KFC Komárno – Podbrezová B 1:0 (kon.) | Trebišov – Nové Mesto n/V 2:4 (kon.) | Inter Bratislava – Skalica 1:2 (kon.)
Poprad – Šamorín 4:0 (kon.) | MFK Zvolen – Žilina B 0:2 (kon.) | Spiš. N. Ves – Sereď 1:3 (kon.)
Pohronie – Lok. Košice 2:1 (kon.) | L. Mikuláš – Bardejov 1:0 (kon.)
konec
FK Poprad
4:0 (2:0)
FC ŠTK 1914 Šamorín
sk Neděle 13.05.2018, 17:00 • NTC Poprad • MONACObet liga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Aj druhý polčas jednoznačne patril popradským futbalistom, ktorí zvýšili vedenie a stanovili konečný výsledok. V 48. minúte skóroval Zošák a v 61. minúte upravil na konečných 4:0 pre Poprad.

    Ďakujeme za pozornosť. (18:48:45)
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    90
    Jančo vysúval dopredu Vladimíra Kukoľa, ktorý by si takisto zaslúžil gól, no už bol v ofsajde.
     
    89
    Nascimento posunul loptu na ľavú stranu Cunhovi Netovi, ktorý však už lepšiu príležitosť nedokázal vymyslieť.
     
    87
    Z rohového kopu sa hostia nepresadili. Center Evanilsona však letel nebezpečne pred bránku, ktorú si však Popradčania bezpečne postrážili. Následný druhý kop vyboxoval brankár Knurovský.
     
    86
    Kukoľ priťukol do šestnástky Holišovi, ktorý ešte chcel nabiť na strelu Gallovičovi, no toto už bola veľmi nepresná prihrávka.
     
    85
    Horodník fauloval protihráča na útočnej polovici a rozohrávať bude brankár Rožník.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 253 divákov.
     
    84
    Teraz po dlhšom čase v držaní lopty práve hosťujúci futbalisti. Cez stredovú líniu sa im však presadzuje veľmi ťažko.
     
    83
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Stanislav Šesták, prichádza Štefan Holiš.
     
    82
    Šesták sa vešal do vzduchu, ale napokon loptu nezasiahol. Spoza vápna potom nekompromisne pálil Gallovič, ale takisto aj veľmi nepresne.
     
    82
    Kukoľ chcel odcentrovať z ľavej strany, no nastrelil iba priamo do protihráča. Popradčania budú pokračovať v akcii z rohového kopu.
     
    80
    Michal Horodník si v pokutovom území ešte vylepšoval svoju streleckú pozíciu. Mieril viac na stred, ale napokon zakončil iba do protihráča.
     
    79
    Obojstranné kartové tresty. Vo vzájomnom súboji boli Lukáš Horváth a Roman Sabler. Napokon obaja dostali žlté karty.
     
    78
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Viktor Maťaš, prichádza Denis Jančo.
     
    76
    Horváth vybojoval loptu pri vlastnej šestnástke a dokázal ju vytiahnuť až k stredovej čiare. Následne posunul Maťašovi, ktorý však bol faulovaný.
     
    75
    V gólovej šanci sa teraz ocitol Stanislav Šesták, ktorý chcel využiť zaváhanie hostí v rozohrávke. Napokon však z ťažkého uhla loptu poslal tesne vedľa Rožníkovej brány.
     
    74
    Kica sa nikam neponáhľal a z ľavej strany prihral späť na svojich kolegov v obrane. Následne bežal za nakopnutou loptou Urbanič, ale nepresadil sa.
     
    73
    Gallovič nepríjemne zakročil proti Nascimentovi a hostia zahrávali štandardku. Veľmi však domácu ofenzívu neohrozili.
     
    71
    Nascimento naskočil na trávnik a ihneď nepríjemne zakročil proti Medakovi. Následne odchádza striedať práve Duje Medak a nahradí ho Michal Horodník.
     
    70
    Striedanie v tíme FC ŠTK 1914 Šamorín: z ihriska odchádza Juraj Pančík, prichádza Zoltán Ágh.
    Striedanie v tíme FC ŠTK 1914 Šamorín: z ihriska odchádza Šimon Šmehyl, prichádza Mateus Nascimento Soares.
     
