Amiens – Méty 2:0 (kon.) | Angers – Nantes 0:2 (kon.) | Bordeaux – Toulouse 4:2 (kon.)
Lille – Dijon 2:1 (kon.) | Monaco – Saint-Étienne 1:0 (kon.) | Montpellier – Troyes 1:1 (kon.)
Nice – Caen 4:1 (kon.) | PSG – Rennes 0:2 (kon.) | Štrasburk – Lyon 3:2 (kon.)
konec
OGC Nice
4:1 (3:0)
SM Caen
Sobota 12.05.2018, 21:00 • Allianz Riviera, Nice • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 37. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 10:4. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 10:18. (22:53:28)
     
    Dvě nastavené minuty jsou minulostí a zápas mezi Nice a Caen končí jasně ve prospěch domácího celku 4:1.

    Mario Balotelli vlétl do utkání. Italský bouřlivák se s ničím nepáral a hned první střelu umístil k levé tyči. Poté byl ve vápně faulován Seri a po proměněné penaltě Balotellim už vedlo Nice v desáté minutě 2:0. Ještě před poločasem se po přihrávce Balotelliho prosadil Allan Saint-Maximin. druhý poločas byl poznamenám vyloučením Ismaëla Diomandého, který v rychlosti brnkl o paty unikajícímu Balotellimu a musel jít po červené kartě pod sprchy. Čtvrtou branku Nice dokázal střelit Jean Michaël Seri, když zužitkoval přihrávku italského útočníka. Také Caen si vysloužilo branku a to když se dostal k míči v pokutovém území Deminguet, poté ho přistrčil Kouakouovi, který z blízkosti prostřelil Beníteze.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Maxime Le Marchand hledal v pokutovém území Seriho. Ten se dokázal zbavit soupeře ještě před hlavičkou, ale poté měl málo času na zamíření k tyči.
     
    90+1
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Arnaud Souquet, přichází Patrick Burner.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
     
    90
    Srarfi kličkoval s míčem v pokutovém území. Velmi riskantně se mu vrhl pod nohy Da Silva, který nakonec odpálil míč na rohový kop.
     
    89
    Tak tohle se Saint-Maximinovi nepovedlo. Střelec třetí dnešní branky se pokusil o prudkou ránu. Ta mu ale nesedla na kopačku a Saint-Maximin ohrozil jen rohový praporek.
     
    88
    Také Caen se pokusilo zakončovat. Santini se ale ani přes veškerou snahu přes skvěle postaveného Danteho k balonu neprotlačil.
     
    87
    Italský útočník si chtěl vymodlit druhý pokutový kop a nebyl od něj daleko. Ve vápně ho zasáhl Da Silva, ale hlavní rozhodčí nevyhodnotil spornou situaci jako faul.
     
    86
    Nice ještě na poslední minuty zápasu vysunulo napadání až téměř k vápnu soupeře. Souquet nakonec získal balon, ale do útoku se nemohl přes Mbenbua dostat.
     
    85
    Po akci Maria Balotelliho zakončoval po přihrávce na hranici vápna Seri. Jeho pokus v pádu se ale mezi tři tyče nevešel.
     
    84
    Dante si nyní zahraje hodně s míčem. Akce chodí přes kapitána Nice, ale nyní se Dante snaží najít volného spoluhráče, nebo spoluhráče v pohybu.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením pro oba týmy. Nice je stále v kombinaci ve středu pole. Srarfi přihrával ale jen na nohu Féreta.
     
    82
    Nice už jen dohrává druhý poločas. Dante si zdlouhavě vyměňoval přihrávky s Marlonem. Nikdo z ofenzivních hráčů se nenabídl do kombinace.
     
    80
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Alassane Pléa, přichází Mickaël Le Bihan.
     
    80
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Adrien Tameze, přichází Bassem Srarfi.
     
    79
    Mario Balotelli byl faulován na třiceti metrech od branky Caen. Sám se postavil k rozehrávce, ale branku tvrdou ránou netrefil.

    Vít Schück

    Branky: 4. Balotelli, 10. Balotelli (pen.), 38. Saint-Maximin (Balotelli), 74. Seri (Balotelli) – 78. Kouakou (Deminguet)

    Karty:   35. Guilbert (CEN), 56. Diomandé (CEN)   56. Diomandé (CEN)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 10:4. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 10:18.
    OGC Nice: Benítez – Souquet (90+1. Burner), Marlon, Dante (C), Le Marchand – Tameze (80. Srarfi), Cyprien, Seri – Saint-Maximin, Balotelli, Pléa (80. Le Bihan).
    Náhradníci: Cardinale – Le Bihan, Srarfi, Burner, N. Mendy, M. Sarr, Makengo.

    SM Caen: Samba – Guilbert, Diomandé, Da Silva, Mbengue – Féret (C), Aït Bennasser, S. Peeters (46. Deminguet) – Rodelin (70. Sankoh) – Santini, Crivelli (46. Kouakou).
    Náhradníci: Dreyer – Sankoh, Repas, Kouakou, Avounou, Deminguet, Armougom.

    Rozhodčí: Schneider – Zitouni, Henninot
    ocianews.com