Real Sociedad – Leganés 3:2 (kon.) | Girona – Valencia 0:1 (kon.) | Alavés – Ath. Bilbao 3:1 (kon.)
La Coruňa – Villarreal 2:4 (kon.) | Getafe – Atlético 0:1 (kon.) | Real Betis – Sevilla 2:2 (kon.)
Eibar – Las Palmas 1:0 (kon.) | Real Madrid – Celta Vigo 6:0 (kon.)
konec
Girona FC
0:1 (0:0)
Valencia CF
Sobota 12.05.2018, 18:30 • Estadi Montilivi, Girona • Španělská LaLiga • 37. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Příjemný sobotní podvečer přeji všem fanynkám a fanouškům kvalitní kopané! Fanoušci po celé Evropě musí smutnit, většina fotbalových soutěží se totiž nachýlila ke svému konci a letní přestávka už klepe na dveře. Ve Španělsku se bude hrát ještě dva víkendy, my se v tomto online přenosu zaměříme na souboj soupeřů z horní poloviny tabulky, v němž Girona FC vyzve Valencii CF. Úvodní výkop je naplánován na 18:30.
     
    Girona FC

    Minulé léto slavila Girona postup mezi španělskou fotbalovou elitu, do La Ligy vstupovala v roli nováčka, od kterého se žádné zázraky nečekaly. Jenže tým, který má ve svých řadách celou řadu mladých a talentovaných fotbalistů, svými výkony všechny zaskočil a dost možná se stal tím vůbec nejpříjemnějším překvapením tohoto ročníku. Dvě kola před koncem se svěřenci lodivoda Machína drží na velmi solidní deváté pozici, ovšem jejich ztráta na Sevillu, která drží poslední příčku, zajišťující účast v předkolech Evropské ligy, čítá šest bodů. Celkově lze tato sezona v podání Blanquivermell hodnotit opravdu pozitivně, v minulých týdnech se jim ale nedařilo, o čemž svědčí pouze jedno vyhrané utkání z posledních osmi kol. Minulý víkend Girona před vlastními fanoušky podlehla Eibaru vysoko 1:4, o jedinou trefu se postaral španělský záložník Aday.
     
    Valencia CF

    V minulých letech zažívala Valencia nepatrný ústup ze slávy, například loni skončila v La Lize až na dvanáctém místě. Tento ročník ale Netopýrům vychází, po šestatřiceti kolech je totiž nalezneme na čtvrté příčce a vzhledem k jejich osmibodovému náskoku na sevillský Betis je už nyní jasné, že svěřence trenéra Marcelino čeká po tříleté odmlce návrat do základní skupiny Ligy mistrů. Za své aktuální postavení v tabulce vděčí Los Che především famóznímu vstupu do tohoto ročníku, vždyť v úvodních třinácti kolech nepoznali hořkost porážky a posbírali hned jednatřicet bodů. V poslední době se jim ale, stejně jako Gironě, nedaří podle představ, Valencia hledá ztracenou pohodu a na výhru čeká už pět kol. Minulý víkend sehrála parta okolo šestnáctigólového střelce Rodriga vyhrocenou bitvu proti Villarrealu, v níž sahala po bodu, po Gasparově trefě z šestaosmdesáté minuty ale odjížděla s prázdnou.
     
    Poslední vzájemné utkání

    6.1. 2018 – Valencia CF – Girona FC 2:1

    Branky: 27. Ramalho (vla.), 48. Parejo (pen.) – 8. Portugués (Mojica)

    Valencia CF: Neto – Vidal (67. Vezo), Gabriel, Garay, Gayá – Guedes, Parejo, Kondogbia, Pereira (82. Maksimović) – Rodrigo, Mina (74. Vietto)

    Girona FC: Bono – Juanpe, Espinosa, Ramalho – Maffeo (66. Aday), Pons, Timor, Granell (46. García), Mojica (74. Moreno) – Portugués, Stuani
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Girona FC: Bono – Ramalho, Espinosa, Juanpe – Maffeo, Timor, B. García, Granell (C), Mojica – Lozano, Stuani.
    Náhradníci: Iraizoz – Alcalá, Aday, Pons, Aleix Garcia, Olunga, Amagat.

