Bělorusko – Rusko 0:6 (kon.) | USA – Německo 3:0 (kon.) | Švédsko – Francie 4:0 (kon.)
Kanada – Dánsko 7:1 (kon.)
konec
Švédsko
4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Francie
Pondělí 07.05.2018, 20:15 • Royal Arena, Kodaň, Dánsko (kapacita: 12 490 míst) • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Třetí třetina sice také nabídla několik francouzských šancí, jenže ani jedna nebyla proměněna. Švédové se tak prakticky v udržovacím tempu dočkali další celkem bezproblémové výhry a posunují se znovu na druhé místo, těsně za ruskou mašinu, která má lepší skóre i díky dnešnímu přestřílení Bělorusů. Francie naopak připisuje na své poměry a sílu celkem přijatelný výsledek, ty pravé boje jí však ještě čekají. Ode mě je to z Kodaně pro dnešek vše, přeji dobrou noc.
     
    Střely na branku celkem: Švédsko – 33, Francie – 14
     
    Střely na branku ve 3. třetině: Švédsko – 12, Francie – 3 (22:44:42)
     
    Nejlepší hráči utkání: Anders Nilsson (Švédsko) – Antonin Manavian (Francie)
     
    Konec zápasu.
     
    Švédové měli obrovskou šanci, jenže Quemener nakonec nemusel zasahovat. Obě dvě dorážky mířily mimo branku.
     
    59:32
    Floran Douay (FRA) se nakonec v této chvíli musí vypořádat s trestem za faul ve středním pásmu. Švédové budou hrát dvojnásobnou přesilovku.
     
    59:15
    Valentin Claireaux měl obrovskou šanci, když se řítil úplně sám na brankáře Nilssona, jenomže v jednoznačné šanci přestřelil. Francie prováhala obrovskou možnost na snížení skóre!
     
    59:09
    Na hřišti se zvrtl jeden nevinný souboj v pořádnou strkanici, do které se zapojily takřka kompletní pětky. Sudí měli v rohu švédského obranného pásma pořádně problémy s udržením férovosti soubojů. Na trestnou lavici zamířil Klinberg a Leclerq.
     
    58:24
    Hra se nyní příliš mnoho kouskuje ofsajdy, ale na druhé straně hráči začínají být při soubojích tvrdší a tvrdší, Spory z celého zápasu tak řeší někteří i celkem hrubými hity, sudí ovšem prozatím neviděli nedovolený zákrok.
     
    57:51
    Švédové se ještě snaží o zvýšení své ofenzivní aktivity avšak Francouzi předvádějí celkem bezchybnou hru v obranném pásmu. Puk tak tentokrát letí zpět do středního pásma.
     
    Dnešní utkání sleduje 7218 diváků.
     
    56:54
    Kempe jel spolu s Everbergem přečíslení dvou proti jednomu, avšak nakonec jejich fantastická akce končí neúspěchem. prvně zmíněný mířil pouze těsně nad.
    55:40 Elias PETTERSSON - 4:0
     
    55:40
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové si nakonec v přesilovce přeci jen připisují gólový zásah! Krásná nahrávka Klinberga od modré čáry přišla přesně na hůl ELIASE PETERSSONA, pro něhož už nebyla rána z kruhů bez clonícího hráče formalitou. Asistence:John Klinberg, Oliver Ekman-Larsson
     
    54:54
    Švédové si momentálně chystali další krásnou ofenzivní akci, jenže Valentin Claireaux dokázal fantasticky zablokovat pas, jenž byl součástí ofenzivní akce. Puk tak míří mimo obranné pásmo.
     
    54:09
    Francie nyní bude hrát celkem zbytečné oslabení, neboť je trestána za chybné střídání. Trest odpyká forvard Maurin Bouvet (FRA).
     
    52:39
    Ekman-Larsson málem našel Peterssona, jneže na ose obranného pásma Francie bylo přehuštěno. Quemener se tak přesouval i zbytečně.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 1. Rakell (A. Larsson, Janmark), 6. Backlund (Pettersson, H. Lindholm), 28. Ekman-Larsson (A. Larsson, Kempe), 56. Pettersson (J. Klingberg, Ekman-Larsson)


    Švédsko: A. Nilsson (Hellberg) – A. Larsson, Ekman-Larsson (A), J. Klingberg (A), H. Lindholm, Wikstrand, E. Gustafsson – Janmark, Rakell, Zibanejad – Backlund (C), Nyquist, Pettersson – Kempe, Everberg, L. Andersson – Jo. Larsson, J. de La Rose, Pääjärvi.
    Francie: Quemener (Ylönen) – Manavian, Gallet, Chakiachvili, Hecquefeuille (A), Raux, Thiry – Fleury (A), S. Da Costa (C), Rech – Guttig, Treille, T. Da Costa – Claireaux, Douay, Texier – Bouvet, Leclerc, Ritz – Perret.

    Rozhodčí: Hribik (CZE), Wehrli (SUI) – Šefčík (SVK), Suominen (FIN)

    Diváci: 7218
    bahis siteleri