Žilina – Trnava 6:0 (kon.) | Dunajská Streda – Slovan Bratislava 0:1 (kon.) | Trenčín – Ružomberok 3:1 (kon.)
Senica – Prešov 0:0 (kon.) | Zlaté Moravce – Nitra 2:2 (kon.) | Michalovce – Podbrezová 1:0 (kon.)
konec
MŠK Žilina
6:0 (3:0)
FC Spartak Trnava
sk Sobota 12.05.2018, 17:45 • Pod Dubňom, Žilina • Niké liga • O titul
Předzápasové kurzy
     
    Žilina aj v druhom polčase pokračovala vo svojej hre a nedala úplne odovzdanej Trnave žiadnu šancu na skórovanie. Brankár Volešák si dnes skoro vôbec nezachytal a možno sa ani nemusí po zápase sprchovať. V druhom polčase skórovali postupne Mráz, Holúbek a Kubík. Žilina dala dnes Trnave 6 gólov a presadili sa 6 rôznych strelcov. Zápas narušili trnavskí diváci v sektore hostí, zápas bol prerušený a následne usporiadatelia v spolupráci s políciou nespokojných a neslušných divákov pokojne vyhnali zo štadióna.

    Ďakujeme za pozornosť, to je pre tento prenos všetko. Zápasom vás sprevádzal Lukáš R. Ovšonka. (19:44:30)
     
    90+9
    Koniec zápasu.
     
    90+7
    Žilinčania sa priblížili k šestnástke a podarilo sa im aj zakončiť. Spoza pokutového územia pálil Dávid Hancko, ktorého delovka však bola veľmi nepresná a letela ponad bránu.
     
    90+6
    Šikovne to teraz skúsil Samuel Mráz, ktorý sa najprv uvoľnil cez Hladíka a potom točenou strelou k ľavej žrdi takmer skóroval. Brankár Vantruba sa však blysol vynikajúcim zákrokom.
     
    90+5
    Žilinčania neúspešne zakončili svoju akciu a rozohrávať teda bude Vantruba. Zápas sa už naozaj len dohráva.
     
    90+4
    Marvin Egho sa pustil sám medzi trojicu hráčov v pokutovom území, no napokon to nemalo úspech.
     
    90+2
    Prebieha druhá nadstavená minúta, Žilinčania stále kontrolujú s prehľadom tento zápas a možno sa im podarí pridať ešte nejaký gól.
     
    90+1
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Jakub Holúbek, prichádza Filip Balaj.
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Reagy Ofosu, prichádza Ilja Čeredničenko.
     
    90+1
    Nadstavovať sa bude deväť minút.
     
    86
    Kubík odcentroval loptu do pokutového územia, kde mal aj dvoch spoluhráčov, ktorí sa však proti nemu presadiť nedokázali.
     
    86
    Žilina dala gól!
    Tak toto už je naozaj veľký debakel pre MŠK. Mráz prenechal loptu v šestnástke FRANTIŠKOVI KUBÍKOVI, ktorý pohotovou strelou k ľavej žrdi prekonal Vantrubu.
     
    84
    Šikovný Andrej Lovás sa dostal do príležitosti. Bežal oproti nemu brankár Volešák a napokon bol v súboji o loptu úspešnejší.
     
    83
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Tomáš Brigant, prichádza Andrej Lovás.
     
    83
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Viktor Pečovský, prichádza Vahan Bichakhchyan.
     
    82
    Škvarka posunul loptu po ľavej strane Mihalíkovi, ktorý v šestnástke ešte našiel najlepšieho strelca ligy Samuela Mráza. Ten však tentokrát rozvlnil iba bočnú sieť.
     
    81
    Na žilinskej strane sa chystá striedanie. Domáci naďalej hrajú s prehľadom a vytvárajú minimum chýb. Trnava je stále pasívna a zrejme sa jej herný prejav ani veľmi nezmení.
     
