Spartak – Dynamo 0:1 (kon.) | CSKA Moskva – Machačkala 2:1 (kon.) | Arsenal Tula – Lok. Moskva 2:0 (kon.)
Zenit – Chabarovsk 6:0 (kon.) | FK Krasnodar – Kazaň 1:1 (kon.) | Ufa – Tosno 5:0 (kon.)
Rostov – Ural 1:0 (kon.) | Perm – Groznyj 0:0 (kon.)
konec
FK Spartak Moskva
0:1 (0:1)
Dynamo Moskva
Neděle 13.05.2018, 13:00 • Stadion Lokomotiv, Moskva • Ruská Premier Liga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Pěkný den! (14:59:38)
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 6:6. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 7:12.
     
    Je konec! Dinamo Moskva překvapivě vítězí na půdě Spartaku Moskva 0:1 a Spartak tak bude muset do předkola Ligy mistrů! Domácí se během první půle spíše zastřelovali a trefovali pozorného brankáře. Deset minut před přestávkou fauloval Kutěpov v pokutovém území a nařízenou penaltu s přehledem proměnil Jevgenij Lucenko! Po přestávce už byli na hřišti prakticky jen hráči v červeném, ale pozorná obrana Dinama v čele s Šuninem nenechala hráče Spartaku vyrovnat!
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Arťom Rebrov (FK Spartak Moskva).
     
    90+3
    Střídání v týmu FK Dinamo Moskva: ze hřiště odchází Jevgenij Lucenko, přichází Jevgenij Markov.
     
    90+2
    Před branku Dinama se snesl vysoký centr z levého křídla, jenže stopeři v modrých dresech si nákop pohlídali a odvrátili míč do bezpečí.
     
    90+1
    Luiz Adriano číhal na vysokou přihrávku do pokutového území, ale pozorný obránce v modrém dresu před ním míč hlavou přizvedl až k rohovému praporku.
     
    90
    Quincy Promes se ještě pustil do debaty s hlavním arbitrem. Domácím fotbalistům se vůbec nelíbí zdržování soupeře. Sen o přímém postupu do základní skupiny Ligy mistrů se rozplývá.
     
    89
    Na trávníku nyní zůstává ležet jeden z hostujících fotbalistů, který si stěžuje na bolest stehenního svalu. Uvidíme, zda dnešní souboj dohraje.
     
    88
    Dmitrij Kombarov měl moře času na rozehrávku, nicméně domácí fotbalista se rozhodl pro přenesení hry na pravé křídlo, kde neměl nikoho ze spoluhráčů.
     
    87
    Alexandr Tašajev potáhl míč po levém křídle až na hranici pokutového území, kde mu ale domácí obránci nedali prostor a Tašajev nestačil odcentrovat.
     
    86
    Fjodor Černych se vrátil pomoci defenzívě a parádně načasovaným skluzem obral o míč Luize Adriana. Fotbalistů v modrém je nyní plné hřiště.
     
    85
    Zadáci Dinama vybojovali míč na své kopačky a uklidňují hru postupnou kombinací v defenzivních řadách. Promes sice aktivně napadá, ale hosté stále drží míč.
     
    84
    Fernando se z hranice pokutového území položil do skákavého míče. Jeho ránu však brankář Šunin dobře viděl a připsal si povedený zákrok.
     
    83
    Alexandr Tašajev si skvěle pokryl míč a Alexandr Samedov mu přišlápl kotník. Na fotbalistech Spartaku Moskva už jde vidět frustrace z nepříznivého stavu.
     
    82
    Luiz Adriano si nabíhal na povedenou přihrávku mezi stopery. Brazilský útočník ve službách Spartaku nabral dobrou rychlost, ale scházely mu dva kroky.
     
    81
    Zé Luís upadl v pokutovém území. Rozhodčí pokutový kop neodpískal! Okamžitě se k němu seběhli čtyři hráči v červeném, ale sudí si svým verdiktem je jistý.
     
    80
    Fernando poslal krásnou přihrávku na zadní tyč, kde se po míči natahoval rozběhnutý Melgarejo, jenže zpětnou přihrávkou odevzdal míč obráncům.
     
    79
    Také Spartak tentokrát zahrával rohový kop. Centr od rohového praporku přiletěl na malé vápno, jenže brankář Šunin míč přizvedl ven ze šestnáctky.
     
    78
    Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Arťom Timofejev, přichází Dmitrij Kombarov.
     
