, Dacjuk, Dadonov – Grigorenko, Anisimov, Bučněvič – Mamin, Andronov, A. Michejev – Barabanov, Kablukov, Šalunov.

    Rozhodčí: Kaukokari, Sjoqvist – Lhotský, McCrank
    thejrc.org