Burnley – Bournemouth 1:2 (kon.) | Crystal Palace – West Brom 2:0 (kon.) | Huddersfield Town – Arsenal 0:1 (kon.)
Liverpool – Brighton 4:0 (kon.) | Manchester Utd. – Watford 1:0 (kon.) | Newcastle – Chelsea 3:0 (kon.)
Southampton – Manchester City 0:1 (kon.) | Swansea – Stoke 1:2 (kon.) | Tottenham – Leicester 5:4 (kon.)
West Ham – Everton 3:1 (kon.)
konec
Burnley FC
1:2 (1:0)
AFC Bournemouth
Neděle 13.05.2018, 16:00 • Turf Moor • Anglická Premier League • 38. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. (17:55:41)
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 4:5. Rohy: 7:8. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 14:9.
     
    Je konec! Burnley nakonec nezvládlo rozlučku s povedenou sezónou a ztratilo slibně rozehraný duel s Bournemouthem, kterému podlehlo 1:2! Burnley se přitom v první půli dostalo do vedení, když se prosadil Chris Wood! Po přestávce byli hosté aktivnějším celkem a zaslouženě se dočkali vyrovnání, když se prosadil Joshua King! Vše nasvědčovalo tomu, že duel skončí remízou, ale Callum Wilson v nastavení zužitkoval brejk hostů a rozhodl o výhře Bournemouthu.
     
    90+6
    Konec zápasu.
    90+3. Callum WILSON - 1:2
     
    90+3
    Bournemouth právě vstřelil branku!
    Hosté v nastaveném čase rozhodují o svém vítězství! Fotbalisté Bournemouthu šli ve dvou proti jedinému zadákovi Burnley. CALLUM WILSON dostal přihrávku a propálil bezmocného brankáře!
     
    90+3
    Hosté se v závěru utkání drží před brankou Burnley, jenže nikdo v černém dresu zatím nenašel odvahu k zakončení. Domácí skvěle brání.
     
    90+2
    Sam Vokes z levé strany pokutového území hledal rozběhnutého Wellse, jenže druhý jmenovaný na jeho pobídku nedosáhl. Bournemouth se s přehledem brání.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90
    Wilson se mohl stát hostujícím hrdinou! Fotbalista Bournemouthu vypálil zpoza hranice pokutového území a jeho skákavý projektil jen o kousek minul pravou tyč!
     
    89
    Sam Vokes se v pokutovém území natahoval po prudké přihrávce mezi stopery, jenže vinou špatného obutí podklouzl a na míč o malý kousek nedosáhl.
     
    88
    James Tarkowski vymyslel vysokou přihrávku na hranici pokutového území. K Wellsovi se však stáhl Fraser, který mu balón ukopl do zámezí.
     
    87
    Exekuce přímého kopu se chopil Fraser. Jeho pobídka přiletěla na malé vápno, kde však zasáhl pozorný obránce James Tarkowski. Bude z toho rohový kop.
     
    86
    Jeffrey Hendrick si na levém křídle pomohl nedovoleným zákrokem a sudí odpískal přímý kop ve prospěch Bournemouthu.
     
    85
    Joshua King si na hranici pokutového území krásně navedl míč na levačku, jenže jeho pokus zpoza hranice šestnáctky proletěl daleko od břevna.
     
    84
    Fotbalisté Bournemouthu se nyní usadili na polovině soupeře. Hráči v černých dresech domácím fotbalistům prakticky nepůjčují míč.
     
    83
    Sam Vokes se vrhl do hlavičkového souboje na levé straně. Domácí útočník však neuspěl proti Akému a daroval balón hráčům Bournemouthu.
     
    82
    Steve Cook se postavil na hrot útoku. Hostující fotbalista se po hřišti pouze plouží a se zraněním se bude snažit sklepávat míče na své spoluhráče.
     
    81
    Hostující Steve Cook už je zpátky na nohou a vypadá to, že s obrovskou porcí sebezapření bude schopen dnešní duel dohrát až do konce.
     
    80
    Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Johann Gudmundsson, přichází Nahki Wells.
     
    79
    Hra je přerušena! Jeden z hostujících fotbalistů zůstává ležet na trávníku a drží se za kotník. Hostující trenér už třikrát střídal. To by pro Bournemouth byla velká ztráta.
     