    77
    Zé Luís to při napadání rozehrávky soupeře přehnal s agresivitou. Domácí útočník se vrhl do souboje se Sowem, kterému podkopl stojnou nohu.
     
    76
    Dinamo zahrávalo rohový kop. Centrovaný míč se snesl na hlavu Holména, který měl dostatek času, ale slabou hlavičku poslal do rukavic brankáře.
     
    75
    Střídající Fernando se zpoza hranice pokutového území opřel do padajícího míče a parádním volejem protáhl hostujícího gólmana. Šunin míč efektním zákrokem vytěsnil na roh!
     
    74
    Střídání v týmu FK Dinamo Moskva: ze hřiště odchází Abdul Azziz Tetteh, přichází Anton Sosnin.
     
    73
    Promes spěchal za dlouhou přihrávkou na levé křídlo, jenže spoluhráč mu poslal hodně nepřesnou pobídku, kterou na hřišti neudržel ani rychlonohý hráč.
     
    72
    Dinamo se pokusilo zahrozit po rychlém protiútoku. Alexandr Tašajev dostal krásnou přihrávku do běhu, připravil si míč na pravačku a pořádně provětral domácího gólmana.
     
    71
    Pro další centr před hostující branku si došel brankář Anton Šunin. Hostující gólman vyrazil na značku pokutového území, kde vysoký centr stáhl do rukavic.
     
    70
    Alexandr Samedov vyvezl míč na polovinu Dinama a fotbalisté Spartaku už znovu pokračují v obléhání soupeřovy branky. Hosté ale hrají skvěle.
     
    69
    Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Nikola Maksimović, přichází Fernando.
     
    68
    Před brankou Spartaku nyní prosvištěl nebezpečný centr z levého křídla. Nikdo v modrém dresu na prudkou pobídku nedosáhl. Domácí celek tak stále žije.
     
    67
    Dinamo se nastěhovalo na polovinu Spartaku, kde nyní sbírá cenné vteřinky. Domácí fotbalisté potřebují hrát na opačné straně hrací plochy.
     
    66
    Hra je přerušena! Samba Sow zůstává sedět na trávníku a drží se za levé koleno. Podle všeho však bude schopen nadále pokračovat ve hře.
     
    65
    Promes se na hranici pokutového území pokusil o efektní patičku, jenže obránce Dinama se s ním stačil bleskově vrátit a jeho pobídku srazil do bezpečí.
     
    64
    Střídání v týmu FK Dinamo Moskva: ze hřiště odchází Kirill Pančenko, přichází Fjodor Černych.
     
    63
    Před branku Dinama nyní létá jeden centr za druhým. Hostující obrana však pracuje na podtrženou jedničku a nedává domácím hráčům prostor.
     
    62
    Až nyní se Spartak dostal do zakončení! Luiz Adriano zůstal osamocený na zadní tyči, jenže z ostrého úhlu trefil míč vnějším nártem a daroval Šuninovi snadný zákrok.
     
    61
    Luiz Adriano si nyní naběhl na prudkou pobídku do pokutového území, ale v pádu si míč nedokázal ideálně zpracovat a balón propadl do rukavic Šunina.
     
    60
    Zé Luís si náběhem řekl o přihrávku do pokutového území, ale Luiz Adriano mu ji poslal příliš daleko od těle a Toni Šunjić balón vyvezl do bezpečí.
     
    59
    Quincy Promes dostal parádní přihrávku na levé křídlo, jenže domácí šikula uspěchal přechod do pokutového území a vylámal si zuby na dobře postaveném Holménovi.
     
    58
    Sebastian Holmén se na hranici pokutového území dostal k odraženému míči a bez váhání jej nakopl na polovinu fotbalistů Spartaku.
     
    57
    Alexandr Samedov uspěl v hlavičkovém souboji na vlastní polovině hřiště. Spartak tak mohl podniknout útok, jenže domácí hráče brzdí nepřesná kombinace.
     
    56
    Luiz Adriano si na polovině hrací plochy pokryl odražený míč a Abdul Azziz Tetteh jej přistrčením poslal k zemi. Spartak může pokračovat v kombinaci.
     
    55
    Alexej Kozlov rozjel akci Dinama po levém křídle. Hosté se postupnou kombinací dostali až na hranici šestnáctky, ale nikdo v modrém nevypálil.
     
