Bayern – Stuttgart 1:4 (kon.) | Hoffenheim – Dortmund 3:1 (kon.) | Hertha – RB Lipsko 2:6 (kon.)
Freiburg – Augsburg 2:0 (kon.) | Schalke – Frankfurt 1:0 (kon.) | Leverkusen – Hannover 3:2 (kon.)
Hamburg – Mönchengladbach 2:1 (kon.) | Mohuč – W. Brémy 1:2 (kon.) | Wolfsburg – Kolín nad Rýnem 4:1 (kon.)
konec
Hertha BSC
2:6 (1:3)
RB Lipsko
Sobota 12.05.2018, 15:30 • Olympijský stadion, Berlín • Německá Bundesliga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Díky za pozornost a někdy příště na počtenou. (17:30:24)
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:9. Střely mimo: 4:2. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:11.
     
    Vzhledem k jasnému skóre se hlavní sudí rozhodl ukončit utkání hned po devadesáti minutách, Lipsko tak v Berlíně vítězí vysoko 6:2, a v tabulce tak nakonec obsazuje šesté místo, které mu zaručuje kvalifikaci do předkola Evropské ligy. Dnes se hrálo v režii hostů, už ve druhé minutě je poslal do vedení Dayot Upamecano. Hertha sice bleskově srovnala zásluhou Vedada Ibiševiće, nedlouho nato ale Býci znovu vedli, když se prosadil Ademola Lookman a ve dvaadvacáté minutě ještě Jean-Kévin Augustin.

    Domácí se sice na konci první půle zlepšili, do té druhé ale vstoupili velmi špatně, když už po čtyřech minutách hry znovu inkasovali, trefil se Timo Werner. To ale zdaleka nebyl konec brankových hodů, podruhé v zápase se totiž za pár minut prosadil Jean-Kévin Augustin, malou naději pro Herthu pak ještě vykřesal Salomon Kalou. Poslední slovo ale přeci jen měli fotbalisté Lipska, na konečných 6:2 po nádherné ráně zvýšil Bruma.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Svěřenci trenéra Hasenhüttla kombinují na vlastní polovině. Dnes ukázali, že i bez klíčových hráčů sestavy, jako jsou zranění Forsberg a Sabitzer, mohou být především v útočné fázi hry neskutečně nebezpeční. Obrana Herthy by mohla vyprávět ...
     
    88
    Domácí fotbalisté už působí hodně odevzdaným dojmem, proti v naprostém klidu a pohodě hrajícímu soupeři se k míči dostávají už jen velmi sporadicky.
     
    87
    Při pohledu na travnatou plochu to vypadalo, že se dnešní utkání už pouze dohrává, Lipsko ale přispěchalo s další šancí. Touhu zapsat se do listiny střelců projevil také Poulsen, jenž se prodral až ke střele, Jarstein ale se štěstím míč za svá záda nepustil.
     
    86
    Vedad Ibišević se vydal ještě na jeden ofenzivní výpad, nic světoborného ale domácím fanouškům nepředvedl, zásluhu na tom měl i dnes výtečně bránící Ibrahima Konaté.
     
    85
    Myslím, že teď už můžeme se stoprocentní jistotou říci, že vítězně se s touto sezonou rozloučí fotbalisté Lipska. Jejich soupeř dnes směrem dopředu neodehrál špatné utkání, vypracoval si řadu šancí, ovšem Herthu dnes srážely fatální chyby v defenzivě.
     
    83
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Davie Selke, přichází Maximilian Mittelstädt.
    82. BRUMA - 2:6
     
    82
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Hosté, kterým dnes vychází téměř vše, na co sáhnou, ještě neřekli poslední slovo, pár minut před koncem totiž přidávají už svůj šestý zásah. Tentokráte se jednalo o fotbalovou parádu, kousek za vápnem si totiž míč na pravačku nachystal střídající BRUMA a parádní ranou jej zakroutil přesně do šibenice Jarsteinovy pokladnice.
     