    80
    Spoza pokutového územia šikovne vypálil žilinský hráč Juraj Chvátal. Jeho zakončenie Vantruba bezpečne zastavil rukami.
     
    79
    Čanturišvili sa dostal k lopte na pravej strane v šestnástke, no napokon z celkom dobrej pozície bránu iba prepálil.
     
    V zápase sa pravdepodobne bude pokračovať, trnavský sektor je už skoro úplne vyčistený. V hre budú pokračovať Źilinčania priamym kopom.
     
    Policajti zvolili dobrú taktiku, vyšli na tribúnu a pomaličky vyháňajú neprispôsobivých divákov Trnavy zo sektoru hostí.
     
    K sektoru fanúšikov už pomaly pristupujú aj policajti v spoločnosti služobných psov. Dúfajme, že sa situácia čoskoro vyrieši a bude sa môcť dôstojne dohrať tento zápas.
     
    Do sektora hostí postupne vstupujú ochrankári vyzbrojení helmami a štítmi. Stále tam lietajú nejaké stoličky a vyzerá to tak, že trnavskí priaznivci, ak sa to ešte priaznivcami dá nazvať, budú vyvedení zo štadióna.
     
    67
    Hlavný rozhodca Marhefka v tejto chvíli prerušuje hru práve kvôli dianiu v sektore fanúšikov tímu Trnavy, kde už lietajú aj stoličky po usporiadateľoch.
     
    65
    Chvátal vysúval dopredu na Káčera, ktorý pribehol až k brankárovi Vantrubovi, ale ten bol napokon pri lopte skôr. Menší problém nastáva aj v sektore hostí, kde sú trnavskí fanúšikovia rozhorčení z aktuálneho stavu a už sa tam zoskupujú aj policajné zložky.
     
    64
    Obraz hry je v podstate nemenný. Žilinčania kontrolujú loptu, Trnavčania sú naopak veľmi pasívni a počas pohybu súpera s loptou sú len stiahnutí na vlastnej polovici.
     
    63
    Center z ľavej strany z kopačky Kubíka napokon v šestnástke nenašiel toho správneho adresáta. Trnavčania loptu odstránili preč z nebezpečenstva.
     
    62
    Králikova prihrávka po pravej strane napokon došla k Holúbekovi. Trnavčania loptu domácemu hráčovi na chvíľu vzali, no následne Žilina získava aut.
     
    61
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Štefan Pekár, prichádza Matej Oravec.
     
    60
    Trnavčania naozaj aj do týchto chvíľ tomuto zápasu nejakú vážnosť neprikladajú. Žilinčania sa naopak bavia svojím futbalom a takisto bavia aj svojich domácich fanúšikov.
     
    59
    Žilina dala gól!
    Tak s trnavskými futbalistami to už vyzerá zle, nedobre. Žilinčania sa dostali dopredu, chvíľu sa rozostavili, loptu vzal JAKUB HOLÚBEK a jemnou strelou k pravej žrdi zaskočil stojaceho Vantrubu!
     
    57
    Trnavčania šli okamžite do protiútoku. Ofosu vybehol po osi ihriska, vysunul po pravej strane Tomáša Briganta, ktorý bol už v ideálnej pozícii na streľbu, no loptu si od kopačky odkopol ďaleko a už nemohol zakončovať.
     
    56
    Žilina dala gól!
    Žilina sa naďalej baví svojou hrou a pridáva ďalší gól. Mihalík sa uvoľnil v pokutovom územím, spracoval si prihrávku od Škvarku a posunul potom loptu na pravú stranu SAMUELOVI MRÁZOVI, ktorý zakončoval už len do prázdnej brány.
     
    55
    Viktor Pečovský sa dokázal rutinérsky uvoľniť, oklamal Ofosua a následne pálil ďalej spoza šestnástky. Jeho prízemnú strelu však Vantruba s prehľadom zachytil.
     
