Barcelona – Villarreal 5:1 (kon.) | Sevilla – Real Madrid 3:2 (kon.)
konec
FC Barcelona
5:1 (3:0)
Villarreal CF
Středa 09.05.2018, 20:00 • Camp Nou (Barcelona) • Španělská LaLiga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 2:8. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 6:15. (21:56:45)
     
    Je konec! Barcelona nakonec doválčila toto utkání do vítězného konce a i nadále drží ligovou neporazitelnost. Villarreal začal hrát až ve druhém poločase, což bylo rozhodně pozdě. Hosté se zmohli pouze na čestnou branku, načež na světelné tabuli svítí konečný výsledek 5-1.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+3. Ousmane DEMBÈLÉ - 5:1
     
    90+3
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Pověstný bůr je na světě! Villarreal vrhl všechny zbytky sil do útoku, což přineslo protiútok soupeře. OUSMANE DEMBÉLÉ postupoval v tandemu s Messim na dva bránící hráče. Prvně jmenovaný to nakonec vzal sám na sebe a po vzoru Argentince chladnokrevně přehodil Asenja.
     
    90+2
    Už v nastaveném času musel zasahovat Cillessen, který ránu Fornalse vyrazil vedle brány.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Zdá se, že o vítězi tohoto zápasu je rozhodnuto. Barcelona má tříbrankový náskok, hosté se ještě snaží vykřesat jiskřičku naděje.
    87. Ousmane DEMBÈLÉ - 4:1
     
    87
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Tak přeci jenom je tu další branka! Rakitič se prezentoval neskutečnou bojovností, díky které prošel kolem dvou bránících hráčů. Následně se před ním odkryla dálnice před odkrytou bránu, do které zasunul míč OUSMANE DEMBÉLÉ.
     
    84
    Nakonec to nevypadá na nic vážného, i kdyby ano, tak Barcelona už nemůže střídat. Digne tedy musí dohrát zbytek utkání.
     
    83
    Vermaelen si možná trochu zbytečně odběhl daleko od šestnáctky, následný centr se logicky nesetkal se sebemenším úspěchem.
     
    82
    Mimo záběry kamer se na hrací plochu skácel Digne, který byl hodně ostře dohrán Gasperem. Po zásluze z toho byl žlutý kartónek.
     
    81
    Máme před sebou závěrečnou desetiminutovku. Barcelona si i nadále kontroluje nadějný náskok, hosté ale neskládají zbraně.
     
    80
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Gerard Piqué, přichází Yerry Mina.
     
    79
    Další ofsajd v podání domácích hráčů. Tentokráte si ho nepohlídal Suárez, který navíc z ostrého úhlu těsně minul bránu.
     
    78
    O pár vteřinek později ho napodobil také kolega Fornals, který mířil o poznání lépe. I tak se střela nevměstnala mezi tři tyče.
     
    77
    Zatím jediný střelec Žluté ponorky Nicola Sansone se opět pokusil zahrozit. Tentokráte mu střela nesedla a skončila vysoko nad.
     
    76
    Dembélé se prezentoval fantastickou patičkou, kterou dostal do stoprocentní šance Messiho. Ten sice přesně zacílil, zakončení ale předcházel metrový ofsajd.
     
    75
    Nou Camp je opět na koni. Barcelona totiž odehrává předposlední domácí klání letošní sezóny. To poslední přijde za dva týdny.
     
    74
    Ve druhém poločase se ze hry naprosto vytratil Dembélé. Tento talentovaný křídelník se s k míči moc často nedostává.
     
    73
    Máme před sebou závěrečnou dvacetiminutovku. Nutno dodat, že ve druhém poločase sledujeme o poznání vyrovnanější partii.
     
    72
    Žlutou kartu dostává Javi Fuego (Villarreal CF).
     
    71
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Carlos Bacca, přichází Enes Ünal.
     
