Ostrava – Liberec 1:1 (kon.) | Zlín – Olomouc 1:4 (kon.) | Plzeň – Slovácko 1:1 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň
1:1 (0:0)
1.FC Slovácko
Sobota 12.05.2018, 18:30 • Doosan Arena, Plzeň • HET liga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Hezký sobotní podvečer, vážení příznivci fotbalu, vítejte u sledování psaného přenosu z HET ligy! V rámci osmadvacátého kola se proti sobě v západočeské Doosan Areně střetnou celky FC Viktoria Plzeň a 1.FC Slovácko. Všem přejeme příjemnou zábavu!
     
    Poslední odehraný duel Plzně

    Domácí mohli o zisku titulu rozhodnout už v minulém kole v Praze, kde se utkali se Slavií. Viktoriáni však z duelu odešli jako poražení, když po většinu mače tahali za kratší konec provazu.

    Sešívaní se v divokém utkání prosadili dvakrát, k dispozici měli dokonce dvě penalta, ta druhá byla ale po konzultaci s videem odvolána, první Miroslav Stoch neproměnil, skvělým zákrokem míč zastavil gólman Kozáčik.

    I Plzeňští vstřelili gól, i v tomto případě však zasáhlo video, které odhalilo, že zakončující Milan Havel stál v ofsajdu.

    Viktoriánům stačil k titulu pouze bod, aktuálně musí ke stoprocentní jistotě získat ještě čtyři. První šanci mají v duelu proti Slovácko, následně se doma utkají s Teplicemi, v posledním kole vyrazí Západočeši na hřiště Dukly.

    SK Slavia Praha 2:0 FC Viktoria Plzeň
    16. Řezník (vla.), 58. Tecl

    Sestava Plzně:
    Kozáčik – Havel, Hubník, Řezník, Limberský (77. Kovařík) – Zeman, Hořava, Čermák (81. Chorý), Hrošovský, Kopic – Bakoš (46. Krmenčík)
     
    FC Viktoria Plzeň

    Postavení v tabulce: 1.
    Počet bodů: 59
    Posledních 5 zápasů (HET liga): P R V V P
    Počet vstřelených branek: 49
    Počet inkasovaných branek: 20

    Nejlepší střelec: Michael Krmenčík – 12 branek
    Nejlepší nahrávač: Jan Kopic – 10 asistencí
    Žluté karty: Hájek a Limberský (6)
    Červené karty: Nikdo

    Gólmani:
    Aleš Hruška – 4 čistá konta
    Matúš Kozáčik – 11 čistých kont
     
    Poslední odehraný duel Slovácka

    Slovácko v poslední kolech sbírá důležité bodíky, další jeden přidalo na domácí půdě v utkání proti Teplicím.

    Svěřenci trenéra Michala Korduly v prvním poločase dvakrát trefili břevno, ani jedno z toho gól nebyl, v dalších případech akce Slovácka zastavil gólman Teplic Grigar.

    Díky dalšímu bodu se fotbalisté z Uherského Hradiště posunuli na desáté místo v tabulce, ale situace v dolní polovině je nadále velice zamotaná, každý bod bude rozhodovat v boji o záchranu.

    1.FC Slovácko 0:0 FK Teplice

    Sestava Slovácka
    Heča – Juroška, Břečka, J. Krejčí (C), Divíšek (46. Reinberk) – Machalík, Janošek – Navrátil, Sadílek, Petr (80. Jakub Rezek) – Zajíc (53. Kubala)
     
    1.FC Slovácko


    Postavení v tabulce: 10.
    Počet bodů: 29
    Posledních 5 zápasů (HET liga): R V V R R
    Počet vstřelených branek: 21
    Počet inkasovaných branek: 28

    Nejlepší střelci: Tomáš Zajíc – 8 branek
    Nejlepší nahrávač: Jakub Petr – 4 asistencí
    Žluté karty: Daníček a Hofmann (8)
    Červené karty: David Machalík (1)