    69
    Zošák vybojoval loptu pri postrannej čiare a následne ihneď preniesol ťažisko hry na opačnú stranu, kde bol pripravený Hric.
     
    68
    Maťaš sa dostal do blízkeho stredu so Sablerom a niečo si tam slovne vysvetľovali. Hlavný rozhodca ich ihneď prišiel upokojiť.
     
    66
    Fernando Cunha Neto bežal za nakopnutou loptou pred bránku. Knurovský si však postrážil pozíciu a loptu ako prvý chytil do rúk.
     
    65
    Poprad naďalej drží hru pod kontrolou. Šamorínčania majú minimum príležitostí. Domáci ich veľakrát do ničoho nepúšťajú, no je pravdou, že aj svojimi nepresnými prihrávkami si hru kazia.
     
    63
    Medak to teraz myslel veľmi umne a pekne smerom na Stanislava Šestáka, ktorý štartoval za loptou do šestnástky, no napokon bol pri nej prvý brankár Rožník.
     
    62
    Obranca Marián Štrbák nakopol loptu priamo dopredu, kde však nebol nik z jeho spoluhráčov. Popradčania teda opäť môžu v pokoji rozohrať.
     
    61
    Poprad dal gól!
    STANISLAV ŠESTÁK to urobil absolútne suverénne. Loptu napálil popri ľavej žrdi do protipohybu brankára.
     
    60
    Medak vysunul dopredu Stanislava Šestáka, ktorý po zákroku Juraja Pančíka spadol. Pančík dostáva žltú kartu a Šesták bude kopať pokutový kop.
     
    59
    Medak prenechal loptu Kukoľovi na pravej strane. Následne domáci odcentrovali do šestnástky, kde však nečakal nik na loptu.
     
    57
    Ďalšiu žltú kartu vidí aj kapitán hostí Vladimír Pončák po faule.
     
    56
    Domáci futbalisti aj naďalej stále majú hru pod kontrolou a súperovi dovoľujú len občasné výpady smerom dopredu. Teraz to skúsil aj Fuják, no nepresadil sa.
     
    55
    Kukoľov pekný center zo štandardky našiel tesne pred bránou Stanislava Šestáka, ktorý dokázal hlavičkou zakončiť, i keď tesne vedľa.
     
    55
    Šimon Šmehyl dostal žltú kartu po nedovolenom zákroku na Dujeho Medaka.
     
    54
    Domáci pekne zakombinovali už v pokutovom území. Šesták posunul Zošákovi, ktorý ešte hľadal v lepšom postavení Medaka, no ten už koncovku mierne odflákol.
     
    53
    Urbanič dobre defenzívne zakorčil proti Evanilsonovi a následne sa snažil rozbehnúť akciu po pravej strane, no veľmi sa mu to už nepodarilo.
     
    51
    Šmehyl sa snažil presunúť hru dlhým nákopom z ľavej strany na opačnú stranu, no tam už boli pri lopte prví domáci.
     
    50
    Hostia mali štandardku, po ktorej centroval Lacerda, no jeho jemný center do vnútra pokutového územia už nedokázal hlavičkovať Sabler.
     
    48
    Poprad dal gól!
    Podtatranci však už v následnej šanci nezaváhali. Horváth peknou prihrávkou do vápna našiel voľného ŠTEFANA ZOŠÁKA, ktorý bol osamotený a pohodlnou strelou k žrdi prekonal Rožníka.
     
    48
    Z následného rohového kopu si však domáci príležitosť nevytvorili. Medakov center zo zástavky ako prvý odhlavičkoval hosťujúci hráč.
     
    47
    Urbanič zrýchlil akciu po pravej strane. Maťaš posunul následne Zošákovi, ktorý odcentroval do vápna, no tam už boli v prečíslení Šamorínčania.
     
