Bayern – Stuttgart 1:4 (kon.) | Hoffenheim – Dortmund 3:1 (kon.) | Hertha – RB Lipsko 2:6 (kon.)
Freiburg – Augsburg 2:0 (kon.) | Schalke – Frankfurt 1:0 (kon.) | Leverkusen – Hannover 3:2 (kon.)
Hamburg – Mönchengladbach 2:1 (kon.) | Mohuč – W. Brémy 1:2 (kon.) | Wolfsburg – Kolín nad Rýnem 4:1 (kon.)
konec
FC Schalke 04
1:0 (1:0)
Eintracht Frankfurt
Sobota 12.05.2018, 15:30 • Veltins Arena, Gelsenkirchen • Německá Bundesliga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Krásný den všem fanouškům německého fotbalu! V rámci posledního kola Bundesligy budeme sledovat klání mezi jistě druhým Schalkem, jenž se s parádní sezónou rozloučí na domácím hřišti, soupeřem bude sedmý Frankfurt, jenž zabojuje o předkolo Evropské ligy.
     
    FC SCHALKE 04 (2.)

    Celku z Gelsenkirchenu se letošní sezóna náramně povedla a po pár sezónách se opět dostali bodově před svého rivala z Dortmundu. Schalke skončí jistě na druhém místě, utkání s Frankfurtem tak spíše pojmou jako rozlučku s letošním ročníkem. Die Königsblauen v posledním utkání zdolali venku Augsburg 2:1. Nejlepším střelcem týmu je Guido Burgstaller, jenž vstřelil již deset branek. Pět utkání v řadě ovšem již neskóroval.
     
    EINTRACHT FRANKFURT (7.)

    Povedená sezóna doprovází také fotbalisty Frankfurtu, kteří jsou na sedmé pozici a v případě dnešní výhry mohou vybojovat předkolo Evropské ligy. Prohrát či remizovat by v Berlíně museli fotbalisté Lipska. Die Adler po třech prohrách v řadě naposledy konečně vyhráli, po výhře 3:0 přiblížili Hamburk k sestupu do druhé Bundesligy. Klíčovým hráčem týmu je Francouz Sebastien Haller, jenž zaznamenal devět branek a čtyři asistence.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Schalke 04: Fährmann – Stambouli, Naldo, Kehrer – D. Caligiuri, Goretzka, McKennie, Oczipka – Konopljanka, Harit, Burgstaller.
    Náhradníci: Nübel – Di Santo, Baba Rahman, Riether, Pjaca, Teuchert, Schöpf.

    Eintracht Frankfurt: Hradecky – D. da Costa, Russ, Salcedo, Willems – Mascarell, G. Fernandes – M. Wolf, K-P. Boateng, Gaćinović – Haller.
    Náhradníci: Zimmermann – Rebić, de Guzmán, Jović, D. Abraham, Stendera, Tawatha.

    Rozhodčí: Willenborg – Aarnink. Henschel..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba celky jsou již na travnaté ploše Veltins Areny a utkání mezi Schalke a Frankfurtem brzy začne!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hned v prvních minutách se na hřišti objevil domácí Weston McKennie a Schalke díky němu bude rozehrávat první standardní situaci utkání. Rozehrávaná bude ovšem ze středu travnaté plochy.
     
    3
    Pokračuje se kombinační hrou obou celků, které se moc do šancí nedostávají. Hraje se v poklidném tempu a ani jeden celek se zatím nikam nežene.
     
    4
    První zajímavější šanci měli fotbalisté Schalke. Přímý kop z pravé strany byl zahrán na začátek vápna, kde se jeden z hráčů dostával ke střele. Zakončit se mu ovšem nepovedlo.
     
    5
    Po rohovém kopu, který nebyl zakončen přesně, se do zakončení dostal Daniel Caligiuri. Domácí borec si naběhl do vápna a levačkou rázně zakončoval. Míč ale po teči skončil nad brankou.
     
    6
    Následně se do zakončení dostal obránce Naldo, který po rohovém kopu hlavičkoval. Jeho pokus ale skončil jen vedle branky, pokračuje se odkopem od branky Hradeckeho.
     