    Gólmani:
    Milan Heča – 9 čistá konta
     
    Řekli před utkáním


    Pavel Vrba (trenér FC Viktoria Plzeň):
    „Všichni víme, že máme vůči našim fanouškům po jarních nevydařených zápasech obrovský rest. Chceme to napravit. Čeká nás Slovácko, které naposledy venku remizovalo se Slavií, takže to nebude jednoduché. Na druhou stranu my máme tři kola před koncem šestibodový náskok, takže bychom byli rádi, kdybychom si ho minimálně udrželi.“

    „Jde o organizované mužstvo, které vyčkává na své příležitosti. Jsou disciplinovaní a překonat jejich obranný val určitě nebude jednoduché.“

    „S obranou je to velký otazník, zkoušíme různé varianty, které můžou být i překvapující. Uvidíme, jak to nakonec poskládáme, jestli se někdo uzdraví... Věřím ovšem, že i přes tento problém to zvládneme.“


    Michael Krmenčík (útočník FC Viktoria Plzeň):

    „Do zápasu jsem stoprocentně připraven, moc se těším. Slovácko bojuje o záchranu a my o titul. Pro fanoušky ho chceme vybojovat a já osobně chci vyhrát každý zápas. Fanoušci nám vždy dělají nejlepší atmosféru v lize, hraje se mi tu opravdu dobře. Vždy jsou dvanáctým hráčem.“

    „Už dlouho jsem nedal gól, takže jsem hladový. Ale spíše je jedno kdo se trefí, hlavně to chce urvat vítězství. Máme doma poslední dva zápasy a potřebujeme podpořit od všech našich fanoušků, abychom vysněné první místo udělali.“

    Zdroj: www.fcviktoria.cz
    ________________________________


    Michal Kordula (trenér 1.FC Slovácko):

    „Po zápase na Slavii je to další těžké utkání. Hrajeme v Plzni, které chybí poslední krůček k tomu, aby se stala mistrem. Plzeň bude hrát s maximálním odhodláním, ale to my taky.“

    „Opět nebudeme chtít ustupovat hře soupeře, ale budeme se snažit hrát naši hru, takže být ofenzivní, silní na míči, rychlí v přechodové fázi a to jak jak ofenzivní, tak i defenzivní a už bychom se mohli prosadit taky po standardní situaci.“

    „Jakýkoliv zásah do obrany je pro každého trenéra nepříjemný. Budou bez dvou stoperů a jednoho krajního beka, možná bez dvou. Teoreticky by to být výhoda mohla, ale na druhou stranu kádr Plzně je tak široký, že si s tím trenér poradí.“


    Lukáš Sadílek (záložník 1.FC Slovácko):

    „Nálada v kabině je dobrá. Pět zápasů jsem neprohráli a pět utkání jsme nedostali gól. Akorát bychom chtěli více proměňovat šance, protože máme v zápasech mnohdy převahu, ale nedokážeme vstřelit více branek.“

    „Určitě mají alternativy, ale výhoda by to pro nás být měla, protože nemusí být tak sehraní a já věřím, že bychom mohli v Plzni překvapit.“

    Zdroj: www.fcslovacko.cz
     
    Úvodní sestavy:

    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Petržela, Řezník, Hájek, J. Kovařík – Hořava, Hrošovský (C) – Zeman, Čermák, Kopic – Krmenčík.
    Náhradníci: A. Hruška – Chorý, Bakoš, D. Kolář, Živulić, Ivanschitz, Štursa.

    1.FC Slovácko: Heča – Juroška, Břečka, J. Krejčí (C), Reinberk – Janošek – Navrátil, Sadílek, Machalík, Petr – Kubala.
    Náhradníci: Daněk – S. Hofmann, Vasiljev, Jakub Rezek, Hellebrand, Šimko.

    Rozhodčí: Příhoda – K. Hájek, Flimmel.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Do základu Plzně se vrací Michael Krmenčík, Milan Petržela a Tomáš Hájek, naopak chybí zranění Lukáš Hejda a David Limberský a vykartovaní Roman Hubník s Milanem Havlem.
     
