Burnley – Bournemouth 1:2 (kon.) | Crystal Palace – West Brom 2:0 (kon.) | Huddersfield Town – Arsenal 0:1 (kon.)
Liverpool – Brighton 4:0 (kon.) | Manchester Utd. – Watford 1:0 (kon.) | Newcastle – Chelsea 3:0 (kon.)
Southampton – Manchester City 0:1 (kon.) | Swansea – Stoke 1:2 (kon.) | Tottenham – Leicester 5:4 (kon.)
West Ham – Everton 3:1 (kon.)
konec
Newcastle United
3:0 (1:0)
Chelsea FC
Neděle 13.05.2018, 16:00 • St James' Park, Newcastle upon Tyne • Anglická Premier League • 38. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a v příštím ročníku Premier League na počtěnou. (17:55:21)
     
    Utkání je u konce a Newcastle naprosto jasně vítězí 3:0. Dwight Gayle vstřelil v prvním poločase rozhodující branku, jehož ve druhém poločase dvěma brankami doplnil Ayoze Pérez. Černobílí tak zvládli poslední domácí utkání v sezóně a zaslouženě berou tři body.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Domácí se ještě něco vepředu pokoušeli vymyslet, ale pozorní bránící hráči pro tento moment zakročili. Hra pokračuje útokem Chelsea, která letos skončí na páté pozici a zahraje si jen Evropskou ligu.
     
    90
    Domácí publikum v poslední minutě základní hrací době na nohou. Newcastle dnes předvedl proti jednomu z favoritů soutěže parádní výkon a může být pyšný. Nastavují se dvě minuty.
     
    89
    Thibault Courtois nyní musel z branky poté, co byl nakopnut míč před jeho vápno. Nebezpečně tam totiž dorážel jeden z domácích, čtvrtá branka by už zaváněla pořádným debaklem.
     
    88
    Už se dohrávají poslední minutky tohoto utkání, které vyhrají fotbalisté Newcastlu. Chelsea se ještě něco pokouší na pravé straně, ale její dnešní výkon to nejspíše už nevylepší.
     
    87
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Mohamed Diamé, přichází Massadio Haidara.
     
    85
    Opět se do zajímavé akce dostával ve druhém poločase aktivní Victor Moses. Nyní bylo jeho počínání ovšem zbytečné, hostující ofenzivní hráč se nacházel v ofsajdu.
     
    82
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Eden Hazard, přichází Pedro.
     
    81
    Willian se dostával po pravé straně do útoku. Míč mu ovšem následně ujel a skončil na nohou bránícího hráče. Pokračuje se hrou domácího Newcastlu.
     
    80
    Na levé straně se pokoušel do zakončení projít Jacob Murphy, ale míč skončil v autu. Následně se domácí borec držel za nohu a nejspíše jej něco po souboji bolelo a nevypadá, že by mohl pokračovat.
     
    79
    Domácí celek se už nikam moc nežene, zbytečně neriskuje a hraje opravdu v klidu. Přihrává si na vlastní polovině a pomalu se dostává na útočnou polovinu.
     
    78
    Álvaro Morata se hned dostával do první akce, ale přihrávku na pravé straně přijímal až v ofsajdové pozici. Pokračuje se tak odkopem od branky Dúbravky.
     
    77
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Ross Barkley, přichází Willian.
     
    76
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Olivier Giroud, přichází Álvaro Morata.
     
    74
    Eden Hazard si na levé straně naběhl do vápna a pokoušel se něco vymyslet. Proti bránícím hráčům mu to ovšem nevyšlo, skvělá práce od domácích.
     
    73
    Akce Chelsea nejsou ničím nebezpečné. Ross Barkley nyní centroval z pravé strany, míč ovšem skončil pouze v rukavicích připraveného Martina Dúbravky, kterého nikdo neotravoval v zákroku.
     
    72
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Matt Ritchie, přichází Isaac Hayden.
     
    71
    Po menším ošetřování domácího hráče se pokračuje odkopem od branky Martina Dúbravky, který si v dříve v sezóně připsal čisté konto například proti Manchesteru United.
     
