Hr. Králové – Ústí n. L. 1:3 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
1:3 (0:2)
FK VIAGEM Ústí nad Labem
Pátek 11.05.2018, 18:00 • Všesportovní stadion, Hradec Králové • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Ústí nad Labem dnes v Hradci Králové zaslouženě vítězí a na sever Čech si tak odváží důležité tři body k záchraně. O tu však ještě v posledních třech kolech bude muset hodně bojovat. Ode mě je to pro tuto chvíli vše, díky za pozornost a příjemný víkend! (19:55:28)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Zorvan z pravého křídla centrovat do chumlu hráčů, kde se míče dotkl Plašil. Ten tentokrát nedokázal zakončit, Arma si ale nyní trošku koleduje, protože opět nechávala míč až příliš dlouho ve svém území.
     
    90+1
    Tak jsem to možná zakřikl, protože ve vápně špičkou kopačky vysunul Pázler Urmu, jenž ale nedokázal vsítit druhou branku Hradce. Bude to totiž rohový kop!
     
    90
    Kvůli dlouhým přerušením se bude hrát ještě čtyři další minuty.
     
    89
    Zápas se dohrává pohledem k brance Ústí, kde se sice Votroci i nadále něco snaží udělat s průběžným výsledek, k vážné šanci se ale zřejmě už neprobojují.
     
    88
    Střídání v týmu FK Ústí nad Labem: ze hřiště odchází Pavel Pilík, přichází Daniel Procházka.
     
    87
    Po centru Urmy hlavičkoval u zadní tyče Miker, proti připravenému Vaškovi se mu ale prosadit nepodařilo. Armě teď bedlivě střeží všechny domácí hráče, aby udržela bezpečné dvoubrankové vedení.
     
    85
    Hradečtí se při další ofenzivní akci snažili dostat míč na Vlkanovu, ten ale proti přesile bránících hráčů nemohl uspět. Votrokům už také pomalu musí docházet, že dohánět nepovedené utkání v posledních minutách je příliš později.
     
    83
    Ze střední vzdálenosti pálil Janoušek, jenž otřel míč ještě o někoho z hostů, takže se Vašek nakonec ani snažit nemusel.
     
    81
    Střídání v týmu FK Ústí nad Labem: ze hřiště odchází Michal Leibl, přichází Patrik Gilián.
     
    79
    Hostující hráče už chytají křeče, takže se hra hodně kouskuje. To samozřejmě hraje do karet především Armě, která potřebuje menší tlak Hradeckých zmírnit.
     
    77
    Utkání sleduje 844 diváků, kteří zatím spokojení být nemohou. Votroci se je ale v těchto chvílích snaží alespoň trochu potěšit a podruhé v zápase snížit.
     
    75
    Votroci ještě možná trošku vycítili naději, takže se teď hraje převážně na straně Ústí. Hosté by však museli už hodně pochybit, aby přišli o lukrativní vedení.
     
    73
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Hosté snad poprvé dnes výrazně chybují a domácí hned trestají! Balón se totiž šeredně dlouho pohyboval ve vápně, až do něho nakonec práskl MAREK PLAŠIL a o tyčku dal ještě Votrokům jiskřičku naděje – 1:3!
     
    71
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Petr Schwarz, přichází Jiří Janoušek.
     
    68
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Arma jde zaslouženě už do tříbrankového trháku! Pavel Pilík rozehrál rohový kop na hlavu opět nehlídaného ALEXANDERA JAKUBOVA, jenž tentokrát hlavou poslal míč do břevna a poté za brankovou čáru. Hosté se tak krásnou brankou dostávají už do bezpečného náskoku!
     
    66
    K míči se postavil Pázler, který to myslel dobře, leč míč nakonec zatočil jen těsně vedle pravé tyče! Dopředu to tak zkusí zase Arma.
     
    65
    Další dobrá pozice pro Hradec, po faulu bude zahrávat přímý kop pět metrů před vápnem.
     
    63
    Urma pálil jenom po zemi, tohle se Hradeckým nemohlo vůbec povést, Pajer pak navíc zahnal Zorvana, který už centrovat nemohl.
     
    62
    Hra pokračovala po krátké odmlce hned útočnou akcí Východočechů, která navíc končí faulem, takže se dočkáme zajímavého přímého kopu.
     
    60
    Hradecký stoper už je na nohou, hostující hráč je viditelně více otřesen.
     
    59
    Hra se přerušuje a na hřiště rychle spěchají zdravotníci, tvrdě se totiž srazil domácí Kvídy s hostujícím Peterkou.
     