    Valencia CF: Doménech (C) – Montoya, Vezo, Murillo, Lato – Torres, Soler, Nemanja Maksimović, Guedes – Vietto, Zaza.
    Náhradníci: Neto – Gabriel, Gayá, Rodrigo, S. Mina, Vidal, Villar.

    Rozhodčí: Ignacio Iglesias – Alfonso Costoya, Enrique Ramos.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Ignacio Iglesias, hlavní sudí, který bude mít dnešní utkání na starost, právě nyní přivádí jeho aktéry na trávník, souboj mezi Gironou a Valencií tak může odstartovat! Rozehrávky se ujali domácí fotbalisté, kteří nastupují v červeno-bílých dresech, naopak Netopýři budou hrát v černém.
     
    2
    První akci si vypracovali domácí. Maffeo si narazil s Timorem a poté vyslal dlouhatánský pas na za obranu soupeře si nabíhajícího Stuaniho, tomu ale nevyšlo zpracování.
     
    3
    Zatím se u balon zdržuje výhradně Girona. Její další akci rozjel kapitán Granell, jenž posunul míč na Lozana. Domácí útočník ještě zkoušel najít před brankou čekajícího Stuaniho, pro centr si ale vyběhl Doménech.
     
    4
    Další kombinační akci domácího týmu přerušila až ztráta balonu v podání Maffeo, který jej sice o chvíli později vybojoval zpět do své moci, v souboji s Guedesem si ale pomohl jasným faulem.
     
    5
    Sérii několika nepřesností ve středu pole ukončil až Ferrán Torres, jenž se šikovně zbavil napadajícího Granella. Následně ale hostující křídelník prováhal ideální moment pro rozdání balonu a byl odstaven.
     
    6
    Jeison Murillo se vydal na poněkud odvážný ofenzivní výlet. Ze začátku si vedl velmi dobře, když obešel Garcíu, poté si ale posunul míč až příliš daleko od nohy, což byla voda na mlýn pro bránícího Espinosu.
     
    7
    Rúben Vezo měl nyní možná překvapivě až příliš práce s napadajícím Stuanim, když se snažil pokrýt skákající míč. Na pomoc ale v ten nejvhodnější moment přispěchal Jaume Doménech.
     
    8
    Hra se musela na pár okamžiků přerušit, Murillovi totiž v osobním souboji nepříjemně přišlápl kotník Timor. Přímý kop ale Valencia k dispozici mít nebude, jednalo se spíše o nešťastný zákrok.
     
    9
    Míč se po nepřehledném souboji mezi Ramalhem a Zazou odporoučel do zámezí. Sudí jej posléze po konzultaci s kolegou na čáře zcela správně přidělil hostům, což se fanouškům Girony podle očekávání nelíbí.
     
    10
    Máme za sebou úvodních deset minut a nutno poznamenat, že zatím sledujeme velmi takticky svázanou bitvu. Ani jednomu z celků se kupředu příliš nechce, utkání zatím vévodí pevné defenzivy.
     
    11
    Změnit se to pokoušel Granell, který vyslal na zteč sprintujícího Mojicu. Ten musel hodně zabrat, aby zastihl balon před přechodem přes postranní lajnu, nakonec to ale zvládl a odcentroval, Stuaniho ovšem k zakončení nepustil Vezo.
     
    12
    Domácí fotbalisté toho sice směrem vpřed moc nepředvedli, rozhodně ale působí aktivnějším dojmem než Valencia. Díky Mojicovi nyní do vápna přilétl další centr, načež musel Vezo balon na poslední chvíli uklidit před Maffeem.
     