    70
    Nyní si Moses naběhl po pravé straně do vápna a následným centrem na zadní tyčku hledal Oliviera Girouda. Tomu se ale nepovedlo trefit branku, trestuhodné.
     
    68
    Barkley nyní naběhl s míčem do šestnáctky, aby následně zakončoval Moses. Ten ale v osobním souboji ztratil balanc a jeho zakončení bylo špatné.
     
    66
    Jacob Murphy se odhodlal po levé lajně k rychlému útoku, ten se mu ale nikterak zakončit nepovedlo. U míče jsou tak fotbalisté londýnského celku.
    63. Ayoze PÉREZ - 3:0
     
    63
    Newcastle právě vstřelil branku!
    Tak to je pořádná smůla pro hostující celek a neskutečná atmosféra na stadionu v Newcastlu! Shelvey našel na zadní tyčce nabíhajícího AYOZE PEREZE, jenž dával míč do protipohybu brankáře. Courtois na míč nedosáhl a je to 3:0!
     
    62
    Hraje se opravdu skvělý fotbal, hlavně tedy od domácího celku, který má nakročeno k dost luxusnímu výsledku. Chelsea je opařená, ale snaží se kombinovat. Mezitím viděl žlutou kartu Tiemoué Bakayoko.
    62. Ross Barkley v parádní šanci zklamal
     
    62
    Martin Dúbravka nyní zneškodnil tutovku soupeře! Ross Barkley se po přihrávce Hazarda zjevil sám před slovenským brankářem, ale nakonec jej nepřekonal. Dúbravka zasáhl nohou.
     
    61
    Domácí se hned dostali do tempa a otravovali hostující obranu. Právě Perez dostával další centr na hlavu, ale těsně před ním zakročili bránící hráči Chelsea.
    59. Ayoze PÉREZ - 2:0
     
    59
    Newcastle právě vstřelil branku!
    Místo vyrovnávací branky přichází druhá branka domácích! Jonjo Shelvey se opřel do míče, který mířil k levé tyčce. Na penaltě jej ještě lehce tečoval AYOZE PEREZ a Newcastle jde již do slibného dvoubrankového vedení.
     
    58
    To se ale nepovedlo. Míč ve snaze dostat na pravé křídlo nebyl přesný a skončil v autu. Opět se tak bude odkopávat od branky bývalého brankáře Sparty Praha.
     
    57
    Chelsea je ve druhém poločase o něco aktivnější a Newcastle se lehce zatáhl. Nyní Blues kombinují na vlastní polovině a pokouší se vymyslet další akci.
     
    55
    Ross Barkley se dostal do vápna a z úhlu spíše přihrával na penaltu. Dúbravka ovšem celou situaci přečetl a s poklidem jej uklidil ve svých rukavicích.
     
    54
    Po pravé straně se až do šestnáctky dostal Victor Moses, který zkoušel přihrávat na penaltu. To se mu ale v těžké pozici nepovedlo a akce skončila neúspěchem.
    52. Giroud se mohl dočkat skvělé branky, Dúbravka byl proti
     
    52
    Konečně hosté něco vymysleli. Olivier Giroud zakončoval patičkou pod břevno po centru z pravé strany. Kdyby to vyšlo, byl by to opravdu luxusní gól. Dúbravka ale skvěle zasáhl!
     
    51
    Chelsea se dostávala do slibné protiakce, která byla ovšem přerušena bídnou přihrávkou na levé křídlo. Píská se aut a zahrávat jej budou fotbalisté Newcastlu.
     
    50
    Eden Hazard přijímal přihrávku na hranici vápna, kam si naběhl a pokoušel se něco vymyslet. Balon si ale předkopl a do zakončení se nakonec nestihl dostat.
     
    49
    Tak to byla zajímavá akce. Ritchie se dostal na levé straně až k vápnu a po zasekávačce přihrával na penaltu. Nabíhající hráč ale míč netrefil a Courtois jej skryl v rukavicích.
     
    48
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Dwight Gayle, přichází Joselu.
     