    Vikoriáni dnes nastoupí v klasických dresech s červenou a modrou, hostující fotbalisté Slovácka do utkání vyběhnou v kompletně bílé kombinaci.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí se hned v první minutě dostali po pravé straně k velkému vápnu, Milan Petržela poslal míč před branku, kde byl připravený Heča, jenž vyrazil balon na roh.
    1. Aktivní vstup domácích do zápasu, Petržela prudkou střelou prozkoušel Heču
     
    2
    Západočeši však během rohového kopu nic moc nevymysleli, míč se po dlouhém nákopu vrátil k brankáři Slovácka, který rozehrává.
     
    3
    Kopic poslal dopředu Krmenčíka, ten mu míč po chvilce vrátil, domácí záložník záhy odcentroval. Další míč však bez problémů chytá gólman Milan Heča.
     
    4
    Obrana Slovácka byla trochu v problémech, ale nakonec však zvládla. Tomáš Břečka odvrátil míč do bezpečí a jeho kolegové mohou zaútočit.
     
    4
    Filip Kubala zkusil vypálit zpoza vápna, nepříliš prudkou ránu po zemi likviduje zákrokem Matúš Kozáčik.
     
    5
    Aktivní Kubala se hnal opět dopředu, ale poctivou obrannou prací ho zastavil Tomáš Hájek. Po jeho zásahu končí míč v zámezí.
     
    6
    Zajímavá kombinace Slovácka nakonec nedopadla úspěšně, Jakub Petr chtěl rychle vystřelit, ale nakonec se do zakončení nedostal. Do brejku záhy míří domácí.
     
    7
    Plzni se však nepovedla akce na pravé straně, hráči Slovácka se zkušeně ubránili, takže domácí musí s kombinací znovu začínat na vlastní půlce.
     
    8
    První faul dnešního utkání, provinili se Západočeši u středu hřiště. Slovácko tedy může rozehrát další útočnou akci.
     
    8
    Michael Krmenčík už se hnal po pasu Čermáka dopředu, ale sudí viděli faul domácí záložníka, takže hru rychle zastavují.
     
    9
    První veliká šance Plzně! Hořava poslal dopředu Kovaříka, který v těžké pozici dokázal odcentrovat, před byl Michael Krmenčík ale před ním včas zasáhla obrana Slovácka.
    9. Kováříkův ostrý centr hledal ve vápně Krmenčíka, Břečka odvrátil míč na roh
     
    10
    Viktoriáni záhy poslali několik centrů do velkého vápna, ale ani jeden se neujal. Nicméně domácí se nyní prezentovali solidním tlakem, obrana Slovácka je však velmi pozorná.
     
    11
    Na zemi zůstává ležet stoper Plzně Tomáš Hájek, což by pro domácí byla obrovská komplikace, pokud by nemohl pokračovat v utkání. Rozcvičovat už se šel pro jistotu Diego Živulić.
     
    12
    Další centr poslal do velkého vápna Michael Krmenčík, ale před bránou Slovácka nebyl nikdo z domácích, takže hostující obrana poslala míč do autu.
     
    13
    Petr Reinberk se vydal na útočný výlet, ale celou akci zbrzdil Kopic, který se rychle vrátil dozadu. Nakonec kombinace Slovácka skončila v autu.
     
    14
    Tak Tomáš Hájek opravdu v duelu nemůže pokračovat, zraněného stopera nahrazuje Diego Živulić. Domácí mají momentálně v obranné čtveřici tři záložníky.
     
    15
    Hostující tým nyní trpělivě zkoušel najít cestu k bráně Plzně, ale domácí obrana se nenechala rychlými výpady Slovácka rozhodit. U míče už je znovu Plzeň.
     
    16
    Michael Krmenčík se proti defenzivě Slovácka dokázal udržet na nohou, hlavou přihrál na nabíhajícího Hořavu, jenž také zakončoval hlavou, ale Milan Heča míč v klidu chytá do náručí.
     
    17
    Jan Navrátil poslal pěkně kroucený centr do velkého vápna, Kubala nakonec poslal míč v souboji do zámezí.
     
    18
    Fotbalisté Slovácka drží míč na svých kopačkách na své polovině, nakonec Heča poslal míč dopředu, ale jeho kolegové z ofenzivy byli v ofsajdu.
     