    82
    Obrovské hrubice v rozehrávce se nyní dopustil Torunarigha, jenž ukázkově namazal Augustinovi. Ten ale ideální moment pro střelu doslova prospal, načež Berlínské už poněkolikáté v tomto mači zachránil Rekik.
     
    81
    Salomon Kalou u postranní čáry dostihl téměř ztracený balon, načež zvedl hlavu a našel kousek za vápnem čekajícího Daridu. Ten chtěl celou akci ještě vyšperkovat kolmicí pro Ibiševiće, domácí kapitán ale záměr svého kolegy nepochopil.
     
    80
    Do konce základní hrací doby zbývá posledních deset minut, vzhledem k několika ošetřováním je téměř jisté, že nás čeká trochu delší nastavení. Pohlídá si Lipsko tříbrankový náskok, nebo Hertha vývoj utkání ještě zdramatizuje?
     
    79
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Timo Werner, přichází Yussuf Poulsen.
     
    78
    Pokud se vrátíme k vynucenému střídání Nabyho Keïty, tak se jedná o poměrně smutnou záležitost. Hostující záložník, který je stále ošetřován za postranní čarou, totiž dnes hrál poslední utkání za Lipsko, v létě totiž přestupuje do Liverpoolu.
     
    77
    Hosté poté měli k dispozici přímý kop z nějakých pětadvaceti metrů. Určitě z něj mohli vytěžit daleko více, Kevin Kampl totiž trefil pouze ve zdi stojícího Selkeho.
     
    76
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Naby Keïta, přichází Stefan Ilsanker.
     
    75
    Hra se musí přerušit, po Leckieho zákroku totiž na hrací ploše zůstává v hodně nefotbalové pozici ležet Keïta. K záložníkovi hostujícího celku okamžitě přispěchali zdravotníci, Keïta měl zřejmě po tvrdém nárazu vyražený dech.
     
    74
    Domácí fanoušci i hráči se zlobí a dožadují se odpískání pokutového kopu. Po souboji s Upamecanem se totiž v šestnáctce k zemi poroučel Schieber, o penaltový zákrok se ale nejednalo.
     
    73
    Bruma obdržel povedený pas za obranu soupeře, načež se velmi dobře zorientoval a našel z druhé vlny si sbíhajícího Wernera. Přihrávka mu ale nevyšla ideálně, což se podepsalo i na zakončení jeho kolegy.
     
    72
    Potlesk z ochozů berlínského stadionu si nyní zcela po právu vysloužil Davie Selke, který u postranní čáry nasadil ukázkové jesličky Laimerovi. To bylo v jeho podání vše, o pár metrů dál jej totiž zpacifikoval Konaté.
     
    71
    Kalou se objevil na pravém křídle, kde vymyslel načechraný centr k zadní tyči, kde se k hlavičce pokoušeli prodrat Selke s Ibiševićem, ovšem oběma k dosažení na balon ještě dva potřebné kroky scházely.
     
    70
    Domácí znovu zahrozili z levého křídla. Neúnavný Marvin Plattenhardt tentokráte místo centru zvolil pas pro z druhé vlny si sbíhajícího Daridu, jeho rána se ale stala snadnou kořistí pro Gulácsiho.
     
    69
    Rekik roztáhl hru na aktivního Plattenhardta, jenž z první vyslal kupředu střídajícího Schiebera. Ten se v pokutovém území srdnatě rval s Konatém, obránce Lipska ale odvedl opravdu spolehlivou a čistou práci.
     
    68
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Fabian Lustenberger, přichází Per Ciljan Skjelbred.
     
    67
    Poprvé po svém příchodu na plac se do kombinace zapojil Bruma. Portugalský rychlík se pokusil uvolnit na pravém kraji šestnáctky číhajícího Laimera, těsně před ním ale stačil balon odklidit ve skluzu hrající Torunarigha.
     