    78
    Kevin Long se před vlastní brankou vrhl do hlavičkového souboje a hostující Joshua King se v souboji s ním provinil útočným faulem. Rozehrávat budou domácí.
     
    77
    Ibe obešel soupeře na levém křídle, jenže další zadák domácího celku se poté dokázal včas vrátit a odkopl míč daleko na tribunu.
     
    76
    Johann Gudmundsson táhl akci Burnley po levém křídle. Islandský záložník chtěl ošálit svého strážce, ale po přehození míče na levačku nestačil odcentrovat.
    74. Joshua KING - 1:1
     
    74
    Bournemouth právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Bournemouth z ničeho nic dokázal vyrovnat! Domácí obránci nedokázali míč odpravit ven z pokutového území. K míči se dostal JOSHUA KING a krásnou střelou na zadní tyč vyrovnal!
     
    73
    Aaron Lennon kouzlil s míčem na hranici pokutového území. Proti domácímu rychlíkovi stáli hned dva fotbalisté v černém, kteří míč odkopli do bezpečí.
     
    72
    Vokes udržel míč na hranici pokutového území, předal míč Lowtonovi, jenže jeho centr na malé vápno zlikvidoval dobře postavený Dan Gosling.
     
    71
    Sam Vokes se hnal do zakončení na malé vápno, jenže ve výskoku zasáhl Begoviče a rozhodčí mu odpískal nedovolený zákrok.
     
    70
    Domácí zahrávali další rohový kop. Johann Gudmundsson odcentroval na malé vápno, kde se James Tarkowski dopustil faulu, když trefil soupeře loktem.
     
    69
    Tempo hry v posledních minutách pořádně opadlo. Fotbalisté Burnley nadále s přehledem kontrolují své vedení a nepouští soupeře do útoku.
     
    68
    Hosté zahrávali rohový kop. Centrovaný míč se snesl na přední tyč, kde se jeden z hráčů v černém dopustil nedovoleného zákroku.
     
    67
    Právě Defoe se po průniku do pokutového území dožadoval odpískání pokutového kopu po údajné ruce. Sudí souboj dobře viděl a nechal pokračovat ve hře.
     
    66
    Střídání v týmu AFC Bournemouth: ze hřiště odchází Tyrone Mings, přichází Jermain Defoe.
     
    65
    S Kingem to nevypadá vůbec dobře a na střídačce hostujícího celku se už chystá střídání.
     
    64
    Joshua King si udělal prostor na levé straně, jenže v souboji s domácím obráncem byl faulován a také on musí být ošetřován.
     
    62
    Zraněný Wood se ještě bolestivý kotník snaží rozběhat. Domácí útočník dává trenérovi najevo, že to zkusí, ale zřejmě to dlouho nevydrží.
     
    61
    Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Chris Wood, přichází Sam Vokes.
     
    60
    I po hodině hry je domácí celek v těsném vedení. Chris Wood, střelec úvodní branky, nyní zůstává sedět na trávníku a drží se za zraněný kotník.
     
    59
    Střídání v týmu AFC Bournemouth: ze hřiště odchází Lys Mousset, přichází Callum Wilson.
    Střídání v týmu AFC Bournemouth: ze hřiště odchází Emerson Hyndman, přichází Dan Gosling.
     
    59
    Jordan Ibe prošel s míčem u nohy až na hranici pokutového území, kde míč přenechal Kingovi, jehož technický pokus proletěl vysoko nad břevnem.
     
    58
    Jeffrey Hendrick dostal přihrávku na polovinu soupeře, jenže vinou špatného zpracování se sám vytlačil mimo ideální střeleckou pozici.
     
    57
    Ryan Fraser rozjel akci hostujícího celku po levém křídle. Domácí fotbalisté se však stačili stáhnout na svou polovinu a balón vybojovali.
     
    56
    Nathan Aké musel vyrazit proti prudké přihrávce do pokutového území. Stoper Bournemouthu míč odkopl vysokou na tribunu. Domácí budou vhazovat.
     
    55
    Pope vyrazil ven z branky a před rozběhnutým Moussetem schoval nepřesnou přihrávku do rukavic. Zadáci Burnley svému brankáři skvěle pomáhají.
     
    54
    Wood skvěle napadal rozehrávku hostujícího celku a za svou snahu si vysloužil potlesk zaplněného stadionu. Wood dnes opravdu bojuje ze všech sil.
     