    54
    Aj domáci Holúbek má takisto nejaký problém s kopačkou a takisto je hlavným rozhodcom vyslaný mimo hracej plochy, aby si tam upravil svoj výstroj.
     
    53
    Žilinčania opäť hrajú hlboko z obrannej polovice. Trnava vôbec nenapáda vysoko, všetci hráči Spartaka sú stiahnutí na vlastnej polovici.
     
    52
    Káčer mal menší problém so svojou kopačkou. Hlavný rozhodca poslal Káčera dokonca mimo hracej plochy, pretože už asi zdržiaval rozohrávku Spartaka.
     
    51
    Z následného rohového kopu domáci futbalisti neudreli, Trnavčania si bezpečne postrážili svojich protihráčov a loptu odkopli ďaleko dopredu.
     
    50
    Holúbek šikovnou nízkou obaľovačkou nachádzal pri vzdialenejšej žrdi Hancka, ktorý aj zakončil, no Pekár ako hráč z poľa vytlačil loptu mimo.
     
    49
    Vachtang Čanturišvili sa nedovoleným zákrokom previnili voči Kubíkovi, Žilina rozohráva štandardku tesne spoza šestnástky.
     
    49
    Hostia sa zatiaľ ani v úvode druhého polčasu akosi nikam neponáhľajú. Je pravdou, že titul majú vo vrecku, no určite nechcú v Žiline schytať debakel.
     
    48
    Mihalík poslal center z ľavej strany smerom do pokutového územia, kde hľadal Michala Škvarku. Jeho strelecký pokus letel ďaleko mimo. Lopta mu na kopačku nesadla.
     
    47
    Žilinčania sa v úvode druhého polčasu previnili nedovoleným zákrokom, Trnava rozohráva loptu zo stredu poľa.
     
    46
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Filip Kaša, prichádza Martin Králik.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Žilinčania vynikajúco vstúpili do tohto zápasu. V 13. minúte otvoril skóre Káčer, následne sa k nemu pridali aj v 21. minúte Mihalík a v 23. minúte Hancko. Žilina to teda má dobre rozohrané, nad Trnavou po 45 minútach vedie 3:0.
    Druhý polčas sa začne približne o 18:47.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    K prvému polčasu rozhodcovia nadstavili jednu minútu. Trnavčania rozohrávali aut, loptu si spracoval Pekár, no následne hostia z tejto akcie nevyťažili nič.
     
    44
    Žilinčania sa ešte v závere polčasu snažia znepríjemňovať rozohrávku súperovi vysokým pressingom. Trnavčania však nestrácajú prehľad v hre. Po polčase si však v kabíne určite budú mať čo povedať.
     
    43
    Kubík posúval na hranici pokutového územia Mihalíkovi, ktorý sa už do zakončenia nedostal. Medzi domácimi hráčmi nastalo menšie nedorozumenie.
     
    42
    Kubík dostal nie veľmi presnú prihrávku od Káčera na ľavej strane, ešte sa jej dotkol, ale následne ju na kopačke zastavil hosťujúci hráč.
     
    41
    Žilinčania však zmarili Spartaku pokus o zakončenie. Šošoni získali loptu na vlastnej polovici a postupnými prihrávkami sa snažia dostať dopredu.
     
    40
    Trnavčania po faule Hancka v strede poľa rozohrávali, Godál poslal loptu do hry a Trnavčania sa snažia postupovať smerom k bránke.
     
    38
    Marvin Egho je po strete s Dávidom Hanckom trochu mierne otrasený. Práve prebieha na trávniku Eghovo ošetrovanie, Hancko vyzerá byť v poriadku.
     
    36
    Žilinčania si vytvorili výbornú streleckú pozíciu. Po pekných prihrávkach, kedy Chvátal našiel Káčera a Káčer následne Holúbka už šiel Holúbek zakončovať, no napokon bol odmávaný ofsajd.
    Pohľad na domácich fanúšikov pred zápasom

     
    35
    Holúbek sa rozbehol s loptou po pravej strane, napokon však o ňu prišiel. Zakrátko ju už však mal späť od Godála, ale opäť iba na malú chvíľu. Tempo hry trochu opadlo a vidíme čoraz viac nepresností.
     