    70
    Suárez to chtěl vzít sám na sebe, s čímž počítala také obrana soupeře, která včas zakročila. Následně se do ofsajdu dostal Bacca.
     
    69
    Bacca ještě mohl celou akci vyšperkovat přihrávkou na naběhnuvšího Sansoneho, místo toho vypálil slabě do rukavic Cillessena.
     
    68
    Jednoduchá akce v podání Villarrealu skončila na samotné hranici velkého vápna. Tam totiž číhala početná skupina domácích hráčů.
     
    67
    Messi se nedokázal protančit kolem přesily protihráčů, posléze se podobně neprosadil ani Coutinho. Hosté výrazně zlepšili defenzívu.
     
    66
    Barcelonští si opět nepohlídají prostor ve svém pokutovém území, kde se v pádu natlačil do střely Fornals. Jeho rána byla spíše propagační.
     
    65
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Sergio Busquets, přichází Ivan Rakitić.
     
    64
    Castillejo to zkoušel drze kolem Digneho, který ho ale nepustil za svá záda. Villarreal byl donucen obrátit hru na druhou stranu.
     
    63
    Obrovská šance na snížení! Na brankové čáře musel zasahovat Cillessen, který dle výroku sudího ještě zachytil míč před čárou.
     
    62
    O další střelecký pokus dnešního zápasu se postaral Bacca, jehož zakončení bylo ještě tečováno. Hosté mají k dispozici roh.
     
    61
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Andrés Iniesta, přichází Luis Suárez.
     
    60
    Paulinho se snažil nacpat přihrávku pod sebe na Messiho, s tímto úmyslem počítal tkaé obětavý Ruiz, jenž zahrál za cenu rohového kopu.
     
    59
    Cillessen musel jednat hodně rychle, napadala ho hladová smečka Villarrealu. Domácí brankář nakonec poslal míč těsně za polovinu.
     
    58
    Je pískáno. Coutinho neodhadl odskok balónu a místo kulatého nesmyslu trefil pouze Fornalse. Žlutá ponorka okamžitě rozehrála.
     
    57
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Manu Trigueros, přichází Javi Fuego.
     
    56
    Messi ještě zachytil míč na hrací ploše, načež časoval přihrávku na naběhnuvšího Coutinha. Tomu chyběl zhruba krok.
     
    55
    Barcelona má stále dvoubrankové vedení, což bude pro soupeře hodně složité dohnat. Domácí navíc hýří aktivitou.
    54. Nicola SANSONE - 3:1
     
    54
    Villarreal právě vstřelil branku!
    Je tu hodně šťastná branka hostů! Fornals si v šestnáctce udělal prostor ke střele, načež trefil spoluhráče NICOLU SANSONEHO. Tato teč paradoxně pomohla, míč totiž zapadl přímo do brány.
     
    54
    Málem to bylo o čtyři branky! Kolmice totiž putovala na zadní tyč na Iniestu, který sice přehodil Asenja, míč ale dopadl vedle brány.
     
    54
    Z pravé strany přiletěl do domácího vápna centr, na který jako první reagoval Bacca. Kolumbijský kanonýr volejem mířil vedle.
     
    53
    Katalánci opět kombinovali na útočné polovině, načež přišel málo vídaný moment. Iniestova přihrávka totiž postrádala přesnost.
     
    52
    Po delší době si užil míče hostující brankář Asenjo, nicméně po jeho odkopu se jeho kolegové ihned připravili o balón.
     
    51
    Hodně zajímavou ránou z dálky to zkoušel Trigueros, který nemířil vůbec špatně. Jeho technická střela se stočila kousek vedle.
     
    50
    Nakonec to nakopávaným míčem zkoušel Trigueros, který se pokoušel nastartovat Gaspara. U něj byl včas Digne.
     
    49
    Žlutá ponorka jakoby nemohla najít cestičku k Cillessenovi. Střed hrací plochy je totiž hodně přehuštěný, skulinka se horko těžko.
     