    65
    Vladimír Darida se sice nejprve zbavil Keïty, poté ale přihrál nabíhajícímu si Selkemu pouze na paty. Německý útočník tak musel zařadit rychlou zpátečku a otočit hru směrem vzad.
    64. Salomon KALOU - 2:5
     
    64
    Hertha právě vstřelila branku!
    Tak přeci jen se fotbalisté z Berlína dočkali druhé branky, a alespoň malinko tak zdramatizovávají zbytek dnešního utkání. Nejprve trefil Mathew Leckie pouze horní tyč, o chvíli později přilétl do hostující šestnáctky nadýchaný centr od Plattenhardta, na který si seběhl SALOMON KALOU a nechytatelnou hlavičkou vykřesal pro celek z hlavního německého města jiskřičku naděje.
     
    63
    Konrad Laimer si dnes kromě plnění defenzivních povinností užívá i časté útočné výlety. Jeden z nich jsme nyní měli možnost sledovat, pravý obránce ale nakonec pálil pouze do blokujícího Rekika.
     
    62
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Ademola Lookman, přichází Bruma.
     
    61
    U postranní lajny došlo k ostrému souboji mezi Plattenhardtem a Laimerem, který svého oponenta velmi nepříjemně dohrál. Vše se ale nakonec obejde jak bez karetního trestu, tak bez ošetření domácího zadáka.
     
    60
    Hosté v poklidu kombinovali na vlastní polovině, kupředu se vydal až Konrad Laimer, jenž si troufl na průnik mezi dvěma protivníky, tento záměr se ale neukázal býti úplně šťastným.
     
    59
    Marvin Plattenhardt tentokráte poslal do pokutového území soupeře dlouhatánské autové vhazování, na které si naskakoval Davie Selke, Ibrahima Konaté ale potvrdil své kvality v hlavičkových soubojích.
     
    58
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Peter Pekarík, přichází Julian Schieber.
     
    57
    Druhý gól Herthy nebyl ale vůbec daleko! Exekuce nařízené standardní situace se ujal Marvin Plattenhardt, jehož obávaná levačka zakroutila míč přes zeď, ale rovněž i kousek nad horní tyč Gulácsiho pokladnice.
     
    56
    Domácím se naskýtá příležitost na to alespoň zmírnit opravdu velmi nemile se vyvíjející skóre, Upamecano totiž kousek za šestnáctkou povalil Ibiševiće. Uvidíme tedy přímý kop.
    54. Jean-Kévin AUGUSTIN - 1:5
     
    54
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle už opravdu zavání demolicí, Lipsko totiž na place opět naprosto dominuje a přidává už pátou trefu. Šikovná kombinace hostujících fotbalistů vyústila v náběh JEANA-KÉVINA AUGUSTINA, jenž napodobil svého kolegu Wernera a přízemním pokusem k zadní tyči nedal už hodně frustrovanému Jarsteinovi šanci.
     
    53
    Torunarigha zvedl hlavu a posléze roztáhl hru na vlevo čekajícího Plattenhardta. K němu se okamžitě seběhli Laimer s Keïtou, druhý jmenovaný jej ale obral pouze za cenu nedovoleného zákroku.
     
    52
    Už se zase hraje, na trávník se vrací i Kalou. Domácí dostali k dispozici rozehrávku přímého kopu, Darida s touto situací ale nenaložil ideálně, když svůj centr poslal pouze na kraj šestnáctky, kde jej hosté s klidem odvrátili.
     
    51
    Po zhlédnutí opakovaného záběru asi musíme dát fotbalistům z Berlína za pravdu. Salomon Kalou stále zůstává ležet na trávníku a vzhledem k bolesti v levém kotníku se mu zpět na nohy opravdu dvakrát nechce.
     
