Švýcarsko – Francie 5:1 (kon.) | Finsko – USA 6:2 (kon.) | Bělorusko – Slovensko 4:7 (kon.)
Kanada – Německo 3:0 (kon.) | Rusko – Švédsko 1:3 (kon.) | Lotyšsko – Dánsko 1:0 (kon.)
konec
Bělorusko
4:7 (0:2, 2:0, 2:5)
Slovensko
Úterý 15.05.2018, 16:15 • Royal Arena, Kodaň, Dánsko (kapacita: 12 490 míst) • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Třetí třetina byla ze všech nejdivočejší! Diváci v ní viděli hned sedm branek. Jednou vedli Bělorusové, poté zase Slováci. Důležitý krok Slovensko udělalo především v závěru utkání, kdy vstřelilo hned tři branky, které dnes rozhodly.

    Nejlepší hráči utkání:

    Bělorusko – Sergej Drozd
    Slovensko – Tomáš Jurčo (18:32:43)
     
    Konec zápasu.
    59:42 Michal KRIŠTOF - 4:7
     
    59:42
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Tak nakonec ještě jedna branka! Slovensko se rozloučí s letošním šampionátem vítězně. Tomáš Jurčo vybídl přihrávkou před brankoviště ke skórování MICHALA KRIŠTOFA, který se nabídky zhostil, jak se patří. Asistence: Tomáš Jurčo, Ladislav Nagy.
     
    58:51
    Fanoušci Slovenska si žádají ještě jeden gól! Jejich prosby se snažil vyslyšet Andrej Sekera, který z větší vzdálenosti trefil jen tyčku!
     
    58:28
    Vyloučení v týmu Bělorusko (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Maxim Suško.
     
    57:20
    Ze souboje o kotouč v rohu ledové plochy vyšel vítězně Michal Čajkovský, který se vytočil před bránu a zkusil zakončit. Jeho pokus po ledě Trus v pohodě kryje.
     
    56:29
    Tomáš Jurčo zavezl kotouč do útočného pásma, z něhož se ale jeho tým bude opět stěhovat pryč. Sudí totiž postřehl slovenské postavení mimo hru.
    55:48 Marek ĎALOGA - 4:6
     
    55:48
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    MAREK ĎALOGA se rozjel, nezkoušel žádné finty, jen poslal kotouč mezi Trusovy betony, a to na centimetr přesně!
     
    55:48
    Marek Ďaloga jel sám na bránu, jenže běloruský hráč jej nedovoleně zastavil, uvidíme tedy nájezd!
     
    55:30
    Maxim Suško po vhazování v obranné třetině vyjel do útoku a pořádně prověřil Marka Čiliaka, který proti jeho pokusu z mezikruží zaklekl včas.
     
    55:20
    Už na modré čáře poslal kotouč na branku Dávid Buc. Po ledě klouzající kotouč Trus v pohodě ukryl pod lapačku.
    54:57 Marek HOVORKA - 4:5
     
    54:57
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Pět minut před koncem poslední dvacetiminutovky jde Slovensko do vedení! Po chybě na modré čáře ujel Krištof po křídle, aby mohl puk naservírovat na brankoviště, kde jej do branky dorazil pohotový MAREK HOVORKA. Asistence: Michal Krištof.
     
    54:12
    Už to vypadalo, že by mohl Artur Gavrus ujet do samostatného úniku, neměl ale potřebnou rychlost, díky čemuž se s ním stihl vrátit jeden ze slovenských beků a celou akci mu překazit.
     
    53:04
    Veliká šance Slováků! Puk na brankovišti nedorazil do branky Andrej Kudrna. Před Trusovou brankou nastala poté skrumáž, v níž se ale nejlépe zorientoval právě běloruských brankář.
     
    52:41
    Vrátit vedení na stranu svého týmu zkusil Andrej Sekera. Od modré čáry propálil puk až na branku, Trus ale včas zaklekl a kotouč uschoval ve své výstroji. Po úpravě ledu se bude vhazovat v útočné třetině Slovenska.
    51:17 Tomáš JURČO - 4:4
     
    51:17
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Ani vedení běloruských hokejistů ale netrvalo vůbec dlouhou dobu! Za brankou soupeře operoval s kotoučem Martin Bakoš, který ho následně předložil před bránu, kde ho nadvakrát dostal do horních pater branky TOMÁŠ JURČO! Asistence: Martin Bakoš, Ladislav Nagy.
    50:18 Pavel VOROBEJ - 4:3
     
    50:18
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    Bělorusové jdou poprvé v utkání do vedení! Na modré čáře napřáhl ke střele PAVEL VOROBEJ, který s drobnou tečí některého z hráčů před brankou propálil vše, co potřeboval! Bez asistence.
     