    48
    Hned v samotném úvodu se hosté dostali k souvislejší práci s míčem. Gaspar se ale neodhodlal k ničemu individuálnímu.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté. Ti budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Denis Čeryšev, přichází Nicola Sansone.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou úvodní dějství, které nám nabídlo očekávaný průběh utkání. Barcelona se rychle dostala do dvoubrankového vedení. Krátce před hvizdem přišla ještě jedna branka, která upevnila pohotově vedení domácích. Naopak Villarreal toho směrem dopředu moc nevymyslel.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
    45. Lionel MESSI - 3:0
     
    45
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Přeci jenom je tu další branka domácích! Opět to byl Iniesta, který parádním dloubáčkem vrátil míč LIONELU MESSIMU, který si v těchto šancích ví rady. Asenjo byl i tentokráte bez šance.
     
    44
    Žlutou kartu dostává Víctor Ruiz (Villarreal CF).
     
    43
    Katalánci opět zvýšili aktivitu a momentálně to jsou právě oni, kdo udává tempo zápasu. Pomalu a jistě se nám blíží konec prvního dějství.
     
    41
    Po delší době se musel předvést také Cillessen, který zasahoval proti ráně z levé strany. Posléze nevyšla Castillejovi dorážka.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    38
    Castillejo se u své šestnáctky dostal do úzkých, načež ho zachránil hvizd sudího. V opačném případě se do velké šance mohl dostat Messi.
     
    37
    Vermaelen pouze přeposlal míč na vedle stojícího Piquého, který Dignemu adresoval příliš prudkou přihrávku. Domácí ale budou vhazovat.
     
    36
    Digne to udělal elegantně a v obležení napadajícího protihráče ještě přesně rozehrál. Posléze si Coutinho lišácky poradil s Gasparem.
     
    35
    Villarreal zahrával rohový kop z pravé strany, který ale skončil hned na prvním bránícím hráči. Barcelona je pod mírným tlakem.
     
    34
    Vzorně se vrátil do obrany střelec druhé dnešní branky. Paulinho si dal tělo před Castilleja, kterému nezbývalo nic jiného, než faulovat.
     
    33
    Asenjo dlouho váhal s výkopem, načež v hlavičkovém souboji uspěl Digne. Žlutá ponorka se dostala rychle zpět, Castillejo ale daleko nedoběhl.
     
    32
    V posledních minutách sledujeme o poznání vyrovnanější hru. Villarreal si zřejmě uvědomil, že prohrává už o dvě branky.
     
    31
    Čeryšev operoval na levém křídle, kde chtěl zpětnou přihrávkou oslovit naběhnuvšího Fornalse. Rána z první ale skončila vysoko nad.
     
    30
    Trigueros se sprintem s míčem dostal na druhou stranu hrací plochy, kde ale neměl potřebnou podporu kolegů. Hosté se tak vrátili.
     
    29
    Hosté se ubránili, nicméně za pokutovým územím číhal Messi. Jeho rána z voleje byla hodně nepovedená a Asenjo nemusel zasahovat.
     
    28
    Žlutá ponorka hned ve čtveřici napadala Iniestu, který byl donucen vrátit se na vlastní polovinu. Rychlý kontr domácích přinesl zisk rohového kopu.
     
    27
    Messi to zkoušel hezkou narážečkou s Coutinhem, druhý jmenovaný ale přihrával pouze na kopačku pozorného Álvara.
     
    26
    Konečně se hosté alespoň přiblížili k Cillessenovi. Triguerosova přihrávka na Gaspara byla příliš čitelná, i tak bude Villarreal vhazovat.
     
    25
    Domácí Piqué to chtěl za každou cenu vyřešit efektivně, což ale naopak uškodilo. Hrací předmět se pouze svezl za postranní čáru.
     
    24
    Coutinhovi nevyšel manévr na pravou nohu, posléze se k odraženému míči dostal Iniesta, který pro změnu vypálil vedle brány.
     
