Fiorentina – Cagliari 0:1 (kon.) | Bologna – Chievo 1:2 (kon.) | Crotone – Lazio 2:2 (kon.)
Turín – Spal 2:1 (kon.) | Hellas Verona – Udinese 0:1 (kon.) | Atalanta BC – AC Milán 1:1 (kon.)
AS Řím – Juventus 0:0 (kon.) | Sampdoria – Neapol 0:2 (kon.)
konec
ACF Fiorentina
0:1 (0:1)
Cagliari Calcio
Neděle 13.05.2018, 15:00 • Stadio Artemio Franchi, Florencie • Italská Serie A • 37. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu italské Serie A. Od patnácti hodin se můžeme těšit na kompletní sedmatřicáté kolo, ve kterém se proti sobě postaví týmy ACF Fiorentina a Cagliari Calcio.
     
    ACF Fiorentina

    Klub z Florencie v předchozích dvou utkáních získal šest bodů a stále tak živí naději na účast v příštím ročníku Evropské ligy. Dva zápasy před koncem ligy se Fiorentina nachází na osmém místě, z něhož ztrácí na sedmou Atalantu dva body a na šesté AC Milán, se kterým hraje zápas 38. kola, body tři. V druhé polovině Dubna svěřenci hlavního trenéra Stefana Pioliho dvakrát prohráli s Lazioem a Sassuolem, z dlouhodobého hlediska ale disponují velmi dobrou formou, neboť z posledních jedenácti duelů zvítězili hned v osmi případech.
     
    Cagliari Calcio

    Tým ze Sardinie v minulé sezóně skončil v klidném středu tabulky, o čem si v závěru aktuálního ročníku může nechat jenom zdát. Cagliari z předchozích čtyř kol získalo jeden jediný bod za domácí remízu s Bolognou a propadli se do sestupového pásma. Konkrétně se Cagliari nachází na osmnácté pozici a z následujícího dvojzápasu s Fiorentinou a Atalantou bude muset bezpodmínečně bodovat. Naděje na záchranu pro svěřence Luise Diega Lópeze ale nadále žije, neboť ztráta na další kluby je naprosto minimální, od čtrnáctého Spalu je dělí pouze dva body.
     
    Vzájemné zápasy

    22.12.2017 Cagliari – Fiorentina 0:1
    12.03.2017 Fiorentina – Cagliari 1:0
    23.10.2016 Cagliari – Fiorentina 3:5
    26.04.2015 Fiorentina – Cagliari 1:3
    30.11.2014 Cagliari – Fiorentina 0:4.
    Kompletní tým Cagliari uctil památku zesnulého kapitána Fiorentiny Davide Astoriho

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop zápasu obstarali hosté, kteří nastupují v bílých, zatímco domácí v tradičních fialových dresech.
     
    2
    Cagliari na nic nečekalo a po rozehrávce se dostalo až ke střele. Z dálky ji vyslal Simone Padoin, ovšem Sportiello ještě zasahovat nemusel.
     
    3
    Ani domácí na první možnost nečekali dlouho. Chiesův prudký centr z pravé strany před Simeonem odrazil brankář Cragna na Eysserica, jenž pálil z kroku vysoko nad.
     
    4
    A další nepřesná střela z domácích kopaček. Tentokrát se urodila po rohovém kopu, nicméně Cragno zůstal opět bez práce.
     
    6
    Biraghiho nepovedený centr z hloubi pole sebral Cragno, ovšem jeho spoluhráči u balónu dlouho nevydrželi.
     
    7
    Po nedovoleném zákroku Lykogiannise budou domácí zahrávat první standardní situaci, balón si již připravuje Biraghi.
     
    8
    Centrovaný míč z pravé strany obrana Cagliari odvrátila. V dalších sekundách tým z Florencie přesto dvakrát zakončoval, ale v obou případech se jednalo o výrazně nepřesné pokusy.
     