    7
    Frankfurtský celek se následně pokoušel dostat do akce podél levé lajny, ale bránící hráči byli pod tlakem a nic se jim vymyslet nepovedlo. Schalke tak bude pokračovat v nátlakové hře.
     
    8
    První střelecký pokus a hned to byla parádní šance! Mijat Gaćinović dostal přihrávku za obranu a po kličce zakončoval nártem. Ralf Fährmann si ale připsal první velký zákrok utkání.
    8. Šance Gaćinoviće skončila neúspěchem
     
    10
    Schalke následně kombinovalo na vlastní polovině, ale o míč hned přišlo. Orli se pokoušeli hned zaútočit, ale místečko nenašli. Kombinace tak došla až k brance Frankfurtu.
     
    11
    Následně Weston McKennie vběhl do vápna a chtěl zakončovat. Místo míče ale trefil nohu Salceda, který se nezvedá a nevypadá to, že by dnes mohl pokračovat.
     
    13
    Carlos Salcedo se nakonec vrátil a již čelil dalšímu snažení domácího celku. Amine Harit se přes něj pokoušel dostat do zakončení, ale hostující bek celou situaci zvládl na jedničku.
     
    14
    Na druhé straně si do dobré střelecké pozice naběhl nejlepší střelec hostů Sébastien Haller. Před vápnem zakončoval po zemi, ale nakonec míč skončil jen vedle branky Schalke.
     
    15
    Bastian Oczipka se následně ujal exekuce standardní situace z dost velké dálky. Míč ve vápně sice nikoho nenašel, ale od jednoho z bránících hráčů se nešťastně odrazil na rohový kop.
     
    16
    Míč byl poslán na začátek vápna, kde bylo hned několik hráčů v modrém a červeném. Právě jeden z borců v červeném se k míči dostal a rázně jej odkopl.
     
    18
    Celkem dlouhé snažení domácího celku bylo ukončeno faulem na hostujícího hráče. Byl jím Kevin-Prince Boateng, jenž to na tomto stadionu zná velice dobře.
     
    19
    Pokračovalo se dalším faulem u levé lajny, opět byl postiženým hráčem jeden z Frankfurtských. Dvacet minut utkání je téměř za námi a s výjimkou jedné šance hostů jsme toho moc neviděli.
     
    20
    Aktivní snažení Caligiuriho bylo ukončeno faulem Salceda a domácí celek má tak k dispozici standardní situaci z pravé strany. K míči se staví právě faulovaný borec.
     
    21
    Caligiuri našel svým pasem na hranici malého vápna Goretzku, jenž hraje svoje poslední utkání v modrobílém. Domácí borec míč pouze lehce lízl hlavou, do branky se nakonec nedostal.
     
    23
    Leon Goretzka se následně po neúspěšné akci hostujícího celku dostal do úniku. Před vápnem dával míč na Burgstallera, který brankáři neudělal kličku a navíc byl v ofsajdu.
     
    25
    Stále jsme neviděli jedinou branku, oba celky stále hrají tak nějak defenzivně. Snahu jim upřít nelze, ale směrem dopředu to ani od jednoho není nikterak skvělé.
     
    26
    Schalke právě vstřelilo branku!
    Nyní konečně vidíme branku, ale po faulu, který vlastně ani nebyl. Daniel Caligiuri poslal svůj centrovaný míč na hlavu GUIDA BURGSTALLERA, jenž hlavičkou zakončil na zadní tyčku. Hradecky sice zareagoval, ale na míč nedosáhl.
    26. Guido BURGSTALLER - 1:0
     
    28
    Hosté se pokouší vymyslet něco na útočné polovině, ale blízko k brance Fährmanna se nemohou dostat. Uvidíme, jak tomu bude v následujících minutách.
     
    29
    Nyní po zákroku pár metrů od poloviny hřiště Die Adler zahrávali standardní situaci z levé strany. Míč sice vletěl do vápna, ale tam byl pískán útočný faul.
     
    31
    Domácí borci ve skvělé atmosféře pokračují v aktivní kombinaci a dostávají se až před branku. Uvidíme, co druhý celek Bundesligy následně ještě vymyslí.
     