    49:31
    Vyloučení v týmu Slovensko (Tomáš Marcinko – 2 min., sekání).
    48:37 Jevgenij KOVYRŠIN - 3:3
     
    48:37
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    Vedení slovenských hokejistů netrvalo vůbec dlouho! Maxim Suško zpoza branky Slovenska našel rozjetého JEVGENIJE KOVYRŠINA, který z první uklidil kotouč za Čiliakova záda! Asistence: Maxim Suško, Alexandr Pavlovič.
    47:53 Martin BAKOŠ - 2:3
     
    47:53
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci si berou své vedení zpět! MARTIN BAKOŠ se prodral mezi kruhy až k puku a zamířil do horních pater branky. Trus si vybral smolnější chvilku, puk totiž trefil ramenem, ale v cestě do branky mu nezabránil. Asistence: Ladislav Nagy.
     
    46:50
    Sergej Drozd pálil zblízka branky jen do tyče. Puk se poté odrazil velmi příhodně přes brankoviště až k Arturu Gavrusovi, který ale nebyl připravený dorážet a puk netrefil.
     
    45:59
    Patrik Svitana se objevil v podobné pozici jako před chvíli David Bondra. Ani on ale neuspěl. Trus ho totiž skvěle vychytal!
     
    44:42
    Jevgenij Lisovec vyslal svižnou střelu od modré čáry. Čiliak na ni sice neměl vůbec dobrý výhled, to ho ale tížit nemuselo. Lisovcův pokus skončil totiž výrazně mimo.
     
    43:55
    Jurčo zkusil vyslat do útočného pásma Grmana. Druhý jmenovaný se už ale ocitl za modrou čárou, a tak rozhodčí píská ofsajdové postavení.
     
    42:23
    David Buc našel dobře rozjetého Dávida Bondru na vzdálenější tyči. Bondra pálil z první, ovšem Trus se skvěle přemístil a tento pokus zneškodnil.
     
    40:50
    Michal Krištof posílal přihrávku na své spoluhráče, který stál na modré čáře. Krištofova přihrávka nebyla bohužel pro Slovensko přesná, a tak se žádná střela nekoná.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Jestliže první perioda patřila Slovensku, ta druhá Bělorusům. Ti dokázali stáhnout dvougólové manko, což znamená, že před námi je možná klíčová třetina tohoto utkání. Bělorusko podává jeden z nejlepších výkonů na turnaji, ze šampionátu určitě nechce odjet bez jediného bodu.

    Další třetina začne přibližně v 17:51.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:34
    Martin Bakoš se pokusil zkompletovat hattrick! Svou střelu ale poslal mimo tyč Trusovy svatyně. Dočkáme se v této třetině ještě nějaké velké šance?
     
    38:47
    Trus podržel svůj tým! Nejprve pálil Tomáš Jurčo, po jehož pokusu se k dorážce dostal Nagy, ani jemu ale zakončení nevyšlo. Trus se totiž roztáhl a betonem zabránil kotouči v cestě do branky!
     
    38:16
    Vyloučení v týmu Bělorusko (Kristian Chenkel – 2 min., sekání).
     
    37:59
    Ani další povedená akce gólem nekončí! Patrik Svitana s Dávidem Bondrou ujeli do přečíslení dva na jednoho. První jmenovaný dostal přihrávku k pravé tyči, jenže v pravou chvíli ke střele mu sjel kotouč z hole!
     
    36:15
    Kontr Slovenska končí jen výborným zákrokem brankáře Truse! Ladislav Nagy dostal pas na pravý kruh a zamířil ke vzdálenější tyči. Tam se bravůrně přemístil právě Trus, který uschoval puk ve své lapačce!
    35:00 Charles LINGLET - 2:2
     
    35:00
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    A máme vyrovnáno! Od modré čáry nahodil kotouč na branku Arťom Levša. Před brankou byl nejaktivnější CHARLES LINGLET, který vložil do střely hůl a překonal Čiliaka těsně mimo beton. Asistence: Geoff Platt, Arťom Levša.
     
    34:13
    Dmitrij Korobov zavezl kotouč do útočného pásma, v němž se ale Bělorusové neudrželi příliš dlouhou dobu. Naopak na druhé straně ujel Ďaloga, jenž se k pořádnému zakončení ale nedostal.
     