    10
    Z celé série soubojů na malém prostoru resultuje domácí aut, o který se postará pravý zadák Vicent Laurini.
     
    11
    Germán Pezzella vybojoval míč u vlastního pokutového území a nechal se zfaulovat, takže útok Cagliari je u konce.
     
    12
    Po prudké střílené přihrávce před branku Fiorentiny následuje premiérový hostující rohový kop.
     
    13
    Po prodlouženém centru k první tyči hosté vraceli míč do ohně, ale muži ve fialovém byli ve vlastním vápně znovu připravení. Po faulu na Simeoneho už budou útočit domácí.
     
    14
    Vyprodaným stadionem tradičně zní hromový potlesk na počest zesnulého kapitána Davide Astoriho.
     
    15
    Biraghi na levé straně přijal dlouhý křižný pas a v nelehké pozici se pokoušel o střelu z halfoleje, kterou trefil jen clonícího protihráče.
     
    16
    Simeone uspěl v souboji s Lykogiannisem, mezi střídačkami ale neměl čas nic vymyslet, protože ho ihned zfauloval Ceppitelli.
     
    17
    Hosté si poradili s nepříjemným presinkem, u balónu zrovna byl Simone Padoin, kterého poslal k zemi Federico Chiesa.
     
    18
    A další domácí faul, který se tentokrát odehrál již na útočné polovině Cagliari. To zkusilo projít po pravé straně, nicméně Faragó se přes protihráče neprosadil.
     
    19
    Marco Sportiello udělal velkou chybu v rozehrávce z naprostého klidu, naštěstí pro něj hostující hráč nevystřelil bez přípravy moc povedeně a získal jen roh.
     
    20
    Strážce domácí branky předchozí zaváhání napravil, když centr z levé strany nekompromisně zalepil do svých rukavic.
     
    22
    Lykogiannis vhodil míč o pár metrů dopředu na Padoina, který byl okamžitě zfaulován. Následuje hostující standardka z kraje hřiště.
     
    23
    Babis Lykogiannis levačkou kroutil míč do vápna, odvrácený centr pak skončil u Faraga, jehož dalekonosný pokus neměl šanci na úspěch.
     
    24
    V posledních minutách má Cagliari výrazně více ze hry, na první stoprocentní gólovou šanci ale nadále čekají oba týmy.
     
    25
    Padoin dostal prostor na levém křídle, avšak jeho centr jeden ze stoperů odehrál do autu. Ten provedl Laurini, ale nic kloudného nevymyslel.
     
    26
    Giovanni Simeone to vzal na sebe a individuálně prošel přes celý střed hřiště, hosté jej zastavili až před velkým vápnem.
     
    28
    Argentinský útočník Simeone se již přesunul před Cragna, kde sice nevyužil centru zprava, ale domácí budou pokračovat rohovým kopem.
     
    29
    Tým ze spodní části tabulky i tento roh ubránil bez sebemenších problémů a balón se o pár sekund později zjevil až u Sportiella.
     
    30
    Federico Chiesa bojoval i po ztrátě míče a svým presinkem ho vybojoval nazpátek. Na pravé straně však byl rychle zdvojen a nakonec z toho není ani aut Fiorentiny.
     
    31
    Aktivní Simeone sice dostal přihrávku do běhu, jenže pod tlakem obrany musel zamířit k praporku, kde získal pro svůj tým roh.
     
    32
    Valentin Eysseric přesně našel hlavu svého spoluhráče, jeden z obránců ale byl na správném místě a střelu zablokoval zpět do zámezí.
     
    33
    Nakonec z toho byly další dva rohové kopy. Ten druhý kopl Biraghi a mířil k bližší tyči, kde Barella inkasoval úder do hlavy. Rozhodčí faul ale neviděli a u míče zůstávají domácí.
     
    35
    Snad všichni domácí hráči se zapojili do tlaku na útočné polovině. K ničemu to ale nevedlo, neboť územní převaha skončila faulem Nikoly Milenkoviće.
     