    32
    Jetro Willems nyní šel do zákroku ve vápně dost tvrdě a klidně se po zákroku na Harita mohla pískat penalta. Sudí to ale viděli lépe a ukazují pouze na rohový praporek.
     
    33
    Z rohu nic nebylo, ale obléhání branky přecijen pokračovalo. Centrovaný míč na pravou stranu si pohlídal Caligiuri a Schalke bude rozehrávat od rohového praporku aut.
     
    34
    Střelec jediné branky utkání Guido Burgstaller byl následně tvrdě poslán k zemi a Daniel Caligiuri bude rozehrávat standardní situaci. Jde o naprosto identické místo, jako při vstřelené brance.
     
    36
    Standardní situace byla odvrácena, ale snaha celku z Gelsenkirchenu pokračovala. Míč mířil do vápna, kde ale zakročili bránící hráči Frankfurtu, jenž hru uklidňují.
     
    37
    Domácí se následně mohli dostat do protiútoku jen proti brankáři ve třech fotbalistech. Nakonec ale skvěle zakročil poslední bránící hráč, jenž celou situaci zachránil.
     
    39
    Poslední minutky jsou opět o něco klidnější. Frankfurtu se vůbec nedaří a hrají spíše jen domácí. Ti se ale do vyložených šancí nedostávají...
     
    40
    Modrobílí do své kombinace zahrnuli také brankáře Ralfa Fährmanna, jenž se dotkl míče. Rozehrával na pravou stranu, odkud domácí založí svůj útok směrem dopředu.
     
    41
    Amine Harit byl následně složen k zemi po dost nepříjemném šlapáku, který jej může ze hry vyřadit. Dost překvapivě nebyl Kevin-Prince Boateng potrestán minimálně žlutou kartou.
     
    43
    Standardka nebezpečí nepřinesla, to až následující přihrávka směrem dopředu. Guido Burgstaller byl poslán do útoku, ale nachytán byl v hodně těsném ofsajdu.
     
    44
    Amine Harit se vrátil na hřiště a po povedené kombinaci se dostal ve vápně do zakončení. Domácí mladík zakončoval ke vzdálenější tyčce, ale branku nakonec minul.
     
    45
    Aktivní snažení domácích ukončil zákrokem rukou do hrudi Carlos Salcedo. Hostující borec vidí žlutou kartu a domácí Schalke má k dispozici standardní situaci z hranice vápna.
     
    45+1
    Standardní situaci zakončil Leon Goretzka, jenž téměř po zemi střílel k levé tyčce. Nic to ale nebylo pro finského brankáře se slovenskými kořeny, Hradecky v pohodě chytá.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je u konce a Schalke po něm vede 1:0. Domácí celek byl aktivnější a směrem do útoku také lepší celek. Jedinou branku zatím vstřelil po standardní situaci rakouský fotbalista Guido Burgstaller. Ve druhém poločase je ovšem stále o co hrát.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Ralf Fährmann, přichází Alexander Nübel.
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Mijat Gaćinović, přichází Ante Rebić.
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Gélson Fernandes, přichází Jonathan de Guzmán.
     
    47
    Podél levé lajny se protáhl ukrajinský Konopljanka, jenž posílal do vápna centrovaný míč. Lukas Hradecky ale balon zachytil a hned rozehrává protiútok Frankfurtu.
     
    48
    Snažení Die Adler bylo ukončeno odkopem před vápnem do autu, hosté budou moci v aktivní kombinaci pokračovat. Uvidíme, zda se jim povede vyrovnat.
     
    49
    Jonathan de Guzmán vymýšlel z levé strany centrovaný míč na zadní tyčku, kde ovšem nikdo v červeném nebyl. Míč skončil v autu a Alexander Nübel bude odkopávat od své branky.
     
    51
    Zatím je to ve druhém poločase nezajímavý fotbal. Oba celky se sice pokouší něco vymyslet, ale bránící hráči jsou dnes lepšími, než ti útočící.
     
    52
    Omar Mascarell se pokoušel poslat míč do vápna na nabíhajícího Hallera. Ten ale jeho chytrou přihrávku nepochopil a opět se bude rozehrávat od branky Schalke.
     