    33:23
    Vyloučení v týmu Slovensko (Andrej Sekera – 2 min., držení).
    32:24 Alexandr KITAROV - 1:2
     
    32:24
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    Bělorusové snižují na rozdíl jediného gólu! Drozd vyhazoval kotouč z pásma, to ale tak, že našel na útočné modré čáře stojícího ALEXANDRA KITAROVA, který se octil v samostatném úniku. Ten proměnil nekompromisní střelou do horního růžku! Asistence: Sergej Drozd, Štěpán Falkovskij.
     
    32:13
    Vyloučení v týmu Bělorusko (Jevgenij Lisovec – 2 min., držení).
     
    31:39
    Tomáš Jurčo se vrací zpět na ledovou plochu. V tomtéž momentu se Slováci dostali do útočného pásma již obstřelují Trusovu klec.
     
    30:44
    Bělorusové se drží v přesilové hře v útočném pásmu, zatím ale nic moc nepředvedli. Většina pokusů letěla mimo Marka Čiliaka.
     
    28:56
    Vyloučení v týmu Slovensko (Tomáš Jurčo – 2 min., vysoká hůl).
     
    28:21
    Dávid Bondra se prodral mezi dvěma beky až do střelecké pozice, z níž ale nezamířil tak, jak by asi chtěl.
     
    27:06
    Ladislav Nagy stál v prostoru mezi oběma kruhy připravený ke střele. Bohužel pro slovenský tým se až k němě ale přihrávka nedostala.
     
    26:02
    Dobrý pokus vyletěl z hole Michala Čajkovského! Trus měl sice zakrytý výhled, přesto si odkázal kotouč najít a včas tento pokus zneškodnit.
     
    25:16
    Ani Charles Linglet si na připraveného Čiliaka nepřišel. Bělorusové se poté stále drží v útočné třetině, konkrétně se nyní bude vhazovat po levici slovenského strážce svatyně.
     
    24:50
    Dominik Graňák se pokusil o dělovku od modré čáry, kam dostal nabito. Jeho střelu ale stihl zablokovat před ním stojící protihráč.
     
    24:12
    Alexandr Pavlovič ujel se svými spoluhráči do přečíslení. Ačkoliv si jeho spoluhráče klepal hokejkou o přihrávku, Pavlovič vzal celou akci na sebe a pálil k bližší tyčce. Tam byl ovšem připravený Čiliak.
     
    23:11
    Bělorusové se zatím neusadili v útočném pásmu. Slovensko se opět osvobozuje, přičemž z jeho oslabení zbývá zhruba necelá minuta.
     
    22:16
    Obránce Michal Čajkovský ujel ve vlastním oslabení. Po přejetí modré čáry napřáhl a vystřelil. Čajkovského pokus Trus vyráží do rohu kluziště.
     
    21:56
    Vyloučení v týmu Slovensko (Mário Grman – 2 min., podražení).
     
    20:19
    Tomáš Jurčo se z rohu kluziště dostal do střelecké pozice, čehož zkusil rychlou střelou zápěstím využít. Jurčův pokus byl ale sražen výrazně mimo branku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:00
    Střídání v týmu Slovensko: ze hřiště odchází Patrik Rybár, přichází Marek Čiliak.
     
    Prvních dvacet minut je za námi. Slovensko mělo velmi dobrý vstup do utkání, když se hned v prvním střídání dokázal prosadit Martin Bakoš, který přidal ještě jeden zásah těsně po polovině třetiny. I Bělorusové měli své šance, ty však většinou zneškodnil Patrik Rybár.

    Další třetina začne přibližně v 17:02.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:20
    Ustiněnkův pokus nebezpečně tečoval Maxim Suško! Patrik Rybár byl ale pohotový a na změnu dráhy puku zareagoval včas.
     
    18:34
    Andrej Kudrna se zjevil před brankou, přičemž měl dost prostoru ke střele. Zblízka branky ale se svým bekhendovým zakončením neuspěl. Poté střílel ještě jednou, i tentokrát byl ale Trus úspěšnější. Po úpravě ledu se bude vhazovat po pravé ruce běloruského gólmana.
     
    17:50
    Slovensko se snažilo založit útok, což se mu sice povedlo, jenže nepřišla žádná z nebezpečnějších střel. Slováci se ale stále drží v pásmu.
     
    16:31
    Dávid Bondra dostal přihrávku do jízdy a nezbývalo mnoho ke střele z dobré vzdálenosti! Bondra ale na poslední chvíli upadl, tím pádem nemohl zakončit.
     
    14:58
    Ladislav Nagy střílel nejprve z levého kruhu, Trus jej však vychytal. Následná dorážka téhož útočníka končí opět jen na betonech běloruského brankáře.
     
