Teplice – Brno 1:4 (kon.) | Bohemians 1905 – Mladá Boleslav 1:3 (kon.) | Jablonec – Karviná 2:1 (kon.)
konec
FK Jablonec
2:1 (1:0)
MFK Karviná
Neděle 13.05.2018, 18:00 • Stadion Střelnice, Jablonec nad Nisou • HET liga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90
    Filip Panák spěchal přes půlicí čáru. Svědomitě se s ním vracel Jan Chramosta (JAB), který nakonec soka stáhl za dres k zemi a dostává žlutou kartu.
     
    89
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Vladimir Jovović, přichází Jaroslav Diviš.
     
    86
    Jablonec nadále posiluje defenzivu, Michala Trávníka nahrazuje stoper Jiří Piroch.
     
    83
    Zdá se, že s blížícím se koncem utkání Karviná paradoxně přestává hrozit. Navíc bude čelit standardní situaci, Pavel Dreksa (KAR) totiž poslal k zemi Jana Chramostu. Za nesportovní reakci navíc vidí žlutou kartu.
     
    79
    Petr Rada střídá, ale jedná se o jinou výměnu. Odchází Martin Doležal, autor prozatím rozdílové branky. Nahrazuje jej zkušený Tomáš Hübschman, který by měl vyztužit defenzivní linie.
    71. Martin DOLEŽAL - 2:1
     
    71
    Jablonec právě vstřelil branku!
    A snaha je zúročena. Domácí to sehráli účelně. Míč putoval na levé křídlo, odkud jej Jaroslav Zelený neváhal odcentrovat. Před brankou stál zcela neobsazený MARTIN DOLEŽAL, který těžil ze slabé chvilky stoperů a nechytatelnou hlavičkou zvedl diváky ze sedadel!
     
    68
    Právě Bojan Letić (KAR) nyní fauloval tak, že mu sudí Pechanec neváhal ukázat žlutý kartonek.
    63. Pavel DREKSA - 1:1
     
    63
    Karviná právě vstřelila branku!
    A máme vyrovnáno! Slezané udeřili z rohového kopu, které se jim až doposud příliš nevedly. Domácí nedokázali centr patřičně odvrátit a míč se po několika odrazech dostal od brankáře Vlastimila Hrubého až k PAVLU DREKSOVI, který jej zblízka napálil mezi tři tyče!
     
    61
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Jan Šisler, přichází Radek Voltr.
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Peter Štepanovský, přichází Eric Ramírez.
     
    60
    Bojan Letić pronikl po levém křídle a výborným centrem nalezl hlavu Petera Štepanovského. Ten se objevil ve vyložené šanci, ale zblízka mířil hlavou mimo prostor branky! Toto může Slezany mrzet.
    59. Janečka skvělým obranným zákrokem překazil Jovovićovi zakončení
     
    59
    Jan Chramosta skvěle oklamal hostující obranu a posunul míč do uličky Vladimiru Jovovićovi. Už to vypadalo, že bude reprezentant Černé Hory zakončovat z vyložené pozice, to ovšem překazil parádním skluzem Marek Janečka!
    53. Nebezpečná hlavička Doležala
     
    53
    A také, že ano! Michal Trávník zakroutil kulatý nesmysl do šestnáctky, kde se nejvýše vyšrouboval právě faulovaný Martin Doležal. Jeho zakončení zpoza malého vápna ale zamířilo nad branku, střelec to měl v tísni složité.
     
    48
    A mohlo být vyrovnáno! Po rohovém kopu přiletěl do šestnáctky další centr. Naskočil si na něj Filip Panák, který dostal až příliš mnoho prostoru. Jabloneckým se to ovšem nakonec nevymstilo, zakončení hlavou totiž zamířilo těsně vedle tyče.
    34. Jan CHRAMOSTA - 1:0
     
    34
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Ale nyní branková konstrukce Severočechům pomohla a skóre je otevřeno! Vladimir Jovović vymyslel exkluzivní průnikovou přihrávku. Tu přebral JAN CHRAMOSTA, jenž z pravé strany šestnáctky vystřelil na vzdálenější tyčku. Od ní se balón lehce odrazil a zamířil do sítě.
     
    33
    No vida, zápas najednou dostává tempo. Vladimir Jovović prokázal výbornou kopací techniku a přibližně z dvaceti metrů parádně vypálil. Dělovku zastavilo břevno, načež se míč odrazil jen těsně před brankovou čáru! Nyní měla obrovské štěstí pro změnu hostující družina.
    32. Letićova střela pořádně vystrašila Hrubého
     
    32
    A Slezané nebyli daleko od otevření skóre! Bojan Letić pronikl z levé strany do pokutového území a bodlem vystřelil. Prudký pokus prosvištěl těsně nad horní tyčí, teď se muselo Vlastimilu Hrubému pořádně ulevit.
     
    30
    Jan Šisler (KAR) se stává prvním držitelem žluté karty. Rozhodčí takto ocenil zbytečný zákrok na Jakuba Považance v okolí půlicí čáry.
     
    25
    Bochánek z kopačky Jakuba Považance doplachtil až do šestnáctky. Tam se s ním snažil pracovat Jan Chramosta, ale Patrik Le Giang vyběhl a při pokusu o vyboxování míče zřejmě trefil jabloneckého forvarda do hlavy. Jan Chramosta zůstává ležet na hrací ploše a míří k němu zdravotníci. Penalta se nepíská.

    Ondřej Belák


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 34. Chramosta (Jovović), 71. Doležal (Zelený) – 63. Dreksa

    Karty:   90. Chramosta (JAB) – 30. Šisler (KAR), 68. Letić (KAR), 83. Dreksa (KAR)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 4:7. Rohy: 5:4.
    FK Jablonec: V. Hrubý – Holeš, Pernica (C), Lischka, Zelený – Jovović (89. Jaroslav Diviš), Považanec, Trávník (86. Piroch), Matěj Hanousek – Chramosta, Doležal (79. Hübschman).
    Náhradníci: Hanuš – Hübschman, Piroch, Jaroslav Diviš, D. Breda, Janković, Pleštil.

    MFK Karviná: P. Le Giang – Čolić, Dreksa, Janečka, Eismann (C) – Šisler (61. Voltr), Panák – Štepanovský (61. Ramírez), Budínský, Letić – Wágner.
    Náhradníci: Krnáč – Štěrba, Lingr, Voltr, Weber, Hošek, Ramírez.

    Rozhodčí: Pechanec – Boček, Hock.

    Diváci: 2 603
    thejrc.org