    36
    Tým ze Sardinie zvolil protiútok po pravém křídle, odkud přišel centr a ten bránící Milenković zatavil rukou, tudíž následuje standardní situace.
     
    37
    Cagliari právě vstřelilo branku!
    Hosté se v sedmatřicáté minutě dostávají do vedení! Šťastným mužem, kterému se podařilo otevřít skóre, je LEONARDO PAVOLETTI, jenž v malém vápně snadno uklidil do brány parádní Lykogiannisův centr z prostoru napravo od pokutového území.
    37. Leonardo PAVOLETTI - 0:1
     
    39
    Cagliari si díky vedoucímu gólu výrazně polepšilo v boji o záchranu a aktuálně se posunulo na šestnáctou pozici. Do konce tohoto utkání však stále chybí dlouhá doba.
     
    40
    Federico Chiesa přiletěl k Lykogiannisovi a postaral se o další z mnoha nedovolených zákroků. Hosté mohou v poklidu rozehrát.
     
    41
    Simone Padoin byl těsně před vstupem do pokutového území podražen. Následovaly protesty a za ty dostal žlutou kartu Pezzella.
     
    42
    K přímému kopu z velmi dobré pozice se znovu postavil Babis Lykogiannis. Kromě zdi ale přestřelil celou brankovou konstrukci a Sportiello mohl zůstat v klidu.
     
    43
    Chvilkový chaos v hostující obraně způsobil šanci Fiorentiny, Biraghimu však centr zleva absolutně nesedl a Cragno jen vykopává.
     
    45
    Paolo Faragò si troufl na zakončení z dlouhé vzdálenosti. Eysseric ho podle rozhodčích lehce tečoval, a tak se kopal roh, po němž precizně zasáhl Sportiello.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí nenastavil ani minutu a ukončil první poločas, po kterém mohou být spokojenější hráči i fanoušci Cagliari, neboť v sedmatřicáté minutě otevřel skóre Leonardo Pavoletti. Kromě jeho gólu ze standardní situace měly oba týmy i několik dalších náznaků šancí, ale o žádné vyložené gólovky se nejednalo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Valentin Eysseric, přichází Diego Falcinelli.
     
    47
    Hned několik domácích hráčů se po rozehrávce rozběhlo kupředu po levé straně. Tam také měl letět dlouhý nákop, jenž byl až moc dlouhý a zmizel v autu.
     
    48
    Giovanni Simeone byl v momentě centru z pravého křídla o půlkrok za obrannou řadou Cagliari a pomezní sudí odmával ofsajd.
     
    49
    Nechybělo moc a hosté vedli už o dva góly! Jeden z hráčů v bílém zaútočil do neúplné obrany a odcentroval na Diega Fariase, který z osy hřiště trefil břevno!
     
    50
    Hned vzápětí přiletěl před Sportiella další centr, tentokrát z pravé strany, ovšem hlavičkující Pavoletti ze záklonu výrazně minul.
     
    51
    Defenziva Fiorentiny jakoby ještě zůstala v kabině. Farias zadrobil pár decimetrů před velkým vápnem, odkud vyslal přízemní pokus. Ten byl tečován a je z toho roh.
     
    52
    Lykogiannisova rozehrávka v tento okamžik nevymyslela nic, co by domácí obraně více zatopilo. Následný nákop na Fariase směřoval do ofsajdu.
     
    53
    Těžko říct, zda střídající Falcinelli zleva centroval, nebo střílel. Ve výsledku je to ale jedno, protože muž s jedenáctkou na dresu poslal míč do autu.
     
    54
    Chiesův výpad po pravém křídle končí rohovým kopem.
     
    55
    Z rohu domácí tým nezahrozil, ale něco může přijít po faulu na Simeoneho. Některý z hráčů rozhodně zkusí přímo ohrozit Cragnovu bránu.
     
    56
    O exekuci přímého kopu se postaral Veretout, jenž trefil hlavu hráče, který tvořil zeď. Jedná se o Ionitu, jenž musí být ošetřován.
     
