Guimarães – Porto 0:1 (kon.) | Boavista – Belenenses 1:0 (kon.)
konec
Boavista FC
1:0 (1:0)
CF OS Belenenses
Sobota 12.05.2018, 21:00 • Estádio do Bessa Século XXI, Porto (kapacita: 28.263 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    82
    CF OS Belenenses Lisabon mění v posledních minutách sezóny brankáře: Muriel Becker si plácl se svým nástupcem, jímž je Ricardo Fernandes.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Leonardo Ruiz (Boavista Porto).
     
    80
    Boavista naposledy střídá: ze hřiště odchází zatím jediný úspěšný střelec Jaílton Alves Miranda Kuca a přichází Aymen Tahar.
     
    77
    Žlutou kartu dostává Florent Hanin (CF OS Belenenses). Francouzský krajní obránce něco vyčítal po předchozí akci rozhodčímu, těžko říct, za jaké řeči byl potrestán.
     
    77
    Obrovská šance Belenenses na vyrovnání! Dosud nenápadný Florent Hanin zůstal zcela nepovšimnut, naběhl si na centr z pravé strany a fantastickým volejem tlačil míč do protipohybu brankáře na zadní tyč. Vágner zachránil Boavistě vedení neméně výborným zákrokem.
     
    73
    Nejlepšího hráče domácích Fábia Espinha nahradil na trávníku Leonardo Ruiz.
     
    68
    Žlutou kartu dostává Fábio Espinho (Boavista Porto) za ošklivý faul zezadu na Gonçala Silvu.
     
    65
    Střídání v týmu CF OS Belenenses: ze hřiště odchází André Sousa, přichází Carlos Chaby.
     
    57
    Žlutou kartu za zakopnutí míče dostává Muriel Becker. Hodně kuriózní trest pro brankáře lisabonských Belenenses, nebývá zvykem, aby za zdržování hry byl trestán fotbalista prohrávajícího mužstva.
     
    56
    Poprvé střídá Boavista Porto: ze hřiště odchází Diogo Filipe Costa Rochinha, do hry se zapojí nejlepší střelec klubu v této sezóně Mateus Galiano da Costa.
    55.
     
    55
    Boavista Porto po přestávce konečně ukázala zuby. Na pravé straně zůstal zapomenutý Fábio Espinho, kterému míč přiťukl do běhu Rochinha, a jeho utěšenou ránu na bližší tyč zkrotil s obtížemi nadvakrát Muriel.
     
    53
    Žlutou kartu dostává Joao Talocha (Boavista Porto).
     
    46
    V sestavě Belenenses Lisabon o přestávce Mauridese nahradil Nathan Allan de Souza.
     
    45
    To byla krása! Domácí se po delší době připomněli Murielovi, který nádhernou robinzonádou vyškrabuje na roh výstavní střelu Renata Santose z 21 metrů.
    43.
     
    43
    Hosté i v deseti útočí. Brankář Vágner hrubě chyboval, když promáchl centr, Maurides okamžitě vracel míč do ohně a Fredyho zakončení z malého vápna domácí tak tak tečovali nad břevno.
     
    42
    Druhou žlutou a následně červenou kartu dostává Bruno Pereirinha (CF OS Belenenses).
     
    27
    Žlutou kartu dostává Bruno Pereirinha (CF OS Belenenses).
    25.
     
    25
    Hosté postupně zvyšují tempo. Rychlý protiútok vedl středem Maurides, ťukl míč napravo Fredymu a jeho parádní střelu vyráží Vágner na roh.
    19. KUCA - 1:0
     
    19
    Boavista právě vstřelila branku!
    Fábio Espinho vykouzlil krásný oblouček, na který si naběhl z hranice ofsajdu JAÍLTON ALVES MIRANDA KUCA, pravačkou si obhodil křižujícího kapitána hostů Silvu a ještě než dopadl míč na zem, napálil ho z voleje do sítě.
    15.
     
    15
    Vzápětí po odkopu berou domácí soupeři znovu míč a tentokrát se Fábio Espinho dostal do mnohem lepší střelecké pozice, jeho tvrdou ránu k tyči vyškrábl skvělou robinzonádou Muriel Becker. Sám Espinho ještě dorážel v záklonu hlavou, ale to už byla pro Muriela snadná práce.

    Karel Jedlička

    Branky: 19. Kuca

    Karty:   53. Talocha (BOA), 68. Espinho (BOA), 81. L. Ruiz (BOA) – 27. Pereirinha (BLN), 57. Muriel (BLN), 77. Hanin (BLN)   42. Pereirinha (BLN)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 8:4. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 21:12.
    Boavista FC: Vágner – Carraça, Raphael, Robson, Talocha – Mandiang (C), Simão – R. Santos, Espinho (73. L. Ruiz), Kuca (80. Tahar) – Rochinha (56. Mateus).
    Náhradníci: G. Assis – Nuno Henrique, E. Machado, Tahar, Mateus, L. Ruiz, Rui Pedro.

    CF OS Belenenses: Muriel (82. Ri. Fernandes) – Pereirinha, Ahman-Persson, G. Silva (C), Hanin – Saré, Cleylton – A. Sousa (65. Chaby), Fredy, Licá – Maurides (46. Nathan).
    Náhradníci: Ri. Fernandes – A. Geraldes, Sasso, Chaby, B. Dias, Nathan, Caeiro.

    Rozhodčí: Oliveira – Vieira, Cunha
    thejrc.org