    23
    Nedůrazný Hernández chtěl vyvézt míč do bezpečnějšího prostoru, načež ho vyrušil vracející se Semedo, který uzmul kulatý nesmysl.
     
    22
    K rozehrávce standardní situace se postavil Messi. Argentinský útočník kroutil míč směrem na Piquého, před ním včas zasáhl Álvaro.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku. Krátce před ní si Dembélé poradil s Čeryševem, který musel zatáhnout za záchrannou brzdu.
     
    20
    Semedo si zakouzlil s hracím předmětem a poté ho chtěl do stoprocentní šance vyzvat Messi. Prvně jmenovaný se ale ocitl v ofsajdu.
     
    19
    Bacca potáhl míč za středový kruh, kde se ale daleko nedostal jeho spoluhráč Čeryšev. Nou Campem zní mistrovské chorály.
     
    18
    Domácí hráči se jednoznačně baví fotbalem, což se rozhodně nedá říct o soupeři. Villarreal by měl zlepšit defenzívu.
    17. PAULINHO - 2:0
     
    17
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Netrvalo dlouho a domácí slaví druhou branku! Iniesta si počkal na náběh Digneho, který nezpanikařil a ještě celou akci vylepšil přihrávkou před odkrytou bránu na PAULINHA.
     
    17
    Žlutá ponorka opět spustila napadání, což ale přineslo protiútok soupeře. Dembélé se ale tentokráte nedostal přes Ruize.
     
    16
    Semedo nezachytil náběh Costy, který po skluzu portugalského zadáka spadl na zem. Tady se nejspíš mělo žlutit.
    15. Fornalsova pohotová rána.
     
    15
    První zákrok Cillessena! Fornals se z ničeho nic dostal do dobré palebné pozice, odkud pouze vyprášil rukavice brankáře.
     
    14
    Kolotoč krátkých přihrávek v blízkosti pokutového území nakonec nic nepřinesl, hra se naopak přesunula na druhou stranu.
     
    13
    I po rozehrávce to jsou domácí hráči, kteří jsou výrazně aktivnější. Villarreal hraje většinu času bez kulatého nesmyslu.
     
    12
    Na úvodní branku dnešního zápasu jsme nemuseli dlouho čekat. Katalánci zužitkovali hned svojí první vyloženou šanci.
    11. Philippe COUTINHO - 1:0
     
    11
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Pořádný kus práce udělal Dembélé, který doslova protančil obranou, a nakonec vypálil. Asenjo jeho projektil vyrazil přímo před sebe, kde se nacházel PHILIPPE COUTINHO.
     
    11
    Piqué se s míčem zastavil a po chvilkovém váhání přenášel hru na Digneho. Míč se nakonec snesl ven z hrací plochy.
     
    11
    Piqué oslovil ve středu hrací plochy volného Dembélého, který se nedůraznou přihrávkou na Paulinha zariskoval, nakonec to ale vyšlo.
     
    10
    Žlutá ponorka se zatím k útočení příliš nemá. Hosté se snaží najít skulinku v obraně soupeře, ta ale zatím nepřichází.
     
    9
    Právě Messi se dostal s míčem až do pokutového území, kde se pokusil ohrozit branku. Technická rána směřovala daleko od branky.
     
    8
    Záložní řada Villarrealu byla trochu rozhozená, čehož se pokusil využít Messi. Argentinec si chtěl narazit s Paulinhem, který jeho záměr nepochopil.
     
    7
    Digne si sbíhal na dalekonosný nákop, který nakonec nezpracoval ideálně. Hlavní sudí navíc přisoudil autové vhazování soupeři.
     
    6
    Barcelona se stále nikam netlačí a v tuto chvíli sledujeme zdlouhavou kombinaci v blízkosti domácí šestnáctky.
     
    5
    Ihned po ztrátě míče se Barcelona pustila do napadání rozehrávky. Asenjo musel hodně spěchat, míč nakonec odkopl na druhou stranu.
     