    50
    Domácí hráči se zlobí na hlavního sudího, gólové situaci totiž, dle jejich názoru, předcházel faul na Kaloua, kterému měl Timo Werner přišlápnout kotník.
    49. Timo WERNER - 1:4
     
    49
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Jakýkoliv bodový zisk se Herthě znovu o něco více vzdaluje, hosté se totiž na začátku druhého poločasu prosazují už počtvrté. Augustin vysunul vpřed TIMA WERNERA, který znovu potvrdil, že je útočníkem světové extratřídy, když si míč okolo obránce přehodil na pravačku a milimetrovou střelou k zadní tyči překonal Jarsteina.
     
    49
    Davie Selke nyní využívali špatné komunikace mezi soupeřovými stopery a vydal se k brance soupeře, ve sprinterském souboji ale nestačil na Laimera, který jej díky dobré hře tělem od míč odstavil.
     
    48
    Začátek druhého poločasu opět lépe vychází Lipsku. Laimer si narazil s Keïtou a poté se vydal vstříc pokutovému území. Na své cestě byl faulován Daridou, zákrok českého záložníka ovšem sudí jako nedovolený neposoudil.
     
    47
    Druhý poločas, do kterého oba celky vstupují bez jediné změny ve svých sestavách, právě odstartoval. Rozehrávky se tentokráte ujala Hertha, jejíž hra chvílemi připomínala chaos, s blížící se přestávkou ale výkon svěřenců trenéra Dárdaie rostl. Bude tomu tak i nadále?
     
    46
    Žlutou kartu dostává Fabian Lustenberger (Hertha BSC).
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je za námi, na Olympijském stadionu v Berlíně je zatím k vidění parádní ofenzivní podívaná. Lépe si v ní vedou fotbalisté Lipska, kteří se dostali do vedení už ve druhé minutě, když se po rohu hlavou prosadil Upamecano. O pár okamžiků později jej sice na druhé straně napodobil Ibišević, nerozhodný stav ale znovu nevydržel dlouho, v sedmé minutě vrátil hostům vedení Lookman. Následovala pasáž, během níž Býci naprosto dominovali a zásluhou Augustina své vedení zvládli ještě navýšit. Po třetí inkasované brance se Hertha sice zvedla, žádnou ze svých šancí ale nevyužila, v té největší trefil Rekik tyč.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Ademola Lookman se po Augustinově nahrávce nedokázal prosadit samostatně, proto nahrával Keïtovi. Ten ale pod tlakem zezadu se přibližujícího Daridy vyslal pouze přízemní pokus, se kterým si Jarstein hravě poradil.
     
    45
    Nakonec se ale vše obešlo bez zásahu domácích zdravotníků, Jordan Torunarigha sice vypadá trochu otřeseně, nemělo by se ale jednat o nějaký závažnější problém, můžeme tedy pokračovat.
     
    44
    Lookman z otočky hledal Augustina, který do souboje s Torunarighou přilétl opravdu hodně divoce. Oba fotbalisté se ve vzduchu nepříjemně srazili, hůře to přeci jen vypadá s domácím stoperem.
     
    43
    Po faulu na Leckieho měla Hertha k dispozici standardní situaci. Plattenhardtův povedený centr na hranici malého vápna tečoval Selke, míč ale zamířil o kousek vedle vzdálenější tyče. Vzrušení ale bylo zbytečné, sudí totiž viděl faul jednoho z domácích borců.
     
    42
    Tlak Lipska ještě chvíli trval a vyústil v parádní narážečku mezi Augustinem a Demmem, první jmenovaný pak ještě nahrával před branku soupeře, tam ale číhal situaci zachraňující Karim Rekik.
     
    41
    Kamplův kop od rohového praporku tentokráte úspěch neslavil, slovinský záložník ale dostal šanci na reparát a tentokráte nachystal palebnou pozici pro Keïtu, ten však trefil prvního blokujícího hráče před sebou.
     
    40
    Salomon Kalou se znovu pokoušel prosadit, tentokráte okolo Keïty, kterého ve snaze o kličku nechtěně zasáhl dlaní do obličeje. Hra se proto přerušuje, k udělení žlutého kartu ale nedojde, jednalo se spíše o nešťastnou záležitost.
     