    54
    Na druhé straně se do přímočarého útoku vydal Vladimir Rykov, který z pozice stopera pálil z hranice pokutového území. Jeho technická rána prolétla nad břevnem.
     
    53
    Dva fotbalisté v červeném dresi si nyní zavázeli při kombinaci na hranici pokutového území. Od Timofejeva se míč dokonce odrazil do autu. Hosté budou vhazovat.
     
    52
    Alexandr Samedov se z pravého křídla tlačil do pokutového území, ale neustál souboj s Pančenkem a poroučel se k zemi. Sudí faul neodpískal.
     
    51
    Mario Pašalić dostal přesnou přihrávku do blízkosti pokutového území, parádní kličkou si obránce položil na záda, ale následnou střelou minul horní tyč.
     
    50
    Zé Luís dostal pod tlak obránce Kozlova, který byl u míče jako první, ale dokázal jej odehrát pouze do zámezí. Vhazovat tak budou hráči domácího celku.
     
    49
    Fotbalisté Spartaku nadále kombinují v blízkosti pokutového území Dinama. Kombinace Spartaku však probíhá dobrých pětadvacet metrů od branky.
     
    48
    Promes dostal přesnou přihrávku na pravé křídlo, ale kolem Holména se neprosmýkl do pokutového území. Dinamo přestálo další výpad domácích.
     
    47
    Spartak se ihned v úvodu druhého poločasu nastěhoval do blízkosti pokutového území soupeře. Fotbalisté v červeném však nenašli cestu před branku.
     
    46
    Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Sofiane Hanni, přichází Zé Luís.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce byl aktivnějším celkem domácí Spartak, jenže do vedení se paradoxně dostalo hostující Dinamo Moskva. Domácí se během první půle spíše zastřelovali a trefovali pozorného brankáře. Deset minut před přestávkou fauloval Kutěpov v pokutovém území a nařízenou penaltu s přehledem proměnil Jevgenij Lucenko!Do kabin se tak překvapivě odchází za stavu 0:1.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Dinamo zahodilo obrovskou šanci! Jevgenij Lucenko dostal po chybě domácího brankáře míč do skvělé pozice, ale o kousek minul břevno opuštěné branky!
     
    44
    Abdul Azziz Tetteh zkusil štěstí z úctyhodné vzdálenosti. Hostující záložník napřáhl ke střele z dobrých čtyřiceti metrů, ale míč poslal daleko od branky.
     
    43
    Kirill Pančenko si řekl o prudkou přihrávku na levé křídlo, ale průnik Dinama do pokutového území zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd!
     
    42
    Roman Zobnin chtěl v tísni rozehrát na volného Promese, jenže levou nohou netrefil míč zrovna ideálně a poslal jej do zámezí. Dinama bude vhazovat.
     
    41
    Sebastian Holmén skvěle vystoupil proti rozběhnutému Promesovi a před domácím rychlonohým hráčem odkopl míč daleko od branky Dinama.
     
    40
    Luiz Adriano sportovně odevzdal míč obráncům Dinama. Hosté zatím prožívají skvělou první půli, naopak Spartak se v přechodu na polovinu hostů trápí.
     
    39
    Hra je znovu přerušena! Střelec úvodní branky Lucenko zůstává po střetu s domácím stoperem ležet na trávníku a drží se za pravý kotník.
     
    38
    Promes se málem prodral do obrovské šance, jenže v poslední chvíli mu míč uskočil od kopačky a skončil v rukavicích brankáře Šunina.
    35. Jevgenij LUCENKO - 0:1
     
    35
    Dinamo Moskva právě vstřelilo branku!
    Dinamo se dostává do vedení! K exekuci pokutového kopu se postavil JEVGENIJ LUCENKO a s velkou dávkou štěstí propálil domácího brankáře!
     
    34
    Žlutou kartu dostává Ilja Kutěpov (FK Spartak Moskva).
     
    34
    Penalta pro Dinamo Moskva! Po rohovém kopu se v pokutovém území dopustil faulu Ilja Kutěpov a sudí nařídil penaltu!
     
    33
    Šunin si připsal další zásah. Tentokrát si hostující brankář bez problémů poradil s Hanniho hlavičkou, která mířila doprostřed hostující branky.
     
    32
    Roman Zobnin kouzlil s míčem u nohy na pravé straně hrací plochy. Krajní zadák Spartaku se ale neprosmýkl kolem obránce a získal jen aut.
     