    53
    Hosté sice směrem dopředu o něco ožili, ale není to ono. Aktivní snažení ale může v průběhu utkání unavit hráče Schalke. To je ve druhém poločase prozatím nulové.
     
    55
    Daniel Caligiuri ukázal opravdu luxusní techniku a nakopnutý míč zpracoval naprosto parádně. Následně o dotírajícího hráče vybojoval autové vhazování.
     
    56
    Rychle to nyní zkoušeli domácí. Amine Harit zasprintoval a mohl jít sám na brankáře, poslední bránící hráč ovšem zakročil a míč poslal na brankáře Hradeckeho.
     
    57
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Jevhen Konopljanka, přichází Abdul Baba Rahman.
     
    58
    Na levé straně se otáčel přes bránícího hráče jeden z hostů. Právě při otočce byl faulován a Frankfurt má k dispozici standardní situaci z dobré pozice.
     
    59
    Jonathan de Guzmán míč chytře točil na zadní tyčku, kde ovšem čekal hlavy svých spoluhráčů. Ani jeden ze dvou borců ale nezakončil a míč zapadl do autu.
     
    60
    Míč do běhu dostával v ofsajdové pozici Sébastien Haller. Ve hře se ovšem pokračovalo a francouzský útočník se pokoušel obhodit Nübela v brance. Ten jej ale hokejovým hitem poslal k zemi. Faul to ale nebyl.
     
    61
    Po dlouhé době vymysleli také něco směrem dopředu domácí. Bastian Oczipka kličkoval u levé lajny a nakonec byl při otočce poslán k zemi. Schalke tak bude zahrávat standardní situaci.
     
    63
    Leon Goretzka byl nakonec hráčem, který se odhodlal ke střeleckému pokusu. Z hranice vápna ale střílel pouze do středu branky, kde byl připravený Lukas Hradecky.
     
    64
    Jeden z domácích se následně houževnatě hnal po levé straně do zakončení. Během kličky mu ovšem byl ukopnut míč a ten skončil v rukavicích brankáře.
     
    65
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Sébastien Haller, přichází Luka Jović.
     
    66
    Zákrokem ve středu hřiště se zbytečně provinil hostující Omar Mascarell, který za svůj tvrdší zákrok vidí čtvrtou žlutou kartu v sezóně. Schalke bude rozehrávat ze středu hřiště.
     
    67
    Tak to byla velká šance Schalke, která byla zakončena ještě lepším zákrokem Hradeckeho! Guido Burgstaller dostal míč do šestnáctky a zblízka zakončoval, roztáhnutého finského brankáře ale neprostřelil.
    67. Velká šance nebyla využita. Hradecky nyní Burgstallera vychytal
     
    68
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Bastian Oczipka, přichází Cedric Teuchert.
     
    69
    Amine Harit nyní postupoval středem hřiště a lehce byl zasažen do nohy. Domácí borec tak spadl a jeho celek bude rozehrávat další standardní situaci.
     
    71
    Schalke klidní hru a kombinuje na útočné polovině. Nikam se ovšem moc nežene a spíše si užívá poslední domácí utkání v sezóně. Stejně tak hlasití fanoušci.
     
    72
    Ante Rebić nyní dostával přihrávku za obranu na hranici ofsajdu, který byl nakonec odpískán. Niko Kovač nesouhlasil, ale s rozhodnutím sudího již nic neudělá.
     
    73
    Hosté se následně dostali do vápna, kde se jim ale zakončit nepovedlo. Přihrávka před prázdnou branku byla nepřesná, na druhé straně v protiútoku střílel vedle branky Cedric Teuchert.
     
    74
    Začínají se nám rozjíždět útoky. Guido Burgstaller si nyní naběhl do vápna a mohl zakončovat, jeho pokus ovšem skončil ve středu branky. Pohodový zákrok pro Hradeckeho.
     
    76
    Krásná akce hostů málem skončila brankou, Alexander Nübel musel vytáhnout suprový zákrok! Ante Rebić se individuálně dostal ke střeleckému pokusu a díky zákroku domácího brankáře míč skončil na tyčce.
    76. Rebić byl blízko vyrovnávací trefy, Nübel mu ale radost překazil
     
    77
    Následně se rozehrával rohový kop, který byl zahrán do malého vápna. Zde bojovalo několik hráčů a nakonec míč napálil Danny da Costa. Jeho pokus zblízka ale skončil trestuhodně jen vedle branky!
     