    13:53
    Nyní to mohlo být o jedinou trefu! Arťom Levša se dostal k dorážce. Stál sice v úhlu, přesto na branku zamířil. Rybár se stihl přemístit včas a Levšův pokus uschovat ve výstroji! Skvělý zákrok.
     
    13:43
    Hned dvakrát nyní zkoušel pálit od modré čáry Jevgenij Lisovec, nicméně ani jeden z jeho pokusů neprošel. Oba skončily na prvním clonícím hráči.
     
    12:28
    Vorobej nebezpečně zamířil mezi Rybárovy betony, ty však slovenský gólman secvakl včas. O nebezpečnou dorážku z bekhendu se poté postaral Levša, ovšem přestřelil.
     
    12:12
    Vyloučení v týmu Slovensko (Dominik Graňák – 2 min., držení).
     
    11:50
    A mohlo to být o tři přesné trefy! Ďalogovo nahození ale nakonec vypadlo jen těsně mimo pravou tyč.
     
    11:01
    Téměř z nulového úhlu zkusil své štěstí Pavel Vorobej. Rybár byl ale pozorný a místo u své levé tyče si pohlídal.
    10:07 Tomáš JURČO - 0:2
     
    10:07
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Druhá slovenská branka je tu! Od modré čáry vypálil Martin Bakoš, do jehož pokusu před brankou sáhl TOMÁŠ JURČO. Jurčo puk přizvedl přesně do horního růžku. Asistence: Martin Bakoš, Ladislav Nagy.
     
    09:39
    Téměř ihned po vhazování se ke střele od modré dostal Andrej Sekera. Střela mu ale příliš nesedla, kotouč končí vysoko nad.
     
    09:34
    Vyloučení v týmu Bělorusko (Sergej Drozd – 2 min., nedovolené bránění).
     
    09:25
    První početní výhodu si zahrají také Slováci, kteří nyní drží kotouč v útočném pásmu a mají ponechanou výhodu.
     
    08:03
    Nyní už ale musel být Rybár o něco pozornější. Před brankou do Plattovy střely ještě nebezpečně sáhl Linglet, ovšem slovenský brankář nadvakrát skryl kotouč do bezpečí.
     
    07:20
    Na modré čáře si nedokázal kotouč zpracovat Pavel Vorobej, a tak se budou muset Bělorusové znovu usazovat v útočném pásmu.
     
    06:51
    Dmitrij Korobov se objevil ve velmi dobré střelecké pozici! Na poslední chvíli se běloruský bek ke střele nedostal.
     
    06:31
    Uvidíme první přesilovou hru v utkání. Ladislav Nagy nedovoleně podrazil jednoho ze soupeřů a odchází na trestnou lavici.
     
    05:53
    Před branku Slovenska si nebezpečně sjížděl Alexandr Kitarov, který dostal přihrávku, kterou ovšem netrefil. Na druhé straně pálil od hrazení Andrej Sekera. Vitalij Trus si místo u své bližší tyčky pohlídal a kotouč zde lapil.
     
    05:23
    Slováci si vytvořili v útočném pásmu dobrý tlak. Ke střeleckému pokusu z pravého kruhu se dostal Tomáš Marcinko, jehož svižný pokus proletěl jen nad horní tyčkou.
     
    04:14
    Nyní, po zakázaném uvolnění Bělorusů, se hra ale opět přesune před běloruského brankáře Truse.
     
    03:40
    První zákrok musel vytasit také Patrik Rybár. Geoff Platt si najel do útočného pásma a hned poté vystřelil. Rybár si proti jeho pokusu povyjel a v pohodě jej vyrazil.
     
    02:54
    Tomáš Jurčo schytal nepříjemný hit od Korobova a chvíli zůstal ležet na ledě. Po chvíli se ale zvedá a za aplausu slovenských příznivců odjíždí na střídačku.
     
    02:20
    Slovensko se dostalo do útočné třetiny, kde nejprve Marcinko posílal z rohu kluziště kotouč na brankoviště, kde však nikdo nestál. Následně z větší vzdálenosti napřáhl Andrej Kudrna, jenže nepropálil.
     