    31
    Dinamo nyní zahrávalo ojedinělý přímý kop. Samba Sow vymyslel vysoký centr na vzdálenější tyč, kam si nabíhal obránce Toni Šunjić, ale balón proskákal do autu.
     
    30
    Luiz Adriano dostal krásný centr na značku pokutového kopu. Brazilský útočník se dostal k hlavičce, ale slabou střelou daroval Šuninovi snadný zákrok.
     
    29
    Spartak v posledních minutách o něco stupňuje svou aktivitu. Domácí fotbalisté se tlačí do zakončení, jenže pozorná obrana Dinama zatím odolává.
     
    28
    Roman Zobnin dostal prostor na pravé straně hrací plochy, kde si míč potáhl až na hranici pokutového území, ale jeho pobídka skončila na hlavě obránce.
     
    27
    Po následném rohovém kopu se k hlavičce probil Sofiane Hanni, který přetlačil Holména, jenže jeho pokus mířil jen do míst, kde stál Anton Šunin.
     
    26
    Luiz Adriano dostal parádní přihrávky na levou stranu a pohotově zakončil technickou střelou na zadní tyč. Anton Šunin míč konečky prstů vyškrábl na roh!
     
    25
    Už to vypadalo, že se Spartak dostane do slibné šance, nicméně Alexandr Samedov si na pravé straně nepohlídal své postavení a ocitl se v ofsajdu.
     
    24
    Sebastian Holmén si na polovině hrací plochy pohrál s nervy hostujících fanoušků. Stoper Dinama si totiž špatně zpracoval přihrávku a Promes jej málem obral o míč.
     
    23
    Vladimir Rykov si skvěle pokryl náběh domácího útočníka a hlavou před ním odvrátil hrozící nebezpečí. Zadáci Dinama zatím domácí ofenzívu nepouštějí do šancí.
     
    22
    Luiz Adriano neustál souboj v pokutovém území a dožadoval se odpískání pokutového kopu. Hlavní rozhodčí měl souboj přímo před očima a nechal pokračovat ve hře.
     
    21
    Kirill Pančenko diriguje rozehrávku hostujícího celku na polovině Spartaku. Fotbalisté v červeném zatím kombinaci Dinama nikterak neatakují.
     
    20
    Nikola Maksimović se skvěle vrátil s rozběhnutým soupeřem, kterému se včas položil pod nohy a odkopl mu balón do zámezí. Vhazovat bude Dinamo.
     
    19
    Spartak zahrával přímý kop v blízkosti pokutového území. Rozehrávky se ujal Quincy Promes, který zkusil překvapit brankáře štiplavou střelou, jenže minul branku.
     
    18
    Po ostrém souboji zůstává na polovině Dinama ležet jeden z domácích fotbalistů, který se drží za pravý kotník. Rozhodčí však nepřerušil hru.
     
    17
    Spartak zahrával další rohový kop. Centrovaný míč tentokrát přiletěl na zadní tyč, kde se k hlavičce probil aktivní Nikola Maksimović, ale jeho pokus proletěl nad břevnem.
     
    16
    Quincy Promes rozkmital své rychlé nohy a spěchal za vysokou pobídkou na levé křídlo. Míč se však po mokrém trávníku svezl do zámezí. Vhazuje Dinamo.
     
    15
    Jevgenij Lucenko si navedl míč středem hrací plochy do blízkosti pokutového území a zakončil pravačkou. Jeho projektil prosvištěl nad břevnem.
     
    14
    Sofiane Hanni na vlastní polovině zbytečně otálel s rozehrávkou a dotírající soupeř mu míč ukopl od nohy. Dinamo navíc vybojovalo vhazování.
     
    13
    Quincy Promes si naběhl na parádní oblouček za obranu Dinama, ale radost mu pokazil zdvižený praporek asistenta rozhodčího! Ofsajd!
     
    12
    Domácí Spartak je v úvodu utkání jasně lepším celkem. Fotbalistů v červeném je plné hřiště a soupeřům prakticky nepůjčují míč.
     
    11
    Další žlutá karta na straně Dinama! Za ostrá slovíčka směrem k hlavnímu rozhodčímu ji dostává Vladimir Rykov.
     
    10
    Exekuce následného přímého kopu se ujal aktivní Quincy Promes. Domácí šikula vymyslel centr na zadní tyč, ale brankář Anton Šunin míč vyboxoval.
     