    39
    Teď měli hosté štěstí. Zatím výtečně hrající Laimer si tentokráte naložil až příliš, když si v nebezpečné vzdálenosti od branky dovolil kličku proti Kalouovi, který se jej vydal aktivně napadat, nakonec se ale dopustil faulu.
     
    38
    Nutno poznamenat, že Lipsko v posledních minutách upustilo od aktivního fotbalu, kterým se prezentovalo do té doby, než vstřelilo třetí gól. Vzhledem ke komfortním vedení je to ale pochopitelné, hosté se nemusí nikam bezhlavě tlačit.
     
    37
    Žlutou kartu dostává Ademola Lookman (RB Lipsko).
     
    36
    Do konce prvního poločas zbývá posledních deset minut, možná se dočkáme drobného nastavení. Povede se domácím fotbalistům před odchodem do šaten ještě zmenšit dvoubrankový náskok svého soupeře?
     
    35
    Znovu Pekarík. Slovenský obránce se nyní propracoval až ke střeleckému pokusu, obrana Lipska ale míč zblokovala na roh. Po něm mohli domácí znovu snížit na rozdíl jediné branky, jenže Rekik hlavičkoval do tyče a Torunarigha o pár okamžiků později v jasné tutovce nepochopitelně přestřelil.
     
    34
    Pekarík tentokráte přesně nahrál na doposud málo viditelného Vladimíra Daridu, který cítil zezadu se přibližujícího Keïtu, v souboji s nímž si nakonec doslova došel pro nedovolený zákrok.
     
    33
    Karim Rekik se šikovně zbavil Augustina, poté se vydal na útočnou výpravu, kterou ale zakončil nepřesnou přihrávkou na Selkeho. Německý útočník je sice rychlostně velmi dobře vybavený, tento hodně razantní pas ale nemohl dostihnout.
     
    32
    Ademola Lookman se pokoušel prosadit okolo couvajícího Pekaríka, s kličkou ke středu pole ale nepochodil. Hertha je ale směrem dopředu hodně bezzubá, což slovenský zadák potvrdil odkopem do země nikoho.
     
    31
    Francouzský mladík Augustin je sice odveden za postranní lajnu, s jeho stavem to ale nevypadá příliš vážně. I rozcvičující se Poulsen už se vrací na lavičku, k vynucenému střídání tak zřejmě nedojde.
     
    30
    Hra se přerušuje, na trávníku totiž zůstává sedět Jean-Kévin Augustin, střelec zatím poslední branky Lipska. Vypadá to na nějaký problém s kotníkem, trenér Hasenhüttl pro všechny případy posílá rozcvičit Yussufa Poulsena.
     
    29
    Nyní jsme byli svědky ojedinělé útočné akce modro-bílých. Po pasu od Kaloua, který čistě odstavil Laimera, se kupředu vydal Davie Selke, ve snaze o obehrání Konatého mu ale míč utekl až za mimo vymezenou plochu.
     
    28
    Svěřenci Ralpha Hasenhüttla zatím hrozí především z pravé strany. Výborný zápas hraje Konrad Laimer, jenž z pozice pravého beka hodně podporuje ofenzivu, což potvrdil i nyní, když pálil z hranice vápna, Plattenhardt ale jeho ránu zablokoval.
     
    27
    Lookman nalezl na hranici ofsajdu číhajícího Augustina, který v souboji rameno na rameno přetlačil Torunarighu. Míč se za půlku pokusil vyvést Darida, proti přesile ale moc šancí nedostal.
     
    26
    Po nepřehledném souboji mezi Laimerem a Kalouem se kulatý nesmysl odporoučel do zámezí, načež jej hlavní sudí po poradě s kolegou na čáře správně přidělil fotbalistům Lipska.
     