    13
    Následovala velmi hluchá pasáž, kterou utnul až Guedes. Portugalský křídelník se pokusil zaskočit obranu soupeře rychlou akcí, proti dvěma protivníkům toho ale moc nevymyslel.
     
    14
    Na obou týmech je znát, že v úvodu utkání nechtějí udělat zbytečnou chybu, která by soupeře poslala do vedení. Bohužel, kvalita fotbalu při tomto jejich rozhodnutí poněkud trpí.
     
    15
    Teď to na pravé straně udělal výtečně Ferrán Torres, když se díky parádně provedené kličce zbavil svého strážce a dostal se do šestnáctky, kde hledal z druhé vlny si nabíhajícího Solera, tomu ale balon ukradl z kopačky García.
     
    16
    O chvíli později jsme se konečně dočkali alespoň náznaku gólové příležitosti. Soler tentokráte volil přihrávku na Nemanju Maksimoviće, jenž vypálil z voleje, trefil ale pouze blokujícího Granella.
     
    17
    Hra se musí na pár okamžiků přerušit, Martín Montoya si totiž v souboji u postranní lajny tvrdě vyšlápl na Mojicu. Sudí tento zákrok odpískal, k udělení žluté karty se ale neodhodlal.
     
    18
    Stoper Juanpe se s míčem dostal až na polovinu hřiště, odkud zkusil dlouhým pasem nalézt sbíhajícího si Cristhiana Stuaniho, balonu ale dodal až příliš velkou razanci.
     
    19
    Simone Zaza sice okolo Ramalha neprošel, alespoň však pro své kolegy vybojoval rohový kop. Ten rozehrávala Valencie na krátko, Guedesova nabídka ale nikoho z jeho kolegů neoslovila.
     
    20
    Domácí fanoušci jsou nespokojeni s rozhodnutím sudího Iglesiase. V šestnáctce Valencie se totiž k míči dostal Lozano, dle názoru hlavního arbitra si ale v souboji s Vezem počínal nedovoleně, a jeho samostatný únik byl tak přerušen.
     
    21
    Netopýři si zatím směrem dopředu nevědí rady, propracovaná obrana Girony jim dělá velké problémy. Další náznak akce jsme sledovali na levé straně, kde Guedes vymyslel zajímavou kolmici pro Lata, ten ale balon na place už nezastihl.
     
    23
    Karty se trochu obrátily, nyní v těsné blízkosti vlastního pokutového území kombinovali hosté. Těm se ale nakonec podařilo vrhnout vpřed, načež byl ve vápně soupeře na hranici fotbalových pravidel zastaven Torres, penalta ale nařízena nebyla.
     
    24
    Anthony Lozano se hnal za přihrávkou od Granella, ve snaze dostat se k balonu si ale v souboji s Murillem hodně okatě pomohl rukama, což nemohl kousek opodál stojící sudí přehlédnout.
     
    25
    Ve středu hřiště se nyní otevřela dálnice před Zazou. Italský útočník klidně mohl postupovat individuálně, místo toho se ale zmohl pouze na velmi nepřesnou přihrávku pro Maksimoviće.
     
    26
    Hru stále provází řada nepřesností. Jednu z nich nyní divákům předvedl Montoya, který posléze musel hasit požár v podobě rodícího se protiútoku jen za cenu nedovoleného zákroku.
     
    27
    Domácí poté rozehrávali standardní situaci. Centr kapitána Granella směřoval na hlavu stopera Juanpeho, jenž vracel míč zpět do centra dění, tam ale dominovali zadáci hostující Valencie.
     
    28
    Espinosa nyní poněkud zavařil Ramlhovi, jeho zpětná nahrávka byla velice nepřesná, navíc jí scházela razance. Domácí stoper ale celou situaci vyřešil s velkým přehledem, na pomoc mu přispěchal brankář Bono.
     