    58
    Zorvan po zemi přistrčil míč na Plašila, který se snažil zřejmě už zakončovat. Někdo z hostů ale míč tečoval, takže se bude pokračovat rohovým kopem.
     
    56
    Rohový kop zahrávali také hráči Army, a to poté, co se míč odrazil od obličeje Kvídy. Severočeši z toho však nic nevytěžili.
     
    53
    Pokračuje se poměrně nezajímavou pasáží, u míče je Ústí, které se však nemůže nyní dostat do nějakého zakončení. Na druhou stranu, tohle vadí spíše domácím, protože hosté pořád drží míč ve své moci.
     
    50
    A tak nakonec začínáme druhý poločas dobrou příležitostí ze strany Votroků, Vlkanova dostal namazáno na pravé křídlo, míč dokázal dostihnout až ve vápně, odkud vypálil. Přízemní střela k levé tyči poslal Vaška na zem a bude to rohový kop.
     
    48
    Po prostřídání se zatím domácím nedaří nastartovat útočnou hru, navíc se musí stále bránit, protože Arma se nechce přestat tlačit dopředu.
     
    46
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Ladislav Martan, přichází Adam Pajer.
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Marek Krátký, přichází Jiří Miker.
    Střídání v týmu FK Ústí nad Labem: ze hřiště odchází Lukáš Vaněk, přichází Michal Zeman.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Hosté už se směrem dopředu také moc neženou, do konce poločasu je totiž pro ně určitě nejdůležitější neinkasovat a vstoupit i do druhé půle s dvoubrankovým vedením.
     
    43
    Centr Krátkého propadl do vápna a dlouho tam skákal, nejblíže byl zřejmě Schwarz, jenž však zakončit nestihl.
     
    41
    Centr Martana nezvykle z pravé strany bezpečně ulovil ve vzduchu Vašek. Brankář Army je dneska zatím bezchybný a dost drží hosty, když se jim nepovede některá z defenzivních situací. Hradec mu to ale dost ulehčuje...
     
    39
    Hradec chtěl odpovědět, jenomže vpředu byl teď hodně bezzubí, takže to pro brankáře Vaška ani celé Ústí neznamenalo žádné nebezpečí.
     
    37
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    A domácím se další neodvrácený balón skutečně nevyplácí! Z pravé strany vápna tak Alexander Jakubov tentokrát nahrál před penaltu na MICHALA LEIBLA, jeho skluzem už nedokázal v dokonalém zakončení zastavit ani Marek Krátký – 0:2!
     
    35
    Středem hřiště teď protáhl míč dlouhán Jakubov, jenž nakonec přišel o míč až před vápnem Hradce, kde se o něho postarali dva hráči. Každopádně to byl pro domácí další velký vykřičník.
     
    33
    Nakonec byl faulován Pázler, takže Ústí o míč teď už definitivně alespoň pro tuto chvíli přišli. I Votroci nyní vysunuli hru hodně dopředu!
     
    32
    Hosté stále drží hru na polovině Hradce, teď se navíc dvěma auty dostali až k brance, kde však o balón záhy přišli.
     
    30
    Severočechům to pochopitelně nestačí a i nadále se ženou směrem dopředu, Hradec totiž pochopitelně může brzy opět vyrovnat, čehož si je Arma moc dobře vědoma, proto se snaží vysunout hru co nejvíce dopředu.
     
    28
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Hosté jdou z protiútoku do vedení! Za středovým kruhem se ujal míče Jan Peterka, který rozvinul útočnou akci na levou stranu pro Filipa Novotného. Ten neváhal a centrem k zadní tyči oslovil ALEXANDERA JAKUBOVA, jenž vyhrál souboj a ještě ze vzduchu trkl míč za záda domácího brankáře – 0:1!
     
    28
    Martan si sice opět na levé straně v úprku dvakrát předkopl míč, nakonec ho ale vždycky dostihl, takže dokázal i odcentrovat. Tady však Vlkanova zakončovat nemohl, přihrávka mu šla totiž hodně nad hlavou.
     
    27
    Balón je v držení domácích, ti s rozehrávkou nikam nespěchají a zkouší různé varianty k tomu, jak se k brance dostat.
     
    26
    Další akce po levé straně už zakončením neskončila, míč měl totiž směřovat na rozeběhnutého Vlkanovu, k němu se ale přihrávka nemohla dostat.
     