    57
    Pokračovalo se dalším rohovým kopem Fiorentiny, která se jeho prostřednictvím ani tentokrát do šance nedostala.
     
    58
    Stejnou standardní situaci měli po zákroku Milenkoviće i hostující fotbalisté, jenže centr zpod pravého praporku ze vzduchu sebral Sportiello.
     
    60
    Rychlý hostující postup do ofenzivy ztroskotal ne nedorozumění dvou hráčů, při kterém propadlou přihrávku znovu sebral Marco Sportiello.
     
    61
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Marco Benassi, přichází Riccardo Saponara.
     
    63
    Týmu Cagliari se teď třikrát za sebou nepovedlo posunout s míčem do bezpečí. Z toho resultovala Simeoneho střela z nějakých třiadvaceti metrů, nicméně ostrý zákrok Cragna z toho znovu nebyl.
     
    65
    Alessandro Dieiola měl hodně těžkou pozici při krocení přetaženého centru z levé strany. Za vzdálenější tyč se přesto pokusil o zakončení, ale Sportiellovu branku neohrozil.
     
    66
    Cristiano Biraghi nejprve posílal do šestnáctky zajímavý centr a o chvíli později fauloval za žlutou kartu nedaleko od půlící čáry.
     
    67
    Padoinův projektil z dálky se mezi tři tyče nevešel. Fiorentina zakládá novou útočnou akci z obranné linie.
     
    68
    Diego Falcinelli se pěknou otočkou zbavil Nicola Barelly, jenž se ho rozhodl zastavit razantním skluzem zezadu. Za ten rovněž dostal napomenutí žlutou kartou.
     
    69
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Artur Ionita, přichází João Pedro.
     
    70
    Nedovolených zákroků hráčů Cagliari začíná rychle přibývat. Ve středu hřiště se tentokrát prosadil Cepiitelli, jenž zfauloval Falcinelliho.
     
    71
    Biraghi dostal možnost rozehrát rohový kop, po kterém balón proletěl až k hranici šestnáctky. Z ní přišla další zablokovaná střela, kterou Chiesa řešit nemusel.
     
    72
    Další roh Biraghi rozehrál na krátko pro Badelje. Jeho vysoký centr Milenković nezasáhl ideálně a branku přestřelil.
     
    73
    Domácí obrana na chvíli zůstala v nedbalkách, jeden z hráčů Cagliari tak měl solidní možnost ke vstřelení druhé branky, jenže míč opět letěl mimo tři tyče.
     
    75
    Babis Lykogiannis si pomohl faulem ve středu hřiště. Před hostující branku pak přiletěly dva balóny, ale ani jeden z nich paseku nenadělal.
     
    77
    Opět faul jednoho z hostů, po němž následovala standardní situace. Vrušení ve vápně ale bylo zbytečné kvůli faulu Nikoly Milenkoviće.
     
    78
    Hodně nepříjemný moment u hostující branky! Některý z fotbalistů dostal kopanec do obličeje a nyní bezvládně leží na trávníku.
     
    79
    Podle všeho je to Fabio PIsacane, který se po ošetření naštěstí zvedl na nohy a dost možná bude moci pokračovat v zápase.
     
    79
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Vincent Laurini, přichází Gil Bastiao Dias.
     
    80
    Hezký centr z levé strany byl zastaven u vzdálenějšího kraje pokutového území. Domácí hráč si navedl míč na levačku, ovšem kroucená střela letěla vedle brány.
     
    82
    Hra je přerušena kvůli zraněnému Deiolovi, jenž pochopitelně nespěchá při návratu na nohy.
     
    83
    Stále je to v podání Fiorentiny stejná písnička. Fialoví posílají do pokutového území jeden centr za druhým, jenže šance z toho neplynou.
     