    4
    Semedo si na pravé straně vyměnil míč s Dembélém a posléze otočil hru na druhou stranu. Digne momentálně operuje s balónem.
     
    3
    Poprvé se k míči dostali také hosté, jmenovitě to byl Castillejo, který pádil s míčem k šestnáctce. Tam si ale neporozuměl s Baccou.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FC Barcelona: Cillessen – Semedo, Piqué, Vermaelen, Digne – Paulinho, Busquets, Iniesta (C) – O. Dembèlé, Messi, Coutinho.
    Náhradníci: ter Stegen – Alba, A. Gomes, Y. Mina, L. Suárez, Rakitić, Alcácer.

    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar (C), Álvaro González, V. Ruiz, J. Costa – Trigueros, Hernández – Castillejo, Fornals, Čeryšev – Bacca.
    Náhradníci: Andrés Fernández – Fuego, Bonera, Marín, Raba, N. Sansone, Ünal..
     
    Villarreal CF

    Na opačné straně stojí nevyzpytatelný Villarreal, který by opět chtěl proniknout do pohárové Evropy. Žlutá ponorka se v současné době nachází na šesté pozici a stále je ve hře přímý postup do skupiny Evropské ligy. Villarreal ale letos podává hodně vlažné výkony, zlepšená forma z posledních zápasů ale ukazuje pravý opak. Hostující tým dnešního utkání totiž vyhrál v posledních třech zápasech, v minulém kole si na domácím stánku poradil se čtvrtou Valencií. Žlutá ponorka se ale nebývale trápí v defenzívě, která patří k tomu horšímu, co španělská liga nabízí.
     
    FC Barcelona

    Fotbalisté Barcelony jsou už jistým mistrem Španělska pro letošní rok, v minulém kole totiž stvrdili svůj triumf na hřišti sestupujícího Deportiva La Coruni. Katalánci mají na první pozici už dvanáctibodový náskok, navíc se mohou pyšnit neporazitelností. Ano, je tomu skutečně tak. Barcelona letos v lize neucítila hořkost porážky, devět zápasů ale skončilo hned remízou. Dosti rozporuplné pocity panují po zpackaném čtvrtfinále Ligy mistrů. Domácí celek dnešního utkání totiž v odvěte naprosto selhal na půdě AS Řím a i letošní ročník nejprestižnější soutěže světa se obejde bez semifinálové účasti Barcelony. Tento klub ale tradičně táhne hvězdný Lionel Messi, který se vyhřívá na vedoucí pozici statistik španělské nejvyšší soutěže.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Španělská liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi FC Barcelona a Villarreal CF.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    David Suchý

    Branky: 11. Coutinho, 17. Paulinho (Digne), 45. Messi (Iniesta), 87. O. Dembèlé (Rakitić), 90+3. O. Dembèlé (Y. Mina) – 54. N. Sansone (Fornals)

    Karty:   44. V. Ruiz (VLR), 72. Fuego (VLR), 82. M. Gaspar (VLR)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 2:8. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 6:15.
    FC Barcelona: Cillessen – Semedo, Piqué (80. Y. Mina), Vermaelen, Digne – Paulinho, Busquets (65. Rakitić), Iniesta (C) (61. L. Suárez) – O. Dembèlé, Messi, Coutinho.
    Náhradníci: ter Stegen – Alba, A. Gomes, Y. Mina, L. Suárez, Rakitić, Alcácer.

    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar (C), Álvaro González, V. Ruiz, J. Costa – Trigueros (57. Fuego), Hernández – Castillejo, Fornals, Čeryšev (46. N. Sansone) – Bacca (71. Ünal).
    Náhradníci: Andrés Fernández – Fuego, Bonera, Marín, Raba, N. Sansone, Ünal.
    thejrc.org