    47
    Eden Hazard byl na levé straně a ve vápně mu nabíhala dvojice hráčů. Místo předávky na penaltu ovšem zasáhl do obličeje jednoho z bránících hráčů a hra je přerušena.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je u konce. Domácí celek začal parádně, brzy dal branku a následně se dostal i do dalších slibných akcí, Courtois ovšem většinu z nich pochytal. Chelsea nepředvedla v prvních pětačtyřiceti minutách vůbec nic a Martin Dúbravka si klidně v brance mohl číst denní tisk. Uvidíme, zda se hra Chelsea změní ve druhém poločase.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Na závěr poločasu přišla ještě jedna povedená akce domácích. Ayoze Perez vše zakončoval slibnou střelou z hranice vápna, Courtois ovšem skvěle zasáhl!
     
    45+1
    Mezitím byly nastaveny dvě minuty nad rámec prvního poločasu. Florian Lejeune rozehrává z hloubi vlastní poloviny jednu z posledních akcí prvního poločasu.
     
    45
    Emerson následně rozehrával rohový kop Chelsea, ale trefil pouze prvního bránícího hráče Newcastlu. V protiútoku fauloval Gary Cahill a domácí mají k dispozici standardku.
     
    44
    Odbíhají poslední minutky prvního poločasu, který výsledkově i herně patří domácímu Newcastlu. Chelsea se dnes nedaří a i kdyby zvítězila, kýženého cíle dnes nedosáhne. Liverpool totiž vede nad Brightonem 2:0.
     
    42
    Na hřišti jsou již domácí doktoři, kteří přistupují k jednomu z domácích borců. Ten po jednom ze zákroků zůstal ležet na hřišti, následně se ale zvedá a odchází po svých.
     
    41
    Hráči Chelsea nyní kombinují na vlastní polovině a pokouší se něco vymyslet. To se jim vzápětí nevede a Newcastle se ujímá míče. Následně je hra přerušena díky poraněnému hráči.
     
    40
    Proti přihrávce za obranu Newcastlu nyní vystoupil dominantně Jamaal Lascelles, jenž míč následně rázně odkopl až do autu. Pokračuje se hrou Chelsea.
     
    39
    Jonjo Shelvey vybojoval míč u vlastního vápna a dlouhým centrem až na útočnou polovinu hledal rychlonohé spoluhráče. Ti se ale k míči nedostali a pokračuje se hrou Chelsea.
     
    38
    Londýňané se následně něco pokoušeli vymyslet u pravé lajny, ale úspěšní nebyli. Newcastle ubránil i tento pokus o akci a míří do útoku. Uvidíme, zda bude úspěšný.
     
    36
    Píská se až faul Kantého, jenž si ve středu hřiště podržel pronikajícího a aktivního Pereze. Newcastle tak bude rozehrávat standardní situaci z levé strany.
     
    35
    Po rohovém kopu se domácí opět dožadovali pokutového kopu. Atkinson to nyní moc jednoduché nemá. Perez dostával přihrávku za obranu, kde jej do zakončení nepustil Azpiliuceta. Držení to ale od španělského obránce podle sudího nebylo.
     
    34
    Antonio Conte nevypadá šťastně. Newcastle šel do dalšího útoku, který byl zakončen střeleckým pokusem Pereze. Míč se od jeho ruky odrazil na roh, penalta se nepíská.
     
    33
    Až nyní se hosté dostali do vápna, kde ovšem od Barkleyho nepřišla přesná přihrávka na penaltu. Bránící borci Newcastlu míč odkopli a udrželi své fanoušky v klidu.
     
    31
    Blues chybí pohyb a rychlost. Nyní sice vidíme jejich kombinační hru, ale je to takové utrápené a pomalé. Newcastle by v tomto ohledu mohl dnes vyučovat svého soupeře.
     
    30
    Půlhodina utkání je u konce a my se nemáme proč nudit. Newcastle předvádí skvělý výkon a svého soupeře do ničeho nepouští. Aktuálně zasáhla dobře obrana Chelsea.
     