    29
    Simone Zaza se pěkně uvolnil okolo couvajícího Ramalha a poté centrem z otočky nabídl palebnou pozici pro Carlose Solera, ten ale v šestnáctce trefil pouze blokujícího Juanpeho.
     
    29
    Žlutou kartu dostává Carlos Soler (Valencia CF).
     
    30
    Do pokutového území Marcelinovy družiny přilétly v krátkém časovém sledu dva centry. Ten první odvrátil Vezo, na ten druhý si naskakovali Stuani s Lozanem, spíše si ale navzájem překáželi.
     
    31
    Johan Mojica si posunul míč podél postranní čáry a poté vyslal načechraný balon pro Stuaniho, ten ale svůj náběh za obranné řady soupeře nenačasoval ideálně a byl přichycen v ofsajdu.
     
    32
    Na druhé straně se míč odrazil příhodně pro dobře postaveného Zazu, tomu ale střela z voleje absolutně nesedla. Po odrazu od jednoho z domácích zadáků to vypadalo na roh pro Valencii, Bono ale zastihl balon ještě před přechodem mimo hřiště.
     
    33
    Soler si počkal na ideální okamžik a poté přenesl hru pro vpravo úplně osamoceného Montoyu. Ten ještě zamýšlel kombinaci s Maksimovićem, svému kolegovi ale předložil kulatý nesmysl pouze na paty.
     
    34
    Žlutou kartu dostává Pablo Maffeo (Girona FC).
     
    35
    Guedesovi se po Maffeově jasném faulu zpět na nohy opravdu dvakrát nechce. Portugalský talent, který ve Valencii hostuje z PSG, má zřejmě drobné problémy s kotníkem, ovšem ukazuje, že zásah zdravotníků nebude nutný.
     
    36
    První zajímavou možnost tohoto utkání mají na svědomí hostující fotbalisté. Guedes už se zdá být v nejlepším pořádku, nyní totiž obešel Garcíu a vyslal prudkou střelu doprostřed branky, kde ovšem číhal Bono.
     
    37
    Hodně aktivní Guedes vymyslel zajímavou nahrávku pro Zazu, který se vydal s míčem vstříc do šestnáctky. Tam se italský útočník rozhodl pro jakýsi střílený centr na Torrese, jeho záměr ale zůstal nevyslyšen.
     
    38
    Maffeo si počkal na ideální moment a poté pěkným pasem vysunul vpřed Lozana, na jehož nabídku si seběhl Stuani, před poloprázdnou brankou ale promáchl. Míč se nakonec odrazil k příhodně stojícímu Garcíovi, jehož povedenou ránu ale Doménech stačil vytěsnit.
    38.
     
    40
    Do konce prvního poločasu zbývá posledních pět minut. Dočkáme se nějaké branky, nebo půjdou oba celky do šaten za bezbrankového stavu?
     
    41
    Tohle může Valencii mrzet. Guedes totiž svou přihrávku pro Simoneho Zazu načasoval opravdu ideálně, italskému útočníkovi ale v ten nejdůležitější moment absolutně nevyšlo zpracování.
     
    42
    Stuani opět prokázal své kvality v pokutovém území, když po Mojicově pasu přetlačil nedůrazného Murilla a z otočky otestoval Doménechovu pozornost, ten ale znovu spolehlivě zasáhl.
     
    43
    Stuani se vydal napadat Veza a jeho snaha nakonec přinesla své ovoce. Na straně domácího kanonýra ale tentokráte nestálo štěstí, míč se mu totiž po vyhraném souboji zamotal mezi nohama, což byla voda na mlýn pro Montoyu.
     
    44
    S blížícím se koncem prvního poločasu jsme konečně začali sledovat náznaky ofenzivního fotbalu. Maffeo nalezl nehlídaného Granella, skákavá rána domácího kapitána ale zamířila mimo tři tyče.
     