    53
    Chris Wood si v souboji s obráncem pomohl nedovoleným zákrokem, když jej vysokou nohou trefil do zad. Sudí jeho zákrok okamžitě odpískal.
     
    51
    Domácí tentokrát zahrávali rohový kop. Johann Gudmundsson poslal skákavý centr na značku pokutového kopu, kde s přehledem zasáhl obránce.
     
    50
    Begovič musel opět zasahovat. Hostující brankář si na brankové čáře poradil se skákavou střelou zpoza hranice pokutového území.
     
    49
    Poprvé po změně stran se Burnley na delší dobu usadilo před brankou soupeře. Fotbalisté v červeném operovali na pravém křídle, ale vybojovali jen aut.
     
    48
    Po dalším nadýchaném centru na malé vápno se do zakončení prodral Aké, jehož hlavička z tísně postrádala razanci i přenost. Burnley bude rozehrávat.
     
    47
    Právě Joshua King se nyní z levého křídla prodral do pokutového území. Jeho průnik však skvělým obranným zákrokem zastavil obránce James Tarkowski.
     
    46
    Burnley obstaralo výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Domácí celek se ihned vydal do útoku, jenže hostující King jej zastavil za cenu nedovoleného zákroku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali hodně bojovné utkání. Hostující Bournemouth se v úvodu klání tlačil více do útoku, jenže nemohl najít recept na pozornou obranu. Jedinou šanci hostů navíc skvělým zákrokem zlikvidoval Pope. Na druhé straně vyšel domácím útok po levé straně, na jehož konci stál Chris Wood , který otevřel skóre utkání. Do kabin se tak odchází za stavu 1:0.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45
    Johann Gudmundsson se na levém křídle pustil do hlavičkového souboje s Mingsem, který jej ostrým faulem poslal k zemi. Burnley ještě rozehraje přímý kop.
     
    44
    Joshua King poslal krásnou přihrávku na pravé křídlo. Tam si na míč nahíhal Mings, jenže vinou špatného zpracování odevzdal míč domácím zadákům.
     
    43
    Na stadionu panuje parádní atmosféra. Domácí fanoušci cítí, že jejich oblíbenci se s nimi chtějí rozloučit výhrou a ženou hráče Burnley do útoku.
     
    42
    Bournemouth se snažil rychle odpovědět. Hosté zahrávali přímý kop z levé strany hrací plochy. Charlie Daniels vyslal centr na přední tyč, ale King hlavičkoval dobré tři metry mimo branku.
    40. Chris WOOD - 1:0
     
    40
    Burnley se v posledních minutách nastěhovalo na polovinu Bournemouthu a snaží se najít cestičku do pokutového území. Hostující zadáci se ale skvěle pohybují.
     
    39
    Burnley právě vstřelilo branku!
    Burnley nakonec svou velkou převahu přetavuje v úvodní branku dnešního utkání! Domácí zaútočili po levé straně. Na krásný centr si naběhl Westwood a CHRIS WOOD jeho pokus doklepl do sítě!
     
    39
    Jack Cork se středem hrací plochy tlačil do pokutového území, nicméně do cesty se mu postavil důrazný Cook, který mu špičkou kopačky ukopl míč na roh.
     
    38
    Joshua King chtěl překvapit obranu Burnley průnikem po levém křídle. Rychlonohý fotbalista Bournemouthu však neobešel Tarkowskiho.
     
    37
    Johann Gudmundsson si krásně přehodil míč na levačku a odcentroval na malé vápno. Dotírající Ashley Westwood si podle hlavního arbitra pomohl faulem.
     
    36
    Tyrone Mings vystartoval na hranici pokutového území proti vysoké pobídce a ve skluzu zakopl míč na rohový kop. Burnley může po delší dob zahrozit.
     
    35
    Brankář Burnley Pope se znovu musel zapojit do rozehrávky. Domácí gólman vyrazil ven z branky a před dobíhajícím Moussetem odkopl míč daleko od branky.
     
    34
    King tentokrát hledal Danielse, který si míč pokryl tělem a nenechal se od něj odstavit. Zadáci Bournemouthu se sice zlobí, ale faul se nepíská.
     
    33
    Stephen Ward si musel dávat pozor na dotírajícího Kinga. Hostující křídelník domácího obránce vytlačil až k postranní čáře, ale Ward se dokázal vymotat.
     