    46
    Cez polčasovú prestávku sa ani jeden z trénerov nerozhodol pre zmeny v zostavách, a tak tímy pokračujú v pôvodnom zložení. Výkop mal Poprad.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V úvodnom polčase boli oveľa viac aktívnejší domáci, ktorým sa podarilo dvakrát skórovať. Maťaš sa presadil v 34. minúte a Šesták v priebehu 37. minúty zvýšil na 2:0.
    Druhý polčas sa začne približne o 18:02.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Po zákroku na Fernanda Cunhu Neta na Dujeho Medaka sa trochu rozprúdili vášne na oboch stranách. Obaja hráči napokon dostávajú žltú kartu.
     
    45
    Francisco Evanilson si zbehol do pokutového územia po prihrávku, ale napokon poslal len jemnú neškodnú strelu, s ktorou Knurovský nemal problémy.
     
    43
    Ľahká Šmehylova lopta došla tesne pred bránku, kde bolo klbko hráčov. Domáci sa napokon dokázali ubrániť, a tak si Knurovský asi už do konca polčasu udrží čisté konto.
     
    42
    Jakub Hric ešte tesne pred hranicou šestnástky faulom odstavil Cunhu Neta a Šamorín bude mať štandardku z nebezpečnej pozície.
     
    41
    Pončák zablokoval Šestáka v pokuse o vysunutie sa dopredu. Lopta unikla za postrannú čiaru a následne ju budú odohrávať domáci.
     
    39
    Hostia teraz mali dobrú možnosť na zníženie. Roman Sabler sa uvoľnil v pokutovom území a po štandardke a centri loptu usmernil svojou hlavou len tesne nad Knurovského bránu.
     
    37
    Poprad dal gól!
    Rýchly protiútok domácich a ďalší gól v sieti Šamorína! Zošák sa rozbehol s loptou po ľavom krídle a perfektnou milimetrovou prihrávkou našiel v pokutovom území STANISLAVA ŠESTÁKA, ktorý sklzom usmernil loptu do brány!
     
    36
    Pančík mal na pravej strane proti sebe dvojicu domácich. Až Kicov zákrok bol napokon úspešný a Poprad vybojoval loptu späť.
     
    34
    Poprad dal gól!
    Popradčania si už dlhšie svojou útočnou hrou pýtali gól v súperovej sieti. Kukoľ zo stredu poľa nacentroval do behu na pravú stranu VIKTOROVI MAŤAŠOVI, ktorý si sklepol loptu hruďou a potom prízemnou strelou k pravej žrdi prekonal Rožníka.
     
    33
    Medak to zahral šikovným signálom s Vladimírom Kukoľom, ktorý sa uvoľnil vo vápne a okamžite pálil. Pravdepodobne nastrelil jedného zo Šamorínčanov do ruky, no penalta sa nepískala.
     
    32
    Maťaš sa tlačil do pokutového územia, spadol na hranici šestnástky. Faulovaný však bol ešte pred šestnástkou, a tak to bude nebezpečná štandardka.
     
    31
    Fernando Jose Cunha Neto sa pretláčal už do pokutového územia. Kľučkou si však neporadil s domácom Lukášom Horváthom a loptu mohol s prehľadom zachytiť Knurovský.
     
    29
    Medakov center do pokutového územia skončil na hlavičke Stanislava Šestáka, ktorý nezakončoval vôbec zle. Lopta preletela tesne popri bráne.
     
    28
    Akcia Šamorínčanov sa neskončila veľmi úspešne. Brankár Knurovský môže teda pokojne rozohrávať.
     
    27
    Gallovič nebezpečne poslal k zemi Fernanda Cunhu Neta. Bol to nepríjemný zákrok, no popradský futbalista kartu potrestaný nebol.
     
    26
    Šmehyl odcentroval loptu z pravej strane zo štandardky, no vôbec to neurobil dobre. Center letel priamo do rúk brankára Knurovského.
     
    25
    Na trávniku prebiehalo ošetrovanie Viktora Maťaša, ktorý však je v poriadku a bude pokračovať v zápase.
     
    23
    Popradčania zatiaľ majú hernú prevahu, držia viac loptu na svojich kopačkách a tlačia sa do brány, no takisto súčasťou ich hry je aj veľa nepresností.
     