    25
    Kampl poněkud zaváhal v souboji s Kalouem a o míč přišel. Záložník z Pobřeží slonoviny nijak neotálel a okamžitě vyslal dlouhý pas pro rozběhnutého Selkeho, výtečně ale zasáhl Dayot Upamecano.
     
    24
    Máme za sebou necelých pětadvacet minut z dnešního zápasu, během kterého se zatím rozhodně nenudíme. Důvodem je především výkon hostujících hráčů, kteří hýří aktivitou a pohybem, naopak Hertha jejich tempu absolutně nestačí.
    22. Jean-Kévin AUGUSTIN - 1:3
     
    22
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Vzhledem k tomu, čeho jsme byli v posledních minutách svědky, je třeba uznat, že tohle asi muselo přijít – Lipsko přidává další branku a vede už 3:1. Ademola Lookman se dobře zorientoval a posunul míč na velmi nedbale hlídaného JEANA-KÉVINA AUGUSTINA, na jehož ránu si nejistý Jarstein sice sáhl, v cestě do sítě jí ale nezabránil.
     
    22
    Lustenberger zvedl hlavu a všiml si na levém křídle úplně nehlídaného Plattenhardta. Tomu ale úplně ideálně nevyšlo zpracování, což byla voda na mlýn pro včas přistupujícího zadáka Laimera.
     
    21
    Dárdaiova družina neví, kde jí hlava stojí, s hráči soupeře má plné ruce i nohy práce. Tentokráte kolem Plattenhardta pláchl Konrad Laimer, jenž znovu nabízel míč před poloprázdnou branku, ovšem Werner s Augustinem na něj nestačili dosáhnout.
     
    20
    V pořadí již čtvrtý kop od rohového praporku v podání Die Bullen už tak zdařilý nebyl. Kamplův centr sice doputoval ke Konatému, ten ale zakončoval ve velkém záklonu a poslal míč vysoko nad branku.
     
    19
    Svěřenci trenéra Dárdaie opět propadli v defenzivě, před Wernerem se na pravé straně otevřelo moře volného prostoru. Německý útočník ještě hledal před branku si sbíhajícího Augustina, Berlínské ale zachránil Rekik.
     
    18
    Fotbalisté Lipska dělají svým pohybem domácímu týmu velký problém. Kvůli napadajícímu Augustinovi si nyní neporozuměli Rekik s brankářem Jarsteinem, první jmenovaný ale nakonec stihl zareagovat a alespoň odkopl míč do zámezí.
     
    17
    Hosté měli k dispozici další roh a znovu to zavánělo nebezpečím. Tentokráte jej Lipsko rozehrálo na krátko, míč do šestnáctky uvedl až Lookman, jenž našel u zadní tyče čekajícího Konatého, Upamecano na jeho nabídku ale před poloprázdnou brankou nedosáhl.
     
    16
    Pro svůj účes nepřehlédnutelný Kevin Kampl se ve středu hřiště zbavil svého strážce a posunul míč k Lookmanovi. Ten se ke střele neodhodlal, místo toho ještě nahrával Augustinovi, do jehož pokusu ale vložil nohu Pekarík.
     
    15
    Werner se vydal srdnatě napadat soupeřovu rozehrávku a díky své aktivitě zařídil hodně strastiplné chvilky pro rozehrávajícího Torunarighu, kterému ale nakonec na pomoc přispěchal nabízející se brankář Jarstein.
     
    14
    Kousek od pokutového území Lipska došlo ke spornému souboji mezi Ibiševićem a Upamecanem, který hostujícího kapitána poslal k zemi. O faul se s největší pravděpodobností jednalo, Herthě tak byl zřejmě upřen přímý kop.
     
    13
    Další zmatky v defenzivě Herthy. Peter Pekarík svou přihrávkou určitě nepotěšil Rekika, když mu poslal míč daleko od nohy, nizozemský stoper ale zatáhl za záchrannou brzdu včas a balon před dotírajícím Kamplem uhájil.
     