    44
    I další akci Girony připravil mladý zadák, který ve Španělsku hostuje z Manchesteru City. Maffeo tentokráte hlavou sklepl míč pro Lozana, ten jej ale na rozdíl od Granella netrefil ideálně a zamířil vysoko nad branku.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Jelikož další akci Valencii zastavil Guedesův ofsajd, tak je jasné, že první poločas končí za bezbrankového stavu. Příliš pohlednou fotbalovou partii nesledujeme, především úvod zápasu byl z obou stran hodně opatrný. První šance byla k vidění až v pětatřicáté minutě, Guedesovu dělovku ale vyrazil Bono, na druhé straně nebezpečně pálil García, také Doménech ale svůj celek podržel vydařeným zákrokem.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Druhý poločas, do kterého oba celky vstupují bez jediné změny ve svých sestavách, právě odstartoval. Rozehrávky se tentokráte ujali hosté, kteří dnes v Gironě pomýšlí na přerušení pětizápasové sérii bez výhry. Povede se jim to?
     
    48
    Lato se snažil zastavit Lozana všemi možnými způsoby, domácí útočník se okolo něj ale přeci jen prodral a nakonec dokázal i vypálit, do jeho rány ale vložil nohu bránící Vezo.
     
    49
    Domácí na to konto měli k dispozici kop od rohového praporku. Borja García svou nabídkou ale překopl všechny kolegy ve vápně, míč na to konto vyváží Montoya.
     
    50
    Vstup do druhého poločasu vychází lépe svěřencům trenéra Machína. Na levé straně se teď svého strážce zbavil Mojica, za jehož centrem se hnal Stuani, byl ale poctivě střežen Murillem.
     
    51
    Na druhé straně si ve vzdálenosti nějakých pětadvaceti metrů od branky na střelu nachystal Nemanja Maksimović, jeho zakončení ale nemělo gólové parametry a stalo se snadným soustem pro Bona.
     
    52
    Po Ramalhově přihrávce, která nebyla úplně vydařená, váhal Bono až příliš dlouho se svým výkopem, čehož hodlal využít napadající Zaza, nakonec ale vše dopadlo ve prospěch domácího gólmana.
     
    53
    Po Guedesově neúspěšném průniku zahrávala Valencia rohový kop. Na Solerovu nabídku si v šestnáctce sbíhal Rúben Vezo, pohotově reagující brankář Bono ale míč vyboxoval mimo šestnáctku.
     
    55
    Hra se musí přerušit, na trávníku totiž zůstává ležet jeden z domácích hráčů, se kterým to nevypadá ale vůbec dobře.
     
    56
    Opakovaní záběry ukázaly, že se jedná o levého obránce Mojicu, který po čistém souboji s Montoyou nepěkně došlápl na levý kotník. Na hřišti proto probíhá jeho ošetřování.
     
    57
    Mojica nakonec odkulhává z hrací plochy po svých a vše nasvědčuje tomu, že by měl být schopen v tomto utkání pokračovat, což je, vzhledem k jeho dosavadnímu výkonu, dobrá zpráva.
     
    58
    Je tomu tak, Mojica je zpět na hrací ploše. Mezitím se do oslabené obrany soupeře vrhl Toni Lato, jeho přízemní centr se ale příliš nepovedl a skončil pouze na boční síti.
     
    59
    Valencie je v dosavadním průběhu druhého poločasu hodně pasivní, spíše se musí bránit výpadům svého soupeře. Jeden takový provedl právě Mojica, po jehož centru ale Stuani v šestnáctce fauloval Veza.
     
    60
    Žlutou kartu dostává Simone Zaza (Valencia CF).
     
