Rusko – Kanada 4:5 (po pr.) | USA – Česko 3:2 (kon.) | Švédsko – Lotyšsko 3:2 (kon.)
Finsko – Švýcarsko 2:3 (kon.)
konec
USA
3:2 (2:0, 0:2, 1:0)
Česko
Čtvrtek 17.05.2018, 16:15 • Jyske Bank Boxen, Herning, Dánsko (kapacita: 10 800 míst) • Mistrovství světa • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:55
    Hyka zavezl puk do útoku a Pavel Francouz je na střídačce!
    57:41 Pastrňák předvedl obětavý zákrok proti Larkinovi.
     
    57:41
    Šulák při střele zlomil hůl a dopředu zamířil Larkin, Krejčí se skvěle vrátil! Vzápětí měl ještě větší šanci znovu Dylan Larkin, ale do jeho pokusu z mezikruží se vrhl na poslední chvíli Pastrňák!
     
    57:31
    Pavel Francouz již zůstává na střídačce a dvě a půl minuty před koncem to Česko zkusí v šesti!
    56:18 Larkin dostal namazáno od Pastrňáka a střílel na Francouze, který lapačkou podržel národní tým.
     
    56:18
    David Pastrňák nerozehrál z obranného pásma vůbec dobře, Dylan Larkin zachytil jeho pas a z mezikruží pálil, byla to opravdu dobrá pozice, ale Francouzova lapačka byla tentokrát na správném místě a podržela český tým.
     
    55:41
    Lehké nahození Hronka od modré čáry bylo tečované, Kinkaid nedokázal zasáhnout, ale puk nakonec vyplaval těsně vedle jeho pravé tyče! To je škoda...
     
    50:46
    Vyloučení v týmu USA (Dylan Larkin – 2 min., podražení).
    48:48 Kane trefil z bekhendu tyč české branky.
     
    48:48
    DeBrincat vystihl českou rozehrávku a našel na pravé straně Kanea, který se šikovně obtočil kolem Moravčíka a následně bekhendem trefil boční tyč!
    46:58 Patrick KANE - 3:2
     
    46:58
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    To je ohromná škoda! Češi nevyužili další šanci, když Tomáš Hyka z otočky těsně minul a kapitán Američanů PATRICK KANE (8+11) znovu ukázal své schopnosti. Dokázal vykoupat Hronka, který při obranném manévru upadl a rázem šel z levé strany sám na Francouze, vypálil znovu k zadní tyči, přesně nad beton a USA si berou zpět ztracené vedení. Asistence: Derek Ryan (4+3).
    46:07 Červenka minul odkrytou americkou klec.
     
    46:07
    Šulák zavezl puk do útoku a následně přesně našel Faksu před brankou, ten ještě hledal volného Červenku, který však v obrovské šanci minul poloprázdnou branku! To je veliká škoda, český kapitán tak stále čeká na první trefu na turnaji.
     
    41:09
    Vyloučení v týmu USA (Johnny Gaudreau – 2 min., držení hole).
    Vyloučení v týmu Česko (David Sklenička – 2 min., držení).
     
    38:30
    Vyloučení v týmu USA (Connor Murphy – 2 min., sekání).
    35:23 Gaudreau jen těsně netrefil opuštěnou klec!
     
    35:23
    Plekancův pas hledal Řepíka před brankou, ale byl zastaven a Češi měli veliké štěstí! Atkinson si totiž nezpracoval pas do úniku, puk odehrál Francouz, který se ale musel rychle vracet, Johnny Gaudreau naštěstí trefil jen boční síť!
    33:10 Pastrňák z pravé strany trefil boční sítě, další velká šance českého týmu.
     
    33:10
    Přečíslení českého týmu táhl Krejčí, měl na výběr mezi Skleničkou a Pastrňákem, volil kolegu z Bostonu, který mířil z první na přední tyč, trefil se jen do boční sítě! Hraje se opravdu ze strany na stranu, ještě předtím totiž Pavel Francouz přežil nebezpečnou teč.
     
    31:44
    Šulákova rána od modré byla sražena, ale pokračovala česká kombinace a Radek Faksa střílel zblízka z první, těsně minul!
     
    31:22
    Johnny Gaudreau nabízel puk Kaneovi před brankou, jeho teč ale míří vedle české branky.
    30:55 Martin NEČAS - 2:2
     
    30:55
    Česko právě vstřelilo branku!
    Velmi chytře sehraná početní výhoda, která je tak bleskově využita, a je srovnáno! Český tým není ve druhé třetině lepší, ale dokázal stáhnout dvoubrankové manko. David Pastrňák od modré čáry přiťukl puk na teč MARTINU NEČASOVI (3+2), který ho přesnou tečí nasměroval pod břevno, Kinkaid nestihl zasáhnout! Asistence: David Pastrňák (4+2), Filip Hronek (1+2).
     
    30:32
    Sudí nakonec faul Charlieho McAvoye (USA) vyhodnotili jako sekání, česká ofenzíva může očekávat druhou přesilovku utkání.
     
    29:57
    Larkin se v brejku pokusil dostat puk přímo na Leeho, nicméně český národní tým tuto tutovku přežil. Druhý jmenovaný nakonec do odkryté branky nepálil, puk se k němu díky zákroku české obrany nedostal.
    29:46 Proti pohotové střele Kubalíka zasáhl Kinkaid! Velká šance Čechů.
     