    19
    Obrovská chyba hostující obrany po přízemním centru Kovaříka! Míč nakonec propadl až před bránu Heči, Michael Krmenčík rychle vypálil, ale trefil zřejmě jen hostujícího gólmana!
    19. Selhání hostujícího Krejčího zůstalo nepotrestané, Krmenčík ve vyložené šanci vychytal Heča
     
    20
    Blesková akce Plzně, Kopic posílal míč před prázdnou bránu, kde už číhal Radim Řezník, ale před ním se nyní vyznamenala obrana Slovácka, jež odvrátila balon na další roh.
     
    21
    Třetí roh Plzně v krátké době, Viktoria má nyní okolo velkého vápna veliký tlak.
     
    21
    Na centr Martina Zemana si nejvýše vyskočil Tomáš Hořava, ale v záklonu míč netrefil ideálně. Milan Heča si může na chvíli oddychnout a poslat míč do hry.
     
    22
    I Slovácko se po delší době prokombinovalo ke střele, za hranicí velkého vápna to zkusil po zemi Lukáš Sadílek, ale Kozáčik byl pozorný.
     
    23
    Jakub Petr dobře vystihl akci Plzně a hnal se s míčem kupředu, taktickým faulem ho zastavil domácí kapitán Hrošovský.
     
    24
    Milan Petržela si pohrál s míčem na pravém křídle a dloubákem hledal Hořavu. Dominik Janošek ale včas zastavil akci Plzně.
     
    25
    Hostující Krejčí svedl další z mnoho soubojů proti Krmenčíkovi, nyní povalil domácího útočníka na zem. Po zahrání přímého kopu se však Slovácko ihned opět dostalo k míči.
     
    26
    Slovácko nyní přitvrdilo ve středu hřiště, na zemi skončil Petržela a po něm i Hořava. Pro domácí to bude další zajímavá standardní situace.
     
    27
    Jan Kovařík překvapil a zkusil přímo vypálit, jeho skákavý pokus nakonec skončil vedle branky Heči, který se po míči natahoval, ale zasahovat nakonec nemusel.
    27. Nebezpečný pokus Kovaříka z přímého kopu těsně minul hostující bránu
     
    28
    Martin Zeman odcentroval z levé strany před bránu, ale jako první byl u míče hostující stoper Krejčí. Následně se dlouho bojovalo o balon, domácí se nakonec provinili faulem.
     
    29
    Domácím nyní chybí přesnější finální pas, obrana hostí funguje po malých zaváháních velice kompaktně, Plzeňští se nemohou dlouhými pasy dostat do šance.
     
    30
    Jan Kopic rychle spěchal za dlouhou přihrávkou, nakonec pro svůj tým vybojoval rohový kop.
     
    31
    Opět po centru hlavičkoval Tomáš Hořava, nyní ho našel přesným pasem Kovařík. Ani nyní však Heča nemusel zasahovat, míč skončil mimo.
     
    32
    Jan Navrátil poslal na zem Hořavu, domácí tedy mohou zůstat u míče a vymyslet další útočnou akci.
     
    33
    Ale ani další útočné výpady Plzni nevyšly. Nejprve neuspěl Čermák, poté se neujal centr Hrošovkého, jako poslední to zkoušel Krmenčík, ale ten po individuální akci skončil bez míče na zemi.
     
    34
    Také hostující hráči se snažili zaútočit, ale Filip Kubala byl na všechno sám, proti přesile toho nemohl moc udělat. Do brejku se tedy po zisku míče vydala Plzeň.
     
    35
    Akce Viktorie ale nakonec skončila pouze v zámezí, další výkop tedy obstará gólman Heča.
     
    35
    Rychlou kombinaci Západočechů řídili Kopic s Čermákem, prvně jmenovaný chtěl z první zakončovat, ale také tento pokus skončila za bránou Slovácka.
     
    37
    Jan Kovařík sice udržel míč a nakonec získal aut pro svůj tým, ale poté zahrál Zeman rukou, takže k balonu se zadarmo dostanou fotbalisté Slovácka.
     
    38
    Patrik Hrošovský ztratil míč ve středu hřiště, což se vůbec nelíbilo Pavlu Vrbovi, rychlý pas hostí však nenašel Navrátila, k balone se snadno dostal domácí gólman.
     