    61
    Valencia právě vstřelila branku!
    Girona si vypracovala další nápor, kdy do šestnáctky Valencie létal jeden balon za druhým, hosté ale tento tlak ustáli a z následného brejku otevřeli skóre. Celou akci na sebe vzal LUCIANO VIETTO, který podnikl dravý průnik přes více než polovinu hřiště a zakončil jej povedenou ranou k tyči, proti níž byl marně se natahující Bono bezmocný.
    61. Luciano VIETTO - 0:1
     
    63
    No, asi nemůžeme říci, že by se v podání Valencie jednalo o zasloužené vedení, kromě gólové akce nám toho v dosavadním průběhu zápasu nic moc nepředvedla. Dokáží fotbalisté Girony nějak zareagovat?
     
    64
    Mojica svým pasem vysunul vpřed Anthonyho Lozana, jenž se sice obtočil kolem bránícího Veza, o pár metrů dál ale narazil na připraveného Jeisona Murilla.
     
    65
    Domácí fanoušci se zlobí a dožadují se odpískání pokutového kopu. V šestnáctce se totiž po souboji s Murillem k zemi poroučel Stuani, o penaltu se ale s největší pravděpodobností nejednalo.
     
    66
    Borja García zachoval chladnou hlavu a v těžké pozici vymyslel parádní pas pro Timora, který vypálil z voleje. Jeho ránu nepříjemně pro brankáře tečoval Vezo, balon ale zamířil mimo tři tyče.
     
    67
    Velká šance Girony, která byla blízko vyrovnání! Domácí zahrávali rohový kop, na centrovaný balon si v malém vápně naskočil obránce Juanpe, jeho zakončení z bezprostřední blízkosti ale Doménech eliminoval.
     
    68
    Rodící se protiútok Valencie opět táhl Luciano Vietto, u postranní lajny byl ale nešetrně zbourán vracejícím se Ramalhem. Je mi záhadou, jak mohl domácí obránce vyváznout bez žluté karty.
     
    69
    Tohle musí být gól! Míč, který do šestnáctky přilétl z levé strany, si zpracoval Zaza a poté připravil jasnou tutovku pro z druhé vlny si sbíhajícího Solera, ten ale tváří v tvář Bonovi naprosto selhal.
    69.
     
    69
    Střídání v týmu Girona FC: ze hřiště odchází Pablo Maffeo, přichází Aday.
     
    71
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Simone Zaza, přichází Rodrigo.
     
    73
    Střídání v týmu Girona FC: ze hřiště odchází Anthony Lozano, přichází Michael Olunga.
     
    73
    Domácí fotbalisté začínají veškeré zbylé síly věnovat do ofenzivy, naopak Valencia se určitě zatáhne a bude spoléhat na rychlé protiútoky. Jak tato taktická bitva dopadne?
     
    74
    Hodně ofenzivně hrající bek Mojica se vydal do další akce, na jejímž konci zvedl hlavu a nahrál z druhé vlny si sbíhajícímu Timorovi. Rána domácího záložníka byla hodně prudká, míč ale za cenu vlastního sebeobětování zablokoval Montoya.
     
    75
    Jaume Doménech úmyslně zakopává míč do zámezí, na trávníku totiž zůstává ležet Toni Lato, kterého zřejmě trápí problémy s křečemi. Vše nasvědčuje tomu, že jej nahradí José Luis Gayá.
     
    76
    Žlutou kartu dostává Toni Lato (Valencia CF).
     
    77
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Ferrán Torres, přichází José Gayá.
     
    78
    Svěřenci trenéra Machína byli znovu velmi blízko vyrovnání. K dispozici totiž měli přímý kop, po jehož rozehrávce do tyče hlavičkoval střídající Michael Olunga.
    78.
     
    79
    David Timor neměl s kým kombinovat, proto se rozhodl pro střelecký pokus až ze středového kruhu, kterým hodlal překvapit Doménecha, ten se ale nenechal nachytat na švestkách.
     
    80
    Poprvé o sobě dal vědět střídající Rodrigo, nejlepší střelec Valencie v tomto ročníku, když se díky rychlé kličce zbavil svého strážce a poté se pokusil uspět s přízemní ranou k zadní tyči, Bono ale byl připraven.
     