    12
    Jeho průnik sice nikam nevedl, poté ale následovala chybná rozehrávka v podání domácích. Využít toho hodlal Lookman, jenž tentokráte přihrával lépe postavenému Wernerovi, tomu ale centr do šestnáctky vskutku nevyšel.
     
    11
    Obranné řady obou celků si zatím počínají poněkud hekticky, oba trenéři u postranních čar nervózně gestikulují a snaží se své svěřence uklidnit. Další akci tohoto utkání rozjíždí Laimer.
     
    10
    Nápor Berlínských ještě chvíli pokračoval a vyústil v další šanci. Po Plattenhardtově dlouhém autu se v pokutovém území míč odrazil příhodně pro Petera Pekaríka, ten ale z dobré pozice pálil pouze do připraveného Gulácsiho.
     
    9
    Domácí ihned po druhé inkasované brance vybojovali rohový kop, což hodně povzbudilo zatím bavící se publikum. Znovu celá situace zaváněla nebezpečím, na Plattenhardtův centr si sbíhal Selke, k dosažení na balon mu ale kousek přeci jen scházel.
    7. Ademola LOOKMAN - 1:2
     
    7
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Brankové hody na Olympijském stadionu v Berlíně neberou konců, v osmé minutě jsme svědky už třetího gólu, hosté si berou ztracené vedení zpět. Výtečně to udělal Werner, který se díky šikovnému naznačení zbavil svého strážce a poté patičkou připravil možnost pro ADEMOLU LOOKMANU. Ten si potáhl míč na silnější pravačku a přízemní ranou na bližší tyč nedal Jarsteinovi šanci.
     
    7
    Na útočný výlet se nyní vydal stoper Torunarigha, který ukázal neskutečnou rychlost. Okolo Keïty se ještě stačil protáhnout, o pár metrů dál mu ale vystavil stopku Lookman, jenž mohl být rád, že neinkasoval žlutou kartu.
     
    6
    No, takovýto úvod utkání asi téměř nikdo nečekal. Nezaujatí fotbaloví fanoušci musí být každopádně nadšeni. Doufejme, že se v nastoleném trendu bude pokračovat a uvidíme ještě mnoho dalších atraktivních momentů.
    4. Vedad IBIŠEVIĆ - 1:1
     
    4
    Hertha právě vstřelila branku!
    Začátek tohoto utkání je naprosto neuvěřitelný, také domácí ze své premiérové příležitosti vytěžili branku, a v Berlíně je tak znovu srovnáno! Hosté si neodpustili zbytečné zmatky v rozehrávce, a nabídli tak soupeři kop od rohového praporku. Marvin Plattenhardt zakroutil kulatý nesmysl přesně do míst, kde VEDAD IBIŠEVIĆ přetlačil Konatého a hlavičkou na přední tyč prostřelil Gulácsiho.
    2. Dayot UPAMECANO - 0:1
     
    2
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    No vida, na vedoucí branku tohoto utkání jsme nemuseli čekat dlouho, hostující fotbalisté si asi nemohli představit lepší začátek. Lookman se sice neprosadil okolo Plattenhardta, alespoň však pro své kolegy vybojoval rohový kop. Jeho rozehrávky se ujal Kampl, jenž svůj načechraný centr posadil přesně na hlavu DAYOTA UPAMECANA a ten přesným zakončením překonal Jarsteina.
     
    2
    Svěřenci trenéra Hasenhüttla odstartovali utkání postupnou kombinací, na jejímž začátku stál dlouhý nákop od Laimera. Jeho nabídku hodlal vyslyšet Werner, ve vzduchu byl ale přetlačen Rekikem.
     
    1
    Sven Jablonski, hlavní arbitr, který bude mít dnešní souboj na povel, právě foukl do píšťalky, utkání posledního kola německé Bundesligy mezi Herthou Berlín a Red Bullem Lipsko tak může začít. Rozehrávky se ujali hosté, kteří nastupují v šedých dresech, naopak Stará dáma bude hrát v bílo-modrém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík, Torunarigha, Rekik, Plattenhardt – Leckie, Lustenberger, Darida, Kalou – Ibišević (C), Selke.
    Náhradníci: Kraft – Skjelbred, Stark, Esswein, Duda, Schieber, Mittelstädt.

