Teplice – Brno 1:4 (kon.) | Bohemians 1905 – Mladá Boleslav 1:3 (kon.) | Jablonec – Karviná 2:1 (kon.)
konec
FK Jablonec
2:1 (1:0)
MFK Karviná
Neděle 13.05.2018, 18:00 • Stadion Střelnice, Jablonec nad Nisou • HET liga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Z Jablonce se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek víkendu! Někdy příště opět na počtenou. (19:58:43)
     
    Je dobojováno. Vítězem dnešního utkání se nakonec stává tým FK Jablonec! Rozhodně to ale nebylo tak jednoznačné, jak by mohlo tabulkové postavení obou soupeřů predikovat. Slezané, kteří bojují o záchranu, dokonce vyprodukovali více střel, ale doplatili na špatně odbráněnou situaci, při které zblízka vsítil rozhodující gól hlavičkující Martin Doležal. Karviná tedy zůstává připoutána na patnáctém místě tabulky, zatímco se Severočeši dostávají na čtvrtou. Bude to ještě pořádný boj!

    Střely celkem:
    Jablonec 6:9 Karviná.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Slabý centr Pavla Dreksy sice dokázal Bojan Letić hlavou zasáhnout, ale neměl šanci zakončit nějak kvalitněji. Vlastimil Hrubý předvádí dost možná poslední zákrok dnešního podvečera.
     
    90+1
    Karviná už pochopitelně vrhá všechny síly do útoku a snaží se vše cpát před branku. Tam byl ovšem nyní Tomáš Wágner příliš důrazný a po kontaktu s gólmanem je mu pískán nedovolený zákrok.
     
    90
    Volný kop se vydal rozehrát brankář Patrik Le Giang, ale bylo znát, že mu to není úplně vlastní. Našel totiž pouze svého protějška Vlastimila Hrubého. Mezitím sudí signalizuje, že se bude hrát ještě tři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90
    Filip Panák spěchal přes půlicí čáru. Svědomitě se s ním vracel Jan Chramosta (JAB), který nakonec soka stáhl za dres k zemi a dostává žlutou kartu.
     
    89
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Vladimir Jovović, přichází Jaroslav Diviš.
     
    88
    Standardku nyní vybojovali také domácí, ale skončilo to nezdarem po všech stránkách. Jakub Považanec totiž odcentroval prachbídně, a navíc byl ještě Janu Chramostovi odpískán nedovolený zákrok v předbrankovém prostoru.
    87. Ramírezova zajímavá hlavička
     
    87
    Lukáš Budínský standardní situaci nerozehrál vůbec špatně. K hlavičce se dostal jeden z hostů a míč vylétl z chumlu hráčů tak, že takovým padáčkem doplachtil k zasahujícímu Vlastimilu Hrubému.
     
    86
    Jaroslav Zelený se zachoval malinko zbrkle a místo konstruktivního založení akci poslal příliš dlouhý nákop. Ten zaměstnal Patrika Le Gianga, který balón snadno chytil a nakopl jej na útočnou polovinu karvinských fotbalistů.
     
    86
    Jablonec nadále posiluje defenzivu, Michala Trávníka nahrazuje stoper Jiří Piroch.
     
    83
    Tomáš Wágner chytře prodloužil centrovaný míč za sebe. Ve velké šanci se mohl objevit Radek Voltr, ale zradil ho první dotek a z ostrého úhlu už nedokázal nic vymyslet.
    82. Jovović přestřeluje bránu
     
    82
    Několik hráčů přeběhlo míč, až přišla řada na Vladimira Jovoviće. Ten pálil tvrdě, ale nepřesně. Míč skončil asi dva metry nad břevnem hostující svatyně a z nadějné situace tedy nic není.
     
    83
    Zdá se, že s blížícím se koncem utkání Karviná paradoxně přestává hrozit. Navíc bude čelit standardní situaci, Pavel Dreksa (KAR) totiž poslal k zemi Jana Chramostu. Za nesportovní reakci navíc vidí žlutou kartu.
     
    80
    Opět dochází ke komické situaci, kdy se Petr Rada hádá s jedním z jabloneckých fanoušků. Okolní příznivci se dobře baví, ale nyní je úplně nepotěšil centr Tomáše Holeše, který míč poslal daleko mimo dosah spoluhráčů.
     
    79
    Petr Rada střídá, ale jedná se o jinou výměnu. Odchází Martin Doležal, autor prozatím rozdílové branky. Nahrazuje jej zkušený Tomáš Hübschman, který by měl vyztužit defenzivní linie.

    Ondřej Belák


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 34. Chramosta (Jovović), 71. Doležal (Zelený) – 63. Dreksa

    Karty:   90. Chramosta (JAB) – 30. Šisler (KAR), 68. Letić (KAR), 83. Dreksa (KAR)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 4:7. Rohy: 5:4.
    FK Jablonec: V. Hrubý – Holeš, Pernica (C), Lischka, Zelený – Jovović (89. Jaroslav Diviš), Považanec, Trávník (86. Piroch), Matěj Hanousek – Chramosta, Doležal (79. Hübschman).
    Náhradníci: Hanuš – Hübschman, Piroch, Jaroslav Diviš, D. Breda, Janković, Pleštil.

    MFK Karviná: P. Le Giang – Čolić, Dreksa, Janečka, Eismann (C) – Šisler (61. Voltr), Panák – Štepanovský (61. Ramírez), Budínský, Letić – Wágner.
    Náhradníci: Krnáč – Štěrba, Lingr, Voltr, Weber, Hošek, Ramírez.

    Rozhodčí: Pechanec – Boček, Hock.

    Diváci: 2 603
    ocianews.com