Švýcarsko – Francie 5:1 (kon.) | Finsko – USA 6:2 (kon.) | Bělorusko – Slovensko 4:7 (kon.)
Kanada – Německo 3:0 (kon.) | Rusko – Švédsko 1:3 (kon.) | Lotyšsko – Dánsko 1:0 (kon.)
konec
Bělorusko
4:7 (0:2, 2:0, 2:5)
Slovensko
Úterý 15.05.2018, 16:15 • Royal Arena, Kodaň, Dánsko (kapacita: 12 490 míst) • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:42 Michal KRIŠTOF - 4:7
     
    59:42
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Tak nakonec ještě jedna branka! Slovensko se rozloučí s letošním šampionátem vítězně. Tomáš Jurčo vybídl přihrávkou před brankoviště ke skórování MICHALA KRIŠTOFA, který se nabídky zhostil, jak se patří. Asistence: Tomáš Jurčo, Ladislav Nagy.
    55:48 Marek ĎALOGA - 4:6
     
    55:48
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    MAREK ĎALOGA se rozjel, nezkoušel žádné finty, jen poslal kotouč mezi Trusovy betony, a to na centimetr přesně!
    54:57 Marek HOVORKA - 4:5
     
    54:57
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Pět minut před koncem poslední dvacetiminutovky jde Slovensko do vedení! Po chybě na modré čáře ujel Krištof po křídle, aby mohl puk naservírovat na brankoviště, kde jej do branky dorazil pohotový MAREK HOVORKA. Asistence: Michal Krištof.
    51:17 Tomáš JURČO - 4:4
     
    51:17
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Ani vedení běloruských hokejistů ale netrvalo vůbec dlouhou dobu! Za brankou soupeře operoval s kotoučem Martin Bakoš, který ho následně předložil před bránu, kde ho nadvakrát dostal do horních pater branky TOMÁŠ JURČO! Asistence: Martin Bakoš, Ladislav Nagy.
    50:18 Pavel VOROBEJ - 4:3
     
    50:18
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    Bělorusové jdou poprvé v utkání do vedení! Na modré čáře napřáhl ke střele PAVEL VOROBEJ, který s drobnou tečí některého z hráčů před brankou propálil vše, co potřeboval! Bez asistence.
    48:37 Jevgenij KOVYRŠIN - 3:3
     
    48:37
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    Vedení slovenských hokejistů netrvalo vůbec dlouho! Maxim Suško zpoza branky Slovenska našel rozjetého JEVGENIJE KOVYRŠINA, který z první uklidil kotouč za Čiliakova záda! Asistence: Maxim Suško, Alexandr Pavlovič.
    47:53 Martin BAKOŠ - 2:3
     
    47:53
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci si berou své vedení zpět! MARTIN BAKOŠ se prodral mezi kruhy až k puku a zamířil do horních pater branky. Trus si vybral smolnější chvilku, puk totiž trefil ramenem, ale v cestě do branky mu nezabránil. Asistence: Ladislav Nagy.
    35:00 Charles LINGLET - 2:2
     
    35:00
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    A máme vyrovnáno! Od modré čáry nahodil kotouč na branku Arťom Levša. Před brankou byl nejaktivnější CHARLES LINGLET, který vložil do střely hůl a překonal Čiliaka těsně mimo beton. Asistence: Geoff Platt, Arťom Levša.
    32:24 Alexandr KITAROV - 1:2
     
    32:24
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    Bělorusové snižují na rozdíl jediného gólu! Drozd vyhazoval kotouč z pásma, to ale tak, že našel na útočné modré čáře stojícího ALEXANDRA KITAROVA, který se octil v samostatném úniku. Ten proměnil nekompromisní střelou do horního růžku! Asistence: Sergej Drozd, Štěpán Falkovskij.
    10:07 Tomáš JURČO - 0:2
     
    10:07
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Druhá slovenská branka je tu! Od modré čáry vypálil Martin Bakoš, do jehož pokusu před brankou sáhl TOMÁŠ JURČO. Jurčo puk přizvedl přesně do horního růžku. Asistence: Martin Bakoš, Ladislav Nagy.
    00:18 Martin BAKOŠ - 0:1
     
    00:18
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Tak to je nástup do utkání jako hrom! Ladislav Nagy přenechal kotouč MARTINU BAKOŠOVI, který se s ním v útočném pásmu dostal do střelecké pozice a následně vymetl přesně horní růžek soupeřovy branky! Asistence: Ladislav Nagy, Andrej Sekera.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 33. Kitarov (Drozd, Falkovskij), 35. Linglet (Platt, Levša), 49. Kovyršin (Suško, Pavlovič), 51. Vorobej – 1. Bakoš (Nagy, Sekera), 11. Jurčo (Bakoš, Nagy), 48. Bakoš (Nagy), 52. Jurčo (Bakoš, Nagy), 55. Hovorka (Krištof), 56. Ďaloga (TS), 60. Krištof (Jurčo, Nagy)


    Bělorusko: Trus (M. Karnauchov) – Falkovskij, Vorobej, Lisovec, Chenkel, Korobov, Ustiněnko – Platt, Šarangovič, Linglet – Suško, Kovyršin, Pavlovič – Kislyj, Razvadovskij, Levša – Drozd, Kitarov, Gavrus – Matěruchin.
    Slovensko: Rybár (20. Čiliak) – Čajkovský, Sekera, Graňák, Ďaloga, Jaroš, Fehérváry, Grman, Jánošík – Bakoš, Nagy, Jurčo – Haščák, Krištof, Hovorka – Bondra, Buc, Svitana – Cingel, Marcinko, Kudrna.

    Rozhodčí: Hribik (CZE), Lemelin (AUT) – Kilian (NOR), Oliver (USA)
    thejrc.org