    34
    Michal Škvarka to teraz možno trochu až veľmi prešpekuloval. Spracoval si prihrávku na hranici šestnástky a už mal dosť priestoru na strelu. Rozhodol sa pre kľučku a o loptu už prišiel.
     
    33
    Trnavčania rozohrávali aut na vlastnej polovici a ani oni sa veľmi nikam v týchto chvíľach neponáhľajú. Loptu posunuli až na svojho brankára.
     
    32
    Mihalík si na ľavej strane už pri rohovej zástavke vymenil loptu s Kubíkom. Kubíkovi sa napokon už nepodarilo prihrať presne Káčerovi, ktorý loptu nedobehol. Rozohrávať bude Vantruba.
     
    30
    Od Ofosua sa lopta dostala za postrannú čiaru. Chvátal vzal loptu a pokojne rozohral aut na vlastnej polovici. Žilinčania sa naozaj nemajú kam ponáhľať.
     
    29
    Chvátal si narazil loptu s Pečovským. Napokon však bol prvý menovaný hráč MŠK faulovaný Pehlivanom.
     
    27
    Žilinčania opäť v ľahučkej kombinácii v strede poľa a s úplne voľným pohybom po ihrisku. Domáci naozaj zatiaľ dobre kombinujú. Teraz však faulovali na útočnej polovici, a to je lopta pre Spartak.
     
    26
    Z následného rohového kopu Trnavčania bránku Miloša Volešáka neohrozili. Zatiaľ Bíli Andeli trošku laxne pristupujú k tomuto zápasu. Možno sa im ani niet čo čudovať, titul už majú v podstate v rukách.
     
    25
    S rozhodne veľmi nepriaznivým stavom sa snažil niečo urobiť Reagy Ofosu, ktorý z ľavej strany nasmeroval svoj pohyb viac na stred a následne vystrelil. Brankár Volešák radšej zasiahol.
    23. Dávid HANCKO - 3:0
    Zdroj: www.huste.tv
     
    23
    Žilina dala gól!
    Tak Žilinčania spustili riadnu kanonádu. Škvarka zahrával štandardku z pravej strany, loptu najprv zasiahol hosťujúci Hladík, no presne iba na kopačku DÁVIDA HANCKA, ktorý dorážkou nedal Vantrubovi šancu.
     
    22
    Mráz chcel priťuknúť do ďalšej príležitosti Chvátalovi, ale tentokrát to Žilinčanom nevyšlo. Pri lopte bol prvý Vantruba, ktorý môže rozohrávať.
    21. Jaroslav MIHALÍK - 2:0
    Zdroj: www.huste.tv
     
    21
    Žilina dala gól!
    Domáci idú do dvojgólového vedenia! Káčer na ľavej strane priťukol Holúbkovi, ktorý poslal do päťky skvelý center a JAROSLAV MIHALÍK presnou hlavičkou zvýšil na 2:0.
     
    21
    Káčer naštartoval na ľavú stranu Kubíka, ktorý už chcel aj centrovať, no pozične ho zastavil Čanturišvili.
     
    20
    Ofosu posunul loptu pred šestnástku, kde bol Štefan Pekár, no akosi si nerozumel so spoluhráčmi a Trnavčania napokon z tohto tlaku nevyťažili nič. Volešák môže opäť rozohrávať pokojne.
     
    19
    Čanturišvili rozohrával rohový kop. Žilinčania si dokázali s loptou poradiť, ale napokon ju Trnavčania vrátili späť do šestnástky. Ofosu našiel v dobrej šanci Hladíka, ktorého delovku však Volešák vyrazil.
     
    18
    František Kubík bol po zákroku na Briganta ihneď slovne napomínaný hlavným rozhodcom. Spartak získava rozohrávku v strede poľa.
     