    84
    Zakončení občas ano, jako nyní v případě Simeoneho, nicméně jeho hlavička přesná nebyla.
     
    85
    Faragó si dobře pokryl míč na vlastní polovině a po kontaktu s napadajícím Simeonem šel velmi ochotně k zemi.
     
    85
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Alessandro Deiola, přichází Marco Andreolli.
     
    86
    Autor dosud jediné branky Leonardo Pavoletti při souboji ve středovém kruhu trefil rukou do obličeje Pezzellu a vyfasoval žlutou kartu.
     
    87
    Federico Chiesa se po levé straně snažil prodrat do pokutového území, v předklonu však ztratil stabilitu a o míč přišel.
     
    88
    A ještě jednou Chiesa, který si u rohu velkého vápna hodil míč na pravačku a zkoušel pálit do vzdálenější šibenice, jenže přesný rovněž nebyl.
    88. Federico Chiesa (FIO)
     
    89
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Diego Farias, přichází Daniele Dessena.
     
    90+1
    Času na vyrovnání mají domácí ještě dost, nad rámec základní hrací doby je nastaveno hned šest minut!
     
    90+2
    Ve zbytku zápasu se Fiorentina bude muset obejít bez hlavního trenéra, který byl vykázán na tribunu. Mezitím si další z centrů sebral Alessio Cragno.
     
    90+3
    Znovu má hostující gólman balón ve své moci a pár sekund tak ještě zůstane, neboť se nehraje kvůli menší rozmíšce v jeho blízkosti.
     
    90+4
    Nervy neudržel především Jordan Veretout, hlavní sudí se neudržel a ukázal mu žlutou kartu.
     
    90+5
    A ještě jednou v hlavní roli Veretout, který ve středu hřiště zezadu podrazil Pedra a viděl rovnou červenou kartu!
    90+5. Červená karta
     
    90+7
    Uběhly další dvě minuty, než rozhodčí dal pokyn ve hře. Mezitím na hřišti vyběhly oba realizační týmy, které si navzájem vyměnily názory.
     
    90+7
    Z potyčky vzešly žluté karty pro Ceppitelliho a Caligaru.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Cagliari si výrazně pomohlo v boji o záchranu a ze stadionu Fiorentiny si odváží všechny tři body! Gólově se o to zasloužil Pavoletti, jenž v sedmatřicáté minutě využil Lykogiannisova centru ze standardní situace. Domácí během zápasu vyprodukovali poměrně velký počet střel, jenomže naprosto všechny z nich letěly mimo tři tyče Cragnovy brány.
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 0:2. Střely mimo: 11:9. Rohy: 11:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 15:17.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (17:12:17)

    Michal Břuchanský

    Branky: 37. Pavoletti (Lykogiannis)

    Karty:   41. Ge. Pezzella (FIO), 66. Biraghi (FIO), 90+4. Veretout (FIO) – 68. Barella (CAG), 86. Pavoletti (CAG), 90+7. Ceppitelli (CAG), 90+7. Caligara (CAG)   90+5. Veretout (FIO)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 0:2. Střely mimo: 11:9. Rohy: 11:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 15:17.
    ACF Fiorentina: Sportiello – Laurini (79. Bastiao Dias), Ge. Pezzella, Milenković, Biraghi – Benassi (61. Saponara), Badelj (C), Veretout – Chiesa, Eysseric (46. Falcinelli) – Simeone.
    Náhradníci: Cerofolini, Drągowski – Cristóforo, Br. Dabo, Bastiao Dias, Falcinelli, Gaspar, P. Hristov, Olivera, Saponara, Théréau.

    Cagliari Calcio: Cragno – Faragò, Ceppitelli (C), Pisacane, Lykogiannis – Deiola (85. Andreolli), Barella, Padoin, Ionita (69. Pedro) – Farias (89. Dessena), Pavoletti.
    Náhradníci: Rafael, Crosta – Andreolli, Caligara, Cossu, Dessena, Giannetti, Han, Miangue, Pedro, Romagna, Sau.

    Rozhodčí: Valeri – Tonolini, Paganessi
    thejrc.org