Spartak – Dynamo 0:1 (kon.) | CSKA Moskva – Machačkala 2:1 (kon.) | Arsenal Tula – Lok. Moskva 2:0 (kon.)
Zenit – Chabarovsk 6:0 (kon.) | FK Krasnodar – Kazaň 1:1 (kon.) | Ufa – Tosno 5:0 (kon.)
Rostov – Ural 1:0 (kon.) | Perm – Groznyj 0:0 (kon.)
konec
FK Spartak Moskva
0:1 (0:1)
Dynamo Moskva
Neděle 13.05.2018, 13:00 • Stadion Lokomotiv, Moskva • Ruská Premier Liga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Pěkný den! (14:59:38)
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 6:6. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 7:12.
     
    Je konec! Dinamo Moskva překvapivě vítězí na půdě Spartaku Moskva 0:1 a Spartak tak bude muset do předkola Ligy mistrů! Domácí se během první půle spíše zastřelovali a trefovali pozorného brankáře. Deset minut před přestávkou fauloval Kutěpov v pokutovém území a nařízenou penaltu s přehledem proměnil Jevgenij Lucenko! Po přestávce už byli na hřišti prakticky jen hráči v červeném, ale pozorná obrana Dinama v čele s Šuninem nenechala hráče Spartaku vyrovnat!
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Arťom Rebrov (FK Spartak Moskva).
     
    90+3
    Střídání v týmu FK Dinamo Moskva: ze hřiště odchází Jevgenij Lucenko, přichází Jevgenij Markov.
     
    90+2
    Před branku Dinama se snesl vysoký centr z levého křídla, jenže stopeři v modrých dresech si nákop pohlídali a odvrátili míč do bezpečí.
     
    90+1
    Luiz Adriano číhal na vysokou přihrávku do pokutového území, ale pozorný obránce v modrém dresu před ním míč hlavou přizvedl až k rohovému praporku.
     
    90
    Quincy Promes se ještě pustil do debaty s hlavním arbitrem. Domácím fotbalistům se vůbec nelíbí zdržování soupeře. Sen o přímém postupu do základní skupiny Ligy mistrů se rozplývá.
     
    89
    Na trávníku nyní zůstává ležet jeden z hostujících fotbalistů, který si stěžuje na bolest stehenního svalu. Uvidíme, zda dnešní souboj dohraje.
     
    88
    Dmitrij Kombarov měl moře času na rozehrávku, nicméně domácí fotbalista se rozhodl pro přenesení hry na pravé křídlo, kde neměl nikoho ze spoluhráčů.
     
    87
    Alexandr Tašajev potáhl míč po levém křídle až na hranici pokutového území, kde mu ale domácí obránci nedali prostor a Tašajev nestačil odcentrovat.
     
    86
    Fjodor Černych se vrátil pomoci defenzívě a parádně načasovaným skluzem obral o míč Luize Adriana. Fotbalistů v modrém je nyní plné hřiště.
     
    85
    Zadáci Dinama vybojovali míč na své kopačky a uklidňují hru postupnou kombinací v defenzivních řadách. Promes sice aktivně napadá, ale hosté stále drží míč.
     
    84
    Fernando se z hranice pokutového území položil do skákavého míče. Jeho ránu však brankář Šunin dobře viděl a připsal si povedený zákrok.
     
    83
    Alexandr Tašajev si skvěle pokryl míč a Alexandr Samedov mu přišlápl kotník. Na fotbalistech Spartaku Moskva už jde vidět frustrace z nepříznivého stavu.
     
    82
    Luiz Adriano si nabíhal na povedenou přihrávku mezi stopery. Brazilský útočník ve službách Spartaku nabral dobrou rychlost, ale scházely mu dva kroky.
     
    81
    Zé Luís upadl v pokutovém území. Rozhodčí pokutový kop neodpískal! Okamžitě se k němu seběhli čtyři hráči v červeném, ale sudí si svým verdiktem je jistý.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 35. Lucenko (pen.)

    Karty:   34. Kutěpov (SPM), 90+4. Rebrov (SPM) – 9. Kozlov (DMO), 11. Rykov (DMO)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 6:6. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 7:12.
    FK Spartak Moskva: Rebrov – Nikola Maksimović (69. Fernando), Pašalić, Kutěpov – Samedov, Zobnin, Hanni (46. Luís), Timofejev (78. D. Kombarov), Melgarejo – L. Adriano, Promes.
    Náhradníci: Maximenko – Petković, Tasci, Luís, Bocchetti, Fernando, Bakajev, D. Kombarov, Jeremenko, Nimely, Ignatov, F. Sakala.

    Dynamo Moskva: Šunin – Kozlov, Holmén, T. Šunjić, Rausch – Rykov, S. Sow – Tašajev, Tetteh (74. Sosnin), Pančenko (64. Černych) – Lucenko (90+3. Markov).
    Náhradníci: Leščuk – Markov, Černych, Callagov, N. Kalugin, Grulev, Sosnin, Obolskij.

    Rozhodčí: Karasev – Averjanov, Kalugin
    thejrc.org