Real Sociedad – Leganés 3:2 (kon.) | Girona – Valencia 0:1 (kon.) | Alavés – Ath. Bilbao 3:1 (kon.)
La Coruňa – Villarreal 2:4 (kon.) | Getafe – Atlético 0:1 (kon.) | Real Betis – Sevilla 2:2 (kon.)
Eibar – Las Palmas 1:0 (kon.) | Real Madrid – Celta Vigo 6:0 (kon.)
konec
Girona FC
0:1 (0:0)
Valencia CF
Sobota 12.05.2018, 18:30 • Estadi Montilivi, Girona • Španělská LaLiga • 37. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a někdy příště na počtenou. (20:29:08)
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 4:1. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:11.
     
    Je dobojováno, dnešní utkání končí výhrou Valencie, která v Gironě uspěla poměrem 0:1. V prvním poločase jsme sledovali spíše opatrnou partii, za zmínku stojí pouze rána Garcíi, kterou zneškodnil Doménech. Po přestávce se začalo přeci jen útočit, v jednašedesáté minutě se o jedinou trefu postaral Luciano Vietto. Nedlouho nato mohl na 2:0 zvýšit Soler, v jasné tutovce ale tváří v tvář Bonovi selhal. Girona si svou největší šanci schovala na osmasedmdesátou minutu, Olunga ale trefil pouze tyč.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Domácí si honbu za vyrovnáním sami komplikují. Střídající Aday totiž v souboji s Vidalem přišel o balon, který zpět do své moci získal jen za cenu jasného faulu.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat čtyři minuty.
     
    90
    Žlutou kartu dostává David Timor (Girona FC).
     
    89
    Následoval rohový kop Girony, po kterém nakonec nebezpečně pálil Cristhian Stuani, Doménech ale vytáhl další důležitý zákrok. Celé vzrušení navíc bylo zbytečné, celé situaci předcházel faul domácího útočníka.
     
    88
    Tentokráte do šestnáctky přilétla nabídka od veterána Amagata, načež míč se štěstím doputoval až k Olungovi. Ten se s ním dokázal i otočit, hráz těl před Doménechem ale neprostřelil.
     
    87
    Domácí se dožadovali odpískání dalšího rohu, opakovaný záběr ale dal za pravdu hlavnímu sudímu, míče se jako poslední opravdu dotkl střídající Olunga. Následovat tak bude výkop od branky.
     
    86
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Toni Lato, přichází Nacho Vidal.
     
    86
    Johan Mojica vyslal do vápna Valenie další ze svých kroucených centrů, po kterém se k zakončení dral Stuani, ale neuspěl. Následně se na zemi opět ocitl hostující obránce Lato, který už tentokráte bude muset střídat.
     
    85
    Domácí kombinovali na obranné polovině, do Ramalhovy přihrávky se ale přikradla nepřesnost, díky které se k balonu dostal Gayá, jenž na obranné polovině soupeře získal pár vteřinek k dobru.
     
    83
    Girona měla k dispozici další kop od rohového praporku, tentokráte ale z této standardní situace nic zajímavého nevzešlo, obrana hostí tentokráte zafungovala bezchybně.
     
    82
    Do konce základní hrací doby zbývá necelých deset minut, možná se dočkáme nějakého nastavení. Girona začíná stupňovat svůj tlak, tak se nechme překvapit, zda z jejího náporu vzejde tolik chtěné vyrovnání.
     
    81
    Střídání v týmu Girona FC: ze hřiště odchází Borja García, přichází Eloi Amagat.
     
    80
    Poprvé o sobě dal vědět střídající Rodrigo, nejlepší střelec Valencie v tomto ročníku, když se díky rychlé kličce zbavil svého strážce a poté se pokusil uspět s přízemní ranou k zadní tyči, Bono ale byl připraven.
     
    79
    David Timor neměl s kým kombinovat, proto se rozhodl pro střelecký pokus až ze středového kruhu, kterým hodlal překvapit Doménecha, ten se ale nenechal nachytat na švestkách.
    78.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 61. Vietto

    Karty:   34. Maffeo (GIR), 90. Timor (GIR) – 29. Soler (VAL), 60. Zaza (VAL), 76. Lato (VAL)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 4:1. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:11.
    Girona FC: Bono – Ramalho, Espinosa, Juanpe – Maffeo (69. Aday), Timor, B. García (81. Amagat), Granell (C), Mojica – Lozano (73. Olunga), Stuani.
    Náhradníci: Iraizoz – Alcalá, Aday, Pons, Aleix Garcia, Olunga, Amagat.

    Valencia CF: Doménech (C) – Montoya, Vezo, Murillo, Lato (86. Vidal) – Torres (77. Gayá), Soler, Nemanja Maksimović, Guedes – Vietto, Zaza (71. Rodrigo).
    Náhradníci: Neto – Gabriel, Gayá, Rodrigo, S. Mina, Vidal, Villar.

    Rozhodčí: Ignacio Iglesias – Alfonso Costoya, Enrique Ramos
    ocianews.com