    38
    Aleš Čermák patičkou oslovil Kovaříka, před ním však rychle odehrála hostující defenziva míč na roh.
     
    39
    Do velkého vápna poslali míč Kopic, po něm Zeman, ale ani jeden centr se neshledal s úspěchem. Po dobrém napadání se do zakončení dostal ještě Aleš Čermák, leč jeho pokus skončil vysoko nad bránou Slovácka.
     
    40
    Po faulu ve středu hřiště se k míči dostanou hosté, do hry ho znovu uvede Tomáš Břečka.
     
    41
    První rohový kop pro hostující mužstvo, k centru se staví Lukáš Sadílek.
     
    41
    V obraně dobře zapracoval Michael Krmenčík, který odvrátil míč z pohledu Plzně do bezpečí. Po autu už se však Slovácko žene dopředu s další akcí.
     
    42
    Viktoriáni nyní nemohou pořádně rozehrát, většina míčů končí v zámezí, takže Slovácko může být v klidu a vymyslet i nějakou útočnou kombinaci.
     
    43
    Jenže domácí se nakonec přece jenom dostali dopředu, na pravém křídle Západočeši dlouze kombinovali, ale k finálnímu centru nebo přihrávce se nakonec nedostali.
     
    44
    Aleš Čermák zatím nemám úplně svůj den, nyní poslal před bránu Slovácka centr, možná to byla střela, míč však nikdo zasáhnout nemohl, takže skončil až v zámezí.
     
    45
    V závěru základní doby prvního poločasu přijde na řadu ještě jeden roh Plzně.
     
    45+1
    Nastavuje se ještě jedna minuta.
    Po dlouhé kombinaci poslal míč před bránu Zeman, hostující obrana ho však odvrátila. Z dálky se do balonu záhy opřel Diego Živulić, ale jeho rána nebyla přesná.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:33.
     
    Je ze námi první poločas dnešního duelu, který zatím nepřinesl ani jeden gól. I šancí nebylo mnoho.
    Fotbalisté Slovácka zahrozili pouze dvakrát, jejich střely zpoza vápna však bez větších problémů lapil gólman Matúš Kozáčik.
    Na druhé straně bylo rušněji, ve všech akcích měl nohy Jan Kovařík. Po jeho centrech dvakrát chtěl zakončovat Michael Krmenčík, poprvé mu v tom zabránili hostující beci, podruhé trefil gólmana Heču. Poté ještě střílel Kovařík z přímáku kolem zdi Slovácka, ale bránu netrefil.
    Na přesný zásah si tedy musíme počkat do druhé půle.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Viktoria zahajuje druhou půli výkopem, oba trenéři do druhé půle neudělali žádnou změnu v sestavě oproti první pětačtyřicetiminutovce.
     
    47
    Standardní situace pro domácí z poměrně zajímavé vzdálenosti.
     
    47
    Zeman se ujal rozehrávky a zajímavou ránou vyzkoušel brankáře Milana Heču.
     
    48
    Do další šance se dostal domácí Milan Petržela, ale míč na branku nakonec nedokázal dostat.
     
    49
    Martin Zeman z levé strany centroval před Heču, míč se dostal jen k Dominiku Janoškovi, který odkopává do bezpečí.
     
    50
    Tak to byla obrovská příležitost pro Viktorii otevřít skóre! Hořava napřáhl ke střele a orazítkoval tyč branky Slovácka! Z následné dorážky ještě mířil nebezpečně Zeman, ale branku těsně minul!
    50. Trápení domácích v zakončení pokračuje, Hořava trefil tyč a odkrytou bránu minul Zeman
     
    51
    I Slovácko poprvé ve druhé půli ohrozilo branku Matúše Kozáčika. Pokus Jakuba Petra končí na rohovém kopu.
     
    52
    Slovácko z rohu příliš nezahrozilo a hra se znovu přelévá před branku Moravanů.
     
    52
    Žlutou kartu dostává Petr Reinberk (1.FC Slovácko).
     
