Švýcarsko – Francie 5:1 (kon.) | Finsko – USA 6:2 (kon.) | Bělorusko – Slovensko 4:7 (kon.)
Kanada – Německo 3:0 (kon.) | Rusko – Švédsko 1:3 (kon.) | Lotyšsko – Dánsko 1:0 (kon.)
konec
Švýcarsko
5:1 (2:0, 1:0, 2:1)
Francie
Úterý 15.05.2018, 12:15 • Royal Arena, Kodaň, Dánsko (kapacita: 12 490 míst) • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    53:46 Simon MOSER - 5:1
     
    53:46
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Francie nyní bude muset znovu hodně litovat malé chybky v rozehrávce. SIMON MOSER se rozjel ze středního pásma a bez větších potíží napasoval svou bombu přímo do levé šibenice. Hardy byl bez šance na úspěšný zákrok. Asistence: Joël Vermin, Mirco Müller.
    43:10 Guillaume LECLERC - 4:1
     
    43:10
    Francie právě vstřelila branku!
    Francouzi ještě zvládají aktuální stav korigovat. GUILLAUME LECLERQ se od modré čáry pořádně napřáhl a na jeho bombu už nedosáhl ani připravený Genoni. Puk vletěl přímo do pravého horního růžku. Asistence: Florian Chakiachvili, Jordan Perret.
    42:21 Kevin FIALA - 4:0
     
    42:21
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Francouzi byli dlouho pod tlakem, z čehož také pramení už čtvrtá švýcarská branka. Po několika zakrouženích na střed se dostal KEVIN FIALA k palbě z levého křídla, čímž se puk dostal nečekaně před Hardyho, který prováhal svůj zákrok. Asistence: Gaëtan Haas, Michael Fora.
    37:12 Ramon UNTERSANDER - 3:0
     
    37:12
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři svou přesilovku využívají na sto procent! Po vytrvalém kombinačním vyčkávání se Josi krásné podíval na levou stranu, kde se mu nabídl RAMON UNTERSANDER. Jeho dělovka pak zamířila přesně do pravé šibenice. Asistence: Roman Josi, Enzo Corvi.
    15:09 Enzo CORVI - 2:0
     
    15:09
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři ukazují další ofenzivní lekci! Po neproměněné tutovce Francouzů se rozjelo do kontru hned trio hráčů v červenémů. Po rychlém blafáků Niederreitera sice ještě Hardy předvedl zákrok z říše snů, na dorážku pod horní tyčku od ENZO CORVIHO už ale nedosáhl. Asistence: Nino Niederreiter, Timo Meier.
    12:21 Grégory HOFMANN - 1:0
     
    12:21
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    A máme tady první branku! Genoni si sice vyjížděl už z branky po signalizovaném vyloučení, ale jeho spoluhráči před Hardym nakonec zvládli ještě celou akci dotáhnout k vedoucí brance Po Haasově krásné nahrávce zpoza branky se dostal k palbě GRÉGORY HOFMANN, jehož rána golfákem z kruhů proletěla přes výstroj francouzského brankáře. Asistence: Gaëtan Haas, Mirco Müller.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 13. Hofmann (Haas, Müller), 16. Corvi (Niederreiter, Meier), 38. Untersander (Josi, Corvi), 43. Fiala (Haas, Fora), 54. S. Moser (Vermin, Müller) – 44. Leclerc (Chakiachvili, Perret)


    Švýcarsko: Genoni (Senn) – Diaz (C), Josi (A), Kukan, Untersander, Müller, Fora, Frick – Meier, Corvi, Niederreiter (A) – Fiala, Vermin, Andrighetto – Hofmann, Haas, S. Moser – Scherwey, Schäppi, Rod – Riat.
    Francie: Hardy (Ylönen) – Chakiachvili, Manavian (A), Gallet, Hecquefeuille (A), Raux, Janil, Thiry – Rech, Guttig, Fleury (C) – Treille, Texier, T. Da Costa – Douay, Claireaux, Lamperier – Leclerc, Ritz, Perret – Bouvet.

    Rozhodčí: Olenin (RUS), Schukies (GER) – Davis (USA), Jensen (DEN)

    Diváci: 6573
    thejrc.org