Žilina – Trnava 6:0 (kon.) | Dunajská Streda – Slovan Bratislava 0:1 (kon.) | Trenčín – Ružomberok 3:1 (kon.)
Senica – Prešov 0:0 (kon.) | Zlaté Moravce – Nitra 2:2 (kon.) | Michalovce – Podbrezová 1:0 (kon.)
konec
FC ViOn Zlaté Moravce
2:2 (1:1)
FC Nitra
sk Sobota 12.05.2018, 17:45 • Štadión FC ViOn, Zlaté Moravce • Niké liga • O udržení
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    Hlavný rozhodca pridáva k druhému polčasu dve minúty. Okrem toho udeľuje žltú kartu brankárovi Pavlovi Kováčovi, ktorý sa až príliš okato snažil zdržovať priebeh hry.
     
    90
    V poslednej minúte využíva Juraj Jarábek aj svoje posledné striedanie. Za potlesku domácich fanúšikov odchádza z ihriska Ewerton Paixao da Silva a na samotný záver vybieha Denis Duga.
     
    87
    Tri minúty pred koncom riadneho hracieho času registrujeme druhé domáce striedanie. Na trávnik sa dostane aj Cleber Silva Nascimento. Naopak, dnešná futbalová sobota sa končí pre Petra Orávika.
     
    78
    Pre domácich sa črtala veľmi dobrá šanca. Ewerton Paixao da Silva potiahol rýchly brejk, presnou prihrávkou našiel striedajúceho Ľubomíra Urgelu, no ten úplne zbytočne váhal s koncovkou. Napokon bol jeho pokus zblokovaný.
     
    75
    Juraj Jarábek prvýkrát zasahuje do svojej zostavy. Na lavičku náhradníkov odchádza strelec druhého domáceho gólu Ondřej Šašinka. Na jeho miesto prichádza Ľubomír Urgela.
     
    72
    Prvým potrestaným hráčom na domácej strane je Damián Bariš. Defenzívne ladený záložník si tak musí dávať pozor na to, aby sa vo zvyšnom priebehu stretnutia vyvaroval podobných zákrokov.
    70. Tomáš VESTENICKÝ - 2:2
    Zdroj: www.huste.tv
     
    70
    Nitra dala gól!
    Hostia dokázali vyrovnať skóre dnešného derby. Po centri z pravej strany zakončoval striedajúci Vahagn Militosjan. Jeho hlavičku Pavel Kováč ešte vyrazil, no následne už nemohol reagovať na dorážku TOMÁŠA VESTENICKÉHO.
     
    69
    Ivan Galád poslednýkrát strieda v dnešnom stretnutí. Na trávnik sa dostane aj Vahagn Militosjan, čo je jasné posilnenie ofenzívy. Namiesto neho schádza z ihriska René Kotrík.
     
    64
    Domáci futbalisti mohli zveľadiť svoj náskok. Macdonald Niba chyboval v rozohrávke a Ondřej Šašinka si šikovne vymenil loptu s Harisom Harbom. Český futbalista prekonal aj Lukáša Hrošša, no loptu smerujúcu do brány stihol odkopnúť Richard Križan.
     
    60
    Hodinu hry nám ukončí druhé nitrianske striedanie. Miloš Šimončič má pre dnešok odpracované a na záverečnú polhodinu ho nahradí útočník Róbert Valenta.
    52. Ondřej ŠAŠINKA - 2:1
    Zdroj: www.huste.tv
     
    52
    Zlaté Moravce dali gól!
    Domáci futbalisti otáčajú priebeh dnešného derby. Nitrianski obrancovia si teraz vôbec nerozumeli. Haris Harba sa presadil, dokázal priťuknúť loptu ONDŘEJOVI ŠAŠINKOVI a ten strelou medzi nohy prekonal Lukáša Hrošša.
     
    51
    Márius Charizopulos bol dnes mimoriadne nevýrazný na hracej ploche. Ivan Galád si toho všimol a v úvode druhého dejstva ho sťahuje z ihriska. Na jeho miesto prichádza Andrej Fábry.
     
    41
    Domáci futbalisti sa mohli dostať do vedenia. Po vyhranom súboji Michala Pintéra sa ocitol v dobrej šanci Ondřej Šašinka. Český útočník zakončoval slabšou ľavou nohou a možno aj preto minul bránu Lukáša Hrošša.
     