    28
    Domácí fanoušci jsou v rauši a není se vůbec čemu divit. Newcastle hraje parádní fotbal a hosté vůbec nestíhají. Hosté mohou být rádi, že je to pouze 1:0 pro domácí.
     
    27
    Domácí jsou opravdu nabuzení. Dwight Gayle střílel z pozice před vápnem, kde míč točil k pravé tyčce, brankáře ale prostřelit nedokázal! Courtois si připsal parádní zákrok.
     
    25
    Hosté kombinovali před vápnem, ale nakonec nic nevymysleli. Snažení bylo ukončeno odpískáním útočného faulu na Pereze. Pokračuje se odkopem od branky Dúbravky.
     
    24
    Jonjo Shelvey si následně naběhl do akce, která mohla znamenat druhou branku. Ve vápně levačkou zakončoval k levé tyčce, ale branku nakonec minul o pár milimetrů!
    23. Dwight GAYLE - 1:0
     
    23
    Newcastle právě vstřelil branku!
    Branka visela ve vzduchu a nyní tam již padla, Chelsea si to za svou pasivitu zasloužila! Centrovaný míč se pokoušel poslat do branky Jacob Murphy, ale Cortouis míč vyrazil před sebe. Tam již stál DWIGHT GAYLE, jenž měl lehkou úlohu – 1:0.
     
    21
    Mohamed Diamé následně využil svého těla a obral jednoho z hráčů o míč. Následně se pokusil překonat hostujícího brankáře, jeho pokus ale zamířil jen těsně vedle branky!
     
    20
    Hodně rychlá akce Newcastlu byla zakončena centrem z pravé strany vápna. Před dotírajícím borcem zakročil hráč Chelsea, jenž ohrozil svého vlastního brankáře. Belgický brankář následně míč odkopl do zámezí!
     
    18
    César Azpilicueta následně hledal přihrávku do vápna jednoho ze svých spoluhráčů. Přihrávka ovšem nebyla přesná a míč skončil pouze v autu. Odkop od branky slovenského brankáře.
     
    17
    Na druhé straně byl již blízko branky Hazard, který místo přihrávky do vápna vracel až na obrannou polovinu. Hra Chelsea zatím není ideální, Newcastle hraje do defenzivy skvěle.
     
    16
    Parádně hrající Ritchie si na pravé straně poradil s bránícím hráčem a odcentroval. Připravené spoluhráče ve vápně ovšem nenašel, míč byl odvrácen.
     
    15
    Aktivita hostů nic nepřinesla, a tak se do kombinace opět dostávali domácí. Ti si dali pár přihrávek na polovině hřiště a hned chtěli hru posunout dopředu. míč směrem dopředu ale nikdo nezachytil.
     
    13
    Po delší době opět vidíme u míče Chelsea, která kombinuje na útočné polovině a pokouší se něco vymyslet. Zatím je to ale jen takové obléhání bez překvapivé přihrávky.
     
    12
    Hosté následně zachybovali v rozehře a Shelvey posílal centrovaný míč na hranici vápna. Zde se ale nikdo z jeho spoluhráčů neprosadil, míč byl odvrácen obranou Chelsea.
     
    11
    Domácí ovšem i po této akci zůstávají na útočné polovině a svého soupeře tlačí. Fanoušci černobílých mohou být spokojení, uvidíme, jestli se Magpies také prosadí.
    9. První velká šance utkání, Shelvey nepropálil Courtoise
     
    9
    Tak to byla parádní akce domácího celku. Jonjo Shelvey byl na konci aktivní kombinace, kterou zakončoval tvrdou střelou z nějakých pětadvaceti metrů. Courtois ale míč skvěle vyrazil!
     
    8
    Černobílí se nyní dostávali do útoku a vše bylo šperkováno centrovaným míčem na levou stranu. Nepřesný balon ale skončil v autu a hra bude pokračovat vhazováním Chelsea.
     
    7
    Až nyní aktuálně pátý celek Premier League přebírá iniciativu a kombinuje na útočné polovině. Blues hrají ve skvělé formě, kterou budou chtít potvrdit také dnes.
     
