Amiens – Méty 2:0 (kon.) | Angers – Nantes 0:2 (kon.) | Bordeaux – Toulouse 4:2 (kon.)
Lille – Dijon 2:1 (kon.) | Monaco – Saint-Étienne 1:0 (kon.) | Montpellier – Troyes 1:1 (kon.)
Nice – Caen 4:1 (kon.) | PSG – Rennes 0:2 (kon.) | Štrasburk – Lyon 3:2 (kon.)
konec
AS Monaco
1:0 (0:0)
AS Saint-Étienne
Sobota 12.05.2018, 21:00 • Stade Louis-II, Monaco • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 37. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a zase někdy u Ligue 1 na počtěnou. (22:56:58)
     
    Je za námi utkání, která tak trochu šťastně vyhrávají domácí. Viděli jsme vyrovnanou bitvu, až v posledních deseti minutách byli aktivnější a lepší domácí. Ti berou tři body díky penaltě v první minutě nastavení, kterou vstřelil Fabinho.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Rachid Ghezzal udělal naprostou blbost. Po ukončení utkání něco pronesl směrem k rozhodčímu a zbytečně se jej dotýkal. Vidí tak červenou kartu na závěr.
     
    90+4
    Hosté se hnali snad třikrát za obranu Monaca, ale pokaždé byla jejich akce ukončena rázným odkopem. Odehrávají se poslední chvilky utkání, Monaco šťastně vyhraje.
     
    90+3
    Po rozehře se hraje třetí minuta nastavení, což je právě ten čas, který byl sudím nastaven. Díky penaltě ale bude ještě minimálně jedna minuta nad rámec nastavení hrána.
    90+1. FABINHO - 1:0
     
    90+1
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Míč si na svá bedra vzal záložník FABINHO, jenž udělal dva kroky a střelou k pravé tyčce překonal Ruffiera. Hostující brankář udělal pro body vše, ale nakonec to ani tak nestačilo.
     
    90
    Tak tohle je neskutečné! Thomas Lemar z úhlu zakončoval, ale Ruffier jej parádně vychytal. Následně šel domácí křídelník pro dorážku, ale byl faulován a domácí čeká penalta!
     
    89
    Domácí borci zahrávali rohový kop, který ale podle představ nevyšel. Následně se sváděl sprinterský souboj jeden na jednoho za míčem, který zvládl bránící hráč Monaca, jenž si pomohl s brankářem Subašićem.
     
    87
    Monaco začíná být nebezpečné až v momentě, kdy je nejspíše pozdě. Uvidíme, zda ale domácí přecijen něco vymyslí a skórují za pět minut dvanáct.
     
    86
    Poslední minutky tohoto utkání právě probíhají. Saint-Étienne kombinovalo na útočné polovině, ale nic nevymyslelo. Přišel protiútok, který zakončoval přihrávkou na malé vápno Pietro Pellegri. Míč šel Ruffierovi mezi nohy, ale hostující mág díru utěsnil!
     
    84
    Mohla ale přijít odměna na straně druhé. Hosté se dostali do zakončení a hlavička šla k levé tyčce, kam se ještě dvojice hráčů natahovala, ale nedosáhla. Míč tak skončil v zámezí.
    83. Úžasné zákroky Ruffiera!
     
    83
    Byl to právě Thomas Lemar, kdo standardku rozehrál. Jeho pokus Ruffier vyrazil a stejně úspěšný byl také proti dorážce Sylly. Neskutečný dvojzákrok!
     
    82
    Pronikání domácího celku bylo ukončeno faulem na Thomase Lemara. Ten dva zákroky ustál, ten třetí už ustát nešlo. Ze sedmadvaceti metrů tak bude Monaco zahrávat standardku.
     
    80
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Youri Tielemans, přichází Pietro Pellegri.
     
    79
    Nyní to Djibril Sidibé řešil o něco lépe. Dostal míč na pravou stranu vápna a z první míč napálil na branku. Prostor tří tyčí ovšem jen těsně přestřelil a bude se odkopávat od branky Ruffiera.

    David Panuška

    Branky: 90+1. Fabinho (pen.)

    Karty:   7. Serrano (ASM) – 41. Théophile-Catherine (SET)   90+4. R. Ghezzal (ASM)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 10:6. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 14:11.
    AS Monaco: Subašić – A. Touré (68. Sidibé), Glik, Jemerson, Serrano – Moutinho, Fabinho – Rony Lopes (68. R. Ghezzal), Tielemans (80. Pellegri), Lemar – Moussa Sylla.
    Náhradníci: Sy – Sidibé, N'Doram, R. Ghezzal, Falcao, Mboula, Pellegri.

    AS Saint-Étienne: Ruffier – Théophile-Catherine, Subotić, Perrin – Debuchy, Dioussé (64. Monnet-Paquet), M'Vila, Gabriel Silva (70. Selnaes) – Cabella, Ntep (64. Hamouma) – Bamba.
    Náhradníci: Moulin – Pajot, Selnaes, Hamouma, Monnet-Paquet, Berić, Pierre-Gabriel.

    Rozhodčí: Bastien – Haquette, Zakrani
    ocianews.com