    21
    Kukoľ si nabiehal na ľavej strane ihriska. Nepodarilo sa mu už však dobehnúť center od Dujeho Medaka.
     
    20
    Dávid Gallovič to teraz vôbec nevymyslel zle s vysunutím Maťaša pred bránku, ktorý si šikovne zabiehal poza obranu, no napokon bol pri lopte prvý brankár Rožník.
     
    19
    Maťaš poslal center do pokutového územia z pravej strany. Vo vápne sa už pripravoval Šesták, ale loptu mu tesne vyfúkol jeden z protihráčov.
     
    18
    Kukoľ posielal mäkký center pre Šestáka do pokutového územia, ktorý však napokon loptu nespracoval. Popradčania ale pokračujú v obliehaní súperovho vápna.
     
    17
    Brankár Rožník loptu vykopol z ruky. Nik z jeho spoluhráčov ju však nezachytil a následne si loptu prevzali futbalisti Popradu.
     
    16
    Kukoľ spoločne so Šestákom sa teraz krátkymi prihrávkami nepresadili po ľavej strane ihriska. Šamorínčania loptu poslali za postrannú čiaru.
     
    15
    Kukoľ poslal loptu do šestnástky z rohového kopu. Hlavičkové zakončenie si pýtala asi trojica Popradčanov, no hostia sa dokázali ubrániť.
     
    14
    Mezovskému ukradol loptu Ubranič, no po jeho zákroku lopta odletela mimo ihriska a Šamorínčania majú aut na útočnej polovici.
     
    12
    Maťaš sa chcel presadiť po pravej strane, ale napokon obrancu Šamorína neprešprintoval. Lopta šla cez postrannú čiaru a sympatická rozhodkyňa ukázala aut pre Šamorín.
     
    11
    Popradčania trochu nedomysleli svoju akciu, lopta im unikla popri postrannej čiare a následne majú aut hostia.
     
    10
    Fernandovi Josemu Da Cunha Netovi sa podarilo obísť Urbaniča, ktorý si nebol istý svojím zákrokom. Cunha Neto napokon vypálil a Knurovský musel likvidovať.
     
    9
    Urbaničovi sa podarilo dobre sklzom zasiahnuť proti Šmehylovi, ktorý sa chcel presadiť po ľavej strane. Poprad bude zahrávať aut.
     
    8
    Kukoľ vybojoval loptu na ľavej strane. Do šestnástky mu už okamžite nabiehali Medak spoločne so Šestákom, ale napokon presný center neposlal.
     
    6
    Šesták pobehol po pravej strane a podarilo sa mu loptu posunúť Zošákovi, ktorý si chcel vybojovať penaltu, no svojmu pádu poriadne pridal a dostáva za to žltú kartu.
     
    5
    Kukoľ už musel z ľavej strane pri rohovej zástavke loptu jednoznačne odohrať niekam inam. Cez Pančíka to však nemal jednoduché. Jeho prihrávku bezpečne zachytil brankár Rožník.
     
    4
    Domáci rozprúdili akciu. Kukoľ nabral rýchlosť po ľavej strane a snažil sa servírovať pred šestnástku Šestákovi. Dobrý obranný sklz tam však predviedol jeden z hostí, ktorý prihrávku zastavil.
     
    3
    Sabler zrýchlil akciu smerom dopredu a vysunul po ľavej strane Šmehyla. Ten sa však v súbojoch pri postrannej čiare nepresadil a Popradčania loptu vybojovali.
     
    2
    Šamorín mal hneď na úvod príležitosť zo štandardky. Loptu poslal do šestnástky Šmehyl, no Popradčania ju odrazili preč z vlastného vápna.
     
    1
    Hostia úvodným výkopom otvorili tento zápas. Konkrétne sa o to postaral Roman Sabler. Šamorín začína z obrannej polovice.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Na trávnik už nastupujú oba celky. Popradčania v modrých dresoch a Šamorínčania v bielych.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Poprad: Knurovský – Urbanič, Hric, Horváth, Kica, Medak, Gallovič, Zošák, Maťaš, Šesták (C), Kukoľ
    Náhradníci: Malec, Holiš, Šašinka, Kopúnek, Horodník, Palša, Jančo

    FC ŠTK 1914 Šamorín: Rožník – Šmehyl, Sabler, Pončák (C), Cunha Neto, Lacerda, Mezovský, Štrbák, Evanilson, Pančík, Fuják
    Náhradníci: Hajdúch, Ágh, Nascimento

    Rozhodca: Cvengroš – Čajka, Smolíková.
     