    6
    Domácí borci jsou aktivní a Chelsea se k míči zatím moc nedostala. Příznivci Magpies to oceňují potlesk a svůj celek ženou směrem dopředu.
     
    5
    Přímý kop z pravé strany byl rozehrán právě Ritchiem. Jeho první pokus se k němu vrátil, a tak to domácí borec zkusil znova. Ani tentokráte ovšem míč ve vápně nikoho nenašel.
     
    4
    Matt Ritchie je od prvních minut na své pravé straně dosti aktivní. Nyní bylo jeho snažení ukončeno faulem a Newcastle bude zahrávat první standardní situaci utkání.
     
    3
    Naprosto parádně to domácí vykombinovali až do vápna, kde se jim ale po akci na jeden dotek nakonec zakončit nepovedlo. Bránící hráči Chelsea míč odkopli.
     
    2
    Fotbalisté domácího celku se hned dostávají do útoku, kde na útočné polovině aktivně kombinují. Uvidíme, co se jim povede vymyslet .
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky vcházejí na travnatou plochu a utkání posledního kola Premier League brzy začne! Především hostům jde o hodně, sledujte náš přenos.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Newcastle United: Dúbravka – Yedlin, Lascelles, Lejeune, P. Dummett – Shelvey, Diamé – Ritchie, Ayoze Pérez, Jacob Murphy – Gayle.
    Náhradníci: Darlow – Manquillo, Haidara, Gámez, Hayden, Merino, Joselu.

    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, Christensen, Cahill – Moses, Bakayoko, Kanté, Emerson – Barkley, E. Hazard – Giroud.
    Náhradníci: Caballero – Rüdiger, Alonso, Fàbregas, Willian, Morata, Pedro.

    Rozhodčí: Atkinson – Child, Smart..
     
    CHELSEA FC (5.)

    Loňští mistři letos zažili o něco horší sezónu, která bude dost možná zakončena pátým místem a bojem pouze ve skupinové fázi Evropské ligy. Blues ztrácejí na čtvrtý Liverpool dva body a proti Newcastlu musí nutně vyhrát a doufat, že Liverpool neporazí na domácím hřišti Brighton. Londýnský velkoklub v posledních pěti zápasech čtyřikrát zvítězil a jednou remizoval. Naposledy si rozdělil body po výsledku 1:1 s šestnáctým Huddersfieldem.
     
    NEWCASTLE UNITED (10.)

    The Magpies splnili svou letošní roli na jedničku a i v příštím roce budou hrát Premier League. Newcastle má na svém kontě 41 bodů, stejně jako další trojice týmů. Čtyřnásobný vítěz Premier League na tom mohl být lépe, nebýt čtyř proher v řadě. Postupně padli s Evertonem (0:1), West Bromwichem (0:1), Watfordem (1:2) a naposledy také s Tottenhamem (0:1).
     
    Vítám všechny fanoušky Premier League při posledním kole nejvyšší anglické soutěže! Newcastle hostí na svém pažitu Chelsea, která bude na dálku hrát o Ligu mistrů. Domácí hrají o konečné umístění. Startuje se v 16:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    David Panuška

    Branky: 23. Gayle, 59. Ayoze Pérez (Shelvey), 63. Ayoze Pérez (Lejeune)

    Karty:   62. Bakayoko (CHE)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 5:3. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 11:10.
    Newcastle United: Dúbravka – Yedlin, Lascelles, Lejeune, P. Dummett – Shelvey, Diamé (87. Haidara) – Ritchie (72. Hayden), Ayoze Pérez, Jacob Murphy – Gayle (48. Joselu).
    Náhradníci: Darlow – Manquillo, Haidara, Gámez, Hayden, Merino, Joselu.

    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, Christensen, Cahill – Moses, Bakayoko, Kanté, Emerson – Barkley (77. Willian), E. Hazard (82. Pedro) – Giroud (76. Morata).
    Náhradníci: Caballero – Rüdiger, Alonso, Fàbregas, Willian, Morata, Pedro.

    Rozhodčí: Atkinson – Child, Smart.
    thejrc.org