    53
    Zeman z levé strany odcentroval do pokutového území přesně k Michaelu Krmenčíkovi, který však v těžké pozici zakončil jen do rukavic gólmana Heči.
    53. Zeman ideálně našel hlavu Krmenčíka, který v ideální pozici zakončil pouze do rukavic Heči
     
    54
    Martin Zeman rozdává jeden zajímavý pas za druhým, tentokráte hledal před brankou Jana Kopice, jenže ani on nemířil přesně.
     
    54
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Aleš Čermák, přichází Tomáš Chorý.
     
    55
    Zleva opět přiletěl míč do pokutového území hostů, ovšem tentokráte se jednalo o nejméně povedený pokus Viktorie a hosté mohou v klidu rozehrát.
     
    56
    Jan Navrátil na polovině hřiště předvedl zajímavou patičku, ale ztratil míč. Ten samý hráč jej však vzápětí vybojoval a dokonce získal faul.
     
    57
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází David Machalík, přichází Stanislav Hofmann.
     
    58
    Martin Zeman svedl sprinterský souboj s Janem Juroškou, kterého poslal k zemi a vidí žlutou kartu.
     
    59
    Po Zemanově centru míč opět skákal v pokutovém území před Milanem Hečou, ale nikdo z domácích jej nedokázal poslat na branku Slovácka.
     
    60
    Za nedovolený zákrok na středu hřiště vidí žlutou kartu i Jan Navrátil.
     
    61
    Martin Zeman opět ze své kopačky poslal načechraný balón před branku, kde číhal Tomáš Chorý, ovšem nezamířil přesně.
     
    62
    Plzeňský tlak se nyní stupňuje, ale ani Jan Kopic v další šanci nebyl úspěšný.
    62. Hořava vyslal do šance Kopice, Heča si dokázal opět poradit
     
    63
    Z levé strany to zkoušel i Jan Kovařík, ale míč do relativního bezpečí uklízí Reinberk.
     
    65
    Jan Juroška se nyní dostal s míčem do zajímavé vzdálenosti od Kozáčika, ale jeho rána nebyla přesně umístěná.
     
    66
    Kovařík zastavil akci Slovácka, i když tentokráte se jednalo o souboj na hraně nedovoleného zákroku.
     
    67
    Rychlý obrat na druhou stranu a bude z toho roh pro Západočechy.
     
    69
    Domácí hráči začínají být i trochu podráždění. Kopic nyní od plic vynadal hlavnímu sudímu, který však nechává celou situaci bez karetní dohry.
     
    70
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    Po obrovské chybě domácí defenzivy a především gólmana Kozáčika se ujímají hosté vedení. Sadílek zachytil míč po katastrofické rozehrávce domácího brankáře a FILIP KUBALA otevírá skóre!
    70. Filip KUBALA - 0:1
     
    73
    Milan Petržela zůstal ležet v křečích na hrací ploše a musí být ošetřován.
     
    74
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Milan Petržela, přichází Marek Bakoš.
     
    74
    Michael Krmenčík měl příležitost na srovnání skóre, jenže z úhlu napálil jen rukavice Milana Heči!
    74. Další šance Krmenčíka, domácího útočníka vychytal Heča
     
    75
    Další váhavá rozehrávka domácího brankáře Matúše Kozáčika.
     
    76
    Hosté v další zajímavé možnosti, ale Janošek se nedokázal prosadit a navíc vidí žlutou kartu.
     
    76
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Jan Navrátil, přichází Patrik Šimko.
     
    78
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Martin Zeman z úhlu napálil jen rukavice Heči, od kterých se míč odrazil na kopačky TOMÁŠE CHORÉHO, jenž střelou o obránce Krejčího dostává míč do branky!
    78. Tomáš CHORÝ - 1:1
     
    80
    Plzeňští jsou znovu u balónu a z vlastní poloviny začínají další útok.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Patrik Šimko (1.FC Slovácko).
     
    82
    Dnešní utkání sleduje 10 108 diváků.
     
    82
    Martin Zeman tentokráte z pravé strany centroval do vápna, kde míč dostal na hlavu Tomáš Chorý, ale nedokázal zamířit přesně.
    82. Nehlídaný Chorý poslal svou hlavičku těsně vedle brány
     
    83
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Jakub Petr, přichází Tomáš Vasiljev.
     
