Žilina – Trnava 6:0 (kon.) | Dunajská Streda – Slovan Bratislava 0:1 (kon.) | Trenčín – Ružomberok 3:1 (kon.)
Senica – Prešov 0:0 (kon.) | Zlaté Moravce – Nitra 2:2 (kon.) | Michalovce – Podbrezová 1:0 (kon.)
konec
FC ViOn Zlaté Moravce
2:2 (1:1)
FC Nitra
sk Sobota 12.05.2018, 17:45 • Štadión FC ViOn, Zlaté Moravce • Niké liga • O udržení
Předzápasové kurzy
     
    Dnešné regionálne derby sa skončilo spravodlivou remízou 2:2. Zlaté Moravce sa v druhom polčase ujali vedenia, keď zužitkoval svoj dôraz v šestnástke súpera Ondřej Šašinka. Gól českého útočníka ale napokon víťazný nebol, pretože v 70. minúte vyrovnal štvrtým gólom v nitrianskom drese Tomáš Vestenický. V závere vyzerali byť obe mužstvá spokojné s bodom, a tak sme sa už ďalších šancí nedočkali. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa. (19:42:49)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca pridáva k druhému polčasu dve minúty. Okrem toho udeľuje žltú kartu brankárovi Pavlovi Kováčovi, ktorý sa až príliš okato snažil zdržovať priebeh hry.
     
    90
    V poslednej minúte využíva Juraj Jarábek aj svoje posledné striedanie. Za potlesku domácich fanúšikov odchádza z ihriska Ewerton Paixao da Silva a na samotný záver vybieha Denis Duga.
     
    89
    Sekundičky pomaly ubiehajú a sme čoraz bližšie k deľbe bodov. Pripomínam, že aj prvý vzájomný zápas v tejto sezóne sa na ihrisku Zlatých Moraviec skončil nerozhodne.
     
    88
    Hra sa teraz odvíja na polovici Nitry, no ďaleko nebezpečných priestorov. Vhadzovať budú zverenci Ivana Galáda, no ani tí sa nejako zbesilo dopredu nehrnú.
     
    87
    Tri minúty pred koncom riadneho hracieho času registrujeme druhé domáce striedanie. Na trávnik sa dostane aj Cleber Silva Nascimento. Naopak, dnešná futbalová sobota sa končí pre Petra Orávika.
     
    86
    Zlaté Moravce sa dopredu príliš nehrnú. Zrejme budú spokojné aj s remízou, ktorá im zabezpečí konečné desiate miesto v tabuľke Fortuna ligy. Aktuálne sa bránia na vlastnej polovici.
     
    85
    Vahagn Militosjan centroval z ľavej strany, no v šestnástke nenašiel nikoho v žltozelenom drese. Lopta prešla mimo hracej plochy, a tak bude nasledovať len odkop od brány Pavla Kováča.
     
    84
    Domáci zahrávali priamy kop z pravej strany. Peter Orávik svojim centrom našiel jedného zo svojich spoluhráčov, no ten z náročnej pozície mieril vedľa ľavej žrde brány Lukáša Hrošša.
     
    83
    Vahagn Militosjan dostal priestor na ľavej strane. Snažil sa potiahnuť si loptu bližšie k osi ihriska, ale čistým spôsobom ho odstavil od lopty Dalibor Pleva.
     
    82
    Macdonald Niba sa teraz vybral na útočný výlet. Na ľavej strane mu nabiehal aktívny Vahagn Militosjan, no nitriansky obranca celú akciu pokazil zbytočným pokusom o efektnú prihrávku.
     
    81
    Začala sa posledná desaťminútovka zápasu. Nitrania majú jasnú územnú prevahu, ale momentálne kombinujú len v okolí stredového kruhu. Dnes by potrebovali vyhrať, keďže Michalovce svoj domáci zápas zatiaľ zvládajú.
     
    80
    Ewerton Paixao da Silva dnes síce neskóroval, no je určite najaktívnejším hráčom domáceho celku. Teraz sa presadil po pravej strane, ale jeho strieľaný center bezpečne kryje Lukáš Hroššo.
     
    79
    Po predošlej situácii zostáva na trávniku ležať Macdonald Niba. Zrejme bude potrebovať ošetrovanie, čo nie je dobrá správa pre Ivana Galáda. Ten si totiž vyčerpal už všetky svoje striedania.
     
    78
    Pre domácich sa črtala veľmi dobrá šanca. Ewerton Paixao da Silva potiahol rýchly brejk, presnou prihrávkou našiel striedajúceho Ľubomíra Urgelu, no ten úplne zbytočne váhal s koncovkou. Napokon bol jeho pokus zblokovaný.
     
    77
    Vahagn Militosjan priniesol potrebné oživenie do hry tímu spod Zobora. Vybojoval pre hostí rohový kop, ale center následný center Andreja Fábryho preletel celým pokutovým územím.
     
    75
    Juraj Jarábek prvýkrát zasahuje do svojej zostavy. Na lavičku náhradníkov odchádza strelec druhého domáceho gólu Ondřej Šašinka. Na jeho miesto prichádza Ľubomír Urgela.
     
    74
    Nitrania mali k dispozícii priamy kop. Z pravej strany centroval svojou ľavačkou Jaroslav Machovec, ale loptu nasmeroval len do rukavíc domáceho brankára Pavla Kováča.

    Miroslav Kováčik

    Branky: 22. Orávik (pen.), 52. O. Šašinka (Harba) – 9. Šimončič, 70. Vestenický (Militosjan)

    Karty:   72. Bariš (ZMO), 90+1. Kováč (ZMO) – 20. Križan (NIT), 21. Niba (NIT), 26. Kuník (NIT)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 4:0. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 21:24.
    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Nikolić, Horník, Pintér, Chren (C) – Orávik (87. Nascimento), Pleva, Bariš, Harba – Paixao da Silva (90. Duga) – O. Šašinka (75. Urgela).
    Náhradníci: Novota – Karlík, Bartolomeu, Nascimento, M. Rigo, Duga, Urgela.

    FC Nitra: Hroššo – Kuník, Križan, Niba, Chovanec – Machovec, Šimončič (C) (60. Valenta), Kóňa – Charizopulos (51. Fábry), Vestenický, Kotrík (69. Militosjan).
    Náhradníci: Šípoš – Fabiš, Valenta, Fábry, Militosjan, Vencl, Farkaš.

    Rozhodčí: Pavol Chmura – Tomáš Somoláni, Pavel Jánošík
    ocianews.com