Bayern – Stuttgart 1:4 (kon.) | Hoffenheim – Dortmund 3:1 (kon.) | Hertha – RB Lipsko 2:6 (kon.)
Freiburg – Augsburg 2:0 (kon.) | Schalke – Frankfurt 1:0 (kon.) | Leverkusen – Hannover 3:2 (kon.)
Hamburg – Mönchengladbach 2:1 (kon.) | Mohuč – W. Brémy 1:2 (kon.) | Wolfsburg – Kolín nad Rýnem 4:1 (kon.)
konec
Hertha BSC
2:6 (1:3)
RB Lipsko
Sobota 12.05.2018, 15:30 • Olympijský stadion, Berlín • Německá Bundesliga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Díky za pozornost a někdy příště na počtenou. (17:30:24)
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:9. Střely mimo: 4:2. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:11.
     
    Vzhledem k jasnému skóre se hlavní sudí rozhodl ukončit utkání hned po devadesáti minutách, Lipsko tak v Berlíně vítězí vysoko 6:2, a v tabulce tak nakonec obsazuje šesté místo, které mu zaručuje kvalifikaci do předkola Evropské ligy. Dnes se hrálo v režii hostů, už ve druhé minutě je poslal do vedení Dayot Upamecano. Hertha sice bleskově srovnala zásluhou Vedada Ibiševiće, nedlouho nato ale Býci znovu vedli, když se prosadil Ademola Lookman a ve dvaadvacáté minutě ještě Jean-Kévin Augustin.

    Domácí se sice na konci první půle zlepšili, do té druhé ale vstoupili velmi špatně, když už po čtyřech minutách hry znovu inkasovali, trefil se Timo Werner. To ale zdaleka nebyl konec brankových hodů, podruhé v zápase se totiž za pár minut prosadil Jean-Kévin Augustin, malou naději pro Herthu pak ještě vykřesal Salomon Kalou. Poslední slovo ale přeci jen měli fotbalisté Lipska, na konečných 6:2 po nádherné ráně zvýšil Bruma.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Svěřenci trenéra Hasenhüttla kombinují na vlastní polovině. Dnes ukázali, že i bez klíčových hráčů sestavy, jako jsou zranění Forsberg a Sabitzer, mohou být především v útočné fázi hry neskutečně nebezpeční. Obrana Herthy by mohla vyprávět ...
     
    88
    Domácí fotbalisté už působí hodně odevzdaným dojmem, proti v naprostém klidu a pohodě hrajícímu soupeři se k míči dostávají už jen velmi sporadicky.
     
    87
    Při pohledu na travnatou plochu to vypadalo, že se dnešní utkání už pouze dohrává, Lipsko ale přispěchalo s další šancí. Touhu zapsat se do listiny střelců projevil také Poulsen, jenž se prodral až ke střele, Jarstein ale se štěstím míč za svá záda nepustil.
     
    86
    Vedad Ibišević se vydal ještě na jeden ofenzivní výpad, nic světoborného ale domácím fanouškům nepředvedl, zásluhu na tom měl i dnes výtečně bránící Ibrahima Konaté.
     
    85
    Myslím, že teď už můžeme se stoprocentní jistotou říci, že vítězně se s touto sezonou rozloučí fotbalisté Lipska. Jejich soupeř dnes směrem dopředu neodehrál špatné utkání, vypracoval si řadu šancí, ovšem Herthu dnes srážely fatální chyby v defenzivě.
     
    83
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Davie Selke, přichází Maximilian Mittelstädt.
    82. BRUMA - 2:6
     
    82
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Hosté, kterým dnes vychází téměř vše, na co sáhnou, ještě neřekli poslední slovo, pár minut před koncem totiž přidávají už svůj šestý zásah. Tentokráte se jednalo o fotbalovou parádu, kousek za vápnem si totiž míč na pravačku nachystal střídající BRUMA a parádní ranou jej zakroutil přesně do šibenice Jarsteinovy pokladnice.
     
    82
    Obrovské hrubice v rozehrávce se nyní dopustil Torunarigha, jenž ukázkově namazal Augustinovi. Ten ale ideální moment pro střelu doslova prospal, načež Berlínské už poněkolikáté v tomto mači zachránil Rekik.
     
    81
    Salomon Kalou u postranní čáry dostihl téměř ztracený balon, načež zvedl hlavu a našel kousek za vápnem čekajícího Daridu. Ten chtěl celou akci ještě vyšperkovat kolmicí pro Ibiševiće, domácí kapitán ale záměr svého kolegy nepochopil.
     
    80
    Do konce základní hrací doby zbývá posledních deset minut, vzhledem k několika ošetřováním je téměř jisté, že nás čeká trochu delší nastavení. Pohlídá si Lipsko tříbrankový náskok, nebo Hertha vývoj utkání ještě zdramatizuje?
     
    79
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Timo Werner, přichází Yussuf Poulsen.
     
    78
    Pokud se vrátíme k vynucenému střídání Nabyho Keïty, tak se jedná o poměrně smutnou záležitost. Hostující záložník, který je stále ošetřován za postranní čarou, totiž dnes hrál poslední utkání za Lipsko, v létě totiž přestupuje do Liverpoolu.
     
    77
    Hosté poté měli k dispozici přímý kop z nějakých pětadvaceti metrů. Určitě z něj mohli vytěžit daleko více, Kevin Kampl totiž trefil pouze ve zdi stojícího Selkeho.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 4. Ibišević (Plattenhardt), 64. Kalou (Plattenhardt) – 2. Upamecano (Kampl), 7. Lookman (Werner), 22. Augustin (Lookman), 49. Werner (Augustin), 54. Augustin (Lookman), 82. Bruma

    Karty:   46. Lustenberger (HER) – 37. Lookman (RBL)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:9. Střely mimo: 4:2. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:11.
    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík (58. Schieber), Torunarigha, Rekik, Plattenhardt – Leckie, Lustenberger (68. Skjelbred), Darida, Kalou – Ibišević (C), Selke (83. Mittelstädt).
    Náhradníci: Kraft – Skjelbred, Stark, Esswein, Duda, Schieber, Mittelstädt.

    RB Lipsko: Gulácsi – Laimer, Konaté, Upamecano, Klostermann – Keïta (76. Ilsanker), Demme (C) – Kampl, Lookman (62. Bruma) – Werner (79. Y. Poulsen), Augustin.
    Náhradníci: Mvogo – Bernardo, Orban, Y. Poulsen, Ilsanker, Bruma, Kaiser.

    Rozhodčí: Sven Jablonski – Mark Borsch, Johann Pfeifer

    Diváci: 60 502
    thejrc.org