    31
    Domáci futbalisti mali veľkú gólovú príležitosť. Po chybe v rozohrávke hostí získal loptu Ewerton Paixao da Silva. Potiahol ju k šestnástke, potom presným pasom našiel Damiána Bariša, no ten tiesnený obrancom mieril do Lukáša Hrošša.
     
    26
    Pavol Chmura vyťahuje žltú kartu ďalšiemu nitrianskemu obrancovi. Tentokrát je jej adresátom Matúš Kuník. Z obrannej štvorice hostí tak zostáva nepotrestaný už len Ján Chovanec.
    22. Peter ORÁVIK - 1:1
    Zdroj: www.huste.tv
     
    22
    Zlaté Moravce dali gól!
    Po odpískaní pokutového kopu zobral zodpovednosť na svoje plecia skúsený PETER ORÁVIK. Pri realizácii penalty nešpekuloval, loptu napálil do stredu brány a prekonal Lukáša Hrošša. V polovici prvého polčasu tak prakticky začíname odznova.
     
    21
    Zlaté Moravce budú kopať pokutový kop! Macdonald Niba síce najskôr dobre odvrátil center z ľavej strany, ale následne trošku zbytočne tvrdo išiel do súboja s Ondřejom Šašinkom. Čech spadol na trávnik a hlavný rozhodca ukazuje na biely bod.
     
    20
    Hlavný rozhodca Pavol Chmura prvýkrát siaha do svojho vrecka. Adresátom žltej karty je nitriansky stopér Richard Križan. Ťažko však povedať, či ju dostal za faul alebo skôr za následné protesty.
     
    19
    Domáci futbalisti sa tešili z vyrovnávacieho gólu, ale ten napokon neplatí. Dalibor Pleva výborným centrom z ľavej strany našiel Ondřeja Šašinku. Český útočník síce hlavičkoval presne, no v momente prihrávky bol v tesnom ofsajde.
     
    14
    Domáci futbalisti sa po rohovom kope síce nepresadili, ale následne mali veľkú šancu na vyrovnanie. Ewerton Paixao da Silva centrom z pravej strany našiel Harisa Harbu, ale ten hlavičkoval len do brvna.
    9. Miloš ŠIMONČIČ - 0:1
    Zdroj: www.huste.tv
     
    9
    Nitra dala gól!
    Futbalisti spod Zobora sa dostávajú do tesného vedenia. Hosťujúci kapitán MILOŠ ŠIMONČIČ dostal veľa priestoru pred šestnástkou súpera, odhodlal sa k strele a s prispením ľavej žrde prekonal skúseného Pavla Kováča.
     
    1
    S menším oneskorením sa začalo dnešné stretnutie a hneď v úvodnej minúte sa dostal do šance Tomáš Vestenický. Nitriansky útočník sa poľahky pretlačil cez Denisa Horníka, no z tesnej blízkosti dokázal vyraziť jeho strelu Pavel Kováč.

    Miroslav Kováčik

    Branky: 22. Orávik (pen.), 52. O. Šašinka (Harba) – 9. Šimončič, 70. Vestenický (Militosjan)

    Karty:   72. Bariš (ZMO), 90+1. Kováč (ZMO) – 20. Križan (NIT), 21. Niba (NIT), 26. Kuník (NIT)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 4:0. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 21:24.
    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Nikolić, Horník, Pintér, Chren (C) – Orávik (87. Nascimento), Pleva, Bariš, Harba – Paixao da Silva (90. Duga) – O. Šašinka (75. Urgela).
    Náhradníci: Novota – Karlík, Bartolomeu, Nascimento, M. Rigo, Duga, Urgela.

    FC Nitra: Hroššo – Kuník, Križan, Niba, Chovanec – Machovec, Šimončič (C) (60. Valenta), Kóňa – Charizopulos (51. Fábry), Vestenický, Kotrík (69. Militosjan).
    Náhradníci: Šípoš – Fabiš, Valenta, Fábry, Militosjan, Vencl, Farkaš.

    Rozhodčí: Pavol Chmura – Tomáš Somoláni, Pavel Jánošík
    thejrc.org