    84
    Tomáš Břečka na polovině zastavil rozjíždějící se akci Viktorie pouze za cenu žlutého napomenutí.
     
    84
    Neuvěřitelný Milan Heča! Gólman Slovácka nejprve vyrazil parádní střelu Jana Kopice zpoza vápna a následně nohou vleže zastavil i dorážku z kopačky Chorého!
    84. Heča zneškodnil dvojnásobnou šanci domácích, když vychytal Kopice a Chorého!
     
    85
    Nyní je kvůli křečím ošetřován domácí obránce Radim Řezník, ale rychle se zase vrací do hry.
     
    87
    Viktoria se chystá k závěrečnému náporu, další akce po pravé straně však nevyšla.
     
    88
    Další balón do pokutového území Slovácka, který však neměl moc šancí na úspěch.
     
    89
    Plzeň si vytváří tlak, ale hostující obrana zatím zdatně odolává.
     
    89
    Roh pro Viktorii.
     
    90
    Ani z tohoto mráčku v podobě rohového kopu nezapršelo a míč kontroluje Heča v náručí.
     
    90
    Ve druhém poločase se nastavují čtyři minuty.
     
    90+1
    Řezník dlouhým nákopem hledal Tomáše Chorého, jenže ten se k míči nedostal.
     
    90+2
    Za zdržování při rozehrávce vidí žluté napomenutí Milan Heča.
     
    90+2
    Zeman šel do skluzu ve snaze vybojovat míč, ale nezískal jej a zřejmě si přivodil i lehčí zranění.
     
    90+3
    Za faul na Jana Kopice dostává další žlutou kartu i Jan Juroška.
     
    90+4
    Michael Krmenčík měl na kopačkách rozhodnutí dnešního utkání, jenže sám před Hečou přestřelil!
    90+4. Krmenčík zahodil obrovskou šanci rozhodnout zápas v prospěch domácích
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je za námi utkání 28. kola HET ligy, ve kterém vedoucí celek tabulky Viktoria Plzeň zaváhala proti Slovácku a v boji o titul se jejich náskok může po tomto kole zmenšit už jen na čtyři body, pokud Slavii vyhraje. Plzeň v zápase doplatila na neproměňování šancí, když jejich možnosti skončili mimo nebo zákrokem fantastického Milana Heči. Hosté v zápase dokonce vedli, když jim gól daroval špatnou rozehrávkou brankář Kozáčik, ale následně Chorý zajistil Plzni alespoň bod.
     
    Statistky utkání:
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 14:3.
    Střely mimo: 16:1.
    Rohy: 13:2.
    Ofsajdy: 0:0.
    Fauly: 9:17.
     
    Z Plzně je to pro dnešek všechno. Děkujeme Vám za pozornost a přejeme hezký zbytek sobotního večera. (20:29:25)

    Jakub Vais

    Jan Picka

    Branky: 78. J. Krejčí (vla.) – 70. Kubala (Sadílek)

    Karty:   58. Zeman (PLZ) – 52. Reinberk (SLO), 60. Navrátil (SLO), 76. Janošek (SLO), 81. Šimko (SLO), 84. Břečka (SLO), 90+2. Heča (SLO), 90+3. Juroška (SLO)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 14:3. Střely mimo: 16:1. Rohy: 13:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 9:17.
    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Petržela (74. Bakoš), Řezník, Hájek (14. Živulić), J. Kovařík – Hořava, Hrošovský (C) – Zeman, Čermák (54. Chorý), Kopic – Krmenčík.
    Náhradníci: A. Hruška – Chorý, Bakoš, D. Kolář, Živulić, Ivanschitz, Štursa.

    1.FC Slovácko: Heča – Juroška, Břečka, J. Krejčí (C), Reinberk – Janošek – Navrátil (76. Šimko), Sadílek, Machalík (57. S. Hofmann), Petr (83. Vasiljev) – Kubala.
    Náhradníci: Daněk – S. Hofmann, Vasiljev, Jakub Rezek, Hellebrand, Šimko.

    Rozhodčí: Příhoda – K. Hájek, Flimmel

    Diváci: 10 108
    thejrc.org