    17
    Domáci to trochu viac rozprúdili, no Trnavčania sa nechceli nechať vyviesť z tempa. Po pravom krídle sa dopredu rozbehol Egho, ale napokon sa do koncovky neprebojoval.
    16. Vantruba pohotovo vykopol loptu
    Zdroj: www.huste.tv
     
    16
    Ďalšia veľká šanca pre Žilinu! Center z pravej strany zachytil v šestnástke Mráz, posunul loptu Jurajovi Chvátalovi, ktorý ihneď strieľal, no Vantruba sa blysol fantastickým zákrokom.
     
    15
    A domáci pokračujú ďalej v ofenzívnych chúťkach. Žilinčania šikovne zrýchlili hru cez stred poľa. Mráz posunul na ľavú stranu Mihalíkovi, ktorý vypálil z hranice vápna, no Vantruba si tentokrát dal pozor na priestor pri pravej žrdi.
    13. Miroslav KÁČER - 1:0
    Zdroj: www.huste.tv
     
    13
    Žilina dala gól!
    Žilinčania idú do vedenia! Trnavčania trošku zaspali v šestnástke, Holúbek šikovne sklepol loptu pocentri pre MIROSLAVA KÁČERA, ktorý prízemnou strelou k pravej žrdi prekonal Vantrubu!
     
    12
    Zdalo sa, že Mráz s Chvátalom už nedotiahnu kombináciu do úspešného konca. Chvátal totižto nedostal úplne presnú pätičku od Mráza, ale loptu napokon zachytil.
     
    11
    Trnavčania to teraz skúšali z pravej strany. Hancko však zastavil v pokutovom území dlhú prihrávku a loptu odkopol.
     
    10
    Štefan Pekár zahrával štandardku po Kašovom faule. Vystrelil tesne spoza pokutového územia, no trafil iba múr vytvorený zo žilinských hráčov.
     
    9
    Filip Kaša však následne mierne zaváhal. Žilinčania zle odkopli, k lopte sa už dostával Ofosu. Kaša ho fauloval a dostal žltú kartu.
     
    9
    Egho sa snažil predĺžiť dlhú nakopávanú loptu dopredu na Pekára, ktorý sa rozbehol, ale napokon pozorného Kašu nedokázal predstihnúť.
    Rozlúčka žilinských fanúšikov s trénerom Guľom

     
    8
    Mihalík vybehol dopredu po ľavom krídle. Hladík však takisto za ním veľmi rýchlo vyšprintoval a dokázal ho napokon o loptu obrať.
     
    7
    Filip Kaša vyskúšal svoju pravačku a vypálil z celkom veľkej vzdialenosti. Jeho delovka letela však vysoko ponad Vantrubovu bránu.
     
    6
    Mihalík si pripravoval pozíciu na ľavej strane. Videl v pokutovom území voľného Mráza, ktorý už aj skákal do vzduchu, no zakončenie mu zmaril brankár Vantruba.
     
    5
    Chvátal poslal šikovný center do šestnástky. Mráz sa snažil uvoľňovať, no napokon sa do streleckej pozície nedostal.
     
    4
    Egho si nedokázal spracovať autové vhadzovanie. Loptu mu vypichol žilinský obranca. Dopredu sa pokúšajú ísť práve Šošoni.
     
    3
    Trnavčania získali autové vhadzovanie. Odohral ho Čanturišvili. V úvode sa zatiaľ hrá z oboch strán opatrne.
     
    2
    Z obranných radov nakopol loptu dopredu Kaša, no Žilinčania ju už na útočnej polovici nedokázali posúvať ďalej. Získali ju však opäť.
     
    1
    Stretnutie zahájili úvodným výkopom futbalisti Trnavy. Konkrétne sa o to postaral Marvin Egho, ktorý posunul loptu dozadu na svojich obrancov.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Symbolický dres od funkcionárov klubu odovzdávajú aj Adriánovi Guľovi, ktorý po sezóne končí na lavičke MŠK Žilina. Jeho ďalšie kroky povedú na lavičku futbalovej reprezentácie do 21 rokov.
     