    Prajem vám príjemnú nedeľu a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu predposledného 29. kola 2. ligy, v ktorom FK Poprad v NTC privíta FC ŠTK 1914 Šamorín. Stretnutie sa začína o 17:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    FK Poprad
    Popradskí futbalisti v minulom kole nastúpili na trávniku Skalice, kde ich čakal najdôležitejší zápas sezóny z pohľadu ich šancí na priamy postup do Fortuna ligy alebo aspoň účasti v baráži. Popradčania to nemali proti Záhorákom ľahké. Domáci napokon strelili jeden gól a zvíťazili 1:0 a upevnili si 2. pozíciu v tabuľke. Poprad teda po prehre ostal na 3. mieste a naspäť vyššie sa už rozhodne dostať nemôže. Podtatranci majú na konte 49 bodov a práve na druhú Skalicu strácajú bodov až 7. Zozadu si musia dať pozor na nepríjemnú Lokomotívu Košice, ktorá má len o jeden bod menej než Poprad. Poprad ešte pred zápasom v Skalici doma triumfoval nad Novým Mestom 2:0 a pripísal si remízy s Komárnom 1:1 a Trebišovom 0:0.

    FC ŠTK 1914 Šamorín
    Šamorín ešte na začiatku jarnej časti súťaže bol na tom tabuľkovo veľmi zle a v Šamoríne asi tušili, že ak sa budú chcieť vyhnúť záchranárskym prácam, tak budú musieť podávať lepšie výkony. To sa Šamorínčanom aj podarilo, keďže sa dokázali vyšvihnúť až na momentálnu 6. pozíciu, na ktorej majú momentálne 41 bodov a skóre 37:29. Práve posledných päť zápasov tímu z juhozápadného Slovenska vyšlo na jednotku. Zvíťazili štyrikrát, postupne zdolali Bardejov 1:0, Pohronie 2:1, Spišskú Novú Ves 0:2 a Zvolen 3:1. Pripísali si len jednu prehru, a to vonku v Liptovskom Mikuláši 1:0. Šamorín teda môže byť spokojný s postupom o niekoľko priečok hore a takisto ešte môže v posledných dvoch zápasoch pomaly končiacej sezóny ešte svoje postavenie v tabuľke vylepšiť.

    V úvodnom vzájomnom stretnutí tejto sezóny boli úspešnejší práve Šamorínčania, ktorí doma porazili Poprad prekvapivo jednoznačne, a to 3:0. Za domácich sa presadil Neto, Vávra a Fujak.

    Srdečne vás pozývam k sledovaniu tohto on-line prenosu a prajem vám pekný športový zážitok!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky: 34. Maťaš, 37. Šesták, 48. Zošák, 61. Šesták (pen.)

    Karty:   6. Zošák (PPD), 42. Hric (PPD), 45+1. Medak (PPD), 79. Horváth (PPD) – 45+1. Cunha Neto (SAM), 55. Šmehyl (SAM), 57. Pončák (SAM), 60. Pančík (SAM), 79. Sabler (SAM)


    FK Poprad: Knurovský – Urbanič, Hric, Horváth, Kica, Medak, Gallovič, Zošák, Maťaš, Šesták (C), Kukoľ
    Náhradníci: Malec, Holiš, Šašinka, Kopúnek, Horodník, Palša, Jančo

    FC ŠTK 1914 Šamorín: Rožník – Šmehyl, Sabler, Pončák (C), Cunha Neto, Lacerda, Mezovský, Štrbák, Evanilson, Pančík, Fuják
    Náhradníci: Hajdúch, Ágh, Nascimento

    Rozhodčí: Cvengroš – Čajka, Smolíková

    Diváci: 253
    thejrc.org