    79
    Následně hosté kombinovali před vápnem, ale centr na levou stranu nevyšel a míč skončil pouze v zámezí. Pokračuje se tak autem domácího Schalke.
     
    80
    Posledních deset minut utkání v základní hrací době. Abdul Baba Rahman vhazuje na levé straně a jeho spoluhráči jsou nastěhovaní před pokutovým územím.
     
    81
    Po levé straně se až do šestnáctky dostal nizozemský krajní obránce Jetro Willems. Ten následně přihrával na penaltu, ale balon byl odvrácen na rohový kop.
     
    82
    Standardní situace od rohového praporku byla odvrácena. Marius Wolf se ale k volnému míči i tak probojoval a o bránícího borce získal další rohový kop. Nyní ze strany druhé.
     
    84
    Bránící Benjamin Stambouli si nyní připsal na pravé straně důležitý zákrok. Již se před něj dostával pronikající hráč, domácí borec šel do skluzu a míč odkopl do autu.
     
    85
    Následně ale právě Stambouli připravil standardku pro Frankfurt. U brankové čáry zastavil Rebiće, jenž se hnal za míčem. Hosté budou rozehrávat standardku ze zajímavé pozice.
     
    86
    Hostům přímý kop z levé strany nevyšel a Schalke se dostalo do rychlého protiútoku. Cedric Teuchert jej zakončoval ve vápně střelou k pravé tyčce, která ale byla Hradeckym skvěle vyražena. Následně se pískal ofsajd.
     
    88
    Do vápna si naběhl Marius Wolf, jenž dával přihrávku spoluhráči a čekal ji zpátky. Ale již prvotní příhra byla zachycena a Schalke je tak u míče.
     
    89
    Ante Rebić si následně naběhl do šestnáctky a opět naváděl míč do středu. Poté zakončoval do pravé šibenice, ale branku jen těsně přestřelil. Frankfurtští by si branku i zasloužili.
     
    90
    Hosté si nyní naběhli po levé straně do vápna a Willems vylepšoval pozici pro spoluhráče. Opět ale zakročili bránící hráči Schalke, nastavují se dvě minuty.
     
    90+2
    Schalke kombinuje na vlastní polovině a zaplněný stadion jim děkuje a aplauduje za celou sezónu. Celek z Gelsenkrichenu skončí na druhé pozici a zahraje si Ligu mistrů.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Druhý poločas byl již vyrovnaný a chvilkami byli lepší hráči Frankfurtu. Vyrovnávací branka ovšem již nepřišla a tři body tak zůstávají v Gelsenkirchenu. Frankfurt ztratil naději o účasti v Evropské lize. Jedinou branku duelu dal po standardní situaci Guido Burgstaller. Schalke zvítězilo 1:0.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a u Bundesligy zase někdy na počtěnou. Sezóna tímto kolem skončila. (17:25:41)

    David Panuška

    Branky: 26. Burgstaller (D. Caligiuri)

    Karty:   45. Salcedo (FRN), 66. Mascarell (FRN)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 4:4. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 6:3. Fauly: 10:12.
    FC Schalke 04: Fährmann (46. Nübel) – Stambouli, Naldo, Kehrer – D. Caligiuri, Goretzka, McKennie, Oczipka (68. Teuchert) – Konopljanka (57. Baba Rahman), Harit, Burgstaller.
    Náhradníci: Nübel – Di Santo, Baba Rahman, Riether, Pjaca, Teuchert, Schöpf.

    Eintracht Frankfurt: Hradecky – D. da Costa, Russ, Salcedo, Willems – Mascarell, G. Fernandes (46. de Guzmán) – M. Wolf, K-P. Boateng, Gaćinović (46. Rebić) – Haller (65. Jović).
    Náhradníci: Zimmermann – Rebić, de Guzmán, Jović, D. Abraham, Stendera, Tawatha.

    Rozhodčí: Willenborg – Aarnink. Henschel.
    thejrc.org