    32
    Tyrone Mings přenesl hru na pravou stranu hrací plochy. Zadák Bournemouthu málem daroval míč rozběhnutému Woodovi, ale ten si nepotykal se zpracováním.
     
    31
    Chris Wood si naběhl na přetažený centr před branku Bournemouthu. Domácí střelec však vrátil míč pro dobíjající spoluhráče, ale nikdo z nich na míč nedosáhl.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina hry a zatím sledujeme spíše bojovné utkání. Hostující Bournemouth je zatím o něco aktivnější, ale domácí obrana a vynikající Pope zatím odolávají.
     
    29
    Jordon Ibe si rychlou přešlapovačkou na levém křídle připravil míč k odcentrování. Jeho pobídka nabrala opačnou rotaci a skončila v rukavicích domácího brankáře.
     
    28
    Po rohovém kopu se do zakončení tlačil Suman, jehož technickou střelu zpoza hranice pokutového území srazil obránce Long na další rohový kop.
     
    27
    Charlie Daniels dostal další krásnou přihrávku do běhu. Hostující křídelník se do míče opřel levačkou, ale Pope dával pozor a jeho ránu vyrazil na roh.
     
    26
    Nathan Aké vystoupil proti prudkému centru z levé strany a nikým neatakován odhlavičkoval míč do bezpečí. Nikdo v červeném se k odraženému míči nedostal.
     
    25
    Do rozehrávky domácího celku se nyní zapojil také brankář Pope. Gólman domácího celku přenesl hru na levé křídlo a Wood už táhne další útok.
     
    24
    Tyrone Mings potáhl míč po levém křídle, jenže jeho průnik zastavil dobře postavený obránce James Tarkowski. Burnley se snaží bránit osobní obranou.
    23. Danielsova možnost
     
    23
    První obrovská šance Bournemouthu! Po rychlém protiútoku po pravém křídle dostal přihrávku do šestnáctky Charlie Daniels, ale jeho ránu vyrazil Pope!
     
    22
    Joshua King si na pravé straně pokutového území udělal prostor k odcentrování před domácí svatyni, jenže nikdo v černém na jeho pobídku nedosáhl.
     
    21
    Charlie Daniels se z levého křídla tlačil do pokutového území. Po krátké přešlapovačce se pokusil odcentrovat, ale Matthew Lowton jeho centr zblokoval.
     
    20
    Aké si velmi zvláštním způsobem zpracoval vysokou přihrávku na polovinu soupeře. Kmenový obránce londýnské Chelsea poté roztáhl hru na levé křídlo.
     
    19
    Domácí celek zahrával rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, kam se tlačil James Tarkowski, ale v souboji s Cookem se provinil proti pravidlům.
     
    18
    Stephen Ward se štěstím udržel míč na hrací ploše. Burnley se nyní usadilo na polovině Bournemouthu a poprvé v utkání si může vytvořit tlak.
     
    17
    Jeffrey Hendrick potáhl míč na levou stranu a vyslal vysoký nákop na polovinu soupeře. Hostující brankář Begovič vyrazil na hranici šestnáctky, kde míč schoval do rukavic.
     
    16
    Joshua King napadal rozehrávku Burnley na polovině domácích. Obránci v červených dresech poněkud zpanikařili, ale přenesení hry na pravou stranu se jim se štěstím povedlo.
     
    15
    Matthew Lowton si počkal na vysokou přihrávku na pravou stranu hrací plochy. Krajní obránce Burnley posunul míč na Lennona, jenže ten nenašel recept na Mingse.
     
    14
    Asmir Begović se musel zapojit do rozehrávky Bournemouthu. Hostující brankář dostal přihrávku do pokutového území a před napadajícím Woodem si musel pospíšit.
     
    13
    Zadáci Burnley si nyní neporozuměli při rozehrávce. Matthew Lowton číhal na přihrávku na pravé křídlo, ale Long mu poslal míč, na který nemohl dosáhnout.
     
    12
    Burnley táhlo útok středem hrací plochy. Přihrávku na levou stranu obdržel Johann Gudmundsson, jehož příliš krátký centr odkopl obránce Steve Cook.
     
    11
    Andrew Surman dirigoval rozehrávku hostů na polovině Burnley, jenže jeho přihrávku na levé křídlo přečetl dobře postavený Matthew Lowton.
     
    10
    Burnley zahrávalo rohový kop. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, kde číhal stoper James Tarkowski, nicméně jeho hlavička Begoviče neohrozila.
     