    24
    ...A tak se i stalo, jenomže střela z levého křídla nebyla pro Vaška žádným problémem a v pohodě ji uklidnil v rukavicích.
     
    23
    Další útočná snaha Ústeckých končí faulem, a to ve středu pole. Hradec po rozehrávce bude pádit směrem na branku.
     
    21
    Tohle hodně zavánělo brankou! Přes Černého propadl míč až před malé vápno, kde byl úplně sám Novotný, Ottmar ho ale prvním velkým zákrokem v utkání dokázal vyčapat!
     
    19
    Arma ustála menší tlak domácích a už se opět snaží být aktivnější, Hradec se tak nyní převážně musí bránit a vyčkávat na další příležitosti.
     
    17
    Proti dvěma bránícím hráčů bojoval po nakopnutém balonu Pázler, nakonec ale o kulatý nesmysl přišel, takže dopředu budou postupovat Severočeši.
     
    15
    Po dalším rohovém kopu se příliš nekamarádil Krátký s balonem, takže ho raději přenechal na Zorvana, jehož rána ze střední vzdálenosti šla pouze vedle levé tyče.
     
    13
    Vlkanova se prosmýkl skoro až k pravé tyči, kde sice tísněn obránci, ale i tak dokázal poslat míč na branku, kde to po skvělém zákroku Vaška končí tyčkou! Chvíli na to ještě po zemi pálil Krátký, tohle už ale byla pro hostujícího brankáře pouze lahůdka.
     
    13
    Pokračovat se bude rohovým kopem, a to opět z kopaček domácích.
     
    11
    Standardní situaci domácích nyní odvrátil kousek za hranicí vápna úplně osamocený Peterka, ústecký kapitán poslal míč do zázemí a ještě se navíc bude ošetřovat, hra se tak přerušuje.
     
    10
    Hradečtí poprvé dopředu ženou fanoušci a hned z toho nebyla špatná situace. Vlkanova dobře přešel přes pravého obránce, nahrál pod sebe na Krátkého, jehož centr ke vzdálenější tyči byl však jenom v moci hostů.
     
    8
    Po rychlé akce Severočechů pravou stranou se míč nejprve ocitl až skoro u rohového praporku a poté po špatném centru také v zázemí.
     
    6
    I další chvíle se odehrávají blíže k brance Votroků, ti naopak dnes jsou směrem dopředu zatím bezzubí a příliš se jim nedaří. Tak uvidíme, jestli se to v následujících minutách změní.
     
    4
    Teď už to ale zavánělo možná i brankou! Arma totiž kopala přímý kop, který zakončoval ve vápně hlavou Kingue! Těžko říci, jestli by Ottmar došáhl, každopádně balón nakonec šel těsně vedle pravé tyčky!
     
    3
    Úvodní chvíle toho příliš nepřinesly, hraje se sice převážně na polovině Hradce, tam však k ničemu ještě vůbec nedošlo.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Hradec Králové: Ottmar (C) – M. Černý, Plašil, Kvída, Martan – Urma, Schwarz, Zorvan, Krátký – Vlkanova, Pázler.
    Náhradníci: Lindr – Pajer, Miker, Hašek, Janoušek, Šípek, Jukl.

    FK Ústí nad Labem: Vašek – L. Vaněk, J. Pokorný, Kingue, Leibl – P. Pilík, Martykán – D. Richter, J. Peterka (C), F. Novotný – Jakubov.
    Náhradníci: Němec – Pimpara, M. Zeman, Drame, D. Procházka, Miskovič, Gilián.

    Rozhodčí: Rejžek – Koval, Kožár.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Ondřej Novotný

    Branky: 73. Plašil – 28. Jakubov, 37. Leibl, 68. Jakubov


    FC Hradec Králové: Ottmar (C) – M. Černý, Plašil, Kvída, Martan (46. Pajer) – Urma, Schwarz (71. Janoušek), Zorvan, Krátký (46. Miker) – Vlkanova, Pázler.
    Náhradníci: Lindr – Pajer, Miker, Hašek, Janoušek, Šípek, Jukl.

    FK VIAGEM Ústí nad Labem: Vašek – L. Vaněk (46. M. Zeman), J. Pokorný, Kingue, Leibl (81. Gilián) – P. Pilík (88. D. Procházka), Martykán – D. Richter, J. Peterka (C), F. Novotný – Jakubov.
    Náhradníci: Němec – Pimpara, M. Zeman, Drame, D. Procházka, Miskovič, Gilián.

    Rozhodčí: Rejžek – Koval, Kožár

    Diváci: 844
    thejrc.org