    81
    Střídání v týmu Girona FC: ze hřiště odchází Borja García, přichází Eloi Amagat.
     
    82
    Do konce základní hrací doby zbývá necelých deset minut, možná se dočkáme nějakého nastavení. Girona začíná stupňovat svůj tlak, tak se nechme překvapit, zda z jejího náporu vzejde tolik chtěné vyrovnání.
     
    83
    Girona měla k dispozici další kop od rohového praporku, tentokráte ale z této standardní situace nic zajímavého nevzešlo, obrana hostí tentokráte zafungovala bezchybně.
     
    85
    Domácí kombinovali na obranné polovině, do Ramalhovy přihrávky se ale přikradla nepřesnost, díky které se k balonu dostal Gayá, jenž na obranné polovině soupeře získal pár vteřinek k dobru.
     
    86
    Johan Mojica vyslal do vápna Valenie další ze svých kroucených centrů, po kterém se k zakončení dral Stuani, ale neuspěl. Následně se na zemi opět ocitl hostující obránce Lato, který už tentokráte bude muset střídat.
     
    86
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Toni Lato, přichází Nacho Vidal.
     
    87
    Domácí se dožadovali odpískání dalšího rohu, opakovaný záběr ale dal za pravdu hlavnímu sudímu, míče se jako poslední opravdu dotkl střídající Olunga. Následovat tak bude výkop od branky.
     
    88
    Tentokráte do šestnáctky přilétla nabídka od veterána Amagata, načež míč se štěstím doputoval až k Olungovi. Ten se s ním dokázal i otočit, hráz těl před Doménechem ale neprostřelil.
     
    89
    Následoval rohový kop Girony, po kterém nakonec nebezpečně pálil Cristhian Stuani, Doménech ale vytáhl další důležitý zákrok. Celé vzrušení navíc bylo zbytečné, celé situaci předcházel faul domácího útočníka.
     
    90
    Žlutou kartu dostává David Timor (Girona FC).
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat čtyři minuty.
     
    90+2
    Domácí si honbu za vyrovnáním sami komplikují. Střídající Aday totiž v souboji s Vidalem přišel o balon, který zpět do své moci získal jen za cenu jasného faulu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno, dnešní utkání končí výhrou Valencie, která v Gironě uspěla poměrem 0:1. V prvním poločase jsme sledovali spíše opatrnou partii, za zmínku stojí pouze rána Garcíi, kterou zneškodnil Doménech. Po přestávce se začalo přeci jen útočit, v jednašedesáté minutě se o jedinou trefu postaral Luciano Vietto. Nedlouho nato mohl na 2:0 zvýšit Soler, v jasné tutovce ale tváří v tvář Bonovi selhal. Girona si svou největší šanci schovala na osmasedmdesátou minutu, Olunga ale trefil pouze tyč.
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 4:1. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:11.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a někdy příště na počtenou. (20:29:08)

    Vojtěch Tůma

    Branky: 61. Vietto

    Karty:   34. Maffeo (GIR), 90. Timor (GIR) – 29. Soler (VAL), 60. Zaza (VAL), 76. Lato (VAL)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 4:1. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:11.
    Girona FC: Bono – Ramalho, Espinosa, Juanpe – Maffeo (69. Aday), Timor, B. García (81. Amagat), Granell (C), Mojica – Lozano (73. Olunga), Stuani.
    Náhradníci: Iraizoz – Alcalá, Aday, Pons, Aleix Garcia, Olunga, Amagat.

    Valencia CF: Doménech (C) – Montoya, Vezo, Murillo, Lato (86. Vidal) – Torres (77. Gayá), Soler, Nemanja Maksimović, Guedes – Vietto, Zaza (71. Rodrigo).
    Náhradníci: Neto – Gabriel, Gayá, Rodrigo, S. Mina, Vidal, Villar.

    Rozhodčí: Ignacio Iglesias – Alfonso Costoya, Enrique Ramos
    thejrc.org