    01:28
    Arťom Kislyj se pokusil dlouhou přihrávku protečovat do útočného pásma, to se mu nicméně nepodařilo, kotouč jen minul. Sudí je tedy nucen pískat zakázané uvolnění, které vrátí hru před Truse.
    00:18 Martin BAKOŠ - 0:1
     
    00:18
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Tak to je nástup do utkání jako hrom! Ladislav Nagy přenechal kotouč MARTINU BAKOŠOVI, který se s ním v útočném pásmu dostal do střelecké pozice a následně vymetl přesně horní růžek soupeřovy branky! Asistence: Ladislav Nagy, Andrej Sekera.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    V tomto duelu nakonec o nic moc nepůjde. Švýcarsko si v dopoledním utkání poradilo s Francií, což rozhodlo o tom, že se slovenský tým do vyřazovací části nepodívá.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Bělorusko: Trus (M. Karnauchov) – Falkovskij, Vorobej, Lisovec, Chenkel, Korobov, Ustiněnko – Platt, Šarangovič, Linglet – Suško, Kovyršin, Pavlovič – Kislyj, Razvadovskij, Levša – Drozd, Kitarov, Gavrus – Matěruchin.

    Slovensko: Rybár (Čiliak) – Čajkovský, Sekera, Graňák, Ďaloga, Jaroš, Fehérváry, Grman, Jánošík – Bakoš, Nagy, Jurčo – Haščák, Krištof, Hovorka – Bondra, Buc, Svitana – Cingel, Marcinko, Kudrna.

    Rozhodčí: Hribik (CZE), Lemelin (AUT) – Kilian (NOR), Oliver (USA).
     


    Slovensko

    Slováci na úvod turnaje podlehli Čechům a Švýcarům. Následně dvěma výhrami potvrdili papírové předpoklady. Povedlo se jim potrápit také Švédsko, které se z druhého bodu mohlo radovat až necelou minutu před koncem prodloužení. A v posledním duelu na mistrovství Slovensko padlo s Ruskem. Tyto výsledky ho řadí prozatím na páté, tedy nepostupové místo. Šance na případné vyřazovací boje svěřenci trenéra Ramseyho stále mají, nikoliv však ve vlastních rukou. Proti Bělorusku budou muset zvítězit, a to jakkoliv. V prvním úterním duelu skupiny A (12:15 Francie – Švýcarsko) ale budou muset držet palce Francouzům, kteří budou muset nad Švýcary zvítězit. Teoreticky by se do play off mohli podívat také právě Francouzi, to však už jen v téměř teoretické rovině.

    V bodování se nejlépe drží Ladislavu Nagymu (1+4), o jeden bod za ním je poté Michal Krištof (2+2).
     


    Bělorusko

    Bělorusko, sestupující tým do divize 1A. Fanoušci tohoto týmu nemohou být s průběhem šampionátu vůbec spokojení. Pro nepříznivé výsledky byl v průběhu šampionátu odvolán trenér Lewis, ovšem k lepšímu se nic nezměnilo. Po šesti odehraných zápasech nemají běloruští hokejisté na kontě ani jediný bod. Poslední soupeř, proti kterému by ještě mohli uhrát alespoň nějaké čestné body, je Slovensko. Tomu, že by svěřenci trenéra Puškova, jenž tým přebral, mohli bodovat ale nic nenapovídá. Hokejisté z Běloruska neodehráli zápas, ve kterém by byli vyrovnaným soupeřem. Nejméně gólů inkasovali od českého týmu.

    Hráč, kteří mají na svém kontě nejvíce bodů, jsou Alexandr Pavlovič (2+0), Geoff Platt (1+1) a Pavel Vorobej (1+1).
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:15.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 33. Kitarov (Drozd, Falkovskij), 35. Linglet (Platt, Levša), 49. Kovyršin (Suško, Pavlovič), 51. Vorobej – 1. Bakoš (Nagy, Sekera), 11. Jurčo (Bakoš, Nagy), 48. Bakoš (Nagy), 52. Jurčo (Bakoš, Nagy), 55. Hovorka (Krištof), 56. Ďaloga (TS), 60. Krištof (Jurčo, Nagy)


    Bělorusko: Trus (M. Karnauchov) – Falkovskij, Vorobej, Lisovec, Chenkel, Korobov, Ustiněnko – Platt, Šarangovič, Linglet – Suško, Kovyršin, Pavlovič – Kislyj, Razvadovskij, Levša – Drozd, Kitarov, Gavrus – Matěruchin.
    Slovensko: Rybár (20. Čiliak) – Čajkovský, Sekera, Graňák, Ďaloga, Jaroš, Fehérváry, Grman, Jánošík – Bakoš, Nagy, Jurčo – Haščák, Krištof, Hovorka – Bondra, Buc, Svitana – Cingel, Marcinko, Kudrna.

    Rozhodčí: Hribik (CZE), Lemelin (AUT) – Kilian (NOR), Oliver (USA)
    thejrc.org