    9
    A nyní už přichází také první žlutá karta! Za ostrý zákrok na polovině hřiště ji dostává Alexej Kozlov.
     
    8
    Quincy Promes si ještě vyměňuje ostrá slovíčka s jedním z obránců v modrém dresu. Sudí musí v derby od úvodního hvizdu krotit emoce.
     
    7
    Quincy Promes si v blízkosti pokutového území skvěle pokryl míč tělem a nechal se chytře faulovat. Dotírající Vladimir Rykov jej nedovoleným způsobem poslal k zemi.
     
    6
    Quincy Promes se hlásil o dlouhou přihrávku na levé křídlo, ale nikdo v červeném jeho pobídku nevyslyšel a obrana Dinama tak získala balón.
     
    5
    Sofiane Hanni se prodral s míčem u nohy do pokutového území, kde se mu do cesty postavil pozorný obránce a Hanni si v souboji pomohl nedovoleným zákrokem.
     
    4
    Dinamo se už od úvodních minut spoléhá na rychlé protiútoky. Další prudkou přihrávku mezi domácí stopery si pohlídal brankář Spartaku Rebrov.
     
    3
    Z rohového kopu však Spartak branku soupeře neohrozil. Vysoký centr se snesl na přední tyč, kde kraloval dobře postavený obránce Toni Šunjić.
     
    2
    Poprvé v utkání se do útoku vydal také Spartak. Za centrem z pravé strany se řítil Promes, ale obránce Holmen před ním míč odhlavičkoval na roh.
     
    1
    Hosté obstarali výkop do dnešního utkání. Dinamo se ihned vydalo do útoku, jenže vysoký nákop za obranu Spartaku si pohlídal stoper Nikola Maksimović.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Spartak bude hrát v červeném, zatímco Dinamo přijelo v modrých dresech.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Spartak Moskva: Rebrov – Nikola Maksimović, Pašalić, Kutěpov – Samedov, Zobnin, Hanni, Timofejev, Melgarejo – L. Adriano, Promes.
    Náhradníci: Maximenko – Petković, Tasci, Luís, Bocchetti, Fernando, Bakajev, D. Kombarov, Jeremenko, Nimely, Ignatov, F. Sakala.

    FK Dinamo Moskva: Šunin – Kozlov, Holmén, T. Šunjić, Rausch – Rykov, S. Sow – Tašajev, Tetteh, Pančenko – Lucenko.
    Náhradníci: Leščuk – Markov, Černych, Callagov, N. Kalugin, Grulev, Sosnin, Obolskij.

    Rozhodčí: Karasev – Averjanov, Kalugin.
     
    Hostujícímu Dinamu už v dnešním duelu o nic nejde. Dnešní hostující celek má na svém kontě třicet sedm bodů a má jistou záchranu i pro příští ligový ročník. Naopak domácí Spartak ještě má o co hrát. Spartak nyní drží druhou pozici, která znamená přímý postup do základní skupiny Ligy mistrů. O bod za ním je ale městský rival CSKA, který si na milionářskou soutěž rovněž brousí zuby. CSKA dnes navíc hostí předposlední Machačkalu.
     
    Dobré odpoledne všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání ruské Premier ligy mezi Spartakem Moskva a Dinamem Moskva. Duel startuje hodinu po poledni.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 35. Lucenko (pen.)

    Karty:   34. Kutěpov (SPM), 90+4. Rebrov (SPM) – 9. Kozlov (DMO), 11. Rykov (DMO)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 6:6. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 7:12.
    FK Spartak Moskva: Rebrov – Nikola Maksimović (69. Fernando), Pašalić, Kutěpov – Samedov, Zobnin, Hanni (46. Luís), Timofejev (78. D. Kombarov), Melgarejo – L. Adriano, Promes.
    Náhradníci: Maximenko – Petković, Tasci, Luís, Bocchetti, Fernando, Bakajev, D. Kombarov, Jeremenko, Nimely, Ignatov, F. Sakala.

    Dynamo Moskva: Šunin – Kozlov, Holmén, T. Šunjić, Rausch – Rykov, S. Sow – Tašajev, Tetteh (74. Sosnin), Pančenko (64. Černych) – Lucenko (90+3. Markov).
    Náhradníci: Leščuk – Markov, Černych, Callagov, N. Kalugin, Grulev, Sosnin, Obolskij.

    Rozhodčí: Karasev – Averjanov, Kalugin
    thejrc.org