    9
    Joshua King je v úvodních minutách dnešního utkání velice aktivní. Hostující útočník svedl další souboj s Tarkowskim, jenže tentokrát nevybojoval míč.
     
    8
    Joshua King si naběhl na vysokou přihrávku z autového vhazování, roztáhl hru na pravé křídlo, kam spěchal Fraser, jenže ten nedokázal přesně odcentrovat.
     
    7
    Chris Wood uspěl v hlavičkovém souboji na polovině Bournemouthu. Míč se od jeho hlavy odrazil jen na kopačky zadáků Bournemouthu, kteří mohou uklidnit hru.
     
    6
    Charlie Daniels si řekl o přihrávku na levé křídlo, jenže vinou špatného zpracování se dostal do souboje s vracejícím se Lennonem a vybojoval pouze aut.
     
    5
    James Tarkowski je v úvodních minutách hodně vidět. Domácí stoper si řekl o přihrávku z autového vhazování. Fraser se jej vydal napadat a provinil se faulem.
     
    4
    Joshua King si v souboji na polovině hrací plochy pomohl nedovoleným zákrokem, když zatáhl za dres obránce domácího celku Tarkowskiho.
     
    3
    Poprvé v utkání se do útoku vydalo také Burnley. Domácí fotbalisté se po nákupu Popa snažil zaútočit po pravém křídle, ale Lennon neuspěl v hlavičkovém souboji.
     
    2
    Charlie Daniels se z levého křídla snažil odcentrovat na malé vápno. Hostující obránce hledal Mousseta, ale před ním hlídkoval James Tarkowski.
     
    1
    Hosté obstarali výkop do dnešního utkání. Bournemouth se ihned vydal do útoku. Vysokou přihrávku si zpracoval Ibe, ale Lowton jej ihned obral o míč.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Burnley bude hrát v červeném, zatímco Bournemouth přijel v černém.
     
    Úvodní sestavy:

    Burnley FC: Pope – Lowton, K. Long, Tarkowski, S. Ward – Lennon, Cork, A. Westwood, Gudmundsson – Wood, Hendrick.
    Náhradníci: Heaton – N'Koudou, Taylor, Vokes, Bardsley, Wells, McNeil.

    AFC Bournemouth: Begović – Mings, S. Cook, Aké – Fraser, Hyndman, Surman, Daniels – J. King, Mousset, Ibe.
    Náhradníci: Boruc – Defoe, C. Wilson, Gosling, Pugh, B. Smith.

    Rozhodčí: Tiernley – Holmes, Eaton.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Burnley FC

    Burnley letos prožilo opravdu povedenou sezónu! Domácí celek má na svém kontě kolo před koncem čtyřiapadesát bodů a je jasné, že v letošním ročníku Premier League skončí sedmé. V létě tak bude bojovat o účast v základní skupině Evropské ligy. Na domácím stadionu navíc skvěle brání. V minulém utkání Burnely prohrálo 5:0 s Arsenalem.
     
    AFC Bournemouth

    Bournemouth letos opět prožil povedenou sezónu. Kolo před koncem má na svém kontě čtyřicet jedna bodů a v případě výhry by se ještě mohl posunout na desátou pozici. Aktuálně je Bournemouth dvanáctý. V minulém kole navíc dokázal přerušit sérii třech porážek v řadě, když doma porazil trápící se Swansea.
     
    Dobré odpoledne všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Premier League mezi Burnley a Bournemouthem. Výkop je stanoven na 16 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 39. Wood (A. Westwood) – 74. J. King (Daniels), 90+3. C. Wilson (Defoe)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 4:5. Rohy: 7:8. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 14:9.
    Burnley FC: Pope – Lowton, K. Long, Tarkowski, S. Ward – Lennon, Cork, A. Westwood, Gudmundsson (80. Wells) – Wood (61. Vokes), Hendrick.
    Náhradníci: Heaton – N'Koudou, Taylor, Vokes, Bardsley, Wells, McNeil.

    AFC Bournemouth: Begović – Mings (66. Defoe), S. Cook, Aké – Fraser, Hyndman (59. Gosling), Surman, Daniels – J. King, Mousset (59. C. Wilson), Ibe.
    Náhradníci: Boruc – Defoe, C. Wilson, Gosling, Pugh, B. Smith.

    Rozhodčí: Tiernley – Holmes, Eaton
    thejrc.org