    Na trávnik práve nastupujú oba celky. Žilinčania v žltých dresoch a Trnavčania v bielo-červených. Žilinčania pri striedačkách ukázali nádherné gesto. Vytvorili pekný koridor a doprevadili cezeň na trávnik nového už istého šampióna Fortuna ligy Spartak Trnava.
     
    Úvodné zostavy:

    MŠK Žilina: Volešák – Chvátal, Kaša, Hancko, Kubík – Káčer, Pečovský, Škvarka (C) – Mihalík, Mráz, Holúbek.
    Náhradníci: Mandous – Niňaj, Balaj, Vallo, Lačný, Bichakhchyan, Králik.

    FC Spartak Trnava: Vantruba – Čanturišvili, Hladík, Godál, Čonka – Greššák (C), Pehlivan – Brigant, Pekár, Ofosu – Egho.
    Náhradníci: Chudý – Čeredničenko, Janso, Oravec, Vlasko, Jirka, A. Lovás.

    Rozhodca: Marhefka – Benko, Žákech.
     
    Príjemný dobrý deň zo Žiliny, vitajte pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 9. kola nadstavby futbalovej Fortuna ligy, časti o zisk majstrovského titulu, v ktorom futbalisti MŠK Žilina privítajú na svojom trávniku hráčov nového majstra FC Spartak Trnava. Zápas sa začína o 17:45, ešte predtým si v krátkosti predstavíme oba tímy.

    Žilina je ešte stále úradujúcim majstrom našej najvyššej súťaže, no v tabuľke jej patrí až štvrté miesto so ziskom 50 bodov. V poslednom doterajšom zvíťazili Žilinčania v Trenčíne 1:2 (góly MŠK Holúbek, Mráz). Trénerom tímu je Adrián Guľa, ktorý však po skončení aktuálnej sezóny zamieri na lavičku reprezentácie Slovenska do 21 rokov a v Žiline ho nahradí Jaroslav Kentoš. Najlepším strelcom tímu je Samuel Mráz, ktorý zaznamenal 17 presných zásahov.

    FC Spartak Trnava získal v aktuálnej sezóne majstrovský titul po 45 rokoch. Tím vedený trénerom Nestorom El Maestrom má na čele tabuľky nedostižný 10-bodový náskok (celkovo 64 bodov). V poslednom doterajšom zápase Trnava porazila na domácom trávniku Dunajskú Stredu 2:0 (góly Godál, Egho). Najlepším strelcom tímu je Marvin Egho, ktorý má na svojom konte 7 gólov.

    Zápas sa teda v Žiline začína 17:45, z miesta komentátora sa na vás teší Dávid Švec.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:45.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky: 13. Káčer, 21. Mihalík, 23. Hancko, 56. Mráz, 59. Holúbek, 86. Kubík

    Karty:   9. Kaša (ZIL) – 49. Čanturišvili (TRN)


    MŠK Žilina: Volešák – Chvátal, Kaša (46. Králik), Hancko, Kubík – Káčer, Pečovský (83. Bichakhchyan), Škvarka (C) – Mihalík, Mráz, Holúbek (90+1. Balaj).
    Náhradníci: Mandous – Niňaj, Balaj, Vallo, Lačný, Bichakhchyan, Králik.

    FC Spartak Trnava: Vantruba – Čanturišvili, Hladík, Godál, Čonka – Greššák (C), Pehlivan – Brigant (83. A. Lovás), Pekár (61. Oravec), Ofosu (90+1. Čeredničenko) – Egho.
    Náhradníci: Chudý – Čeredničenko, Janso, Oravec, Vlasko, Jirka, A. Lovás.

    Rozhodčí: Marhefka – Benko, Žákech
    bahis siteleri