    RB Lipsko: Gulácsi – Laimer, Konaté, Upamecano, Klostermann – Keïta, Demme (C) – Kampl, Lookman – Werner, Augustin.
    Náhradníci: Mvogo – Bernardo, Orban, Y. Poulsen, Ilsanker, Bruma, Kaiser.

    Rozhodčí: Sven Jablonski – Mark Borsch, Johann Pfeifer.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

    Rozcvička je na Olympijském stadionu v Berlíně již v plném proudu.

     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile rád provedu. Takže o nejdůležitější momenty rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou.
     
    Vzájemná utkání

    Vzájemné utkání hovoří pro Herthu. V prosinci loňského roku zvítězil berlínský celek na hřišti Lipska těsně 3:2 a hosté tak mají dnes svému soupeři co vracet. Jak to celé dopadne, se musíme ale nechat překvapit.
     
    RB Lipsko

    Hostům z Lipska totiž ještě jde o hodně. Jsou šestí s padesáti body a drží tak postupovou pozici do kvalifikace o Evropskou ligu. Ovšem ve hře mají ještě i postup do její skupinové fáze a dokonce i do základní části Ligy mistrů! Na obě místa, tedy páté a čtvrté, které výše uvedené skutečnosti zaručují, ztrácejí pouhé dva body. Pokud dnes získají tři body a soupeři před nimi klopýtnou, rozhodně mají šanci. Proto do Berlína jedou s jasným cílem, a sice za každou cenu urvat všechny tři body. Čeká nás tak zajímavé utkání i v posledním kole německé nejvyšší soutěže.
     
    Hertha BSC

    Berlínská Hertha už sezónu pouze dohrává. O nic jí nejde a v klidu si tak může vychutnat poslední zápas sezóny, ještě k tomu na domácí půdě. Na svém kontě mají domácí fotbalisté třiačtyřicet bodů a jsou na desátém místě. Dnes by rádi před svými diváky sezónu ukončili vítězstvím či alespoň bodovým ziskem, ovšem nic jednoduchého je nečeká.
     
    Hezké sobotní odpoledne přeji všem příznivcům fotbalu. Dnes je na programu německá Bundesliga, konkrétně její čtyřiatřicáté, poslední kolo a v jeho rámci budeme prostřednictvím tohoto online přenosu sledovat utkání mezi týmy Hertha BSC a RB Lipsko.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 4. Ibišević (Plattenhardt), 64. Kalou (Plattenhardt) – 2. Upamecano (Kampl), 7. Lookman (Werner), 22. Augustin (Lookman), 49. Werner (Augustin), 54. Augustin (Lookman), 82. Bruma

    Karty:   46. Lustenberger (HER) – 37. Lookman (RBL)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:9. Střely mimo: 4:2. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:11.
    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík (58. Schieber), Torunarigha, Rekik, Plattenhardt – Leckie, Lustenberger (68. Skjelbred), Darida, Kalou – Ibišević (C), Selke (83. Mittelstädt).
    Náhradníci: Kraft – Skjelbred, Stark, Esswein, Duda, Schieber, Mittelstädt.

    RB Lipsko: Gulácsi – Laimer, Konaté, Upamecano, Klostermann – Keïta (76. Ilsanker), Demme (C) – Kampl, Lookman (62. Bruma) – Werner (79. Y. Poulsen), Augustin.
    Náhradníci: Mvogo – Bernardo, Orban, Y. Poulsen, Ilsanker, Bruma, Kaiser.

    Rozhodčí: Sven Jablonski – Mark Borsch, Johann Pfeifer

    Diváci: 60 502
    thejrc.org