    29:46
    Martin Nečas zachytil kotouč na modré a vyrazil dopředu, Američané se proti němu stáhli hned dva, český mladík toho využil a našel na pravé straně volného Dominika Kubalíka, který nepálil vůbec špatně, ale Keith Kinkaid se skvěle přesunul a zasáhl!
    26:52 A znovu český brankář ve své brance čaroval.
     
    26:52
    Skvělý Francouz nyní podržel český tým! Nejprve dokázal vyrazit kotouč po ráně Hughese, který vypálil přes Gudase a následně si poradil i se šikovnou tečí Colemana, ten zase tečoval nahození Larkina. Česko se však musí rychle vzpamatovat, nebo to bude rychle opět o dva góly.
     
    25:51
    Český tým čelil další šanci USA, Patrick Kane tvrdě pálil hned po buly, Francouz vyrážel a americký kapitán ještě bekhendem dorážel, tentokrát těsně minul!
    25:05 Francouz čelil dalším střelám, nakonec ale odolal.
     
    25:05
    Atkinson se dostal do obrovitánské šance před brankou, jeho dorážka nakonec míří ale těsně vedle tyče!
    24:56 Michal ŘEPÍK - 2:1
     
    24:56
    Česko právě vstřelilo branku!
    Čeští fanoušci se mohou radovat, je sníženo! Rychlá kombinace Česka, Gudas přihrál na pravou stranu Faksovi, který našel přesně na levém kruhu MICHALA ŘEPÍKA (4+0)! Ten už dokázal z první zamířit do bližšího horního rohu, Kinkaid na puk nedosáhl. Asistence: Radek Faksa (0+3), Radko Gudas (0+2).
    12:19 Cam ATKINSON - 2:0
     
    12:19
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    To není dobré. Američané z jednoduché akce přidávají další branku a vedou 2:0. Bonino přihrál přes Moravčíka a našel před brankou zapomenutého CAMA ATKINSONA (7+4), který už si s Francouzem dokázal poradit, udělal mu rychlou kličku do bekhendu do protipohybu a zakončil k tyči. Asistence: Nick Bonino (0+3), Johnny Gaudreau (1+8).
    10:36 Patrick KANE - 1:0
     
    10:36
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané v klidu přežili početní nevýhodu a už při plném počtu hráčů udeřili! PATRICK KANE (7+11) pronikl do útočného pásma přes Poláška jako nůž máslem a z hranice pravého kruhu vypálil zápěstím přesně k zadní tyči! Francouz se natahoval marně. Pro americkou megastar jde o sedmou branku na turnaji. Asistence: Derek Ryan (4+2).
    09:39 Po chybě Šuláka mohl v úniku navýšit vedení Larkin, jeho zakončení ale pokryl Francouz.
     
    09:39
    Šulák chyboval na modré čáře a Larkin toho mohl využít, dostal se přes vracejícího obránce a jel sám na Francouze, musel se ale ještě otáčet kolem vracejícího hráče a bekhendové zakončení pokryl Francouz!
     
    08:21
    Pastrňák se zkoušel otáčet ve vlastní obranné třetině, jenže při půlobratu mu zůstala hokejka Aleca Martineze (USA) pod bruslí. Čechy čeká první přesilovka, sudí amerického beka vylučují za podražení.
    05:05 Kubalík před Kinkaidem selhal.
     
    05:05
    Dominik Kubalík dostal pas před Kinkaida a ve velké šanci selhal! Kinkaid předvedl výborný zákrok. Na druhé straně měl zase šanci Bonino, Francouze trefil do masky.
    01:58 Atkinson orazítkoval břevno české branky!
     
    01:58
    Cam Atkinson dostal nabito mezi kruhy od Bonina a do kotouče se pořádně opřel, puk trefuje horní tyč! Češi přežili obrovitánskou šanci soupeře bez úhony.
     
    Sestavy jsou známy a konečně víme, kdo se postaví do české branky! Bude to sedmadvacetiletý odchovanec Plzně Pavel Francouz, od nové sezóny gólman Colorada.

    Johan Čáp

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 11. P. Kane (D. Ryan), 13. Atkinson (Bonino, J. Gaudreau), 47. P. Kane (D. Ryan) – 25. Řepík (Faksa, Gudas), 31. Nečas (Pastrňák, Hronek)


    USA: Kinkaid (Darling) – Martinez, McAvoy, Butcher, C. Murphy (A), Pionk, Jensen, Hughes – DeBrincat, White, P. Kane (C) – Atkinson, Bonino, J. Gaudreau – Kreider, D. Larkin (A), Lee – Coleman, D. Ryan, T. Thompson – Milano.
    Česko: Francouz (Rittich) – Gudas (A), Šulák, Hronek, Moravčík, D. Sklenička, Jordán, Polášek – Pastrňák, Krejčí, Jaškin – Řepík, Faksa, Červenka (C) – Hyka, Nečas, D. Kubalík – Horák, Plekanec (A), Chytil – R. Kousal.

    Rozhodčí: Kaukokari (FIN), Kubuš (SVK) – McCrank (CAN), Suominen (FIN)

    Diváci: 4 846
    thejrc.org